×
اجتماعی
شناسه خبر : 234208
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/04/30 ساعت 21:45
وزیر علوم: روند جذب هیات علمی نیازمند اصلاح جدی است

وزیر علوم: روند جذب هیات علمی نیازمند اصلاح جدی است

وزیر علوم با اشاره بر تبعیض‌ها در جذب اعضای هیات علمی و مهاجرت نخبگان، بر ضرورت اصلاح نظام جذب دانشگاه‌ها تأکید کرد. او از اصلاحات شیوه‌نامه جذب خبر داد و خواستار رعایت عدالت، شایسته‌سالاری و بی‌طرفی برای تضمین آینده علمی کشور شد.

نورنیوز-گروه سیاسی: حسین سیمایی امروز دوشنبه ۳۰ تیرماه در نشست فوق‌العاده مجازی روسای دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی کشور ضمن گرامیداشت یاد و خاطره فرماندهان و سرداران رشید اسلام، استادان و دانشمندان ارجمند دانشگاهی که در تجاوز بی‌رحمانه و بی‌شرمانه رژیم صهیونیستی به خاک عزیز کشورمان از بین ما رفتند، با اشاره به تفاوت‌های جنگ اخیر با جنگ هشت ساله دفاع مقدس، اظهارکرد: در جنگ ۸ ساله نیروی زمینی نقش اصلی را ایفا می‌کرد، اما در این جنگ، تکنولوژی، علم و فناوری به میدان آمدند.

وی ادامه داد: پیروزی‌های ما ریشه در اعتماد و سرمایه‌گذاری در علم داشت و ناکامی‌ها نیز به ضعف در حکمرانی علمی و کم‌توجهی به برخی حوزه‌های علمی بازمی‌گردد.

وزیر علوم با بیان اینکه نهاد علم بدون عالم بی‌معناست، تاکیدکرد: باید قدر عالمان و نخبگان کشور را دانست.

وی افزود: جذب اعضای هیات علمی از مهم‌ترین گلوگاه‌های نظام آموزش عالی کشور است و نقشی تعیین‌کننده در سرنوشت کشور و نهاد علم و دانشگاه دارد.

سیمایی با انتقاد از فرآیندهای جذب ناعادلانه، خاطرنشان کرد: در بسیاری از موارد نخبگان به دلیل تبعیض در جذب، از دانشگاه فاصله گرفته یا مهاجرت کرده‌اند. مقررات و زیرساخت‌های قانونی مناسب هستند اما گاهی رفتارها، سرمایه‌های انسانی را دفع کرده‌اند، این خطا نه‌تنها موجب اتلاف سرمایه ملی شده بلکه برخی از نخبگان را به منتقد و مخالف تبدیل کرده است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود از گام‌های اصلاحی اخیر در شیوه‌نامه جذب اعضای هیات علمی خبر داد و افزود: با تلاش و همکاری رئیس هیات عالی جذب در شورای عالی انقلاب فرهنگی و رئیس مرکز جذب اعضای هیات علمی وزارت علوم، اصلاحاتی در شیوه‌نامه جذب اعمال شده است که شامل کوتاه شدن زمان فرایند جذب و تعریف تعارض منافع برای تضمین انتخاب شایسته‌ترین افراد بر اساس صلاحیت‌های علمی و قانونی می‌شود.

وزیر علوم تصریح کرد: رعایت مهلت‌های قانونی در فرایند جذب اعضای هیات علمی یکی از شاخص‌های سنجش عملکرد مدیران دانشگاه‌ها، و نیز سنجش جایگاه و رتبه‌بندی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی است.

وی با بیان اینکه امروز بیش از هر زمان نیازمند نیروی انسانی فرهیخته هستیم، تأکید کرد: جنگ ۱۲ روزه نشان داد که در برخی حوزه‌های تخصصی، کشور با کمبود نیرو مواجه است، در حالی که همین نخبگان در کشورهای دیگر مورد استقبال قرار گرفته و به کار گرفته شده‌اند.

سیمایی با استناد به حدیثی اخلاقی، تصریح کرد: اشتباهات کوچک از ما که به نام جمهوری اسلامی ایران تصمیم می‌گیریم، هزینه‌های بزرگی دارد. نمی‌توان شایسته‌سالاری را کنار گذاشت، آن‌هم در کشوری که بالاترین مقامات سیاسی آن از داناترین و عالم‌ترین شخصیت‌ها در جهان به شمار می‌آیند.

وزیر علوم خاطر نشان کرد: وظیفه داریم با رعایت عدالت، بی‌طرفی، شایسته‌سالاری و اجتناب از باندبازی و سیاسی‌کاری، آینده علمی کشور را تضمین کنیم.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
هشدار رئیس جمهور مصر: هیچ کس نمی‌تواند مصر را مورد تجاوز قرار دهد
روزنامه عبری: صندلی‌های خالی جلوی نتانیاهو جایگاه اسرائیل را نشان داد
کناره‌گیری حدادی از امور اجرایی پرسپولیس
زلنسکی خواستار موشک‌های تاماهاوک از ترامپ شد
تشکیل پرونده قضایی برای برهم‌زنندگان ‌امنیت روانی جامعه
پزشکیان: ایران به ان‌پی‌تی متعهد است
واکنش حماس به سخنرانی نتانیاهو در مجمع عمومی سازمان ملل
شهادت دو مأمور پلیس استان مرکزی در درگیری با سارقان مسلح
انفجار در مرکز داده کره‌جنوبی و اختلال در صدها سیستم دولتی + عکس
اسلامی: آژانس باید حملات به مراکز هسته‌ای ایران را محکوم می‌کرد
درخواست ترامپ برای لغو حق شهروندی آمریکا بر اساس تولد
تا آزادی قدس شریف به حمایت از مقاومت ادامه می‌دهیم
وزیر دفاع پاکستان: اسلام آباد برای تنش زدایی بین ایران و آمریکا نقش‌آفرینی می‌کند
جزئیات اصلاح آیین‌نامه رتبه‌بندی معلمان اعلام شد
شناسایی «دولت فلسطین» کافی است؟
چند واقعیت دربارۀ ماشه
عضو ارشد حماس: آمریکا قابل اعتماد نیست
امروز در نرخ طلاق به میانگین جهانی نزدیک شده‌ایم
مهاجرانی: ایران در برابر ظلم سکوت نمی‌کند
واکنش رسانه‌های غربی به رای نیاوردن قطعنامه روسیه و چین
همه احتمالات پیش رو
آزمایش موفق بزرگترین توربین بادی معلق در چین
ایروانی: جنایتکار جنگی نباید در مجمع عمومی سخن بگوید
اسنپ‌بک و تداوم ابهام راهبردی
0-4 | بایرن مونیخ توقف ناپذیر در شب 100 گله شدن کین +خلاصه بازی
ردپای داماد در پرونده کلثوم اکبری قاتل سریالی مازندران
غرب در مسیر تشدید تنش؛ فراخوان سفرای ایران از سه کشور اروپایی
جنجال در نیویورک؛ ویزای رئیس‌جمهور کلمبیا لغو شد
پزشکیان نیویورک را به مقصد تهران ترک کرد
ایران سفرای خود را از آلمان، فرانسه و انگلیس فراخواند
آسوشیتدپرس: آژانس در حال بازرسی از یک سایت آسیب‌ندیده ایران است
ردپای ایلان ماسک و شاهزاده اندرو در لیست پرونده جنجالی اپستین
فرار از تله تحریم‌ها با رونق گردشگری
حکم اعدام برای متهمان شبکه جاسوسی موساد و منافقین در کرج
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 5 مهر 1404 + وضعیت استان‌ها
حمایت از بومی‌سازی و صادرات فناوری با قرارداد جدید وزارت ارتباطات
نوراینفو | 6 راز موفقیت برای مدیریت مالی
تامین برق یک شهر با راکتور هسته‌ای در حیاط پشتی خانه
زمستان بدون مازوت؟ ترس مجدد از خاموشی‌ها و آلودگی هوا
زنگ خطر پایان سیاست دوحزبی در انگلیس/ فاراژ در آستانه نخست‌وزیری؟
سخنان سید عباس عراقچی وزیر خارجه ایران در نشست شورای امنیت سازمان ملل
مستند ایرانی جایزه جشنواره بوسان را گرفت
فرزند شهید نصرالله: آمریکا از طرح‌های شیطانی علیه کشورهای اسلامی استفاده می‌کند
مورایس: استقلال در حال رشد است
واکنش ایران به سخنرانی «نتانیاهو» در مجمع عمومی سازمان ملل در مقابل صندلی‌های خالی
ظریف: فعالسازی اسنپ‌بک، سودی برای اروپا نخواهد داشت
پزشکیان: اقدامات رئیس‌جمهور آمریکا منطقه را به سمت آتش سوق می‌دهد
آلمان: تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران اعمال خواهند شد
کشورهای اسلامی برای مردم خود و ملت‌های مسلمان با توسعه همکاری‌ها امنیت و رفاه ایجاد کنند
تکذیب بازرسی آژانس در فردو و نطنز +فیلم
X
آگهی تبلیغاتی