×
بین الملل
شناسه خبر : 234059
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/04/30 ساعت 00:01
افشای تخلفات کلاوس شواب: دستکاری سیاسی در رتبه‌بندی کشورهای جهان

افشای تخلفات کلاوس شواب: دستکاری سیاسی در رتبه‌بندی کشورهای جهان

تحقیقات تازه از کلاوس شواب، بنیان‌گذار مجمع جهانی اقتصاد، حاکی از دخالت‌های سیاسی در گزارش‌های رقابت‌پذیری جهانی است؛ موضوعی که احتمالاً به کناره‌گیری او پس از نیم‌قرن فعالیت منجر شده است.

نورنیوز - گروه بین الملل: یافته‌های اولیه در تحقیقات مربوط به تخلفات «کلاوس شواب»، بنیان‌گذار مجمع جهانی اقتصاد (WEF)، نشان می‌دهد که او به دلایل سیاسی، رتبه‌بندی جهانی کشورها را به‌صورت هدفمند دستکاری می‌کرده است.

به گزارش نشریه «پولیتیکو» به نقل از روزنامه سوئیسی SonntagsZeitung، شواب علاوه بر دستکاری در «گزارش رقابت‌پذیری جهانی»، به ارسال ایمیل‌های غیر اخلاقی برای کارمندان جدید نیز متهم شده است.

طبق این گزارش، بررسی‌ها همچنین حاکی از آن است که همسر وی بدون داشتن سمت رسمی در مجمع جهانی اقتصاد، هزینه‌های سفرهای شخصی خود را برای تسویه به این نهاد ارسال می‌کرده است.

گفته می‌شود این یافته‌ها با آنچه در نامه یک افشاگر مطرح شده، مطابقت دارد. در این نامه، شواب به سوءاستفاده مالی و مدیریت نادرست منابع صندوق مجمع جهانی اقتصاد متهم شده است؛ اتهاماتی که گفته می‌شود او را پس از بیش از ۵۰ سال ریاست بر این نهاد بین‌المللی، وادار به استعفا کرده‌اند.

سازمان مجمع جهانی اقتصاد در آوریل تایید کرد که چنین نامه‌ای دریافت شده و تحقیقات داخلی در همین رابطه آغاز شده است. با این حال، شواب تمامی اتهامات را رد کرده و علیه افشاگران، شکایت کیفری تنظیم کرده است.

دستکاری در گزارش‌های بین‌المللی برای اهداف سیاسی

طبق گزارش روزنامه SonntagsZeitung، یکی از مهم‌ترین اتهامات مربوط به دستکاری عمدی در «گزارش رقابت‌پذیری جهانی» است. این گزارش به‌صورت سالانه کشورها را از منظر توان اقتصادی و رقابت‌پذیری رتبه‌بندی می‌کرد، اما از زمان همه‌گیری کووید-۱۹ انتشار آن متوقف شده است.

این روزنامه با استناد به اسناد رسمی مدعی شده است که شواب بارها رتبه‌های ضعیف برخی کشورها—به‌ویژه در مناطق خاورمیانه، شمال آفریقا و هند—را تغییر داده یا از انتشار آن جلوگیری کرده است. طبق این گزارش، هدف از این اقدامات حفظ روابط دیپلماتیک و پرهیز از پیامدهای سیاسی منفی برای مجمع بوده است.

در یکی از موارد، شواب پس از رایزنی با یک مقام دولتی که هویتش فاش نشده، گزارش منفی آن کشور را به‌طور کامل بایگانی کرده است.

هزینه‌های شخصی ثبت‌شده به نام مجمع جهانی اقتصاد

از دیگر تخلفات گزارش‌شده، ثبت هزینه‌های شخصی شواب و همسرش به ارزش بیش از ۹۰۰ هزار فرانک سوئیس به نام مجمع جهانی اقتصاد بوده است.

همچنین یکی از برجسته‌ترین اتهامات، به ایمیلی در سال ۲۰۱۷ بازمی‌گردد که شواب در آن به ریچارد سامانز، مدیر اجرایی وقت مجمع، دستور داده تا انتشار گزارش رتبه‌بندی اقتصادی کشورها به تعویق بیفتد. به نوشته این روزنامه، علت این تصمیم جلوگیری از آسیب به روابط با نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند، عنوان شده که کشورش در آن گزارش رتبه ضعیفی داشت.

در بخش دیگری از این ایمیل، شواب نسبت به عدم بهبود جایگاه انگلستان در گزارش هشدار داده و عنوان کرده بود که طرفداران برگزیت ممکن است از این وضعیت بهره‌برداری سیاسی کنند.


نظرات

آخرین اخبار
پایان کار تیم ملی موی‌تای ایران در مسابقات جهانی مالزی با 8 مدال
پیگیری‌ قالیباف برای بازگشایی صحن علنی مجلس
درخواست روسیه برای شفاف‌سازی نقش آمریکا در پایان جنگ اوکراین
پزشکیان: استانداران رییس جمهور استان‌ها هستند
پیام راهبردی رهبری و ضرورت حمایت و پشتیبانی ملی از مذاکره‌کنندگان ایران
رکورد حملات پهپادی اوکراین به روسیه
کنسرت‌ها تا پایان صفر روی صحنه می روند؟
هشدار ولایتی به برخی کشورهای عربی
گفت‌وگوی عراقچی و همتای ازبکستانی
ساعت کاری ادارات خوزستان تغییر کرد
درهای فردو و نطنز چه زمانی برای بازرسان آژانس باز می‌شود؟
کشف عامل پنهان پیری زودرس مغز
با جاسوسان و مفسدان قاطع برخورد شود
استاندار خوزستان: شهید شمخانی استراتژیستی در تراز جهانی بود
ایران سومین قدرت کشتی آزاد جهان شد
چراغ سبز آمریکا به جنگنده بومی ترکیه
لبنان از طرح جدید اروپا استقبال کرد
حمایت کره‌جنوبی از تفاهم ایران و آمریکا
افشای خسارت میلیاردی حملات ایران به پایگاه‌های آمریکا
بقائی: آمریکا خود به شدت نیازمند احسان و خیرات برای حل مشکل گرسنگی است
پروازهای فرودگاه کیش از سر گرفته شد
فهرست جدید محصولات بهداشتی غیرمجاز منتشر شد
ساعت بازی پرسپولیس چادرملو تغییر کرد
طبس داغ‌ترین نقطه جهان شد
غریب آبادی: عبور ایمن در تنگه هرمز با تصمیم‌سازی خارج از ملاحظات ایران تضمین نمی‌شود
واکنش تند وزارت خارجه ایران به بیانیه آمریکا و شورای همکاری خلیج فارس
پرسپولیس - چادرملو؛ نبرد سرنوشت‌ساز برای آخرین سهمیه آسیایی
جشن ملی در اکوادور؛ رئیس‌جمهور پس از صعود تیم ملی، کشور را تعطیل کرد
لیست تیم ملی والیبال ایران برای دیدار با ژاپن اعلام شد
سرنوشت نامعلوم ستاره والیبال ونزوئلا پس از زمین‌لرزه 7 ریشتری
شوک به بازار نفت؛ کاهش قیمت طلای سیاه
ایران - مصر در جام جهانی 2026؛یوزها برای شکست فراعنه به میدان می‌روند
شیخ نعیم قاسم: امروز، ایران آینده منطقه را رقم می زند
لبنان، گورستان سیاسی نخست‌وزیران اسرائیل است
عاشورا؛ حماسه آگاهی و آزادی
برنامه بازی‌های امشب جام جهانی 2026؛ ساعت دیدار ایران و مصر
بازگشت نفت عربستان به خلیج فارس
ثبت آیین و نمایش ایرانی تعزیه در یونسکو
نشست 3 جانبه عربستان، قطر و عمان درباره توافق ایران و آمریکا
پیام عراقچی در عاشورا؛ شهادت رهبر انقلاب را فراموش نخواهیم کرد
زنگ خطر محیط زیستی برای خلیج فارس و خزر
هوای تهران در وضعیت قابل قبول
نصر تمدنی از نبرد محرم 61 تا جنگ رمضان 1446
ثبت‌نام زائران مراسم تشییع رهبری آغاز شد
جمهوری اسلامی ایران هرگونه تهدیدی را علیه خود تحمل نخواهد کرد
حمله دوباره رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
روایتِ سوگ و شکوهِ هم‌گرایی؛ وقتی عزای حسینی نقطه پرگار می‌شود
شوک تورمی در آمریکا
ریزش سنگین طلا؛ شوک جدید به بازار جهانی
چالوس یک‌طرفه شد