×
اجتماعی
شناسه خبر : 233962
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/04/29 ساعت 16:00
اولتیماتوم وزیر راه: خدمات ریلی برای معلولان تا پایان شهریور امسال اصلاح شود

اولتیماتوم وزیر راه: خدمات ریلی برای معلولان تا پایان شهریور امسال اصلاح شود

وزیر راه و شهرسازی از تعیین ضرب‌الاجل دوماهه برای ارائه خدمات مطلوب به معلولان در ایستگاه‌ها و قطارها خبر داد و با تأکید بر نقش کلیدی بخش ریلی در توسعه پایدار، از بخش خصوصی خواست تا با اعتمادسازی، وارد حوزه سرمایه‌گذاری حمل‌ونقل ریلی شود.

نورنیوز-گروه اجتماعی: فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی، در آیین سرمایه‌گذاری در ناوگان ریلی مسافری، با اشاره به عملکرد مناسب راه‌آهن در ایام جنگ ۱۲ روزه و جابه‌جایی بخش عمده مسافران در غیاب پروازهای هوایی، از زحمات کارکنان این حوزه قدردانی کرد و اعلام داشت که ضرب‌الاجلی برای بهبود خدمات به معلولان تعیین شده است. به گفته وی، تمامی ایستگاه‌ها و واگن‌های ریلی موظف هستند تا پایان شهریورماه خدمات لازم برای توانخواهان را به بهترین شکل ممکن ارائه دهند. این اقدام بخشی از طرح جامع وزارت راه برای توسعه خدمات‌رسانی فراگیر در حوزه حمل‌ونقل است.

وی با اشاره به افزایش اعتماد بخش خصوصی به راه‌آهن، این موضوع را نشانه‌ای از موفقیت مدیریت حمل‌ونقل ریلی دانست و تأکید کرد: جلب اعتماد سرمایه‌گذاران در حوزه ریلی دشوارتر از صنایع دیگر است، زیرا سوددهی در این حوزه کمتر و ارزش افزوده آن محدودتر است. صادق شبکه ریلی را یکی از مهم‌ترین شاخص‌های توسعه‌یافتگی کشورها دانست و گفت این صنعت، علاوه بر کاهش مصرف سوخت، ایمنی بالا و ترانزیت پایدار را نیز به همراه دارد.

وزیر راه تأکید کرد که اگر دولت‌ها بخواهند در مسیر توسعه گام‌های بلندتری بردارند، باید تمرکز بیشتری بر توسعه زیرساخت‌های ریلی داشته باشند. او همچنین به نقش مهم راه‌آهن در تبادلات منطقه‌ای اشاره کرد و افزود که در همه کمیسیون‌های مشترک با کشورهای همسایه، بحث ریلی یکی از محورهای کلیدی است. وی نام کشورهایی مانند ترکمنستان، روسیه، عراق، آذربایجان، افغانستان و پاکستان را ذکر کرد که همکاری‌های ریلی با آن‌ها در دست پیگیری است.

صادق با بیان اینکه مشکلاتی در مرزها و گلوگاه‌های لجستیکی وجود دارد، گفت که میزان حمل کالا می‌تواند به‌مراتب بیشتر از ظرفیت فعلی افزایش یابد و بخش خصوصی می‌تواند در رفع این محدودیت‌ها نقش مؤثری ایفا کند. به گفته او، گفت‌وگوهای دولت با کشورهای منطقه درباره توسعه تبادلات ریلی به مراحل خوبی رسیده و ایران به‌دلیل موقعیت جغرافیایی، سهولت، ایمنی و هزینه پایین، مقصد جذابی برای ترانزیت شده است.

وی با بیان اینکه توسعه بخش مسافری نیز اهمیت بسزایی دارد، خاطرنشان کرد که در حال حاضر کمبودهایی در ناوگان لکوموتیو وجود دارد و کشور نیازمند افزودن حدود ۵۰۰ لکوموتیو به شبکه موجود است؛ در بخش واگن نیز این عدد به ۹۰۰ لکوموتیو می‌رسد. او افزود: راه‌حل اصلی جبران این کاستی‌ها، مشارکت واقعی با بخش خصوصی است و این مشارکت تنها زمانی پایدار خواهد بود که دولت از دخالت در فرایند اجرایی خودداری کرده و شفافیت لازم را فراهم سازد.

وزیر راه در ادامه اظهار داشت: موضوع مهم‌تر از پایش مصرف سوخت، کاهش آن است و این هدف فقط با توسعه حمل‌ونقل ریلی قابل تحقق است. وی با اشاره به منابع محدود کشور گفت: اگر قرار است تحولی در توسعه کشور اتفاق بیفتد، باید از مسائل روزمره عبور کرده و برنامه‌ریزی بلندمدت را در اولویت قرار دهیم.

او تأکید کرد که ارائه خدمات حمل‌ونقل باید شامل تمام اقشار جامعه از جمله معلولان، سالمندان، زنان باردار و کودکان باشد. به همین منظور، تا پایان شهریور فرصت داده شده است تا تمام ایستگاه‌ها و واگن‌ها به‌گونه‌ای تجهیز شوند که امکان خدمات‌دهی کامل و مناسب به افراد دارای معلولیت فراهم شود.

در پایان، صادق با اشاره به اینکه هدف از جذب بخش خصوصی تنها جبران منابع مالی نیست، بلکه توسعه پایدار و افزایش کارآمدی نیز مدنظر است، گفت: اگر می‌خواهیم حضور بخش خصوصی را تثبیت کنیم، باید تمامی اختیارات را به آن‌ها واگذار کنیم تا با انگیزه و اعتماد وارد میدان شوند.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
لبنان از تل‌آویو به شورای امنیت شکایت کرد
کلاهبردارهای ارزی با شگردهای تازه
تنش شدید میان دو کره سر سرقت ارز دیجیتال
بورس در گرداب نیمه‌سال؛ قایق شاخص منتظر باد آرامش
شمس آذر 1 - پرسپولیس2 + فیلم گلها/صدرنشینی سرخ پوشان پیش از دربی
رئیس‌زاده برای دوره‌ای دیگر رئیس سازمان نظام پزشکی شد
نوراینفو / کدام غذاها در روزها آلوده کمک می‌کند راحت نفس بکشیم ؟
افزایش شیوع آنفلوآنزا نسبت به سال گذشته
سریال‌های تازه تلویزیون با بازگشت مهران مدیری و سعید آقاخانی
مدارس کدام استان شنبه و یکشنبه غیر حضوری می‌شود؟
دستگیری عامل آتش‌سوزی و تیراندازی در خرم‌آباد
دو فرمانده فلسطینی در نبرد با نیروهای اشغالگر به شهادت رسیدند
حباب سکه طی هفته اخیر روند کاهشی را تجربه کرد
زمان پرداخت، ثبت‌نام و تغییرات جدید وام 50 میلیون تومانی بازنشستگان تأمین اجتماعی اعلام شد
اخراج رونالدو و عواقبش برای فیفا
دریابان علی شمخانی: ایران هنوز از قدرت دریایی اش رونمایی نکرده است + فیلم
گروه های مقاومت فلسطین، قطر و اردن تجاوز رژیم صهیونیستی به «بیت‌جن» سوریه را محکوم کردند
نبرد داده و الگوریتم؛ ایران کجای معادله آینده است؟
آتش دوباره به جان جنگل‌های کارمزد سوادکوه افتاد
اعتراف صهیونیست‌ها به قدرت حماس در حوزه سایبری
کالاس: اروپا با «تغییرات تکان‌دهنده» روبه‌رو است
ایران حمله تروریستی پهپادی در خاک تاجیکستان را محکوم کرد
مدارس و دانشگاه‌ها فردا شنبه غیرحضوری/ ادارات با نظر مدیران دورکار شدند/بانکها کشیکند
اوکراین در آستانه یک کودتای نظامی
«مجنون» رکورددار فروش در سینمای دفاع مقدس ایران شد
وحشت صهیونیست‌ها به دنبال حمله سایبری
دستخط رهبر معظم انقلاب برای نوه شهید حاجی‌زاده+تصویر
جزئیات واریز یارانه آذر 1404
نمایش یادگاری‌های تختی / فرصتی بی‌نظیر برای علاقمندان در تهران!
تعطیلی مدارس بر اساس سه شاخص کلیدی
وضعیت بحرانی تصادفات خودروهای داخلی / ضرورت ایجاد مرکز تست ایمنی
هشدار در سمنان ؛ 8 بیمار به دلیل آنفلوآنزا و کووید در ICU بستری شدند!
حوادث رانندگی در پایتخت؛ چهار کشته در هفت روز گذشته
درخواست‌های مهم ابوترابی از رئیس‌جمهور درباره آلودگی هوا و خودروسازان
جزییات جدید از اجرای مرحله پنجم طرح کالابرگ الکترونیکی اعلام شد/زمان و دهک های مشمول
توسعه ناوگان حمل‌ونقل تهران؛ نیاز به 10 هزار اتوبوس برای کاهش آلودگی
عراقچی: در جنگ 12 روزه نیروهای مسلح ما از حق دفاع مشروع خود استفاده کردند
هیئت ایرانی در مراسم قرعه‌کشی جام جهانی 2026 شرکت نخواهد کرد +فیلم
حذف «اخراج موقت» دانش آموز و افزایش اختیارات مدرسه
پوتین هفته آینده به هند می‌رود
ارتش لبنان ادعای صهیونیست‌ها علیه حزب‌الله را رد کرد
پزشکیان: از حمایت رهبری انقلاب سپاسگزارم/مسیر پیشرفت را با همراهی مردم دنبال می‌کنیم
بیانیه چین درباره آزمایش تسلیحات هسته‌ای
مقامات کُرد عراق از آمریکا درخواست دریافت سامانه پدافند هوایی کردند
امضای یادداشت تفاهم میان ایران و مدیرکل کمیته بین‌المللی صلیب سرخ
ترامپ: مهاجرت از کشورهای جهان سوم متوقف می شود
هشدار روزنامه الریاض نسبت به استراتژی خصمانه تل‌آویو در لبنان
69 کشته و 59 مفقود در حادثه سیلاب‌ سوماترای اندونزی
زاخارووا: هدف اتحادیه اروپا ایجاد اختلال در رویکردهای سیاسی و دیپلماتیک نوظهور است
طلای جهانی در مسیر ثبت افزایش هفتگی سه درصدی؛ خوش‌بینی به کاهش نرخ بهره
X
آگهی تبلیغاتی