×
اجتماعی
شناسه خبر : 233962
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/04/29 ساعت 16:00
اولتیماتوم وزیر راه: خدمات ریلی برای معلولان تا پایان شهریور امسال اصلاح شود

اولتیماتوم وزیر راه: خدمات ریلی برای معلولان تا پایان شهریور امسال اصلاح شود

وزیر راه و شهرسازی از تعیین ضرب‌الاجل دوماهه برای ارائه خدمات مطلوب به معلولان در ایستگاه‌ها و قطارها خبر داد و با تأکید بر نقش کلیدی بخش ریلی در توسعه پایدار، از بخش خصوصی خواست تا با اعتمادسازی، وارد حوزه سرمایه‌گذاری حمل‌ونقل ریلی شود.

نورنیوز-گروه اجتماعی: فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی، در آیین سرمایه‌گذاری در ناوگان ریلی مسافری، با اشاره به عملکرد مناسب راه‌آهن در ایام جنگ ۱۲ روزه و جابه‌جایی بخش عمده مسافران در غیاب پروازهای هوایی، از زحمات کارکنان این حوزه قدردانی کرد و اعلام داشت که ضرب‌الاجلی برای بهبود خدمات به معلولان تعیین شده است. به گفته وی، تمامی ایستگاه‌ها و واگن‌های ریلی موظف هستند تا پایان شهریورماه خدمات لازم برای توانخواهان را به بهترین شکل ممکن ارائه دهند. این اقدام بخشی از طرح جامع وزارت راه برای توسعه خدمات‌رسانی فراگیر در حوزه حمل‌ونقل است.

وی با اشاره به افزایش اعتماد بخش خصوصی به راه‌آهن، این موضوع را نشانه‌ای از موفقیت مدیریت حمل‌ونقل ریلی دانست و تأکید کرد: جلب اعتماد سرمایه‌گذاران در حوزه ریلی دشوارتر از صنایع دیگر است، زیرا سوددهی در این حوزه کمتر و ارزش افزوده آن محدودتر است. صادق شبکه ریلی را یکی از مهم‌ترین شاخص‌های توسعه‌یافتگی کشورها دانست و گفت این صنعت، علاوه بر کاهش مصرف سوخت، ایمنی بالا و ترانزیت پایدار را نیز به همراه دارد.

وزیر راه تأکید کرد که اگر دولت‌ها بخواهند در مسیر توسعه گام‌های بلندتری بردارند، باید تمرکز بیشتری بر توسعه زیرساخت‌های ریلی داشته باشند. او همچنین به نقش مهم راه‌آهن در تبادلات منطقه‌ای اشاره کرد و افزود که در همه کمیسیون‌های مشترک با کشورهای همسایه، بحث ریلی یکی از محورهای کلیدی است. وی نام کشورهایی مانند ترکمنستان، روسیه، عراق، آذربایجان، افغانستان و پاکستان را ذکر کرد که همکاری‌های ریلی با آن‌ها در دست پیگیری است.

صادق با بیان اینکه مشکلاتی در مرزها و گلوگاه‌های لجستیکی وجود دارد، گفت که میزان حمل کالا می‌تواند به‌مراتب بیشتر از ظرفیت فعلی افزایش یابد و بخش خصوصی می‌تواند در رفع این محدودیت‌ها نقش مؤثری ایفا کند. به گفته او، گفت‌وگوهای دولت با کشورهای منطقه درباره توسعه تبادلات ریلی به مراحل خوبی رسیده و ایران به‌دلیل موقعیت جغرافیایی، سهولت، ایمنی و هزینه پایین، مقصد جذابی برای ترانزیت شده است.

وی با بیان اینکه توسعه بخش مسافری نیز اهمیت بسزایی دارد، خاطرنشان کرد که در حال حاضر کمبودهایی در ناوگان لکوموتیو وجود دارد و کشور نیازمند افزودن حدود ۵۰۰ لکوموتیو به شبکه موجود است؛ در بخش واگن نیز این عدد به ۹۰۰ لکوموتیو می‌رسد. او افزود: راه‌حل اصلی جبران این کاستی‌ها، مشارکت واقعی با بخش خصوصی است و این مشارکت تنها زمانی پایدار خواهد بود که دولت از دخالت در فرایند اجرایی خودداری کرده و شفافیت لازم را فراهم سازد.

وزیر راه در ادامه اظهار داشت: موضوع مهم‌تر از پایش مصرف سوخت، کاهش آن است و این هدف فقط با توسعه حمل‌ونقل ریلی قابل تحقق است. وی با اشاره به منابع محدود کشور گفت: اگر قرار است تحولی در توسعه کشور اتفاق بیفتد، باید از مسائل روزمره عبور کرده و برنامه‌ریزی بلندمدت را در اولویت قرار دهیم.

او تأکید کرد که ارائه خدمات حمل‌ونقل باید شامل تمام اقشار جامعه از جمله معلولان، سالمندان، زنان باردار و کودکان باشد. به همین منظور، تا پایان شهریور فرصت داده شده است تا تمام ایستگاه‌ها و واگن‌ها به‌گونه‌ای تجهیز شوند که امکان خدمات‌دهی کامل و مناسب به افراد دارای معلولیت فراهم شود.

در پایان، صادق با اشاره به اینکه هدف از جذب بخش خصوصی تنها جبران منابع مالی نیست، بلکه توسعه پایدار و افزایش کارآمدی نیز مدنظر است، گفت: اگر می‌خواهیم حضور بخش خصوصی را تثبیت کنیم، باید تمامی اختیارات را به آن‌ها واگذار کنیم تا با انگیزه و اعتماد وارد میدان شوند.


نظرات

آخرین اخبار
عراقچی: ایران حق پاسخ به تجاوز آمریکا را محفوظ می‌دارد
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز چهارشنبه 20 خرداد 1405+ جدول
اقتصادنگار | بلایی که تورم اردیبهشت بر سر سفره ها آورد
مرحله جدید کالابرگ آغاز شد؛ شارژ اعتبار کدهای ملی 3 تا 6 از امروز
وزارت خارجه: در دفاع از خود برای هدف قرار دادن پایگاه‌های متجاوز درنگ نمی‌کنیم
برنامه مسابقات ورزشی امروز 20 خرداد 1405+ زمان پخش
وضعیت آب و هوا امروز چهارشنبه 20 خرداد 1405 + وضعیت استانها
حمله آمریکا به هرمزگان و پاسخ قاطع ایران؛ ناوگان پنجم آمریکا و پایگاه الازرق هدف قرار گرفت
پیام منع کشت خشخاش؛ هشدار یا مشوق؟
ترک سیگار ابتلا به آلزایمر را کاهش می‌دهد؟
افزایش تلفات زلزله فیلیپین+فیلم
ادعای رئیس مجلس نمایندگان آمریکا: حملات به ایران هدفمند است/پیش از حمله مطلع شدم
گفت‌وگوی خانوادگی؛ راهکار کاهش استرس کودکان
ادعای مقام کاخ سفید: به رغم حملات جدید، موضع آمریکا درباره توافق با ایران تغییر نکرده است
نامه عراقچی به اعضای شورای حکام ؛ از تکرار اشتباه سال گذشته جلوگیری کنید
فریب اطلاعات پزشکی فضای مجازی را نخورید
نیمی از نفت ایران در ازای مشارکت در بازسازی
آمریکای متجاوز: حملات علیه ایران را آغاز کرده ایم
زنبورها با مغزی به اندازه کنجد فکر می‌کنند
هشدار یک منبع آگاه نظامی به دشمن درباره شرارت جدید
ایران: قطعنامه 2231 شورای امنیت منقضی شده است
مستند افشاگرانه و حمایت قاطع گروه دوستان منشور ملل متحد از ایران
علی باقری: هدف آمریکا علیه ایران هرگز محقق نمی‌شود
آمادگی برای صدور ویزای شرکت‌کنندگان خارجی در مراسم تشییع رهبر شهید
دستورات ویژه وزیر راه و شهرسازی برای سفرهای اربعین و بازگشت حجاج
هند مجوز استارلینک را در سایه نگرانی‌های امنیتی متوقف کرد
توضیح الجزیره به نقل از منبع ایرانی درباره سقوط بالگرد آمریکایی
المطلع: ایران معادله بازدارندگی جدیدی در منطقه ایجاد کرد
وزیر انرژی آمریکا : درگیری با ایران پیچیده‌تر از پیش‌بینی‌ها بود
مخبر: 100 شب پایداری مردم، نقشه‌های شوم دشمن را بی‌اثر کرد
رای شورای امنیت سازمان ملل به بررسی بازگشت تحریم‌ها علیه ایران
بازگشایی سفارت هلند در تهران
وزیر فرهنگ: ‏قطع اینترنت جز با احراز شرایط اضطراری مجاز نیست
ادعای ترامپ درباره سرنگونی بالگرد آپاچی آمریکا توسط ایران
حمله به مقر کردهای جدایی‌طلب در اربیل
پرونده قضایی و انضباطی دانشجویان متخلف در تجمعات دی‌ماه در حال رسیدگی است
ترامپ و خطای هرمز؛ بازی با آتشی که پاسخ دارد
وزیر خارجه انگلیس: خواستار مذاکرات موفق ایران و آمریکا هستیم
رنجبر: شهید طهرانچی مدیری تحول‌گرا بود
رد پیشنهاد 150 میلیونی رئال برای آلوارس
ایران: با پایان شرایط جنگی و رفع تهدیدات، زمینه راستی‌آزمایی فراهم می‌شود
شوک بزرگ در اردوی ازبک‌ها؛ماشاریپوف جام جهانی را از دست داد
سی‌ان‌ان ادعای ترامپ علیه ایران را تکرار کرد
صبح خونین دانشکده دندانپزشکی؛ جزئیات تازه از زبان مادر قربانی
جزئیات جلسه ستاد تشییع رهبر شهید انقلاب
بقائی: عملیات پرچم دروغین آمریکا به معامله یک میلیارد دلاری ختم شد
هشدارعراقچی نسبت به هرگونه خطای احتمالی دشمن در خلیج فارس
جزئیات جدید ترمیم نمرات امتحانات نهایی اعلام شد
الجزیره: تقلای ترامپ برای توافق با ایران، بیانگر شکاف میان آمریکا و اسرائیل است
پزشکیان: باید راه رانت و فساد در نظام اداری بسته شود