×
سیاسی
شناسه خبر : 233922
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/04/29 ساعت 10:30
موافقت مجلس با بررسی لایحه سازمان ملی مهاجرت

موافقت مجلس با بررسی لایحه سازمان ملی مهاجرت

نمایندگان مجلس شورای اسلامی با بررسی لایحه ساختار وظایف و اختیارات سازمان ملی مهاجرت در کمیسیون مشترک امنیت ملی و امور داخلی کشور موافقت کردند؛ اقدامی که با هدف ساماندهی اتباع خارجی، رفع چالش‌های اجتماعی و پر کردن خلأهای قانونی در حوزه مهاجرت انجام می‌شود.

نورنیوز-گروه سیاسی: نمایندگان مجلس شورای اسلامی با بررسی لایحه ساختار وظایف و اختیارات سازمان ملی مهاجرت در کمیسیون مشترک امنیت ملی و همچنین امورداخلی کشور و شوراها موافقت کردند.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، در جلسه امروز یکشنبه(۲۹ تیرماه) بررسی تقاضای عده‌ای از نمایندگان مجلس شورای درباره گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مورد لایحه ساختار وظایف و اختیارات سازمان ملی مهاجرت براساس اصل ۸۵ قانون اساسی در دستور کار مجلس قرار گرفت و نمایندگان با (۱۷۳) رای موافق، (۶۸) رای مخالف و (۳) رای ممتنع از (۲۵۰) نماینده حاضر در مجلس با این تقاضا موافقت کردند.

بر اساس ۸۵ قانون اساسی، مجلس شورای اسلامی می‌تواند در موارد ضروری صلاحیت وضع قوانین آزمایشی را به کمیسیون‌های تخصصی تفویض کند.

محمدباقرقالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: این لایحه در کمیسیون مشترک امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس و همچنین امورداخلی کشور و شوراها بحث و بررسی می‌شود.

پیش از رأی گیری، محمدصالح جوکار رئیس کمیسیون امورداخلی کشور و شوراها درباره این لایحه گفت: بر اساس برنامه هفتم توسعه، تشکیل سازمان ملی مهاجرت باید توسط نمایندگان مجلس به تصویب برسد و دولت هم لایحه تشکیل سازمان ملی مهاجرت را که ۵۶ ماده است به مجلس ارسال کرده است.

وی افزود: با توجه به ضرورت خاص زمانی تعیین تکلیف اتباع خارجی و تجمیع مدیریت اتباع خارجی در یک مدیریت واحد ضروری است، چرا که اتباع خارجی سبب ایجاد چالش‌هایی زیادی در کشور شده‌اند.

نماینده مردم یزد در مجلس با اشاره به فقدان راهبرد منسجم و خلع‌های قانونی و نبود متون قانونی که سبب ایجاد چالش و نابسامانی در اتباع خارجی شده است، یادآور شد: فقدان قوانین جامع و شفاف، مشکلات بسیاری در حوزه اتباع ایجاد کرده است و این لایحه سب خواهد شد در حوزه‌های اقتصادی، امنیتی، سیاسی و اجتماعی مشکلاتی که اتباع غیرقانونی در کشور ایجاد کردند، رفع شود.

جوکار تاکید کرد: در حوزه اجتماعی حضور اتباع غیرمجاز سبب توسعه حاشیه نشینی شده است و این لایحه سبب خواهد شد، از تعارضات کاسته شود. چرا که غفلت از شرایط اتباع سبب تضعیف حاکمیت می‌شود و ساماندهی اتباع چالش‌های سیاسی و اقتصادی و اجتماعی را کاهش خواهد داد.

وی خاطرنشان کرد: بیش از یک میلیون و ۳۵۰ هزار روادید در دولت قبل برای اتباع توسط وزارت خارجه صادر شد که این تعداد در کشور رسوب کردند.

حسینعلی حاجی دلیگانی در مخالفت با این لایحه گفت: این قانون آزمایشی خواهد بود و زمانی قانون آزمایشی انجام می‌شود که در این حوزه قانون نباشد. اگر در این باره قانون نداشتیم، چطور در این یک ماه گذشته نسبت به خروج اتباع غیرمجاز اقدام کردیم. از طرفی متن این لایحه سبب رسوب اتباع در کشور می‌شود.

حجم زیادی از یارانه‌ها به سمت اتباع هدایت می‌شوند

فضل الله رنجبر زاده در موافقت با این لایحه، گفت: با توجه به حجم بیکاری در کشور و مشکلات باید اتباع هر چه سریع تر ساماندهی شوند، اما این موضوع باید به دور از احساسات و با انجام کار تخصصی شکل بگیرد.

نماینده مردم کرمانشاه در مجلس بیان کرد: در حال حاضر موضوع اتباع از پراکندگی خاصی برخوردار است، ضرورت دارد در این حوزه مدیریت یکپارچه شکل بگیرد، دولت نیز نسبتا موافق است که لایحه در کمیسیون بررسی شود تا از ابهامات جلوگیری شود. همچنین مطالبه مردم، ورود مجلس به موضوع ساماندهی اتباع است.

در ادامه جلسه، اکبر رنجبرزاده دیگر موافق این لایحه، اظهار کرد: سازمان ملی مهاجرت موضوعی است که ضرورت آن از سال ۱۴۰۱ مورد تاکید بوده است که مجلس باید در اصلاح و بروزرسانی قوانین اتباع تسریع کند.

وی یادآور شد: اگر قانون اجرا می‌شد، میلیون‌ها نفر مهاجر غیرقانونی در کشور نداشتیم و باید هرچه سریع تر موضوع اتباع و مهاجرت را تعیین تکلیف کنیم.

نماینده مردم اسدآباد در مجلس با بیان اینکه حجم زیادی از یارانه‌ها به سمت اتباع هدایت می‌شوند، خاطرنشان کرد: تأمین مایحتاج اتباع نیز مطرح است که باید اتباع هرچه سریع تر ساماندهی شوند.

نباید لایحه مهم بررسی سازمان ملی مهاجرت در کمیسیون مشترک بررسی شود

احمد بیگدلی در مخالفت با تقاضای بررسی لایحه ساختار وظایف و اختیارات سازمان ملی مهاجرت طبق اصل ۸۵ قانون اساسی، گفت: بر اساس اصل ۸۵ سِمت نمایندگی قائل به شخص است و قابل واگذاری به دیگری نیست مگر در موارد ضروری. سوال این است چه ضرورتی برای لایحه ساختار، وظایف و اختیارات سازمان ملی مهاجرت وجود دارد که می‌خواهید این لایحه با آن همه حساسیتی که در خصوص آن وجود دارد را به کمیسیون ارسال کنید؟

وی اضافه کرد: حال که دولت طبق قانون برنامه هفتم پیشرفت این لایحه را به مجلس ارائه کرده و ممکن است دارای ابهامات و مواردی برای اصلاح باشد بررسی آن بر اساس اصل ۸۵ و بررسی عجولانه و بدون دقت و دخالت اکثریت نمایندگان مجلس شورای اسلامی به صلاح کشور نیست.

نماینده مردم خدابنده در مجلس خطاب به نمایندگان با اشاره به سوابق لوایح و طرح‌هایی که در سال‌های اخیر براساس اصل ۸۵ بررسی شده‌ است، گفت: متاسفانه در همین ۲ یا ۳ سال گذشته شاهد بودیم که لوایح یا طرح‌هایی که بر اساس اصل ۸۵ بررسی شدند، با چالش‌های بزرگی مواجه  شده و خروجی خوبی برای کشور نداشت. ضمن آنکه این حق مردم است که طبق قانون اساسی از طریق رادیو در جریان بررسی لوایح و طرح‌ها قرار بگیرند.


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
تفیض اختیار ساعت کاری کارمندان به رؤسای دستگاه‌ها و استانداران
افزایش قیمت نفت؛ بازار پر نوسان طلای سیاه
به هر کمک‌ نظامی آینده آمریکا به اسرائیل رای منفی خواهم داد
آخرین وضعیت پل بی یک البرز؛ عملیات بازسازی به زودی آغاز می شود
جاده چالوس یکطرفه شد
حمله به پل شهری مصداق بارز جنایت جنگی است
دشمن در تعرض دانشگاه ها سعی دارد مسیر پیشرفت علمی کشور را مختل کند
رئیس جمهوری برخاسته از عصر پیش از حجر
وضعیت آب و هوا امروز 14 فروردین 1405 +وضعیت استانها
کیفیت هوای پایتخت «قابل قبول» شد
منطق عصر حجر؛ بازتولید نازیسم در قرن بیست‌ویکم
کمک بازار سرمایه برای بازسازی فولاد مبارکه و فولاد خوزستان
معامله‌گری با جنگ؛ نقشه تازه ترامپ برای باج گیری
رونالدو آماده بازگشت؛ شمارش معکوس برای گل هزارم
قیمت طلای جهانی امروز جمعه 14 فروردین 1405
برنامه مسابقات ورزشی امروز جمعه 14 فرودین1405 +جدول
ترامپ وزیر دادگستری و دادستان کل آمریکا را برکنار کرد
ریابکوف از تلاش آمریکا برای تغییر نظام کشورها انتقاد کرد
انهدام دومین جنگنده فوق پیشرفته F35 آمریکا در آسمان ایران
اعمال کارمزد 3.5 درصدی آمازون برای جبران افزایش هزینه سوخت
واکنش عراقچی به گزافه گویی ترامپ
آتش‌سوزی عمدی در کارخانه پهپادسازی همکار با اسرائیل در چک
نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره تنگه هرمز به تعویق افتاد
وال استریت ژورنال: کنترل تنگه هرمز پیروز جنگ را مشخص می‌کند
روسیه دومین کشتی حامل نفت را به کوبا ارسال می‌کند
حزب‌الله از حملات بیشتر علیه نظامیان صهیونیست خبر داد
اعتراف بی‌سابقه فعال سیاسی؛ بمباران نتیجه نداد، ایران قوی‌تر شد!
نخست وزیر سابق ژاپن: ترامپ خودشیفته و منفعت طلب است
نجات دو جان با دست‌های خالی آتش نشانان
حمله انتحاری در پاکستان با 20 کشته و زخمی
مشاور سابق پنتاگون: ترامپ برای توافق با ایران مستاصل شده است
2 ژنرال دیگر آمریکایی برکنار شدند
پکن: جنگ علیه ایران ادامه یابد تنگه هرمز هرگز به ثبات نخواهد رسید
جفری ساکس: دو رژیمِ قاتل، جهان را به لبه پرتگاه می‌کشانند
ماکرون: نمی‌توان ترامپ را جدی گرفت
نماینده کنگره: ترامپ بله‌ قربان‌گو می‌خواهد
سی‌ان‌ان در گزارشی به نقل از منابع اطلاعاتی آمریکا، ادعاهای ترامپ درخصوص ایران را رد کرد
مقاومت عراق: مردم خود را برای پیروزی بزرگ آماده کنند
محدودیت حمل سلاح شخصی توسط نیروهای نظامی در پایگاه‌ها لغو شد
ادامه حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ حمله به فرودگاه کاشان/انفجار در قم، کرج و تبریز
دیپلمات سابق آمریکا: حمله به پل در ایران احمقانه بود
برکناری احتمالی مدیر اطلاعات ملی تکذیب شد
جزئیات قطعنامه پیشنهادی بحرین درباره تنگه هرمز/رای گیری صبح امروز
پنتاگون برکناری رئیس ستاد ارتش آمریکا را تایید کرد
محمد علیزاده: از جنگ نمی‌ترسم، اما از قربانی شدن هم‌وطنانم چرا!
سفارت ایران در لندن: اروپا منافع خود را در اولویت قرار دهد و نه اسرائیل را
معاون گوترش: برای کاهش تنش و توقف درگیری ها تلاش می‌کنیم
دبیرکل اتحادیه عرب: بحران‌های خاورمیانه راه حل نظامی ندارد
پاسخ ستاره فوتسال به تهدید عصر حجر ترامپ
ترامپ: چرا آنها تماس نمی گیرند؟