×
بین الملل
شناسه خبر : 233853
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/04/29 ساعت 01:00
خشم مردم آمریکا از بازداشت پدر ایرانی در مقابل مهدکوک فرزندش

خشم مردم آمریکا از بازداشت پدر ایرانی در مقابل مهدکوک فرزندش

بازداشت «مهدی خان‌بابازاده» شهروند ایرانی مقابل مهدکودک فرزندش در ایالت اورگان آمریکا، موجی از واکنش‌های تند در میان خانواده‌ها و فعالان حقوق بشر به دنبال داشته است. این اقدام که توسط مأموران اداره مهاجرت آمریکا (ICE) و با شکستن شیشه خودرو انجام شد، به شدت فضای روانی کودکان، والدین و کارکنان مرکز آموزشی را متأثر کرد.

نورنیوز - گروه بین الملل: بازداشت یک شهروند ایرانی به نام مهدی خان‌بابازاده، در مقابل مهدکودک فرزندش در حومه شهر پورتلند ایالت اورگان آمریکا، واکنش‌های گسترده‌ای را در پی داشته است. این اقدام مأموران سازمان مهاجرت و گمرک آمریکا (ICE) که با شکستن شیشه خودرو و در حضور کودکان و والدین انجام شد، فضای امنیت روانی مرکز آموزشی را به شدت دچار اختلال کرد.

به گزارش خبرگزاری «آسوشیتدپرس»، مأموران ICE در ساعات آغازین روز و هنگام تحویل کودکان به مهدکودک مونتسوری در بیورتون، اقدام به بازداشت «خان‌بابازاده» کردند. در پی این حادثه، بسیاری از والدین به شدت شوکه شدند و آن را رفتاری خشونت‌آمیز و غیرانسانی توصیف کردند.

«ناتالی برنینگ»، یکی از والدین حاضر در محل، با اشاره به تأثیر روانی این رخداد بر کودکان گفت: «من احساس می‌کنم مهدکودک، جایی که از کودکان خردسال مراقبت می‌شود، باید مکانی امن باشد. این نه تنها برای خانواده آسیب‌زا است، بلکه برای همه کودکان دیگر نیز آسیب‌زا است.»

آسوشیتدپرس در ادامه جزئیاتی از دستگیری را ارائه داده و نوشت که مهدی خان‌بابازاده، ۳۸ ساله و متخصص کایروپراکتیک، در هنگام رساندن فرزندش به مدرسه، توسط مأموران ICE متوقف شد. به گفته همسر او، مأموران پس از آنکه وی درخواست کرد ابتدا فرزندش را به مهدکودک برساند، به او اجازه ندادند و پس از تماس وی با همسرش، برخورد مأموران شدت گرفت.

خبرگزاری افزود: «به گفته همسرش، خان‌بابازاده در پارکینگ در ماشین ماند و پرسید که آیا می‌تواند به خاطر بچه‌ها و خانواده‌ها به جایی غیر از محوطه مدرسه نقل مکان کند. او از پارکینگ بیرون آمد و به خیابان رفت و شروع به باز کردن در ماشین برای پیاده شدن کرد که مأموران شیشه را شکستند و او را بازداشت کردند.»

«کلی برنز» از دیگر والدین حاضر در محل، در واکنش به این اقدام گفت: «بیش از هر چیز، ما می‌خواهیم بیان کنیم که این چقدر خشونت‌آمیز و غیرانسانی بوده است. همه احساس درماندگی می‌کردند. همه ترسیده بودند.»

سازمان مهاجرت و گمرک آمریکا در بیانیه‌ای مدعی شد که بازداشت خان‌بابازاده به دلیل اقامت بیش از حد مجاز در ویزا صورت گرفته؛ ادعایی که همسر وی آن را رد کرده و گفته است که او همواره وضعیت قانونی خود را حفظ کرده است.

او در گفت‌وگو با آسوشیتدپرس اظهار داشت:

«او همیشه وضعیت قانونی خود را حفظ کرده است. پس از ورود خان‌بابازاده با ویزای دانشجویی معتبر و ازدواجمان، تمام مدارک لازم را برای تنظیم وضعیت او را ارائه کردیم و پس از مصاحبه کارت سبز خود ماه‌ها پیش منتظر تصمیم نهایی بودند.»

به گفته همسر خان‌بابازاده، وی هم‌اکنون در بازداشتگاه اداره مهاجرت و گمرک در تاکوما، ایالت واشنگتن نگهداری می‌شود.

از سوی دیگر، مؤسسه آموزشی «گایدپست گلوبال اجوکیشن» که نظارت بر مدرسه مونتسوری را بر عهده دارد، نیز این حادثه را محکوم کرده است. «ماریس مندس»، مدیرعامل این مؤسسه در بیانیه‌ای گفت:

«ما درک می‌کنیم که این حادثه سوالات گسترده‌تری را در مورد چگونگی تداخل اقدامات اجرای قانون با محیط‌های مدرسه ایجاد می‌کند. بر ما پوشیده نیست که این تجربه چقدر برای افراد درگیر - به ویژه برای کودکان خردسالی که ممکن است هنگام ورود به مدرسه با والدین خود شاهد آن بوده باشند ترسناک و گیج‌کننده بوده است.»

واکنش‌ها به این دستگیری تنها به داخل آمریکا محدود نماند. هفته گذشته، «علیرضا هاشمی‌رجاء»، مدیرکل دبیرخانه شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور وزارت امور خارجه، در واکنش به بازداشت گسترده و فزاینده اتباع ایرانی، این اقدام دولت آمریکا را محکوم کرد.

وی با استناد به کنوانسیون ۱۹۶۳ روابط کنسولی وین تأکید کرد:

«به‌رغم پیگیری‌های مکرر از سوی دفتر حفاظت منافع جمهوری اسلامی ایران در واشنگتن، تاکنون توضیحی قانع‌کننده درباره دلایل بازداشت این شهروندان ارائه نشده است. ما ضمن محکوم کردن رفتارهای توهین‌آمیز و غیرانسانی با ایرانیان مقیم آمریکا، خواهان تسهیل دسترسی کنسولی جهت ارائۀ خدمات لازم به آنها هستیم.»


نظرات

آخرین اخبار
سرنوشت نامعلوم دوومیدانی‌کاران بازداشتی در کره جنوبی
وزارت اطلاعات: 19 تروریست تکفیری دستگیر شدند+فیلم
قیمت سکه پارسیان امروز سه شنبه 29 اردیبهشت 1405 +جدول
ایران تا 1430 سالخورده‌ترین کشور جهان می‌شود
ذخایر استراتژیک نفت خام آمریکا در سراشیبی تاریخی
اکرمی‌نیا: مردم با حضورشان، دشمن را ناکام کردند
ترامپ و سه مانع اصلی رشد اقتصادی آمریکا
شاخص بورس سبزپوش شد
سقوط آزاد نرخ باروری در ایران/کاهش جمعیت فقط درد اقتصاد نیست
حاجی‌بابایی: بخشی از گرانی‌ها هیچ ربطی به جنگ ندارد
ترامپ گرفتار میان سه گزینه دشوار در قبال ایران
ثبات قیمت در بازار برنج/از ایرانیِ 470 هزار تومانی تا هندیِ 195 هزار تومانی
امتحانات مدارس البرز مجازی شد
رحمانی فضلی: چین وارد تقابل مستقیم با ایران نمی‌شود
شهادت رزمنده بروجنی حین خنثی‌سازی بمب عمل نکرده در تهران
وام 500 میلیونی خرید کالا ربطی به وام ازدواج ندارد
رئیس‌جمهور: شهدای پتروشیمی در راه خدمت و پیشرفت ماندگار شدند
شمارش معکوس برای محدودیت برقی پرمصرف‌ها
چطور با یک کد پیامکی بدهکارِ میلیاردها تومان وام دیگران می‌شویم؟
بیماری خاموشی که چشم‌ها آن را فاش می‌کنند
جهان به نقطه بحرانی انرژی رسید
دستان «مادر» دوباره جان گرفت
چرا معرفی نمایندگان فوتبال ایران به آسیا به کلاف سردرگم تبدیل شد؟
10 کشته و مفقود در پی باران‌های سیل‌آسا در 8 استان چین
پایان رایگان بودن عمومی مترو و اتوبوس در تهران/چه کسانی بلیت مجانی می‌گیرند؟
فرصت دوباره برای ثبت‌نام ایران‌خودرو + نوع خودروها و لینک ثبت نام
نحوه برگزاری امتحانات پایان سال ابتدایی‌ها اعلام شد
پیش‌بینی وزیر دفاع پاکستان: جنگ دوباره آغاز نخواهد شد
سقوط قیمت نفت پس از سیگنال‌های دیپلماتیک کاخ سفید
قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 29 اردیبهشت 1405 +جدول قیمت ها
آمریکا هنوز آماده جام جهانی 2026 نیست!
قیمت دلار و سایر ارزها امروز سه شنبه 29 اردیبهشت ؛ بازگشت به کانال 170 هزار تومانی+ جدول
افشاگری رسانه عبری از دیگر سفرهای محرمانه نتانیاهو
فردا بلیت سینما برای چه کسانی رایگان است؟
پزشکیان: حمایت‌های معیشتی باید هدفمند باشد/ مدیریت مصرف یک ضرورت ملی است
نورنما | نفس گیرترین نقطه اورست اینجاست
شرط بازگشایی نماد شرکت‌های آسیب‌دیده در بورس اعلام شد
مرزبانان در سنگرهای انفرادی دست به ماشه آماده‌اند
پشت‌پرده بی‌اعتمادی بن‌سلمان به ترامپ/ چرا عربستان به دنبال ائتلاف جدید با ایران است؟
عملیات انهدام مهمات در قم/ شهروندان نگران نباشند
شمارش معکوس برای حراج 147/تالار شمش طلا از ساعت 14 امروز باز می‌شود
پیام اختصاصی رهبر معظم انقلاب به خانواده شهدای آملی جنگ رمضان
فرودگاه امام (ره) دوباره 24 ساعته شد
واقعیت نگران‌کننده پشت پرده ذخایر سدهای کشور
سقف حقوق و پاداش کارکنان دولت تغییر کرد
محور پکن-مسکو مستحکم‌تر از همیشه
ضرب‌شست دادستانی به فراریان مالیاتی/ وصول 139 همت از مطالبات دولتی
قیمت گوشت قرمز امروز 29 اردیبهشت 1405 + جدول
قیمت طلای جهانی امروز سه شنبه 29 اردیبهشت 1405 / اونس طلا تقویت شد
چگونه با وثیقه سهام وام 200 میلیون تومانی بگیریم؟ +جزئیات