×
بین الملل
شناسه خبر : 233696
تاریخ انتشار : جمعه 1404/04/27 ساعت 21:30

نورنیوز بررسی می‌کند؛

پشت پرده ادعاهای آمریکا علیه ایران در یمن

اتهام‌زنی تکراری سنتکام علیه ایران با هدف انحراف افکار عمومی از شکست‌های صهیونیست‌ها، توجیه حضور نظامی آمریکا در منطقه و فشار چندلایه سیاسی، رسانه‌ای و حقوقی بر تهران طراحی شده؛ سناریویی که با واقعیت‌های میدانی سازگار نیست.

نورنیوز-گروه بین‌الملل:فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا (سنتکام) اخیراً ادعا کرده که بزرگ‌ترین محموله تسلیحات ایرانی شامل موشک‌های کروز، ضدکشتی و موتور پهپادها را از یمنی‌ها ضبط کرده است. این ادعا که در گذشته بارها تکرار شده، بار دیگر با پردازش سنگین رسانه‌های غربی و صهیونیستی مطرح شد. هدف اصلی، برجسته‌سازی نقش ایران در درگیری‌های منطقه‌ای و القای تصویری تهدیدزا از تهران است. این در حالی است که نه ایران چنین ارسالی را تأیید کرده و نه شرایط میدانی یمن امکان چنین انتقال گسترده‌ای را فراهم می‌کند. این سناریو، بیش از آنکه مبتنی بر واقعیت باشد، تلاشی برای پوشاندن ناتوانی اسرائیل در برابر مقاومت یمن و محور مقاومت است.

تحریف قانون و توجیه تجاوزگری

غربی‌ها در اتهام‌زنی‌های خود، عامدانه برخی واقعیت‌های حقوقی را نادیده می‌گیرند. نخست اینکه بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱، ایران از حق خرید و فروش تسلیحات برخوردار است و نمی‌توان این فعالیت را غیرقانونی تلقی کرد. دوم، اقدامات دفاعی یمنی‌ها و فلسطینی‌ها در برابر رژیم صهیونیستی کاملاً در چارچوب حقوق بین‌الملل و اصل دفاع مشروع قرار می‌گیرد. حمایت احتمالی از این دفاع مشروع نه‌تنها غیرقانونی نیست بلکه در برابر جنایات جنگی، مسئولانه و انسانی است. در مقابل، غرب با تسلیح گسترده رژیم صهیونیستی و به‌کارگیری ابزار گرسنگی علیه غزه و یمن، عملاً شریک جنایت‌های جنگی است. ایران نشان داده که در صورت لزوم، خود مستقیماً توان ضربه به صهیونیست‌ها را دارد و نیازی به نیابت ندارد.

سرپوش رسانه‌ای بر حقارت نظامی

با شدت گرفتن ضربات سنگین یمنی‌ها علیه تأسیسات استراتژیک رژیم صهیونیستی، از جمله حمله به فرودگاه بن‌گوریون، آمریکا و اسرائیل در صدد منحرف‌سازی افکار عمومی از این شکست بزرگ هستند. روایت‌سازی‌های تکراری علیه ایران، صرفاً ابزاری برای پنهان‌کردن این واقعیت است که توان مقاومت فراتر از انتظار آنهاست. تهران نیز بارها تأکید کرده که جبهه مقاومت تصمیمات خود را مستقل می‌گیرد و هیچ‌گاه تحت امر جمهوری اسلامی نبوده است. تلاش برای واداشتن ایران به کنترل نیروهای مقاومت در منطقه، ترفند بی‌پایه‌ای است که ریشه در ناتوانی استراتژیک تل‌آویو و واشینگتن دارد.

سناریوی فشار؛ از تحریم تا دیپلماسی تحقیرآمیز

اتهام اخیر سنتکام هم‌زمان با یک رشته اقدامات فشاری غرب علیه ایران قابل تحلیل است: بازگشایی پرونده‌های قدیمی مانند رابرت لوینسون، طرح مجدد اتهامات بی‌اساس در پرونده امیا، تحریم دیپلمات‌های ایرانی، تهدید به فعال‌سازی مکانیسم ماشه و اظهارات تحقیرآمیز مقامات آمریکایی درباره مذاکره با تهران. همه این موارد در کنار یکدیگر، نشانگر طراحی کلان واشینگتن برای کشاندن ایران به میز مذاکره تحت فشار و در فضای تحقیر است. اظهارات ترامپ مبنی بر اینکه «عجله‌ای برای مذاکره ندارم اما آنها به آن نیاز دارند» نشانگر همین رویکرد است. اما جمهوری اسلامی ایران بارها اعلام کرده که تحت فشار و تهدید هرگز تن به مذاکره نخواهد داد و در هر میدان، از دیپلماسی تا میدان نبرد، پیروز خواهد بود.

 


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
اسطوره شیرجه آمریکا مدال‌های المپیکش را برای تأمین هزینه‌هایش حراج کرد
مصرف پروتئین حیوانی و کاهش اندک مرگ‌ومیر ناشی از سرطان
جزئیات قیمت و حافظه آیفون 17 ایر فاش شد
آزمایش سه‌دقیقه‌ای جدید، شناسایی زودهنگام آلزایمر را ممکن می‌کند
اسفنج‌های خوراکی برای لاغری؛ نوآوری تازه دانشمندان چینی
ستاره نامدار تنیس که سرطان را شکست داد
کمپین تبلیغاتی رژیم صهیونیستی با کمک گوگل
مدودف: روسیه تهدید نمی‌کند اما باید رویکردهای نظامی مرزی را بازنگری کند
صدراعظم آلمان: اروپا همچنان به کمک آمریکا وابسته است
پایان خاموشی ها با راه اندازی نیروگاه های خورشیدی
دولت با اعطای اختیارات جدید، مسیر سرمایه‌گذاری در استان‌ها را تسهیل می‌کند
مسئول آمریکایی: نتایج جلسه کابینه لبنان تا حدی مثبت بود
هشدار وزیر آمریکایی به هند درباره همکاری با روسیه و چین
پروازهای باکو -تهران فردا از سر گرفته می‌شود
فراتحلیل و فرامتن سفر رئیس جمهور محترم ایران به چین و اجلاس شانگهای
درویش: با وجود فشارها، پرسپولیس آماده ادامه رقابت‌هاست
عکس های منتخب جهان، 5 سپتامبر 2025
ولایتی: شانگهای در آینده نقش اول را در تعیین سرنوشت جهان دارد
قتل مشکوک پدر 77 ساله؛ بازداشت پسر به اتهام قتل
ایران و ازبکستان برای دومین بار در فینال کافا رودررو می‌شوند
واکنش روسیه به حمایت از قطعنامه پیشنهادی ایران در آژانس انرژی اتمی
اردن و قطر اظهارات نتانیاهو درباره کوچ اجباری فلسطینی‌ها را محکوم کردند
وزیر آموزش و پرورش: برگزاری المپیادهای مدرسه‌ای راهی برای کشف استعدادهای ورزشی است
برگزاری تمرین تاکتیکی تیم ملی زیر نظر قلعه‌نویی در ازبکستان
دومین بانک بزرگ روسیه در ایران افتتاح می شود
تلاش آمریکا برای جاسوسی از رهبر کره شمالی شکست خورد
اتمام تعمیرات اساسی سکوهای فاز یک پارس جنوبی
خلبان، پرواز قشم-تهران را به سلامت فرود آورد
انتقاد عراقچی از سکوت کرکننده غرب نسبت به توسعه هسته‌ای رژیم اسرائیل
تعطیلی دوباره راکتور هسته‌ای در فرانسه به دلیل هجوم عروس‌های دریایی
اروگوئه، کلمبیا و پاراگوئه بلیت جام جهانی را رزرو کردند
واکنش نتانیاهو به بیانیه وزارت خارجه مصر درباره کوچاندن مردم غزه
افت نرخ ارز، قیمت سکه را کاهشی کرد
رئیس پیشین صداوسیما: تا تغییر ساختار، رفع فیلترینگ امکان‌پذیر نیست
اتحادیه اروپا بر استمرار دیپلماسی با ایران تاکید کرد
سفارت روسیه: فروش دارایی‌های روسیه از سوی انگلیس غیرقانونی است
مصر خواستار آتش‌بس فوری و خروج نیروهای اسرائیلی از غزه شد
عدالت مالیاتی در دستور کار؛ حذف مالیات برای اقشار کم‌درآمد
اعتراف ترامپ به عقب‌نشینی آمریکا در برابر چین، روسیه و هند
استقبال زلنسکی از موضع پوتین درباره عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا
فنلاند حمایت خود را از راه‌حل دو کشوری در مسئله فلسطین اعلام کرد
هفت افتخار جهانی ایران در کمتر از 2 ماه
نشست فوق‌العاده برخط سران بریکس دوشنبه برگزار می‌شود
بیانیه حماس در واکنش به دستور وزیر جنگ رژیم صهیونیستی برای تشدید بمباران غزه
سفر هیات 5 نفره افغانستان به ایران برای حل مشکلات هویتی افغان‌ها
نظم ترامپ؛ جهان شرکت، آمریکا مدیرعامل!
وضعیت بحرانی کیفیت هوا در 11 شهر خوزستان
بازگشت به زندگی یک محکوم به قصاص در استان هرمزگان پس از 9 سال
خلع سلاح مقاومت؛ ریسک فروپاشی موازنه منطقه‌ای
هافبک پرسپولیس خانه‌نشین شد
X
آگهی تبلیغاتی