×
سیاسی
شناسه خبر : 233642
تاریخ انتشار : جمعه 1404/04/27 ساعت 15:20
عارف: سرمایه اجتماعی پشتوانه پیروزی در همه جبهه‌ها است

عارف: سرمایه اجتماعی پشتوانه پیروزی در همه جبهه‌ها است

معاون اول رئیس جمهور تاکید کرد: باید فضای آرام جامعه را حفظ کنیم؛ زیرا سرمایه اجتماعی پشتوانه پیروزی در همه جبهه‌ها است و اگر امروز اعلام می‌کنیم که در میدان اقتصادی پیروز شدیم به دلیل حضور مردم بود و ما در دولت تنها کارگزار بودیم.

نورنیوز - گروه سیاسی: محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور در جلسه‌ای با کمیسیون اقتصادی مجمع وزیران ادوار با اشاره به اینکه در جنگ ۱۲ روزه و میدان رزم چهره‌های برجسته و از هر نظر شایسته به همراه استادان بزرگی را از دست دادیم، اما در تهاجم تحمیلی که ما شروع نکردیم در چند جبهه نظامی، اجتماعی و اقتصادی پیروز شدیم، گفت: روز اول فعالیت دولت چهاردهم با ترور شهید هنیه به عنوان مهمان عزیز دولت شروع شد و در همان ابتدای کار دولت به این جمع‌بندی و راهبرد رسیدیم که باید آرامش جامعه حفظ شود، اما دولت در وضعیت جنگی قرار گیرد بنابراین راهبرد اداره کشور در وضعیت جنگی به ویژه بخش اقتصادی با سناریو‌های مختلف تدوین شد.

عارف افزود: راهبرد نظام مذاکره بود که به راهبرد درستی رسیدیم و در چارچوب سیاست‌ها و منویات مقام معظم رهبری در این بخش حرکت کردیم و کشور وارد مذاکره شد که در میانه مذاکرات جنگ به ما تحمیل و مشخص شد که دشمنان به قصد براندازی آمده‌اند.

معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران توسط دشمنان به پروژه‌ای سیاسی تبدیل شد، به انتخاب فرماندهان نظامی کشور بعد از تجاوز رژیم صهیونیستی به کشور اشاره کرد و گفت: انتخاب یک مدیر در دستگاه هفته‌ها زمان می‌برد، اما ظرف ۱۰ روز جنگ تحمیلی بخش دفاعی کشور پس از دست دادن سرداران خود به همان سیاق قبلی ادامه کار داد. البته شهدایی که از دست دادیم بهترین‌ها بودند، اما جایگزین‌ها ظرف کمتر از ۱۰ ساعت عملیات موفق انجام دادند.

محمدرضا عارف ادامه داد: دشمنان تحلیلی داشتند که در روز دوم جنگ مردم به میدان می‌آیند و روز سوم ایران برای تسلیم به مذاکره می‌رود، اما دیدیم چه اتفاقی افتاد و تحلیل‌های آنها اشتباه از آب درآمد.

معاون اول رئیس‌جمهور تصریح کرد: مردم در میدان اقتصادی موفق شدند و تغییرات فروش فروشگاه‌ها در جنگ ۱۲ روزه ۲۰ درصد بود که برخلاف تصور هیچ هجومی به هیچ وجه به فروشگاه‌ها نشد و تنها صف بنزین تشکیل شد که این امر نیز تابع قوانین اقتصادی عرضه و تقاضا است، اما در همین صفوف بنزین نیز مردم ظرفیت خود را نشان دادند که بی‌نظیر بود و همچنین کمبود کالا‌ها در برخی استان‌ها بلافاصله جبران شد.

محمدرضا عارف تاکید کرد: مردم فرماندهان و سرداران جبهه اقتصادی بودند تاجاییکه کسبه و مردم داوطلبانه کمک می‌کردند و کالا‌ها به قیمت خرید و یا رایگان به فروش می‌رسید.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به جلسات مختلف خود با برخی جناح‌های سیاسی کشور برای بهره‌گیری از نظرات نخبگانی آنها افزود: هیچ حزب، گروه و یا مجمعی جز انتقاد حتی یک نامه یک صفحه‌ای ننوشتند که پیشنهاد اجرایی داده باشد و یا تنها شعار و رهنمود داده شد که این رهنمود‌ها زمانی که همراه با پیشنهاد عملیاتی باشد ارزشمند است.

محمدرضا عارف با تاکید بر اینکه نیاز به استفاده از نظرات نخبگان در کشور داریم، به راهبرد واگذاری اختیارات به استانداران و وزرا در قالب ۴ کارگروه در جنگ ۱۲ روزه اشاره و بیان کرد: از این تصمیم جواب خوبی گرفتیم و روز اول جنگ ساز و کار تصمیم سازی و تصمیم گیری در دولت مشخص و مصوبات ارائه شده در کارگروه‌ها سریعا اجرایی شد.

معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: در جنگ تحمیلی نگران بنادر بودیم و با اختیار ویژه‌ای که دادیم حجم تخلیه بنادر دو برابر متوسط سال شد که در این مسیر همه نهاد‌های امر به دلیل اختیارات همکاری کردند و حتی کالایی تخلیه شد که ثبت سفارش نشده بود.

محمدرضا عارف با تاکید بر اینکه راهبرد دولت این است که با بخش‌های فعال اقتصادی جلسات مختلف برای ارائه راهکار و روایت همراه با آسیب شناسی از جنگ ۱۲ روزه برگزار شود، ادامه داد: اولین گزارش روایت ۱۲ روزه در جلسه دولت ارائه شده است که ظرف هفته‌های آینده اجرایی می‌شود که در کنار آن از توصیه‌های صاحب نظران، مسئولان و وزرای قبلی در کشور استفاده می‌کنیم.

معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر اینکه راهی جز بهره‌گیری از همه نیرو‌های زبده و جوانان نداریم، افزود: راهبرد اصلی حفظ سرمایه اجتماعی است که در انتخابات گذشته ریاست جمهوری همه جریانات تلاش کردند و حداکثر ۱۰ درصد در دور دوم به مشارکت انتخاباتی اضافه شد و ۵۰ درصد در صحنه حاضر نشدند، اما همین ۵۰ درصد در جنگ ۱۲ روزه آمدند و حضور آنان در جبهه جنگ موثرتر بود و نقش آفرینی کردند که این سرمایه باید حفظ شود.

محمدرضا عارف خاطرنشان کرد: اتحاد ملی که مقام معظم رهبری نیز بار‌ها تاکید کرده‌اند، میثاق یکایک ما است که باید در عمل و نه حرف و بیانیه باشد و ۴۰ سال به یکدیگر پاسخ دادیم، اما نتیجه‌ای نداد. مردم در جنگ۱۲ روزه اعلام کردند ما وحدت و انسجام می‌خواهیم و وظیفه دولت این است که در راس این اتحاد به جلو حرکت کند.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه در یک آسیب شناسی کلی به این نتیجه رسیدیم که باید تحولی در کشور داشته باشیم، تصریح کرد: بسیاری از سازوکار‌های دهه ۶۰ که الزامی بود، شاید امروز ضرورتی ندارد و حتی باید عکس آن عمل شود.

محمدرضا عارف با طرح این پرسش که الان چه تحول و چه اولویت‌هایی نیاز داریم، گفت: از نظر دولت اقتصاد و معیشت مردم در اولویت همه برنامه‌ها و یک اصل است که همه برنامه‌های دولت پیوست معیشتی دارند و در قالب کالا برگ‌های الکترونیکی و یا تثبیت قیمت‌ها پیگیری شده است و امیدواریم کسانی که نقد می‌کنند به این اقدامات دولت نیز توجه کنند.

معاون اول رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: در برنامه هفتم پیشرفت که میثاق اجرایی دولت است و در ماده ۴۸ این قانون آزادسازی قیمت‌ها دیده شده است، اما با توجه به شرایط کنونی با هماهنگی سران قوا موقتا تصمیماتی ضروری و فراقانونی برای مدیربت صحیح و سریع کشور در این ۱۲ روز گرفتیم.

محمدرضا عارف گفت: برخی معدود شرکت‌ها با سواستفاده از شرایط جنگ قیمت‌ها را افزایش دادند که دولت تصمیم‌های لازم را در این خصوص اتخاذ کرد که این کارشکنی شرکت‌ها اخلال در بازار است البته بخش‌های اقتصادی دیگر در این جنگ حتی کالا‌های خود را ۱۰ درصد زیر قیمت نیز به فروش می‌رساندند.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به برخی سودجویی‌های دلالان در بازار کالا‌های اساسی و خوراکی تاکید کرد: آیا حکومت و دولت حق برخورد با این اقدامات را ندارد؟ باید با این واسطه‌ها و دلال‌ها که کالا‌های خوراکی و مورد نیاز مردم را از کشاورزان جمع آوری کرده‌اند، برخورد شود.

محمدرضا عارف با بیان اینکه از نخبگان و مسئولان و وزرای ادوار در طول ۴۰ سال گذشته درخواست می‌کنیم به دولت راهکار بدهند، ادامه داد: دولت از بدنه همین بخش کشور است و ما ادعایی نداریم که اعضای دولت برتر هستند چراکه با سازوکار‌هایی برای این مناصب انتخاب شده‌اند و حال باید مسائل کشور حل شود که باید به ما راهکار بدهید و آمادگی کامل داریم و این وظیفه دولت است که به نظرات نخبگان و مسئولان دوره‌های گذشته توجه کند.

معاون اول رئیس جمهور تاکید کرد: باید فضای آرام جامعه را حفظ کنیم چراکه سرمایه اجتماعی پشتوانه پیروزی در همه جبهه‌ها است و اگر امروز اعلام می‌کنیم که در میدان اقتصادی پیروز شدیم به دلیل حضور مردم بود و ما در دولت تنها کارگزار بودیم.

محمدرضا عارف با تاکید بر اینکه امروز یک صدا از ایران و نظام به گوش می‌رسد، تصریح کرد: از درگیری‌های سیاسی نتیجه‌ای حاصل نمی‌شود از همه اساتید و صاحبنظران خواهش داریم که به دولت کمک کنید که برای حفظ این سرمایه اجتماعی چه اقداماتی انجام شود و قطعاً به رهنمود‌های شما عمل می‌کنیم و مسئله همراه با راهکار می‌خواهیم.

معاون اول رئیس جمهور همچنین به حضور مردم در تمام صحنه‌های نهضت اسلامی و تاریخ انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: نگاه امام این بود که خود را کارگزار مردم می‌دانستند.

محمدرضا عارف اضافه کرد: امیدواریم با مذاکره و در چارچوب اصول کشور به نتیجه برسیم. معتقدیم استفاده از فناوری‌ها و توسعه و تولید علم حق همه انسان‌ها و کشور‌ها است و فناوری گزینشی نیست. البته کاربرد غیر اخلاقی از فناوری‌ها در قاموس سیاسی ایران وجود ندارد.

همچنین در این جلسه پس از ارائه نظرات کارشناسانه حاضران در خصوص راهکار‌های حل مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم، رابط دولت با کمیسیون اقتصادی مجمع وزیران ادوار برای بهره‌گیری از نظرات و تجربیات آنان در تصمیم‌گیری‌های اقتصادی دولت مشخص شد.


خبرگزاری صدا و سیما
اخبار مرتبط
هشدار جدی عارف به محتکرین: انبارها را باز و کالاها را با قیمت مصوب توزیع می‌کنیم
یکشنبه 1404/04/29 ساعت 16:52
هشدار جدی عارف به محتکرین: انبارها را باز و کالاها را با قیمت مصوب توزیع می‌کنیم
معاون اول رئیس‌جمهور با هشدار شدید به محتکران، از آمادگی دولت برای برخورد با سودجویان خبر داد و اعلام کرد: در صورت ادامه احتکار، انبارهای کالا با حکم قانونی باز و کالاها با قیمت مصوب به دست مردم خواهد رسید. او همچنین ضمن قدردانی از هماهنگی قوا در جنگ 12 روزه، از نقش مؤثر دستگاه‌های نظارتی در حفظ آرامش کشور سخن گفت.
عارف: نباید منویات خود را دیکته کنیم / حل مشکلات از طریق گفت‌وگو
دوشنبه 1404/04/23 ساعت 15:33
عارف: نباید منویات خود را دیکته کنیم / حل مشکلات از طریق گفت‌وگو
معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه راهبرد کشور که مقام معظم رهبری نیز تایید کرده‌اند بر این مبنا است که با کسی به دنبال جنگ نیستیم و با گفت‌وگو مشکلات قابل حل است، گفت: باید شرایط گفت‌وگو فراهم باشد و شعار «عزت، مصلحت و حکمت» چراغ راه سیاست خارجی کشور است؛ اما اگر کسی نگاهی نامربوط به ایران داشته باشد برخورد سختی خواهیم کرد.
تاکید عارف به بازگشت قیمت‌ها به قبل از جنگ 12 روزه
یکشنبه 1404/04/22 ساعت 23:30
تاکید عارف به بازگشت قیمت‌ها به قبل از جنگ 12 روزه
معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر اجرای مصوبه بازگرداندن قیمت کالاها به سطح قبل از آغاز جنگ 12 روزه، بر ضرورت مقابله قاطع با گران‌فروشی و احتکار در بازار کالاهای اساسی تاکید کرد. وی همچنین خاطرنشان کرد که قانون برنامه هفتم توسعه کشور برای شرایط عادی نوشته شده و مدیریت اقتصادی در جنگ 12 روزه باید به عنوان الگو در نظر گرفته شود.
نظرات

آخرین اخبار
مخالفت‌ها در کنگره آمریکا با رویکردهای تقابلی علیه تهران
رویترز: ایران امروز آزمایش موشکی انجام می‌دهد
آیا جنگ نزدیک است؛ ترامپ کدام مسیر را انتخاب می کند؟
فیلم های سینمایی امروز تلویزیون پنجشنبه 30 بهمن+جدول پخش
برنامه مسابقات ورزشی امروز 30 بهمن 1404+ جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 30 بهمن ماه 1404 + وضعیت استان‌ها
آیا برنج درمان ریزش موست؟
ارتباط آلودگی هوا با یک بیماری شایع قرن
هشدار شیوع یک عفونت ویروسی از طریق پشه
عواقب جبران‌ناپذیر مصرف خودسرانه داروهای افسردگی
دوش آب سرد، برای کودکان مبتلا به تب ممنوع
زخم‌پوش فوق‌نازک هوشمند به بازار آمد
کلاه کاهش ریزش مو ابداع شد
تاکید مسعود بارزانی بر لزوم استقلال عراق در تصمیماتش
سپاهان ایران(1) - الاهلی قطر (3) / باخت سپاهان در دوحه+ فیلم
گفت‌وگوهای غیررسمی واشنگتن با نوه رائول کاسترو
زلنسکی رئیس جمهوری بلاروس را تحریم کرد
درخواست عضو کنست برای برکناری نتانیاهو
محکومیت اقدام اخیر اسرائیل در غصب اراضی کرانه باختری
تاکید وزیر راه بر تطابق قیمت بلیت با خدمات ایرلاین‌ها
حمله نماینده سابق کنگره آمریکا به ترامپ در قبال ایران
گزافه‌گویی جدید ترامپ علیه ایران
طرح صلح با «پ.ک.ک» روی میز پارلمان ترکیه!
مسکو: پیشرفت مذاکرات تهران- واشنگتن به‌‌معنای یک توافق قریب‌الوقوع نیست
حمله پهپادی ترکیه به خودرویی در اقلیم کردستان عراق
ادامه یورش به مسجد الاقصی حتی در ماه مبارک رمضان
نامه مشترک نمایندگان ایران، چین و روسیه به گروسی
رئیس‌جمهور: عدالت آموزشی یک سرمایه‌گذاری راهبردی است
در ادامه بازی‌های لیگ نخبگان آسیا؛ اولسان از صعود بازماند
رکورد حداکثر دما در آذربایجان‌شرقی شکسته شد
انتشار سومین بیانیه مرکز اطلاعات مالی در پاسخ به شایعات مرتبط با FATF
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا: ترامپ خواهان دستیابی به توافق با ایران است
زیرساخت‌های راه‌آهن آلمان مورد حمله سایبری قرار گرفت
گزارش تصویری | آماده شدن کشورهای اسلامی برای ماه مبارک رمضان در سراسر جهان
پیش‌بینی افزایش بی‌سابقه دما در مازندران/ هشدار درباره وقوع آتش‌سوزی
هلال ماه رویت شد
پاداش میلیون یورویی در انتظار طارمی
آمریکا از اقدام نظامی علیه ایران خودداری می‌کند
پزشکیان: بحران‌های ریشه‌دار اجتماعی و تربیتی، با نسخه‌های یک‌شبه درمان نمی‌شوند
آیت‌الله سیستانی نخستین روز ماه رمضان را اعلام کرد
جریمه سنگین برای دلال فوتبال
رئیس سازمان اطلاعات سپاه: حداقل 10 سرویس خارجی در اغتشاشات دی‌ماه نقش داشتند
رهبر معظم انقلاب: به راویان پیشرفت، افتخار و آن‌ها را دعا می‌کنم
تنش‌ها بین مصر و اسرائیل بر سر «سومالی‌لند» بالا گرفت
سپاهان قهرمان لیگ وزنه‌برداری شد
سناتور ضدایرانی آمریکا: تداوم قدرت ایران توافق ابراهیم را به خطر می‌اندازد
انفجار در یک معدن نیجریه 38 کشته بر جای گذاشت
چند داوطلب در انتخابات شوراهای روستا ثبت‌نام کردند؟
ای‌بی‌سی‌نیوز گزارش داد: آمریکا در حال بررسی لغو تحریم‌های ایران است
هشدار حماس درپی اخراج تعدادی از ائمه و خطیبان مسجد الاقصی