×
بین الملل
شناسه خبر : 233560
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/04/26 ساعت 20:41
رژیم صهیونیستی و سیاست پیش‌دستانه‌ دروغین؛ تهدیدی علیه نظم منطقه‌ای

نورنیوز بررسی می‌کند؛

رژیم صهیونیستی و سیاست پیش‌دستانه‌ دروغین؛ تهدیدی علیه نظم منطقه‌ای

رژیم صهیونیستی با تداوم حملات هوایی به خاک سوریه، نه‌تنها حاکمیت یک کشور مستقل را نقض می‌کند، بلکه اصل صلح‌سازی در منطقه را بی‌اعتبار می‌سازد. این رویکرد تهاجمی، نشانه‌ای از تداوم سیاست تجاوزکارانه‌ای است که با امنیت واقعی بیگانه است و باید قویاً محکوم شود.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: سوریه، پس از بیش از یک دهه جنگ داخلی و فشارهای منطقه‌ای و بین‌المللی، اکنون در موقعیتی متزلزل قرار دارد؛ نه در وضعیت جنگ کامل، نه در مسیر صلح پایدار. در چنین شرایطی، زمامداران فعلی این کشور کمتر نشانی از عزم جدی برای بازسازی مستقل و احیای اقتدار ملی از خود بروز داده‌اند. آنچه از تحرکات سیاسی و امنیتی آنان برداشت می‌شود، بیش از آنکه معطوف به بازیابی ظرفیت‌های دفاعی و زیرساختی باشد، متوجه جلب رضایت بازیگران خارجی، به‌ویژه آمریکا و اسرائیل است؛ روندی که عملاً به تضعیف اراده ملی و تعلیق حقوق حاکمیتی انجامیده است. با این‌حال، اسرائیل همچنان با تکرار حملات به زیرساخت‌های نظامی سوریه، نه‌تنها حق حاکمیت این کشور را نقض می‌کند، بلکه عمداً مسیر بازسازی و بازگشت ثبات را نیز هدف قرار داده است. این حملات که در تضاد آشکار با اصول منشور ملل متحد و قواعد حقوق بین‌الملل قرار دارند، به‌روشنی مصداق دخالت مستقیم در امور داخلی یک کشور مستقل محسوب می‌شوند؛ دخالتی که بیش از هر چیز، بر تحقیر نظم منطقه‌ای و تثبیت منطق تجاوز استوار است.

سیاست امنیتی اسرائیل؛ الگویی برای بی‌ثباتی مستمر

اسرائیل ادعا می‌کند که این حملات برای جلوگیری از تهدیدات آتی انجام می‌شود، اما در عمل، این رفتار چیزی جز بازتولید دائمی ناامنی و بحران در منطقه نیست. دکترین پیش‌دستانه اسرائیل مبتنی بر مفهومی خطرناک است: نابود کردن هر آنچه ممکن است در آینده تهدیدزا شود، حتی اگر در حال حاضر بی‌خطر و قانونی باشد.
چنین نگاهی به امنیت، پایه‌های نظم بین‌المللی را متزلزل می‌کند. اگر هر کشوری بر مبنای حدس و گمان، به سرزمین همسایه حمله کند، هیچ اصل حقوقی یا انسانی باقی نخواهد ماند. این سیاست باید صریح و قاطع مورد انتقاد و محکومیت قرار گیرد.

صلح بدون استقلال؛ نسخه تحمیلی و ناقص تل‌آویو

اسرائیل با این حملات، پیامی روشن به کل منطقه ارسال می‌کند: تنها صلحی پذیرفتنی است که در آن طرف مقابل فاقد توان دفاعی باشد. این رویکرد، در حقیقت ترویج نوعی صلح تحمیلی و بی‌ثبات است که در آن استقلال نظامی کشورها حذف می‌شود.
چنین سیاستی نه تنها صلح‌ساز نیست، بلکه زمینه‌ساز تشدید خصومت‌هاست. اگر صلح به معنای خلع قدرت و نظارت خارجی باشد، نمی‌توان آن را پایدار یا مشروع دانست. کشورهای منطقه حق دارند از خود دفاع کنند و این حق، نباید با تفسیر ناعادلانه امنیت اسرائیل زیر پا گذاشته شود.

مسئولیت جامعه جهانی؛ پایان دادن به بی‌عملی

سکوت بسیاری از بازیگران بین‌المللی در برابر حملات اسرائیل به خاک سوریه، به این رژیم جسارت بیشتری داده است. ادامه این روند، نه‌تنها تهدیدی علیه امنیت سوریه، بلکه الگویی خطرناک برای سایر نقاط بحران‌خیز جهان خواهد بود.
جامعه جهانی، به‌ویژه نهادهای حقوق بشری و کشورهای مؤثر، وظیفه دارند نسبت به نقض مکرر حاکمیت ملی سوریه واکنش نشان دهند. اگر این روند مهار نشود، مفهوم صلح و امنیت منطقه‌ای عملاً به ابزاری در اختیار قدرت‌های نظامی متجاوز بدل خواهد شد.


نظرات

آخرین اخبار
مفقود شدن خدمه بالگرد آمریکایی در دریای عرب
آکسیوس: آمریکا ادعا کرده اسرائیل را در لبنان مهار خواهد کرد
جی‌دی ونس: مذاکرات دوحه به‌خوبی پیش می‌رود
ترامپ: «آنروا» در غزه آینده جایی ندارد
برنامه ارائه خدمات پستی از 11 تا 17 تیر چگونه است؟
کنگو 1-2 انگلیس؛ بازگشت باشکوه هری‌کین و صعود سه شیرها+ فیلم‌گل ها
تیموریان: میزبان اجازه صعود به ما نداد
پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت پدر محمدباقر ذوالقدر
پرواز تهران–بمبئی پس از 5 ماه از سر گرفته می‌شود
پزشکیان: اگر رهبری دستور می‌دادند مذاکره نشود قطعاً اطاعت می‌کردیم
پرونده عامل زیر گرفتن 7 مأمور فراجا به دیوان عالی کشور رفت
ذخایر راهبردی نفت آمریکا به پایین‌ترین سطح رسید
هشدار درباره تداوم گرد و خاک تا پایان هفته در اصفهان
موسیقی «الوداع» در رثای رهبر شهید امّت تولید شد
رامین رضاییان: قهرمانی در آسیا بهترین هدیه به مردم خواهد بود
وزیر کشور: تشییع «شهید ایران» نقطه عطفی در تاریخ انقلاب خواهد شد
لغو اعزام کشتی های آلمانی به تنگه هرمز؛ مین روبی متوقف شد
3 شرط ایران برای خرید کالا از شرکت‌های آمریکایی
رعدوبرق فرودگاه مونیخ را فلج کرد
رونمایی از سند دروغ آمریکا به روسیه درباره عدم گسترش ناتو
وزیر خارجه رژیم صهیونیستی: اسرائیل مهم‌ترین دارایی راهبردی آمریکاست!
کودک گمشده رامیان سالم به آغوش خانواده بازگشت
پرواز 30 دقیقه‌ای در انگلیس با حادثه مرگبار پایان یافت
پارلمان اسرائیل به محدودیت پخش اذان رأی داد!
حمله با سلاح سرد به نیروهای حراست بیمارستان یاسوج + تعداد مصدومان
27 ایستگاه استقبال از زائران در تهران فعال می‌شود
درخواست فوری فوتبال ایران از AFC
کاخ سفید: ترامپ به توافق با ایران امیدوار است
قدردانی رئیس‌جمهور از اعضای تیم ملی فوتبال
غریب آبادی: در دوحه نشستی با هیات آمریکایی برگزار نشده است
ملونی: در برابر ترامپ زانو نمی‌زنم!
آمریکا و اسرائیل برای ساخت سفارت دائمی در قدس توافق کردند
الجزیره: تهران سه مطالبه کلیدی را روی میز گذاشت
بازدید از موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس رایگان شد
قالیباف درگذشت فرزاد جمشیدی را تسلیت گفت
قدردانی محمدنبی از حامیان و کادر فنی تیم ملی/قلعه‌نویی: نتایج خوبی در جام جهانی گرفتیم
تیم ملی فوتبال ایران از جام‌جهانی به کشور بازگشت
از لبنان تا ایران؛ محورهای دیدار امیر قطر و نمایندگان ترامپ
رئیس جمهور تاجیکستان در مراسم وداع با رهبر شهید شرکت می کند
فرستاده ویژه پوتین برای تشییع رهبر ایران به تهران می‌آید
ایران آزادی 3 میلیارد دلار را شرط پیشرفت مذاکرات کرد
ناتو پرونده ایران را به آنکارا می‌برد
جشن صعود مکزیک به یک تراژدی تلخ تبدیل شد
اوسمار رفت؛ اسکوچیچ سرمربی جدید پرسپولیس شد
قیمت نقره امروز چهارشنبه 10 تیر 1405 + جدول
گزارش تصویری | آماده سازی مصلی امام خمینی(ره) در آستانه مراسم وداع با رهبر شهید
قیمت سکه پارسیان امروز چهارشنبه 10 تیر 1405 + جدول
بازنشستگان مراقب تماس‌های کلاهبرداری باشند
موزه‌ها و اماکن تاریخی 15 تیر تعطیل هستند
قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه 10 تیر 1405 +جدول قیمت ها