×
بین الملل
شناسه خبر : 233551
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/04/26 ساعت 21:15
موضع‌گیری محتاطانه لندن و پاریس علیه جنایات رژیم صهیونیستی

موضع‌گیری محتاطانه لندن و پاریس علیه جنایات رژیم صهیونیستی

در حالی‌که لندن و پاریس مواضعی نسبتاً انتقادی در برابر جنایات اسرائیل در غزه اتخاذ کرده‌اند، افشاگری‌ها درباره نقش کشورهای اروپایی در تجهیز تل‌آویو به تسلیحات مرگبار، هم‌زمان با هشدار رهبر مسیحیان فلسطین نسبت به نابودی نظام‌مند این جامعه، خبرساز شده است.

نورنیوز-گروه بین الملل: مواضع محتاطانه انگلیس و فرانسه در برابر جنایات اسرائیل در غزه، در کنار افشاگری‌های رسانه‌ای و هشدار رهبران دینی، بار دیگر توجهات را به نقش کشورهای غربی در بحران انسانی غزه جلب کرده است.

به گزارش شبکه الجزیره، «کر استارمر» نخست‌وزیر بریتانیا از تلاش مشترک کشورش با آلمان برای دستیابی به آتش‌بس در غزه خبر داده و بر لزوم ورود فوری و بدون قید و شرط کمک‌های بشردوستانه به این منطقه تأکید کرده است.

با این حال، اظهارات وی در شرایطی مطرح می‌شود که پیش‌تر نقش عملیاتی بریتانیا و دیگر کشورهای اروپایی در حمایت از تل‌آویو بارها فاش شده است. روزنامه گاردین در گزارشی تازه فاش کرد که شرکت تسلیحاتی اروپایی MBDA قطعات بمب‌هایی را به رژیم صهیونیستی فروخته که در حملاتی مرگبار علیه نوار غزه مورد استفاده قرار گرفته‌اند.

بر اساس این گزارش، موشک‌های این شرکت در فاصله ژانویه تا مه ۲۰۲۴ در ۲۴ حمله تأییدشده به‌کار رفته‌اند و جان حداقل ۵۰۰ نفر از جمله ۱۰۰ کودک را گرفته‌اند.

در تحولی دیگر، «استفان سژورنه» وزیر خارجه فرانسه، حمله نیروهای اسرائیلی به کلیسایی در غزه را که تحت حمایت فرانسه قرار دارد، محکوم کرد. این موضع‌گیری پاریس در پی اعتراضات گسترده محافل دینی و حقوق بشری صورت گرفته است.

همزمان، «عبدالله یولیوس» رهبر معنوی کلیسای کاتولیک روم در فلسطین، با صدور بیانیه‌ای شدیداللحن، اقدامات نظامی اسرائیل در غزه را تلاشی برای نابودی کامل جامعه مسیحی توصیف کرد و از نهادهای جهانی خواست تا فوراً وارد عمل شوند.

وی در بیانیه خود تأکید کرد که اسرائیل با هدف قرار دادن مکرر کلیساها و مراکز مذهبی، مرتکب جنایات جنگی آشکار شده و این روند بخشی از سیاست فراگیر برای حذف ملت فلسطین، بدون توجه به گرایش دینی یا سیاسی آنان است.

یولیوس با اشاره به اصابت مستقیم به کلیسایی تنها دقایقی پس از پایان مراسم عبادی، از زخمی شدن «پدر جبرائیل» در این حمله خبر داد و آن را تلاشی برای ارتکاب کشتار جمعی دانست.

او همچنین خاطر نشان کرد که کلیساها، مدارس، منازل و مراکز متعلق به مسیحیان به‌ویژه در مناطق قدیمی غزه به‌طور هدفمند تخریب شده‌اند و این مناطق اکنون به کانون آوارگی اجباری تبدیل شده‌اند.

به گفته او، برخی خانواده‌های مسیحی حتی از ثبت رسمی جمعیت حذف شده‌اند و ده‌ها نفر از اعضای این طایفه در جریان حملات کشته یا زخمی شده‌اند. در مواردی نیز مسیحیان صرفاً به‌دلیل پافشاری بر ماندن در خانه‌هایشان در شمال غزه، از سوی نیروهای اشغالگر بازداشت شده‌اند.

رهبر مسیحیان فلسطینی با یادآوری محدودیت‌های پیشین رژیم صهیونیستی علیه کلیسای قیامت در قدس، تأکید کرد که این سیاست‌ها از مدت‌ها پیش با هدف تضعیف حضور دینی و فرهنگی فلسطینیان، اعم از مسلمان و مسیحی، طراحی شده‌اند.

او وضعیت فعلی را قحطی، گرسنگی و نابودی اجتماعی توصیف کرد و از سکوت نهادهای مسیحی غربی و عربی در برابر این جنایات به‌شدت انتقاد کرد.

در پایان این بیانیه آمده است: «در غزه، ریشه‌کنی برنامه‌ریزی‌شده مسیحیان در حال اجراست؛ قبل از آنکه دیر شود، جهان مسیحیت باید اقدامی فوری انجام دهد.»


نظرات

آخرین اخبار
قیمت نجومی یک یادگاری تاریخ‌ساز!
سخنگوی وزارت خارجه: مبنای مذاکرات «تعهد در برابر تعهد» است
رئیس‌جمهور: در مذاکرات کوتاه نمی‌آییم
ایتا از دسترس خارج شد
ترامپ خواستار مداخله نظامی برای پایان تیراندازی‌ها در شیکاگو شد
راز هرمز؛ تجربه جنگ در دریا
خبر خوش رئیس سازمان غذا و دارو برای مصرف‌کنندگان مستمر دارو
توقیف 130 همت اموال در پرونده مؤسسه اعتباری نور
ابراز امیدواری چین از ادامه روند مثبت مذاکرات ایران و آمریکا
رشد بیت‌کوین متوقف شد+ قیمت دیگر رمزارزها
چالش‌های ترامپ پس از جنگی نامحبوب و غیرقانونی
پترو اسرائیل را به نفوذ در سامانه انتخاباتی کلمبیا متهم کرد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز دوشنبه 1 تیرماه 1405 +جدول
آغاز اردوی تدارکاتی امیدها با حضور 28 بازیکن
شوک به بازار انرژی در پی سقوط دوباره قیمت نفت
از بازداشت تا مصادره؛ جزئیات تازه از پرونده‌های جاسوسی و وطن‌فروشی
عزاداری شب هفتم محرم 1448 مسجد ولی عصر (عج) خوزستانی های مقیم تهران
ردپای تلگرام در خرابکاری علیه نخست‌وزیر انگلیس
رکورد تازه مریخ‌نورد ناسا در ماراتن نوردی
سهمیه بنزین تیرماه بدون تغییر واریز شد
مخالفت بن‌گویر با توقف درگیری‌ها در لبنان
نخست‌وزیر انگلیس استعفا داد
خطاب تند عزیزی به ترامپ: شما تهدید می‌کنید، ما عمل می‌کنیم
اعلام محدودیت‌های ترافیکی کشور در 5 روز آینده
استقبال مصر از یادداشت تفاهم ایران و آمریکا
عاشورا؛ آیین عزت انسان
زمان برگزاری رقابتهای لیگ برتر در ورزشگاه آزادی اعلام شد
قیمت دلار توافقی امروز دوشنبه 1 تیر 1405
برنامه کامل مسابقات جام جهانی 2026 ؛ سه شنبه 2 تیر
پیکر مطهر رهبر شهید انقلاب روز 17 تیر در نجف و کربلا تشییع می‌شود
قهرمانی مقتدرانه ایران در مسابقات جهانی کشتی ساحلی
پایان زندگی نخستین فضانورد تاریخ افغانستان
معوقات بازنشستگان تامین اجتماعی چه زمانی پرداخت می شود؟
توقف موقت مذاکرات سوئیس در سایه تهدید ترامپ/ بازگشت هیئت ایرانی به تهران
فروش صندلی پزشکی شایعه است
آیفون با روکش طلا؛ پاداش بسته ماندن دروازه‌بان عراق!
صادرات 36 میلیون بشکه نفت ایران در محاصره دریایی
دریافت وجه در ازای تحویل کارنامه خط قرمز آموزش و پرورش
سنگ تمام مکزیکی‌ها برای فوتبال ایران
راه‌اندازی سامانه «بینا» برای ثبت‌نام دانش‌آموزان
روزنامه آمریکایی: جنگ‌افروزی علیه ایران نتیجه‌ای نداشت
کیفیت هوای تهران قابل قبول است
ترامپ دوباره به نخست‌وزیر ایتالیا تاخت
عارف: امنیت سرمایه‌گذاری شرط اصلی جذب سرمایه است
تیراندازی مرگبار در مدرسه‌ای در فیلیپین با چند کشته و زخمی
پایان امیدها؛ پرونده برگزاری جام حذفی بسته شد!
وزارت دارایی چین: محصولات 46 شرکت آمریکایی تحریم شد
بقایی: پس از تهدیدهای ترامپ، هیئت ایرانی از ادامه نشست چهارجانبه خودداری کرد
شکاف تازه میان ترامپ و نتانیاهو بر سر لبنان
پیشنهاد بورسی شدن شرکت ملی نفت ایران