×
بین الملل
شناسه خبر : 233505
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/04/26 ساعت 14:14
ترامپ: خروج نیروهای آمریکا از افغانستان بی‌کفایتی فاجعه‌بار بود

ترامپ: خروج نیروهای آمریکا از افغانستان بی‌کفایتی فاجعه‌بار بود

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در واکنش به خروج نیروهای نظامی این کشور از افغانستان، بار دیگر این تصمیم را به شدت نقد کرد و آن را نمادی از بی‌کفایتی فاحش رهبران نظامی آمریکا دانست. او با اشاره به جا گذاشتن تجهیزات گران‌قیمت نظامی در افغانستان، از نحوه اجرای این خروج انتقاد کرد.

نورنیوز - گروه بین الملل: دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، بار دیگر به شدت از خروج نیروهای آمریکایی و تجهیزات نظامی این کشور از افغانستان انتقاد کرد و آن را نمادی از «بی‌کفایتی فاحش» مقامات نظامی آمریکا خواند. ترامپ مدعی شد که تجهیزات نظامی ارزشمندی به طالبان واگذار شده و این موضوع نشانه ضعف جدی در مدیریت خروج آمریکا است.

ترامپ در مراسمی که در دفتر اخلاقیات کاخ سفید برگزار شد، خاطره گفت‌وگوی خود با ژنرال مارک میلی، رئیس سابق ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا، را بازگو کرد. او گفت: «به میلی گفتم، یعنی واقعاً می‌خواهی یک جنگنده را جا بگذاری؟ قیمت هر هواپیما ۱۵۰ میلیون دلار است. گفتند می‌گذاریمش، قربان. عالیه! و همین کار را کردند و تجهیزات را جا گذاشتند.»

ترامپ همچنین افزود که میلی برای توجیه این اقدام گفته است «ارزان‌تر است» که هواپیما را رها کنند تا اینکه آن را بازگردانند، اما او این دلیل را به تمسخر گرفت: «یه باک بنزین به من بدهید، خودم می‌برمشان به پاکستان یا برمی‌گردانم به آمریکا. چرا باید ارزان‌تر باشد؟ آنجا بود که فهمیدم این آقا واقعاً بی‌کفایت است.»

اگرچه مرحله نهایی خروج نیروهای آمریکایی در زمان ریاست‌جمهوری جو بایدن در اوت ۲۰۲۱ انجام شد، اما چارچوب این تصمیم در دولت ترامپ و اوایل سال ۲۰۲۰ نهایی شده بود. ترامپ بارها اعلام کرده که دولت او این خروج را «با عزت و قدرت» انجام می‌داد و از نحوه اجرای خروج در دوره بایدن انتقاد کرده است.

او همچنین نسبت به نمایش عمومی تجهیزات نظامی آمریکا توسط نیروهای طالبان انتقاد کرد و گفت: «هر سال یک رژه دارند که تجهیزات ما را داخل یک خیابان زشت می‌کشند — که برای خودشان می‌شود خیابان پنجم. هر سال قدیمی‌تر می‌شوند، ولی از دیدنش متنفرم.»

با وجود تأیید مقام‌های آمریکایی مبنی بر جا ماندن برخی تجهیزات در روزهای پرهرج و مرج پایانی تخلیه از فرودگاه حامد کرزی، پنتاگون اعلام کرده که بیشتر این تجهیزات یا از کار افتاده و یا غیرقابل استفاده بوده‌اند.

ترامپ همچنین گفت که در دوره اول ریاست‌جمهوری خود قصد داشت تمام تجهیزات نظامی را خارج کند و تأکید کرد که دولت بایدن با انجام ندادن این کار مرتکب اشتباهی راهبردی و مالی شده است. او افزود: «ما یک ماشین واقعاً عالی داریم. من در دوره اولم ارتش را بازسازی کردم و بخشی از آن را در افغانستان گذاشتیم، یعنی به طالبان دادیم.»

اگرچه ترامپ پس از بازگشت به قدرت در ژانویه ۲۰۲۵ هنوز سیاست رسمی جدیدی درباره طالبان اعلام نکرده، اما دولت او اقداماتی برای کاهش دخالت آمریکا در افغانستان انجام داده است. از جمله این اقدامات، حذف سمت نماینده ویژه در امور افغانستان در وزارت خارجه آمریکا و ادغام مسائل افغانستان در واحد کوچکتری تحت دفتر امور آسیای جنوبی و مرکزی است.


نظرات

آخرین اخبار
آخرین وضعیت ترافیکی آزادراه‌ها و محورهای کشور
جزئیات تفاهم‌نامه‌های اقتصادی ایران و روسیه
پیام ناو و ضدناو؛ رمزگشایی از بیانات راهبردی رهبر معظم انقلاب
جزئیات بازگشت 151 شیء تاریخی ایران از چین اعلام شد
نحوه ثبت درخواست برای جبران خسارت دی‌ماه در تهران
186 معلم ایرانی به مدارس خارج از کشور اعزام شدند
آزادی بسیاری از بازداشتی‌های زیر 18 سال در حوادث اخیر
پادکست | مدیریت خشم در خانه چگونه آتش را خاموش کنیم؟
رویترز: پیشرفت مذاکرات ایران و آمریکا بهای نفت را کاهش داد
«جادوگر فوتبال» به 5 سال حبس محکوم شد
تعویق محاکمه نیکلاس مادورو در آمریکا
شیوه جدید پرداخت یارانه اعلام شد
ساعت کاری ادارات در ماه رمضان 1404 اعلام شد
آیا پدرخوانده ترامپ، ناقوس جنگ را به صدا در می آورد؟
شکاف بین نسلی چیست و چطور پدید آمده است؟
ادعای تلگراف درباره توافق ایران و آمریکا بر سر عناصر بالقوه
4 چیز که نمی‌توانستیم بگوییم و دیروز گفته شد
آکسیوس: مذاکرات اوکراین و روسیه در ژنو به بن‌بست رسید
معاون ترامپ: متحدان اروپایی به منافع خود آسیب می‌زنند
افزایش نرخ ارز در سایه نظم رانتی
فنلاند تصمیم رژیم صهیونیستی درباره کرانه باختری را محکوم کرد
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز چهارشنبه 29 بهمن 1404+ جدول
ژنو، دو مذاکره و یک بازنده مشترک
تکرار اتهام زنی آمریکا در مورد آزمایش هسته‌ای مخفی چین
اقتصادنگار | دستمزد ناچیز کارگران برای سبد گران معیشت
واتیکان: در هیات موسوم به «صلح غزه» رئیس جمهور آمریکا شرکت نخواهیم کرد
نخست‌وزیر مجارستان: امید سران کشورهای اروپایی به پیروزی کی‌یف بر مسکو، توهم‌آمیز است
زلنسکی: رویکرد ترامپ منصفانه نیست
معاون رئیس‌جمهور آمریکا: مذاکرات با ایران به نوعی خوب پیش رفت
سازمان ملل: امیدواریم مذاکرات ایران و آمریکا منجر به کاهش تنش‌های منطقه‌ای شود
وضعیت آب و هوا امروز چهارشنبه 29 بهمن ماه 1404 + وضعیت استان‌ها
برنامه مسابقات امروز 29 بهمن + پخش زنده
در زمان مواجهه با تشنج این اقدامات را انجام ندهید
مولکولی که نور خورشید را سال‌ها نگه می‌دارد
دستاوردی قابل توجه در ترمیم نخاع
فشارخونتان را روزی دو بار اندازه بگیرید
پیش‌علامت پارکینسون و زوال عقل مشخص شد
نقش موثر رژیم «فستینگ» در کاهش علائم التهاب روده
دهلی‌نو درصدد مهار هوش مصنوعی برآمد
مقام پیشین آمریکا: اسرائیلی‌ها دوستان ما نیستند
تیم پیشین اوسمار صعود کرد
شگفتی نتانیاهو از اقدامات امارات
رئیس سابق فدراسیون اسکی سرپرست تیم ملی والیبال شد!
توافق آمریکا و فیلیپین درباره استقرار سامانه‌های موشکی پیشرفته در مانیل
استان‌های مرزی در برقرار ارتباط با ایالت‌های مرزی پاکستان اختیار دارند
زمستان بدون خاموشی در حال سپری شدن
انتقاد سفیر ایران در آلمان از استاندارهای دوگانه اروپا
میزان بدهی رژیم صهیونیستی چقدر است؟
آمریکا در صدد از سرگیری غنی‌سازی اورانیوم
استقلال (3) - الحسین (2)/وداع استقلال با آسیا + فیلم