×
اجتماعی
شناسه خبر : 233462
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/04/26 ساعت 10:17
کاهش نگران‌کننده ذخایر سدهای تهران؛ احتمال خروج سد ماملو از مدار

کاهش نگران‌کننده ذخایر سدهای تهران؛ احتمال خروج سد ماملو از مدار

وضعیت منابع آبی در استان تهران بحرانی‌تر از سال‌های گذشته ارزیابی می‌شود و گزارش‌های رسمی از افت محسوس ذخایر سدهای تأمین‌کننده آب شرب پایتخت حکایت دارد.

نورنیوز - گروه اجتماعی: آخرین ارزیابی‌ها از وضعیت سدهای تهران نشان می‌دهد که سطح فعلی ذخایر آبی به میزان قابل توجهی کمتر از میانگین‌های سال‌های گذشته است. بر اساس داده‌های منتشرشده، تنها حدود ۱۴ درصد از ظرفیت مخازن سدهای استان تهران در حال حاضر پر است، که این میزان کاهش چشمگیری نسبت به مدت مشابه سال قبل و میانگین بلندمدت دارد. کارشناسان این افت را با کاهش بارندگی‌های فصلی و سالانه مرتبط می‌دانند.

به گفته مسئولان، تهران برای پنجمین سال متوالی با شرایط کم‌بارش روبه‌رو است. از ابتدای سال آبی جاری تاکنون، میزان بارندگی ثبت‌شده در سطح استان حدود ۱۵۳ میلی‌متر بوده که نسبت به میانگین درازمدت، کاهشی بیش از ۴۰ درصدی را نشان می‌دهد. این وضعیت در فصل بهار نیز ادامه داشته و اردیبهشت‌ماه با بیش از ۹۰ درصد کاهش بارش نسبت به میانگین بلندمدت یکی از خشک‌ترین ماه‌های اخیر را رقم زده است.

هم‌زمان با کاهش بارندگی‌ها، افت سطح آب‌های سطحی و زیرزمینی در مناطق مختلف استان نیز به‌عنوان نشانه‌ای از تداوم خشکسالی‌های اخیر مطرح شده است. تحلیل داده‌ها نشان می‌دهد سال جاری یکی از سال‌هایی است که ورودی آب به مخازن سدها در پایین‌ترین سطح قرار دارد. در همین راستا، عباس علی‌آبادی - وزیر نیرو هشدار داده است: «ممکن است ما تا یک ماه آینده سد ماملو را از دست بدهیم و به ترتیب لتیان، لار و کرج از مدار خارج شوند.»

از سوی دیگر، برخی مسئولان حوزه آب کشور بر لزوم اصلاح الگوهای مصرف تأکید کرده‌اند. با شروع فصل گرما، مصرف بهینه آب در بخش خانگی به‌عنوان یکی از راهکارهای اصلی مدیریت منابع مطرح است و توصیه‌هایی برای کاهش حداقل ۲۰ درصدی مصرف آب در خانواده‌ها ارائه شده است تا بتوان از بروز تنش‌های بیشتر در تابستان پیش‌گیری کرد.

سدهای+ایران

در سطح کلان‌تر نیز توجه به بازنگری در سیاست‌های آبی کشور مطرح شده است. کاهش منابع آب تجدیدپذیر، اثرات تغییرات اقلیمی و مداخلات انسانی از جمله دلایلی هستند که لزوم استفاده از روش‌های نوین در مدیریت مصرف، بهره‌برداری از پساب و ساماندهی مصارف غیرضروری را ضروری کرده‌اند.

با توجه به احتمال کاهش بیشتر سطح ذخایر آبی در هفته‌های آینده، ضرورت دارد تصمیم‌گیری‌های فوری و اقداماتی مکمل در حوزه تأمین، انتقال و مصرف منابع آب در دستور کار قرار گیرد تا از تشدید بحران جلوگیری شود.


اخبار مرتبط
تصاویری تکان‌دهنده از خشکسالی بی‌سابقه در سد ازمیر
سه‌شنبه 1404/05/14 ساعت 19:45
تصاویری تکان‌دهنده از خشکسالی بی‌سابقه در سد ازمیر
تصاویری تکان‌دهنده از وضعیت بحرانی سد ازمیر ترکیه، بزرگترین سد این منطقه، در پی کاهش شدید بارش‌ها و افزایش دما منتشر شد. بحران خشکسالی، که به شدت وضعیت منابع آبی را تحت تأثیر قرار داده، به نگرانی‌های جدیدی در سطح ملی تبدیل شده است.
تکذیب شایعات پرآبی سدهای تهران:/وضعیت منابع آبی بحرانی است
یکشنبه 1404/05/05 ساعت 00:15
تکذیب شایعات پرآبی سدهای تهران:/وضعیت منابع آبی بحرانی است
شرکت آب منطقه‌ای تهران شایعات در مورد پرآبی سدهای تأمین‌کننده آب پایتخت، از جمله سدهای لتیان و امیرکبیر، را تکذیب کرد و از کاهش شدید ذخایر آب این سدها به دلیل خشکسالی و افت بارندگی‌ها خبر داد.
کاهش 100 میلیون متر مکعبی ذخایر سد کرج نسبت به پارسال +فیلم
شنبه 1404/05/04 ساعت 15:00
کاهش 100 میلیون متر مکعبی ذخایر سد کرج نسبت به پارسال +فیلم
ذخایر آبی سد کرج با کاهش نگران‌کننده‌ای مواجه شده و به 62 میلیون مترمکعب رسیده، در حالی که در زمان مشابه سال گذشته این رقم 160 میلیون مترمکعب بود. کارشناسان هشدار می‌دهند اگر روند فعلی برداشت و مصرف ادامه یابد، ذخایر سد تا مهرماه دوام نخواهد آورد.
آب استخرهای عمومی و خصوصی تهران قطع می شود
چهارشنبه 1404/05/01 ساعت 16:30
آب استخرهای عمومی و خصوصی تهران قطع می شود
در پی خشکسالی شدید و کاهش بی‌سابقه ذخایر آبی، شرکت آب و فاضلاب استان تهران اعلام کرد که از روز پنجشنبه دوم مرداد، انشعاب آب استخرهای عمومی و خصوصی پایتخت تا اطلاع ثانوی قطع خواهد شد تا منابع آبی صرف نیازهای اساسی شهروندان شود.
یارانه مرگبار؛ وقتی آب رایگان، کشور را خشک می‌کند
پنج‌شنبه 1404/04/26 ساعت 14:19
نورنیوز از آخرین وضعیت منابع آبی کشور گزارش می‌دهد؛
یارانه مرگبار؛ وقتی آب رایگان، کشور را خشک می‌کند
آمارها نشان می‌دهد که میانگین مصرف آب در تهران، دو برابر استاندارد جهانی است. درحالی‌که تولید هر مترمکعب آب شرب در کشور بالغ بر 300 هزار تومان هزینه دارد، مشترکین شهری فقط 8 هزار تومان پرداخت می‌کنند؛ یعنی کمتر از 3 درصد بهای واقعی. نتیجه طبیعی چنین یارانه‌ای، شکل‌گیری فرهنگی است که آب را منبعی تمام‌نشدنی می‌پندارد.
نظرات

آخرین اخبار
روز خونین در چاد، 42 کشته در درگیری جوامع محلی
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 7 اردیبهشت +وضعیت استان ها
آکسیوس مدعی شد : ایران طرح جدیدی برای مذاکرات ارائه کرد
یمن: شکست اسرائیل در فلسطین به معنای ناکامی طرح‌هایش در منطقه است
مقام سابق پنتاگون: آمریکا تا سال‌ها هزینه جنگ با ایران را خواهد پرداخت
مقام روس: تجربه ونزوئلا، دلیل گمراهی آمریکا درقبال ایران بود
نماینده آمریکایی: جنگ ترامپ علیه ایران یک فاجعه تمام‌عیار بوده است
شلیک موشک از لبنان، مراسم مذهبی «مرون» در اسرائیل را لغو کرد
روایت عراقچی از دستور کار مذاکرات: با مقامات پاکستان و عمان مشورت خوبی داشتیم
توقیف یک کشتی باری در آب‌های سومالی
عراقچی برای دیدار با پوتین وارد سن‌پترزبورگ شد
آخرین وضعیت ایستگاه‌های جدید سنجش آلودگی هوای تهران
رکورد جهانی ماراتن در رقابت های لندن شکسته شد
پرداخت 65 درصد از بدهی‌های دارو
بنت و لاپید برای کنار زدن نتانیاهو متحد شدند
کدام مواد غذایی نباید در فریزر باشند؟
افشاگری هارتص از ربودن کودکان در غزه
مجروح شدن چند صهیونیست در پی تیراندازی از سوی نیروهای مقاومت فلسطین
گروهک‌های مسلح وابسته، به دنبال ایجاد ناامنی علیه غیرنظامیان در غزه است
حمله حزب الله لبنان به تجمع نظامیان صهیونیست
عراقچی: همسایگان ما اولویت ما هستند
4 توصیه درباره مصرف سبزیجات
تساوی میلان و یوونتوس در بازی حساس
سخنان نتانیاهو درباره حملات شدید به لبنان بیشتر جنبه «نمایش قدرت» دارد
«دریچه آتش بس یازمینه جنگ»
قدردانی سفیر ایران از دولت و مردم پاکستان برای میزبانی مذاکرات با آمریکا
جهش بی‌سابقه «کرک‌اسپرد» بنزین
عزم اسلام‌آباد برای ادامه ترانزیت کالا به ایران
درس امروز قالیباف به ترامپ؛ چه کسی کارت‌هایش تمام شده!؟
برقراری سفر رسمی چارلز سوم به ایالات متحده پس از بررسی‌های امنیتی
معاون رئیس‌جمهور : به هراقدام جنگی پاسخی چهار برابری خواهیم داد
وزارت خارجه ایران: عراقچی به روسیه سفر کرد/دیدار با پوتین در سن‌پترزبورگ
البوسعیدی رایزنی با عراقچی را مُثمر ثمر خواند
اعلام جزئیات فروش ارز به زائران حج
اینتر یک قدم دیگر به قهرمانی نزدیک شد
نفتالی بنت: نتانیاهو باید کنار برود
شگفتی از معماری ذخیره‌سازی نفت از سوی ایران
هشدار صنعا درپی جنایات رژیم صهیونیستی در فلسطین و لبنان
انتشار بیانیه منتسب به مظنون تیراندازی مراسم شام خبرنگاران کاخ سفید
تشکیل حزبی جدید برای رقابت با نتانیاهو در انتخابات
انتقاد عضو شورای شهر از تبلیغ جوایز میلیاردی در پیامک‌های شهرداری
اسلام‌آباد: به تلاش‌های خود برای پیشبرد صلح در منطقه ادامه خواهیم داد
کشته و زخمی شدن چند نظامی اسرائیل در حمله پهپادی به جنوب لبنان
اولیانوف: آمریکا اخاذی در برابر ایران را کنار بگذارد
نورنما | یادآوری یک نوای خاطره‌برانگیز از زبان کودکان دهه هشتاد
انتشار دستخطی از شهید علی لاریجانی از روزهای پایانی عمرش + تصویر
افزایش منابع قرض الحسنه اشتغال در سال 1405/ سهم هر استان چقدر است؟
برگزاری اجتماع بزرگ امام رضایی‌ها 9 اردیبهشت در تهران + جزئیات
برگزاری آزمون دکتری دانشگاه آزاد به‌صورت مجازی
نمایشگاه مجازی کتاب تهران چقدر تخفیف برای خریداران در نظر گرفته است؟