×
اجتماعی
شناسه خبر : 233383
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/04/25 ساعت 16:35
توضیحات شهردار تهران درباره جزئیات کمک به اسکان آسیب‌دیدگان از جنگ 12 روزه

توضیحات شهردار تهران درباره جزئیات کمک به اسکان آسیب‌دیدگان از جنگ 12 روزه

شهردار تهران از پیشرفت بازسازی منازل آسیب‌دیده در جریان جنگ 12 روزه خبر داد و گفت بخش عمده‌ای از خانه‌ها تا پایان ماه ترمیم می‌شود. او همچنین با اشاره به اسکان اضطراری بیش از هزار نفر در هتل‌ها، تأکید کرد شهرداری وظیفه‌اش را فراتر از قانون انجام می‌دهد.

نورنیوز - گروه اجتماعی: علیرضا زاکانی، شهردار تهران، روز چهارشنبه ۲۵ تیرماه ۱۴۰۴ در حاشیه جلسه هیأت دولت در جمع خبرنگاران، آخرین جزئیات مربوط به روند بازسازی مناطق آسیب‌دیده در جنگ اخیر و اسکان اضطراری خانواده‌ها را تشریح کرد.

زاکانی با اشاره به پیشرفت بازسازی منازل، اظهار داشت: «کار بازسازی منازلی که در جنگ ۱۲ روزه پنجره‌ها و شیشه‌های آنها آسیب دیده است تا انتهای این ماه، به اتمام می‌رسد مگر آنکه افرادی در خانه‌های خود در این مدت حضور نداشته باشند.»

وی با اشاره به وسعت خرابی‌ها افزود: «همچنین ۲۶۰۰ واحد آپارتمانی علاوه بر در و پنجره در بخش‌های مختلف دیگر آسیب خورده است که همه آنها مورد بازدید قرار گرفتند و بازسازی آنها شروع شده است.»

زاکانی درباره نحوه انجام عملیات بازسازی گفت: «کار بازسازی منازل آسیب دیده چه با حداقل منابعی که در اختیار خودشان قرار داده شده است آغاز شده است و چه اینکه خود ما به صورت پیمانکار کار را انجام می‌دهیم، قرار است تا هفته آینده مورد تعیین تکلیف قرار گیرد.»

به گفته شهردار تهران، میزان خسارت‌ها در منازل متفاوت است: «ممکن است منزلی ۱۰ میلیون و حتی ۱۰۰ میلیون و یا تا ۷۰۰، ۸۰۰ میلیون آسیب دیده باشد و همه این‌ها متفاوت است.»

او با اشاره به مرحله جدید اقدامات بازسازی اظهار داشت: «در بخش سوم، کار مقاوم‌سازی واحدها را مورد توجه قرار می‌دهیم که ۵۰۰ واحد است و بخشی از آنها تقاضای نوسازی دارند و در کنار ۴۰۰ واحدی که نیاز به نوسازی دارند خدمات برای نوسازی آنها آغاز می‌شود.»

زاکانی افزود: «از هفته آینده آواربرداری خانه‌های تخریب شده آغاز می‌شود. البته در بخش‌هایی آواربرداری انجام داده‌ایم. باید گفت آنهایی که به دنبال مقاوم‌سازی و نوسازی منازل تخریب شده خود نیز هستند، در هفته آینده به جمع‌بندی نهایی رسیده خواهد شد.»

در بخش دیگری از سخنانش درباره اسکان اضطراری، زاکانی گفت: «بالغ بر هزار و شصت، هفتاد نفر اسکان در ۱۱ هتل به صورت اسکان موقت حضور دارند. این اسکان به مدت یک تا دو سال برای آنهایی که می‌خواهند ضمن بازسازی منازلشان مقاوم‌سازی شود ادامه خواهد داشت.»

وی ادامه داد: «در طول دو روز گذشته از چهار منطقه [تخریب‌شده] دیدار داشتم. بر اساس دستورالعملی که سه‌شنبه هفته گذشته صادر کردیم، چک این عزیزان صادر و تقدیم آنها شد. این شامل آنهایی است که چه خود بخواهند مکانی را اجاره کنند و چه آنها که ما برای آنها مکان را اجاره کنیم.»

زاکانی در پاسخ به پرسشی درباره امکانات شهرداری برای نگهداری جنگ‌زدگان گفت: «شهرداری خانه‌ای برای این امر ندارد و این موضوع [حضور در هتل‌ها]، برای اسکان اضطراری در نظر گرفتیم؛ البته طبق قانون شهرداری وظیفه‌ای نداشت اما وقتی که دیدیم مردم بر روی زمین قرار دارند، تمهیدی برای اسکان در نظر گرفتیم و هتل‌های شهرداری را خالی کرده و آنها را در اختیار عزیزان قرار دادیم.»

او با اشاره به شرایط اقامت گفت: «این اقامت‌ها به طور میانگین سه تا چهار هفته صورت گرفته زیرا هتل محل اسکان نیست. از سوی برخی خواستار دادن چادر به عزیزانی که منازلشان تخریب شده است شدند که با آن نیز مخالفت انجام گرفت؛ چرا که چادر محل مناسبی برای سکونت نیست. در نتیجه، در هتل‌ها فعلاً به صورت داوطلبانه و اسکان اضطراری صورت گرفته است ولی اسکان موقت به صورت یک تا دو سال است.»

زاکانی درباره حمایت مالی از این خانواده‌ها نیز اظهار کرد: «بر اساس ابلاغ گفته بنده، حدود یک و نیم میلیارد تومان پول پیش برای اجاره با ۲۰ درصد بیشتر یا کمتر بر اساس منطقه محل سکونت و برخی استثنائات، همچنین ۳۰ میلیون تومان پرداختی اجاره ماهانه با حدود ۲۰ درصد افزایش یا کاهش آن، با توجه به متراژ و شرایط مناطق مختلف خواهیم داشت.»

سخنگوی دولت نیز در این نشست اظهار کرد: «پول لازم به مناطق مختلف واریز شده است. در برخی مناطق شیوه‌ای را پیشنهاد کردیم که بر اساس آن خانه‌هایی که پیمانکاران ما به صورت آماده در اختیار دارند را ما به عنوان شهرداری و به صورت بانک خانه، در اختیار بگیریم و هر خانواده‌ای که علاقه داشت که نقل مکان بکند، می‌تواند با بررسی این بانک، ما به ازای آن مالک را محاسبه و دریافت کند.»

در پایان، زاکانی در پاسخ به پرسشی درباره تأمین تغذیه خانواده‌های اسکان‌یافته گفت: «هتل فقط وعده صبحانه را ارائه می‌دهد و شهرداری ناهار، شام و میان‌وعده را در اختیار افرادی که خانه‌هایشان تخریب شده است و در هتل‌ها حضور دارند، قرار می‌دهد.»

او تأکید کرد: «خانواده‌های عزیز هیچ هزینه‌ای را نباید پرداخت کنند و غیر از آن دغدغه، استرس و فشاری که در این حادثه شامل حالشان شد، نباید شرایط دیگری را بر آنها تحمیل کنیم و این در مسیر خدمتگزاری است که آن را انجام می‌دهیم.»


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
برقراری پرواز رشت- آستراخان از فردا
پیروزی پرگل تیم فوتبال نوجوانان مقابل قرقیزستان در بیشکک
زلزله‌ای به بزرگی 6.2 ریشتر جنوب فیلیپین را لرزاند
حمله پهپادی رژیم اسرائیل به جنوب لبنان
مطالبات گندمکاران تسویه شد
واکنش حماس به تشدید حملات صهیونیست ها به کرانه باختری
اخراج ژنرال ارشد چین و 8 مقام نظامی دیگر به‌اتهام فساد
جاده چالوس یکطرفه شد
خیبر (0)- پرسپولیس (0) | مصاف در دژ فلک الافلاک
دوحه مقصد مشترک هیئت‌های طالبان و پاکستان
استاد دانشگاه تهران برنده جایزه دانشمند جوان یونسکو شد
بیانیه باشگاه الریان قطر درباره وضعیت صابر کاظمی
پوتین تا بوداپست با جنگنده‌ها اسکورت می شود
هشدار هواشناسی برای 4 استان؛ احتمال وقوع سیلاب و سرمازدگی باغات
پایان رزمایش مرکب دریایی ایران و آذربایجان در باکو
درگیری بر سر ارز، به قتل صراف انجامید
اعوجاج ترامپ میان تجارت جنگ و ژست صلح
دومین حادثه دریایی امروز شنبه در سواحل یمن
100 مورد نقض حقوق بشر دوستانه را مستند کرده‌ایم
تحویل پیکر 15 شهید فلسطینی در چهارمین مرحله از تبادل
شورای عالی روستاهای دریاپایه کشور تشکیل می‌شود
ماندگاری محصولات با پرتودهی نماد استفاده از دانش هسته‌ای است
تحریم‌ها، تهدیدی خاموش اما مرگبار برای سلامت جهانی
پکن به آمریکا: سیاست‌های قلدری تجاری را کنار بگذارید
احیای صلح و ثبات در مرزها محور مذاکرات با طالبان
هشدار پاکستان به هند: جایی برای جنگ در فضای هسته‌ای وجود ندارد
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز شنبه 26 مهر1404+ جدول
غرب و نقشه پنهان جنگ داخلی غزه
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(103) « بندر کنگان»
خرید بلیت بیش از یک کوپه قطار ممنوع شد
واردات گوشت از پاکستان و برزیل
تسلیت رهبر معظم انقلاب در پی درگذشت سردار علیرضا افشار
حمله به سفارت آمریکا در کلمبیا با تیر و کمان
معاون ترامپ برای پیگیری آتش‌بس غزه به اراضی اشغالی سفر می‌کند
تلخابی رییس فدراسیون بدنسازی شد
حقوق پزشکیان به حساب خیران مدرسه‌ساز واریز شد
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 26 مهر + جدول
انرژی جهانی در چنبره‌ی سوخت‌های کهنه
مادورو برای جلوگیری از درگیری با آمریکا «همه چیز» را پیشنهاد داده است
گفتگوی تلفنی وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و افغانستان
شاخص کل بورس به کانال 3 میلیون واحد برگشت
قیمت دلار و سایر ارزها امروز شنبه 26 مهر 1404
هوای 7 شهر خوزستان در وضعیت قرمز و نارنجی
نورنما | 22تا تیپ مختلف در یک انیمیشن!
مستندسازی تجاوز رژیم صهیونیستی برای تاریخ و دادگاه‌ها ضروری است
اولین طلای رویینگ ایران در قهرمانی آسیا 2025
کشته شدن 8 بازیکن ملی‌پوش کریکت در اثر حمله هوایی پاکستان
کواکبیان به 14 ماه حبس محکوم شد
برکناری رئیس کل بانک مرکزی تکذیب شد
چالش کمبود پرستار و کاهش تقاضا برای ورود به خدمت
X
آگهی تبلیغاتی