×
بین الملل
شناسه خبر : 233347
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/04/25 ساعت 13:25
کاهش 10 درصدی تجارت بین چین و آمریکا

کاهش 10 درصدی تجارت بین چین و آمریکا

اداره کل گمرک چین اعلام کرد که تجارت دوجانبه این کشور با آمریکا در نیمه نخست 2025، با کاهش 10.4 درصدی نسبت به سال گذشته به 289.36 میلیارد دلار رسید. این کاهش تحت تأثیر سیاست‌های حمایتی واشنگتن و تنش‌های تجاری ادامه دارد.

نورنیوز - گروه بین الملل: اداره کل گمرک چین در گزارشی تازه اعلام کرد که تجارت دوجانبه میان چین و آمریکا در نیمه نخست سال ۲۰۲۵ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۰.۴ درصد کاهش یافته و به رقم ۲۸۹.۳۶ میلیارد دلار رسیده است. این گزارش که توسط خبرگزاری تاس نیز منتشر شده، نشان‌دهنده روند نزولی در روابط تجاری دو اقتصاد بزرگ جهان است.

بر اساس داده‌های منتشرشده، صادرات چین به آمریکا در این دوره ۶ ماهه با کاهش ۱۰.۹ درصدی به ۲۱۵.۵۵ میلیارد دلار رسیده است. در مقابل، واردات چین از آمریکا نیز ۸.۷ درصد کاهش یافته و به ۷۳.۸۱ میلیارد دلار رسیده است. مازاد تجاری چین نسبت به آمریکا در این بازه زمانی ۱۴۱.۷۴ میلیارد دلار اعلام شده که نسبت به سال قبل ۱۱.۳ درصد کاهش یافته است.

با این حال، در ماه ژوئن تجارت دوجانبه دو کشور به ۴۹.۷۷ میلیارد دلار رسید که نسبت به ماه مه ۲۵.۶ درصد افزایش نشان می‌دهد. صادرات چین در این ماه با رشد ۳۲.۴ درصدی به ۳۸.۱۷ میلیارد دلار افزایش یافته و واردات این کشور از آمریکا نیز ۷.۴ درصد رشد داشته و به ۱۱.۶ میلیارد دلار رسیده است.

چین عمدتاً محصولاتی مانند سویا، پنبه، ذرت، ریزتراشه، خودروهای شاسی‌بلند، ذغال کک، مس و سنگ مس را از آمریکا وارد می‌کند. در مقابل، آمریکا از چین کالاهایی مانند گوشی‌های هوشمند، رایانه، باتری‌های لیتیوم-یون، اسباب‌بازی، محصولات پلاستیکی، لوازم خانگی و پوشاک وارد می‌کند.

این کاهش در تجارت دوجانبه تحت تأثیر سیاست‌های حمایتی و تعرفه‌های متقابل واشنگتن است. با این حال، دو کشور در ماه مه اعلام کردند که برخی تعرفه‌های اضافی لغو و تعرفه‌های موقتی کاهش یافته‌اند.

در سال ۲۰۲۳، حجم تجارت چین و آمریکا با کاهش ۱۱.۶ درصدی به ۶۶۴.۴۵ میلیارد دلار رسید، اما در سال ۲۰۲۴ با رشد ۳.۷ درصدی به ۶۸۸.۲۸ میلیارد دلار افزایش یافت.


اخبار مرتبط
گفت‌وگوی تلفنی رئیس جمهور چین با ترامپ
چهارشنبه 1404/11/15 ساعت 18:21
گفت‌وگوی تلفنی رئیس جمهور چین با ترامپ
«تلوزیونی مرکزی چین» روز چهارشنبه اعلام کرد «شی جین‌پینگ»، رئیس‌جمهور چین با «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا تماس تلفنی برقرار کرده است.
نبرد راهبردی اژدها و عقاب در جغرافیای پول
پنج‌شنبه 1404/08/15 ساعت 15:04
نورنیوز بررسی می‌کند،
نبرد راهبردی اژدها و عقاب در جغرافیای پول
چین در واکنش به فشارهای تجاری آمریکا با هفت ابزار اقتصادی از صادرات عناصر نادر تا یارانه و سیاست‌گذاری پولی، واشنگتن را در قلب اقتصاد خود هدف گرفته است.
چین تا 5 سال دیگر به جای آمریکا بزرگ‌ترین تولید کننده انرژی هسته‌ای جهان می‌شود
جمعه 1404/04/27 ساعت 13:50
چین تا 5 سال دیگر به جای آمریکا بزرگ‌ترین تولید کننده انرژی هسته‌ای جهان می‌شود
کاخ سفید اعلام کرد: چین با شتاب بی‌سابقه‌ای در حوزه انرژی هسته‌ای سرمایه‌گذاری می‌کند و با ادامه این روند، تا سال 2030 به بزرگ‌ترین تولیدکننده انرژی هسته‌ای جهان تبدیل خواهد شد؛ جایگاهی که تاکنون در اختیار آمریکا بوده است.
جنگ دیجیتال آمریکا و چین به اعماق دریا رسید
جمعه 1404/04/27 ساعت 11:40
جنگ دیجیتال آمریکا و چین به اعماق دریا رسید
در ادامه تنش‌های فزاینده میان واشنگتن و پکن، کمیسیون ارتباطات فدرال آمریکا از طرحی برای جلوگیری از اتصال کابل‌های زیردریایی دارای فناوری چینی به خاک ایالات متحده خبر داد؛ اقدامی که نشان از آغاز جنگی خاموش در اعماق اقیانوس‌ها دارد.
کاهش شدید تجارت آمریکا و چین پس از جنگ تعرفه‌ای ترامپ
چهارشنبه 1404/04/25 ساعت 19:30
کاهش شدید تجارت آمریکا و چین پس از جنگ تعرفه‌ای ترامپ
حجم تجارت آمریکا و چین در ماه می 2025 به 19/3 میلیارد دلار رسید که نسبت به 46/3 میلیارد دلار در می 2024، کاهش حدود 42 درصدی را نشان می‌دهد. این افت چشمگیر ناشی از جنگ تعرفه‌ای دولت ترامپ است و کارشناسان آن را در کنار اثرات منفی‌اش، فرصت‌هایی برای کشورهایی مانند ایران می‌بینند.
همکاری به جای تقابل؛ تراشه‌ها پلی تازه میان چین و آمریکا
جمعه 1404/04/13 ساعت 13:03
همکاری به جای تقابل؛ تراشه‌ها پلی تازه میان چین و آمریکا
در یک گام تنش‌زدا، ایالات متحده بخشی از محدودیت‌های صادراتی به چین در حوزه نرم‌افزارهای طراحی تراشه و تولید اتان را لغو کرد؛ اقدامی که حاکی از آتش‌بس تجاری و تمایل دو قدرت برای مدیریت رقابت در حوزه فناوری و منابع حیاتی است.
آغاز نظم تجاری جدید جهانی به دور از هژمونی آمریکا
دوشنبه 1404/04/09 ساعت 16:31
آغاز نظم تجاری جدید جهانی به دور از هژمونی آمریکا
پولیتیکو گزارش داد: اتحادیه اروپا با خستگی از تهدیدات تجاری ترامپ، به‌سوی همکاری گسترده با کشورهای آسیا-اقیانوسیه روی آورده است. پیوستن به CPTPP می‌تواند نشان‌دهنده آغاز نظم تجاری جدید جهانی به دور از هژمونی آمریکا باشد.
نظرات

آخرین اخبار
پیمان مکه و معادله ایران؛بازی تازه آغاز شده است!
پیش ‌بینی قیمت دلار، طلا و سکه شنبه 17 مرداد 1405+ جدال دلار و اونس جهانی
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز شنبه 17 مرداد 1405 + جدول کامل قیمت ها
نوراینفو | 17 مرداد؛ روز خبرنگار، روز پاسداران حقیقت و آگاهی
آخرین قیمت محصولات سایپا امروز شنبه 17 مرداد + قیمت شاهین، اطلس، کوییک و ساینا
قالیباف: خبرنگاران اجازه نمی‌دهند روایت دشمن بر افکار عمومی غلبه کند
آخرین قیمت محصولات ایران خودرو امروز شنبه 17 مرداد +جدول کامل قیمت بازار و کارخانه
برنامه مسابقات ورزشی امروز شنبه 17 مرداد 1405 /از منچستریونایتد و PSG تا رئال و بارسلونا
سپاه: اعتراف رسانه‌های خارجی به شکست ترامپ حاصل مجاهدت رسانه‌های انقلابی است
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 17 مرداد 1405 + وضعیت استانها
آیا اقیانوس زیرزمینی «اروپا» محل زندگی موجودات بیگانه است؟
راز تغییر شخصیت انسان؛ چرا با گذشت زمان متفاوت می‌شویم؟
محکومیت نیم میلیارد دلاری متا به دلیل آسیب به سلامت کودکان
راز سلامت نوزادان؛ چرا شیردهی تا دو سالگی توصیه می‌شود؟
تولید 16 ویروس با کمک هوش مصنوعی!
شیرینی‌های طبیعی؛ عامل پنهان در بزرگ‌تر شدن مغز انسان
سازمان ملل؛ چشم‌انتظار نتایج مذاکرات ایران و عمان
وداع اهالی سینما با مریم همتیان؛ بازیگری که پس از 2 سال مبارزه با سرطان درگذشت
تبعات اقتصادی جنگ ترامپ علیه ایران برای آمریکایی‌ها
پزشکیان: مذاکره را به رهبری تحمیل نکردیم؛ این ادعا ناشی از نشناختن رهبری است
حریق مجتمع مسکونی اهواز مهار شد
جو کنت: تهدید هسته‌ای ایران یک پروپاگانداست
رایزنی امنیتی بغداد و ریاض؛ دیدار نخست‌وزیر عراق با رئیس دستگاه اطلاعات عربستان
حملات به کشتی‌های اماراتی در تنگه هرمز
پیام عراقچی به همسایگان ایران
برنامه خاموشی برق آذربایجان شرقی فردا شنبه 17 مرداد
تصویب لایحه تحریم ایران و روسیه از سوی سنای آمریکا
خیز وزنه‌برداران دختر فارس برای سکوی آسیایی
گمانه‌زنی درباره صدای مهیب در پایتخت روسیه
عیادت اهالی فرهنگ از استاد ایرج
حمله یمن به تجمعات نظامی سعودی
تداوم فشار حداکثری آمریکا علیه ایران
تصادف زنجیره‌ای در آزادراه تهران-قم
حمله پهپادی به کشتی ترکیه‌ای
مقاومت عراق پاسخ به حمله عربستان و آمریکا را به تعویق انداخت
همتی: اقتصاد ایران با فروپاشی فاصله زیادی دارد
غنائم خیالی؛ واکنش بقائی به صحبت‌های ترامپ
آئروفلوت پروازهای مسکو-ابوظبی را از سر می‌گیرد
اسحاق دار: توافق مکه به ثبات منطقه کمک می‌کند
انفجار مهیب شهر المخا یمن را لرزاند
هشدار بانک آمریکایی درباره افت شدید ذخایر نفت آمریکا
شباب الاهلی گزینه میزبانی آسیایی استقلال شد
بازگشت مهران مدیری به تلویزیون؛ شصت‌چی پس از ماه صفر می‌آید
اردوغان: توافق‌نامه مکه علیه هیچ کشوری نیست
رمان «مدیر مدرسه» جلال آل‌احمد سریال می‌شود
برنامه خاموشی برق تهران فردا 17 مرداد اعلام شد+ جزییات
روزی که وزیر دفاع اسکورت خبرنگاران شد
واکنش فدراسیون فوتبال آرژانتین به آینده مسی در تیم ملی
استاد منتقد جنگ غزه در پرونده علیه دانشگاه مینه‌سوتا پیروز شد
توقف پروژه 400 میلیون دلاری ترامپ در کاخ سفید با حکم دادگاه