×
اقتصادی
شناسه خبر : 233243
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/04/24 ساعت 17:33

وزیر اقتصاد: تا زمانی که نگاه بخشی به اقتصاد داشته باشیم به تعادل اقتصادی نمی‌رسیم

وزیر اقتصاد با تأکید بر ضرورت واگذاری مالکیت و مدیریت بنگاه‌های اقتصادی به مردم، سیاست‌های بخشی را عامل اصلی بی‌تعادلی اقتصادی دانست و گفت: تا زمانی که نگاه بخشی به اقتصاد داشته باشیم، هرگز به تعادل اقتصادی نخواهیم رسید.

نورنیوز-گروه اقتصادی: سید علی مدنی‌زاده طی سخنانی در جریان برگزاری یکصد و سی امین نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی با بیان اینکه دغدغه ها و گلایه های بخش خصوصی عمدتا ناظر بر عدم تعادل در حوزه های مختلف است، این امر را ناشی از حاکمیت نگاه بخشی در دولت به اقتصاد خواند و گفت: تا زمانی که نگاه بخشی به اقتصاد داشته باشیم، هرگز به تعادل اقتصادی نخواهیم رسید.

مدنی زاده بیان داشت: امروز، در بخش های مختلف اقتصادی اعم از صنعت دارو، کشاورزی، طیور و دامداری، انرژی، حمل و نقل و ... شاهد یک پدیده و مشکل تکرار شونده و کاملا مشترک هستیم که ناشی از عدم تعادل بین مصارف و منابع و "بخشی نگری" است.

وزیر اقتصاد تصریح کرد: تا زمانی که تعادل و توازن در سیاست‌گذاری اقتصادی و پرهیز از نگرش بخشی به حوزه های مختلف اقتصاد، به باور عمومی سیاست‌گذاران تبدیل نشود، مشکلات فعلی به قوت خود باقی خواهد ماند.

وی عنوان داشت: اینجا است که نقش نهاد شورای گفتگوی و بخش خصوصی، بسیار با اهمیت جلوه می کند و اصولا اصلاح این سیاست، باید تبدیل به مطالبه جدی بخش خصوصی از بدنه سیاست‌گذاری کشور شود.وی گفت: به دلیل عدم پذیرش همین اصل اولیه اقتصاد از سوی سیاست‌گذاران است که به ترتیب، شاهد شکل گیری "صف" برای استفاده از منابع و تسهیلات دولتی و در نتیجه آن "سهمیه بندی" و متعاقب آن تشدید بروکراسی و فساد هستیم که در نهایت به خروج سرمایه از تولید و عدم مولد سازی منجر می شود.مدنی زاده تأکید کرد: من به عنوان وزیر اقتصاد همه تلاش خود را بکار خواهم بست تا این رویه سیاست‌گذاری برخاسته از نگاه "بخشی" به اقتصاد را، به منظور ایجاد تعادل بین منابع و مصارف، اصلاح کنم.

وزیر اقتصاد همچین طی سخنانی در خاتمه جلسه در جمع خبرنگاران، با ابراز خرسندی بابت نخستین حضور خود در جمع فعالان بخش خصوصی و اعضای اتاق بازرگانی در یکصد و سی امین نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی اظهار داشت: در این جلسه، شنونده دغدغه های فعالان بخش خصوصی در حوزه مربوط به کالا های اساسی، انرژی، نهاده های دامی و ... بودم که عمده به بحث، به طولانی بودن فرایند تخصیص بر می گشت.

وی افزود: مواردی در این ارتباط مطرح و راه حل هایی پیشنهاد شد که قرار شد وزیر جهاد کشاورزی پیگیری کند.

مدنی زاده در خصوص برآیند جمع بندی مباحث یکصد و سی‌امین نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی اظهار داشت: یکی از جمع بندی های جلسه امشب این بود که بنده و وزیر جهاد کشاورزی، یکسری از موانع اداری و بروکراسی که در مسیر تخصیص و فرایند تخلیه گمرکات وجود دارد را مرتفع کنیم.

وی افزود: نکته دیگر در مباحث امشب به این موضوع بر می گشت که چه مشکلاتی در حوزه سیاست های کلان بودجه ای، بانکی و ارزی در کشور وجود داشته است که منجر به شرایط حاضر شده است و اینکه رویه ها را به چه شکلی باید اصلاح کنیم که سال آینده شاهد تکرار مشکلات فعلی نباشیم.

مدنی‌زاده در پاسخ به سؤالی در خصوص برنامه های وزارت اقتصاد در خصوص حمایت از بخش های آسیب دیده از جنگ در راستای تحقق رشد پیش بینی شده در قانون بودجه سالج اری و سرمایه گذاری در تولید، با اشاره به پیش بینی بسته‌های حمایتی توسط دولت برای صنایع و برخی اصناف، اظهارداشت: با مجموعه برنامه های حمایتی در نظر گرفته شده برای بازار سرمایه و پول، امیدواریم در مرحله اول، آرامش به این بازار ها برگردد.

وی افزود: در ادامه نیز باید بتوانیم آنها را بر روی مسیر اصلی، به منظور افزایش سرمایه گذاری حرکت داده و پس انداز های مردم را برای تولید و تقویت زیرساخت ها هدایت کنیم.وی بهره گیری از ظرفیت مولد سازی دارایی ها دولت را یکی دیگر از برنامه های دولت به منظور سرعت بخشیدن به اجرای طرح های عمرانی در راستای تحقق رشد اقتصادی پیش بینی شده در قانون بودجه کل کشور عنوان کرد.


فارس
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
وزیر جنگ آمریکا: قرار است بیشتر بُکشیم
صدور ردیف استخدامی 3 هزار عضو هیئت علمی دانشگاه‌ها
بیشتر لبنانی‌ها مخالف خلع سلاح حزب الله هستند
پرواز مجدد جنگنده های ونزوئلا بر فراز ناو آمریکایی
هوای تهران در شرایط «قابل قبول» قرار گرفت
یونیسف: بیش از 700 هزار کودک در غزه از تحصیل محروم شده‌اند
برنامه مسابقات ورزشی امروز شنبه 15 شهریور
سازمان سنجش: مهلت انتخاب رشته تا 17 شهریور تمدید شد
مادورو: تلاش واشنگتن برای تغییر نظام در کاراکاس اشتباه است
مقدماتی جام‌جهانی اروپا و شب پرگل
قاتل شهید رضایی در سمیرم اعدام شد+فیلم
پیکر استاد احمد پژمان به زادگاهش در لارستان باز می‌گردد
رویکرد فرهنگی دولت و موضوع برگزاری کنسرت خیابانی
تل‌آویو همچنان در انزوای هوایی؛ ادامه تعلیق پروازها از سوی ایتالیا
بلاگر هتاک به اقوام بازداشت شد
وزیر خارجه آلمان: انفجار خطوط لوله گاز نورد استریم تروریستی است
رشد 37 درصدی بهای جهانی طلا در کمتر از یک سال
ترامپ در حال بررسی گزینه‌های نظامی علیه ونزوئلا است
ضرورت‌های راهبردی عبور از تهدیدات
درسنامه وحدت در مکتب مصطفوی
افزایش تدریجی پیاده‌روی راه مقابله با کم‌تحرکی
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 14 شهریور 1404
همکاری OpenAI و Broadcom برای ساخت تراشه اختصاصی
تحول در فناوری پوشیدنی‌ها؛ کشی که گرمای بدن را به برق تبدیل می‌کند
اسطوره شیرجه آمریکا مدال‌های المپیکش را برای تأمین هزینه‌هایش حراج کرد
مصرف پروتئین حیوانی و کاهش اندک مرگ‌ومیر ناشی از سرطان
جزئیات قیمت و حافظه آیفون 17 ایر فاش شد
آزمایش سه‌دقیقه‌ای جدید، شناسایی زودهنگام آلزایمر را ممکن می‌کند
اسفنج‌های خوراکی برای لاغری؛ نوآوری تازه دانشمندان چینی
ستاره نامدار تنیس که سرطان را شکست داد
کمپین تبلیغاتی رژیم صهیونیستی با کمک گوگل
مدودف: روسیه تهدید نمی‌کند اما باید رویکردهای نظامی مرزی را بازنگری کند
صدراعظم آلمان: اروپا همچنان به کمک آمریکا وابسته است
پایان خاموشی ها با راه اندازی نیروگاه های خورشیدی
دولت با اعطای اختیارات جدید، مسیر سرمایه‌گذاری در استان‌ها را تسهیل می‌کند
مسئول آمریکایی: نتایج جلسه کابینه لبنان تا حدی مثبت بود
هشدار وزیر آمریکایی به هند درباره همکاری با روسیه و چین
پروازهای باکو -تهران فردا از سر گرفته می‌شود
فراتحلیل و فرامتن سفر رئیس جمهور محترم ایران به چین و اجلاس شانگهای
درویش: با وجود فشارها، پرسپولیس آماده ادامه رقابت‌هاست
عکس های منتخب جهان، 5 سپتامبر 2025
ولایتی: شانگهای در آینده نقش اول را در تعیین سرنوشت جهان دارد
قتل مشکوک پدر 77 ساله؛ بازداشت پسر به اتهام قتل
ایران و ازبکستان برای دومین بار در فینال کافا رودررو می‌شوند
واکنش روسیه به حمایت از قطعنامه پیشنهادی ایران در آژانس انرژی اتمی
اردن و قطر اظهارات نتانیاهو درباره کوچ اجباری فلسطینی‌ها را محکوم کردند
وزیر آموزش و پرورش: برگزاری المپیادهای مدرسه‌ای راهی برای کشف استعدادهای ورزشی است
برگزاری تمرین تاکتیکی تیم ملی زیر نظر قلعه‌نویی در ازبکستان
دومین بانک بزرگ روسیه در ایران افتتاح می شود
تلاش آمریکا برای جاسوسی از رهبر کره شمالی شکست خورد
X
آگهی تبلیغاتی