×
بین الملل
شناسه خبر : 233207
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/04/24 ساعت 17:55
وزیر خارجه فرانسه: مکانیسم ماشه تا پایان اوت علیه ایران فعال می‌شود

وزیر خارجه فرانسه: مکانیسم ماشه تا پایان اوت علیه ایران فعال می‌شود

وزیر امور خارجه فرانسه در اظهاراتی صریح اعلام کرد که اگر تا پایان ماه اوت توافقی درباره برنامه هسته‌ای ایران حاصل نشود، تروئیکای اروپا شامل فرانسه، انگلیس و آلمان «مکانیسم ماشه» را علیه تهران فعال خواهند کرد. این در حالی است که وزیر امور خارجه ایران ضمن محکوم کردن این تهدیدها، بر لزوم استقلال عمل و بی‌طرفی اروپا تأکید کرده است.

نورنیوز - گروه بین الملل :‌ وزیر امور خارجه فرانسه در اظهاراتی تهدیدآمیز بیان کرد که در صورت حاصل نشدن توافقی در زمینه برنامه هسته‌ای ایران، تروئیکای اروپا «مکانیسم ماشه» را علیه ایران فعال خواهند کرد.

رسانه چینی گزارش داد که «ژان نوئل بارو» وزیر امور خارجه فرانسه اعلام کرد این کشور به همراه شرکای خود انگلیس و آلمان تا پایان ماه اوت و در صورتی که پیش از آن توافق محسوسی در زمینه مسئله هسته‌ای ایران حاصل نشود، «مکانیسم ماشه» را علیه ایران فعال خواهند کرد.

سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران اخیراً در گفت‌وگویی با روزنامه لو موند فرانسه در این باره گفت: «تهدید به تحریم، کمکی به دیپلماسی نمی‌کند. اروپا اگر واقعاً به دنبال نقش محوری است، باید استقلال عمل و بی‌طرفی خود را نشان دهد. نشانه این امر محکوم کردن تجاوز اسرائیل و حملۀ آمریکا به تاسیسات تحت نظارت آژانس بود. آیا فرانسه به عنوان یک کشور مستقل این اقدام را نمود؟! در چنین شرایطی چگونه می‌توان از ایران خواست قواعد بازی بین‌المللی رعایت کند؟!»

او تاکید کرد: «اروپا می‌تواند نقش‌سازنده هم در حفظ توافق هسته‌ای و هم در کاهش تنش‌ها ایفا کند، مشروط به اینکه رفتارهای تجاوزکارانه اسرائیل را محکوم کند. ما از نقش سازنده سه کشور اروپایی در بازسازی برجام حمایت می‌کنیم، به شرطی که از اقدامات تحریک‌آمیز و غیرسازنده مانند تهدید به «مکانیسم ماشه» پرهیز کنند. استفاده از مکانیسم ماشه اثری مشابه حمله نظامی را دارد. چنین اقدامی از نگاه ما بمنزلۀ خاتمه ایفای نقش فرانسه و اروپا در موضوع برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز ایران است.»

وزیر امور خارجه فرانسه با تکرار درخواست آزادی برخی شهروندان فرانسوی که در ایران به اتهام جاسوسی زندانی هستند، گفت: «ما از ایران می‌خواهیم فورا و بدون قید و شرط هم‌میهنان ما را که گروگان گرفته شده‌اند، آزاد کند.»

با توجه به تعلیق همکاری ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در پی گزارش «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس درباره فعالیت‌های هسته‌ای ایران که به گفته تهران، جانبدارانه بوده و زمینه‌ساز حملات متجاوزانه اخیر آمریکا و رژیم صهیونیستی به ایران شد، همچنین عمل نکردن گروسی به وظایف قانونی او در حفاظت از تاسیسات اتمی ایران، بارو بیان کرد: «ما خواستار ازسرگیری فعالیت بازرسان آژانس و آغاز روندی دیپلماتیک برای دستیابی به راهکار و چارچوبی مذاکره‌شده برای موشک‌های بالستیک و فعالیت‌های جانبدارانه آن هستیم.»

او بدون در نظر گرفتن این که فاصله گرفتن ایران از اجرای تعهدات هسته‌ای داوطلبانه آن در پاسخ به خروج یکجانبه آمریکا از توافق هسته‌ای در سال ۲۰۱۸، متحمل شدن تحریم‌های واشنگتن و بدعهدی شرکای اروپایی این توافق در زمینه خنثی کردن تاثیر این تحریم‌ها به صورت بازگشت‌پذیر انجام شده است، مدعی شد: «ایران تعهدات خود را نقض کرده است. بنابراین، فرانسه و شرکای آن حق دارند در صورتی که ایران تعهدی محکم، محسوس و قابل راستی‌آزمایی ندهد، تحریم‌های بین‌المللی تسلیحاتی، بانک‌ها و تجهیزات هسته‌ای را بازگرداند که ۱۰ سال پیش لغو شده بودند. ما این کار را حداکثر تا پایان اوت انجام خواهیم داد.»


اخبار مرتبط
مکانیسم ماشه در جیب، لبخند دیپلماسی بر لب! اروپا کدام را جدی گرفته؟
یکشنبه 1404/04/29 ساعت 10:01
نورنیوز بررسی می‌کند؛
مکانیسم ماشه در جیب، لبخند دیپلماسی بر لب! اروپا کدام را جدی گرفته؟
اروپا همزمان با تأکید بر لزوم ازسرگیری مذاکرات با ایران، تحریم‌های جدیدی علیه مقامات ایرانی تصویب کرده است. این سیاست دوگانه، نشان از سردرگمی و نفاق دیپلماتیک غرب در مواجهه با تهران دارد. آیا اروپا به دنبال گفتگوست یا اعمال فشار بیشتر؟
گزینه‌های پیش‌روی ایران در اسنپ‌بک
یکشنبه 1404/04/29 ساعت 09:45
کیومرث اشتریان:
گزینه‌های پیش‌روی ایران در اسنپ‌بک
اشتریا نوشت: «سازوکار ماشه یا «اسنپ‌بک» تهدیدات گوناگونی برای ایران دارد و بنابراین سیاست‌های متفاوتی برای وضعیت جدید باید در پیش گرفته شود. در تحریم‌های پیش و پس از برجام هرکس که مقصر بوده باشد، راهی جز تدبیر و تأمل برای راه‌حل‌های چندوجهی نداریم. به‌جای سرزنش رقیب و بهره‌برداری از رنج مردم برای بالابردن جناح خود باید اندیشید که چه می‌توان کرد؟»
تاب‏آوری در برابر ماشه
چهارشنبه 1404/04/25 ساعت 10:55
حسن بهشتی‌پور:
تاب‏آوری در برابر ماشه
بهشتی‌پور نوشت: «فعال‌سازی احتمالی «مکانیزم ماشه» در چارچوب برجام و قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل، بار دیگر موضوع بازگشت تحریم‌های چندجانبه بین‌المللی علیه ایران را در مرکز توجه افکار عمومی و نخبگان سیاسی و اقتصادی قرار داده است.»
12 نکته درباره مکانیسم ماشه
چهارشنبه 1404/04/25 ساعت 10:40
محسن عبداللهی:
12 نکته درباره مکانیسم ماشه
عبداللهی نوشت: «اصطلاح مکانیسم ماشه در برجام وجود ندارد، اما نظر به ماهیت امکان بازگرداندن وضعیت به قبل از برجام از سوی هر دو طرف آن، از آن به‌عنوان مکانیسم ماشه یاد شده است.»
ایران هشدار داد: فعال‌سازی احتمالی ماشه با پاسخ متقابل مواجه می‌شود + فیلم
چهارشنبه 1404/02/31 ساعت 10:32
ایران هشدار داد: فعال‌سازی احتمالی ماشه با پاسخ متقابل مواجه می‌شود + فیلم
معاون حقوقی و بین‌المللی وزارت خارجه هشدار داد: در صورت فعال‌سازی احتمالی ساز و کار ماشه از سوی اروپا، ایران واکنشی متناسب نشان خواهد داد و این اقدام می‌تواند فضای دیپلماسی را به‌شدت تحت تأثیر قرار دهد.
نظرات

آخرین اخبار
خبر خوش برای فرزندان شهدا و جانبازان؛ جزئیات آزمون استخدامی جدید و جذب 12 هزار نفری
انیمیشن «رویاشهر» به سینماهای ترکیه رسید
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت پنجم
تهران غبارآلود می‌شود / خطر وزش باد شدید در مناطق جنوبی و غربی
نورنما | متفاوت ترین هوادار روز اول رقابت های جام 2026
دیپلماسی تلفنی برای صلح؛ عراق و آژانس در مسیر کاهش تنش‌های منطقه‌ای
الجزیره: توافق ایران و آمریکا تا 24 ساعت آینده امضا می‌شود
گروه مرگ بسکتبال با ویلچر ایران در مسابقات جهانی کانادا
ترافیک سنگین در جاده‌های شمال
آنروا با چالش های پیچیده مواجه است
محور قدیم کرج–چالوس موقتاً مسدود می‌شود
پایان انتظار 18 ساله ژاپنی‌ها؛ لهستان در برابر اراده سامورایی تسلیم شد
سفر بدون ویزا میان آنکارا و ریاض کلید خورد
وزیر جهاد: امنیت غذایی جهان نباید گروگان اقدامات یک‌جانبه شود
جزئیات توافق 12 میلیارد دلاری با قطر؛ از آزادسازی پول‌های بلوکه‌شده تا خط اعتباری جدید
واردات برنج نامرغوب ممنوع شد
ماجرای سفر محرمانه رئیس حزب دموکرات‌های اسرائیل به امارات
24 خرداد؛ آغاز مهلت رفع نقص دستیاری+ اعلام زمان آزمون
مرتضی نعمت اللهی پیشکسوت مجسمه‌سازی درگذشت/ دبیر انجمن مجسمه‌سازان درباره او می گوید
ادعای تلگراف: ترامپ به‌دنبال امضای تفاهم با ایران پیش از نشست گروه هفت است
سخنگوی وزارت خارجه: تفاهم نامه اسلام آباد بر خاتمه جنگ تمرکز دارد
پیام طارمی در آستانه سفر به آمریکا : ورزش را از سیاست جدا کنید
ادعای جنجالی برادرزاده ترامپ درباره وضعیت سلامت ذهنی او
اکران «نیم‌شب» در میان تجمع مردمی میدان ولیعصر (عج)
سرمربی سابق پرسپولیس هدایت دهوک عراق را برعهده گرفت
حزب‌الله: توافق احتمالی ایران و آمریکا مسیر لبنان را تغییر می‌دهد
برای اولین بار محکومان به اعدام نیز مشمول عفو رهبری شدند
واکنش ستاد حقوق بشر به تخریب زیرساخت‌های آب در جنوب کشور
تلف شدن آهوهای ایرانی در تجاوز آمریکا به جزیره خارک
دیدار غریب آبادی با سفیران چین و روسیه در تهران
نورنما | جزیره مارو، ناشناخته ای زیبا در هرمزگان!
23 استان درگیر تنش آبی هستند
مجموعه پیراهن‌های جام جهانی با نام کودک شهید فلسطینی رونمایی شد
جزئیات جلسات ویژه برای تسریع اعلام نتایج کنکور و دانشجو-معلم
نخست‌وزیر پاکستان: 24 ساعت آینده توافق تاریخی امضا می‌شود
نبض جهان در نیروگاه‌ها می‌تپد؛ اما قلب انرژی کجاست؟
«هلیا» یوزپلنگ آسیایی وارد استان سمنان شده است
مقامات بصره: خوزستان بهترین شریک اقتصادی ماست
خبر جدید از اردوی ایران؛ چهار ویزای جدید برای سفر به آمریکا صادر شد
نورویدئو | ایران یکسال پس از آن دوازده روز
قیمت نقره امروز شنبه 23 خرداد 1405 + جدول
«آن‌سوی تیترها»؛ روایت ناگفته ترور دانشمندان هسته‌ای ایران
وزیر نیرو: با صرفه‌جویی مردم، جیره‌بندی آب نخواهیم داشت
مصر و پاکستان به نتایج سازنده مذاکرات ایران و آمریکا امیدوار شدند
مرگ روزانه 53 نفر در تصادفات؛ چه شهرهایی در صدر تلفات جاده‌ای قرار دارند؟
قالیباف: تا پای جان برای پیروزی نهایی ایران ایستاده‌ایم
پیش‌بینی هواشناسی تا پایان تیر؛ گرمای بالاتر از نرمال در راه است
نوراینفو | از تهران تا مشهد؛ برنامه بدرقه تاریخی رهبر شهید انقلاب منتشر شد
این روزها ورود کالاهای اساسی به کشور چگونه انجام می‌شود؟
از تهران تا مشهد؛ برنامه بدرقه تاریخی رهبر شهید انقلاب منتشر شد