×
بین الملل
شناسه خبر : 233207
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/04/24 ساعت 17:55
وزیر خارجه فرانسه: مکانیسم ماشه تا پایان اوت علیه ایران فعال می‌شود

وزیر خارجه فرانسه: مکانیسم ماشه تا پایان اوت علیه ایران فعال می‌شود

وزیر امور خارجه فرانسه در اظهاراتی صریح اعلام کرد که اگر تا پایان ماه اوت توافقی درباره برنامه هسته‌ای ایران حاصل نشود، تروئیکای اروپا شامل فرانسه، انگلیس و آلمان «مکانیسم ماشه» را علیه تهران فعال خواهند کرد. این در حالی است که وزیر امور خارجه ایران ضمن محکوم کردن این تهدیدها، بر لزوم استقلال عمل و بی‌طرفی اروپا تأکید کرده است.

نورنیوز - گروه بین الملل :‌ وزیر امور خارجه فرانسه در اظهاراتی تهدیدآمیز بیان کرد که در صورت حاصل نشدن توافقی در زمینه برنامه هسته‌ای ایران، تروئیکای اروپا «مکانیسم ماشه» را علیه ایران فعال خواهند کرد.

رسانه چینی گزارش داد که «ژان نوئل بارو» وزیر امور خارجه فرانسه اعلام کرد این کشور به همراه شرکای خود انگلیس و آلمان تا پایان ماه اوت و در صورتی که پیش از آن توافق محسوسی در زمینه مسئله هسته‌ای ایران حاصل نشود، «مکانیسم ماشه» را علیه ایران فعال خواهند کرد.

سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران اخیراً در گفت‌وگویی با روزنامه لو موند فرانسه در این باره گفت: «تهدید به تحریم، کمکی به دیپلماسی نمی‌کند. اروپا اگر واقعاً به دنبال نقش محوری است، باید استقلال عمل و بی‌طرفی خود را نشان دهد. نشانه این امر محکوم کردن تجاوز اسرائیل و حملۀ آمریکا به تاسیسات تحت نظارت آژانس بود. آیا فرانسه به عنوان یک کشور مستقل این اقدام را نمود؟! در چنین شرایطی چگونه می‌توان از ایران خواست قواعد بازی بین‌المللی رعایت کند؟!»

او تاکید کرد: «اروپا می‌تواند نقش‌سازنده هم در حفظ توافق هسته‌ای و هم در کاهش تنش‌ها ایفا کند، مشروط به اینکه رفتارهای تجاوزکارانه اسرائیل را محکوم کند. ما از نقش سازنده سه کشور اروپایی در بازسازی برجام حمایت می‌کنیم، به شرطی که از اقدامات تحریک‌آمیز و غیرسازنده مانند تهدید به «مکانیسم ماشه» پرهیز کنند. استفاده از مکانیسم ماشه اثری مشابه حمله نظامی را دارد. چنین اقدامی از نگاه ما بمنزلۀ خاتمه ایفای نقش فرانسه و اروپا در موضوع برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز ایران است.»

وزیر امور خارجه فرانسه با تکرار درخواست آزادی برخی شهروندان فرانسوی که در ایران به اتهام جاسوسی زندانی هستند، گفت: «ما از ایران می‌خواهیم فورا و بدون قید و شرط هم‌میهنان ما را که گروگان گرفته شده‌اند، آزاد کند.»

با توجه به تعلیق همکاری ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در پی گزارش «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس درباره فعالیت‌های هسته‌ای ایران که به گفته تهران، جانبدارانه بوده و زمینه‌ساز حملات متجاوزانه اخیر آمریکا و رژیم صهیونیستی به ایران شد، همچنین عمل نکردن گروسی به وظایف قانونی او در حفاظت از تاسیسات اتمی ایران، بارو بیان کرد: «ما خواستار ازسرگیری فعالیت بازرسان آژانس و آغاز روندی دیپلماتیک برای دستیابی به راهکار و چارچوبی مذاکره‌شده برای موشک‌های بالستیک و فعالیت‌های جانبدارانه آن هستیم.»

او بدون در نظر گرفتن این که فاصله گرفتن ایران از اجرای تعهدات هسته‌ای داوطلبانه آن در پاسخ به خروج یکجانبه آمریکا از توافق هسته‌ای در سال ۲۰۱۸، متحمل شدن تحریم‌های واشنگتن و بدعهدی شرکای اروپایی این توافق در زمینه خنثی کردن تاثیر این تحریم‌ها به صورت بازگشت‌پذیر انجام شده است، مدعی شد: «ایران تعهدات خود را نقض کرده است. بنابراین، فرانسه و شرکای آن حق دارند در صورتی که ایران تعهدی محکم، محسوس و قابل راستی‌آزمایی ندهد، تحریم‌های بین‌المللی تسلیحاتی، بانک‌ها و تجهیزات هسته‌ای را بازگرداند که ۱۰ سال پیش لغو شده بودند. ما این کار را حداکثر تا پایان اوت انجام خواهیم داد.»


اخبار مرتبط
مکانیسم ماشه در جیب، لبخند دیپلماسی بر لب! اروپا کدام را جدی گرفته؟
یکشنبه 1404/04/29 ساعت 10:01
نورنیوز بررسی می‌کند؛
مکانیسم ماشه در جیب، لبخند دیپلماسی بر لب! اروپا کدام را جدی گرفته؟
اروپا همزمان با تأکید بر لزوم ازسرگیری مذاکرات با ایران، تحریم‌های جدیدی علیه مقامات ایرانی تصویب کرده است. این سیاست دوگانه، نشان از سردرگمی و نفاق دیپلماتیک غرب در مواجهه با تهران دارد. آیا اروپا به دنبال گفتگوست یا اعمال فشار بیشتر؟
گزینه‌های پیش‌روی ایران در اسنپ‌بک
یکشنبه 1404/04/29 ساعت 09:45
کیومرث اشتریان:
گزینه‌های پیش‌روی ایران در اسنپ‌بک
اشتریا نوشت: «سازوکار ماشه یا «اسنپ‌بک» تهدیدات گوناگونی برای ایران دارد و بنابراین سیاست‌های متفاوتی برای وضعیت جدید باید در پیش گرفته شود. در تحریم‌های پیش و پس از برجام هرکس که مقصر بوده باشد، راهی جز تدبیر و تأمل برای راه‌حل‌های چندوجهی نداریم. به‌جای سرزنش رقیب و بهره‌برداری از رنج مردم برای بالابردن جناح خود باید اندیشید که چه می‌توان کرد؟»
تاب‏آوری در برابر ماشه
چهارشنبه 1404/04/25 ساعت 10:55
حسن بهشتی‌پور:
تاب‏آوری در برابر ماشه
بهشتی‌پور نوشت: «فعال‌سازی احتمالی «مکانیزم ماشه» در چارچوب برجام و قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل، بار دیگر موضوع بازگشت تحریم‌های چندجانبه بین‌المللی علیه ایران را در مرکز توجه افکار عمومی و نخبگان سیاسی و اقتصادی قرار داده است.»
12 نکته درباره مکانیسم ماشه
چهارشنبه 1404/04/25 ساعت 10:40
محسن عبداللهی:
12 نکته درباره مکانیسم ماشه
عبداللهی نوشت: «اصطلاح مکانیسم ماشه در برجام وجود ندارد، اما نظر به ماهیت امکان بازگرداندن وضعیت به قبل از برجام از سوی هر دو طرف آن، از آن به‌عنوان مکانیسم ماشه یاد شده است.»
ایران هشدار داد: فعال‌سازی احتمالی ماشه با پاسخ متقابل مواجه می‌شود + فیلم
چهارشنبه 1404/02/31 ساعت 10:32
ایران هشدار داد: فعال‌سازی احتمالی ماشه با پاسخ متقابل مواجه می‌شود + فیلم
معاون حقوقی و بین‌المللی وزارت خارجه هشدار داد: در صورت فعال‌سازی احتمالی ساز و کار ماشه از سوی اروپا، ایران واکنشی متناسب نشان خواهد داد و این اقدام می‌تواند فضای دیپلماسی را به‌شدت تحت تأثیر قرار دهد.
نظرات

آخرین اخبار
قالیباف: آمریکایی‌ها تاوان خواهند داد
اوضاع بنزین در روسیه وخیم شد
عراق ادعای ترامپ را تکذیب کرد
ناسزاگویی ترامپ به مشاورانش در پی ناامیدی از جنگ علیه ایران
سنای آمریکا به طرح توقف جنگ علیه ایران رأی منفی داد
وزیر خزانه داری مامور شد؛ فراهم کردن مقدمات سفر شی جین‌پینگ به آمریکا
سیل شدید در گلستان موجب خسارت به کشاورزی و راه آهن شد
روایت سرلشکر عبداللهی از پایان دوران بزن و دررو در منطقه
قتل هولناک زن جوان در مشهد؛ قاتل پس از آتش زدن جسد به پلیس مراجعه کرد
بقائی: حمله به قشم تداعی‌کننده اقدامات داعش است
خلاصه و نتیجه بازی پرسپولیس و آلانیا
آیا واشنگتن در تله راهبردی ایران گرفتار شده است؟
دادستانی تهران علیه حامیان محکومان شبه کودتای دی ماه 1404 اعلام جرم کرد
آیا تهران از بحران آب عبور کرده است؟
تنش روسیه و اوکراین در دریای خزر؟ واکنش مسکو به حمله پهپادی
رصد کامل پایانه‌های مسافربری اربعین؛ برخورد با گران‌فروشی بلیت در مرزها
آمریکا یک فرد و 5 شرکت مرتبط با ماهان ایر را تحریم کرد
عذرخواهی وزیر خارجه اوکراین از ایران؛ روایت یک منبع آگاه در تهران
عمار حکیم: عراق پل ارتباطی میان کشورهاست نه میدان تسویه‌حساب‌ها
نتانیاهو در فاکس‌نیوز شهردار نیویورک را هدف حمله لفظی قرار داد
چرخش دوباره استقلال به سمت بصره
آژانس بین‌المللی انرژی: فروش خودروهای برقی در جهان 35 درصد رشد داشته است
کودک‌آزاری در خاش؛ ورود فوری پلیس، دادستانی و بهزیستی به پرونده
یوفا، فیفا را تحریم کرد
دور جدید جنگ تجاری آمریکا و چین؛ واشنگتن تعرفه‌های جدید وضع کرد
درگذشت فرهنگ شکوهی؛ پاسدار زبان و میراث شفاهی سمنان
همدستی هند با اسرائیل در کودک کشی
مسکن از دسترس مردم خارج شد؛ جهش تا 8 برابری قیمت در مناطق تهران+جدول قیمت ها
قیمت طلا آب شده امروز پنجشنبه 8 مرداد کاهشی شد؟
تاکید سردار رضایی بر امنیت پایدار مرزهای شلمچه و چذابه
کولیوند: 8500 نیروی هلال احمر و 200 آمبولانس در عراق به زائران خدمت می‌کنند
بقائی: آمریکا و رژیم صهیونیستی مقصران اصلی نابودی حقوق بین الملل در جهان
مدودف: پایان درگیری در اوکراین با پیروزی روسیه رقم خواهد خورد
درآمد گمرکی سیستان و بلوچستان با توسعه کولبری افزایش می‌یابد
کاوه کاویان درگذشت؛ نگاهی به کارنامه بازیگر «مجردها» و «بوتیک»
معاون دادستان کل کشور: برای اجرای احکام تغییر کاربری در شمال ضرب‌الاجل تعیین شد
برنامه نیمه نهایی لیگ ملت های والیبال 2026 اعلام شد
دو سوم آمریکایی‌ها جنگ علیه ایران را بی‌فایده می‌دانند
ادامه ممنوعیت صادرات بنزین، گازوئیل و سوخت کشتی در روسیه
درگیری مسلحانه در شادگان؛ شهادت یک نیروی پلیس
مصوبه جدید دولت برای ساماندهی نیروهای شرکتی/نحوه پرداخت حقوق مشخص شد
طراحی سیستم ضدسرقت چندلایه خودرو در ایران
یک تغییر غافلگیرکننده جدید در پرسپولیس!
نورنما | ویدئویی از شدت زمین لرزه اخیر در ژاپن
تکذیب حمله انصارالله به بندر دمیاط؛ وزارت خارجه یمن ادعای ریاض را رد کرد
تردد زائران اربعین از مرزهای زمینی به 2.8 میلیون نفر رسید
رهبر انصارالله: صهیونیسم خطری برای همه جامعه بشری است، نه فقط امت اسلامی
هشدار محیط زیست تهران درباره آلاینده «ازن»؛ کدام مناطق در وضعیت قرمز هستند؟
عراقچی: پایگاه‌های خارجی در قبرس نباید علیه ایران مورد سوءاستفاده قرار گیرند
اطلاعیه سپاه در خصوص حمله به پایگاه هوایی آمریکا در علی السالم کویت