×
بین الملل
شناسه خبر : 233203
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/04/25 ساعت 11:55

نورنیوز بحران فرار مذهبی‌های افراطی در اسرائیل از خدمت سربازی را بررسی می‌کند؛

رژیمی که مذهبی‌هایش از جنگ می‌ترسند؛ اسرائیل روی لبه پرتگاه

در حالی‌که اسرائیل درگیر جنگی فرسایشی است، مذهبی‌ترین قشر جامعه صهیونیستی از خدمت نظامی می‌گریزد. ترس حریدی‌ها از سربازی، مشروعیت جنگ و انسجام ارتش را زیر سؤال برده و دولت نتانیاهو را در آستانه فروپاشی سیاسی و امنیتی قرار داده است.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: بحران بر سر  خدمت سربازی طلاب حریدی، به شکافی عمیق در ائتلاف راست‌گرای افراطی بنیامین نتانیاهو تبدیل شده است؛ ائتلافی شکننده متشکل از احزاب مذهبی افراطی مانند «دیگل هتوراه»، «آگودات یسرائیل» و «شاس». کناره‌گیری پیاپی اعضای این احزاب، نه تنها اکثریت پارلمانی دولت را زیر سؤال برده، بلکه موجودیت سیاسی آن را نیز در معرض تهدید قرار داده است. کاهش کرسی‌های ائتلاف به مرز ۶۱ و احتمال افت آن به ۵۰، نشانه ای بارز از وضعیت بحرانی دولت نتانیاهو است. این وضعیت، در کنار احضار مجدد او به دادگاه برای زسیدگی به پرونده فساد، اعتبار و اقتدار سیاسی وی را به شدت تضعیف کرده است.

انفعال نظامی در سایه بحران مشروعیت

نتانیاهو که هم‌اکنون با فرسایش شدید محبوبیت و مشروعیت سیاسی روبروست، سعی دارد با تداوم جنگ و سیاست‌های تهاجمی، توجه افکار عمومی را از بحران داخلی منحرف کند. در پیگیری این سیاست پرهزینه ، نتانیاهو در سفری ۵ روزه به واشنگتن و ملاقات با دونالد ترامپ رییس جمهور خودشیفته آمریکا تلاش کرد که خود را به عنوان ابزار موفقیت و تبلیغات او مطرح و حمایتش را برای کاهش فشارهای داخلی جلب کند. با این حال، این اقدامات بیش از آنکه نشانگر اقتدار باشد،  بحران‌زدگی در دولت و انفعال شخص او را منعکس کرده است. از آنجا که حریدی‌ها به عنوان یکی از ستون‌های اصلی ائتلاف حاکم، به شدت مخالف مشارکت در خدمت نظامی‌اند، نتانیاهو در مواجهه با یک معادله غیرقابل‌حل قرار گرفته است: یا باید باج سیاسی بدهد و بهای آن را در عرصه عمومی و مخالفت‌های شدید لایه های مختلف اجتماعی بپردازد، یا حمایت ائتلاف مذهبیون افراطی را از دست بدهد و دولتش فرو بپاشد.

تاب‌آوری اجتماعی شکننده در بطن جنگ

بُعد اجتماعی این بحران نیز ابعاد عمیقی دارد. در شرایطی که جامعه صهیونیستی با جنگی بی‌سابقه روبروست، طبقه مذهبی حریدی که مدعی‌ترین بخش در ادعای "یهودی ناب" بودن است، حاضر به جنگیدن نیست. این موضوع نه‌تنها نشانه‌ای از بحران انسجام ملی در اسرائیل است، بلکه اثباتی بر این واقعیت است که انگیزه‌های دینی قادر به تولید فرهنگ ایثار و جانفشانی برای آرمان نیست. بر خلاف آنچه صهیونیست‌ها ادعا می‌کنند، حریدی‌ها خود نشان داده‌اند که نه‌تنها از جنگ گریزان‌اند، بلکه حتی درصدد استفاده از بحران برای گرفتن امتیازات بیشتر از دولت هستند.

دولت بدون ملت؛ آسیب‌پذیری بنیادین اسرائیل

بحران بر سر قانون سربازی حریدی‌ها، نشانه‌ای از نبود یک ملت واقعی در ساختار جامعه اسرائیل است. رژیمی که فاقد هویت ملی منسجم و انسجام اجتماعی است، در مواجهه با بحران‌هایی همچون جنگ یا تحریم، توان ایستادگی ندارد. افزایش مهاجرت معکوس، فرار از مناطق جنگی، رشد اعتراضات اجتماعی و فضای تنش‌زا در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی صهیونیستی، همگی اثبات می‌کنند که رژیم اسرائیل فاقد مؤلفه‌های اصلی یک نظام پایدار است. همین امر، باعث شد حتی در جنگ اخیر، اسرائیل ناچار به تلاش گسترده برای آتش‌بس شود؛ زیرا فهمیده است که بیش از این توان تاب‌آوری داخلی و تحمل فشار را ندارد. شکل گیری چنین شرایطی در نظام سیاسی و ساختار اجتماعی رژیم صهیونیستی اصلی ترین چالش برای رژیمی است که قصد دارد با اتکاء به حمایت نظامی و مالی آمریکا و غرب با غصب سرزمین فلسطینیان که حاضرند برای حفظ ان از جانشان بگذرند کشوری باثبات ایجاد کند و هرگونه تهدید بالقوه و بالفعل را نیز با اهرم نظامی از میان بردارد.

اگرچه در طول بیش از ۷۰ سال پس از تشکیل نظام جعلی صهیونیستی ناممکن بودن تحقق چنین آرمانی بر همگان مشخص شده اما جنگ ۱۲ روزه اخیر میان این رژیم و جمهوری اسلامی ایران بیش از هر زمان دیگری به جهانیان نشان داد که این رژیم چون چاه خشکی است که نمی توان با ریختن سطل‌های آب در آن امیدی به جوشش و بقاء به آن بست.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
استاد فرشچیان درگذشت
تلاش واشنگتن برای توقف شورای امنیت درباره اشغال کامل غزه
شورای امنیت جلسه اضطراری «اشغال غزه» را به یکشنبه موکول کرد
«کریدور زنگزور»؛ مسیر تازه یا دام ژئوپلیتیکی برای ایران؟
پایان کار طارمی در اینتر؟ مقصد بعدی شاید لیگ برتر انگلیس
پزشکیان: عملکرد رسانه‌ها در جنگ 12 روزه توانست ایران را در سطح جهان مطرح کند
برنامه مسابقات ورزشی امروز شنبه 18 مرداد
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 18 مرداد 1404 + وضعیت استان‌ها
قرعه‌کشی خودروهای وارداتی فردا برگزار می‌شود +جزئیات
آلاسکا میزبان پوتین و ترامپ؛ یخبندان یا گشایش؟!
جاده ترامپ و اختناق ایران؟
وقتی مجری الجزیره عضو پارلمان اسرائیل را ادب می‌کند
هشدار آمریکا به شهروندان: از اماکن مرتبط با اسرائیل در امارات دوری کنید
آتش‌سوزی گسترده در کالیفرنیا /هزاران نفر خانه هایشان را ترک کردند+ فیلم
نماینده فلسطین در سازمان ملل: اسرائیل به دنبال اجرای طرح خبیث در غزه است
گفت‌وگوی تلفنی پوتین و مودی
گره مذاکرات مستقیم ایران و FATF بعد از 6 سال باز می شود
شورای امنیت سازمان ملل درباره طرح اشغال غزه تشکیل جلسه می‌دهد
ونس: برنامه‌ای برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین نداریم
کره شمالی برای مذاکره با آمریکا شرط گذاشت
دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس: اسرائیل تهدیدی برای امنیت و ثبات منطقه است
دفتر نتانیاهو ادعای بگو‌مگوی لفظی با ترامپ را تکذیب کرد
راهپیمایی میلیونی دوباره یمنی ها در حمایت از مردم غزه
شبکۀ ان‌بی‌سی‌نیوز آمریکا: اسرائیل با همه‌گیری جاسوسی برای ایران روبه‌رو شده است+فیلم
جاده ترامپ و اختناق ایران؟!
لوکاشنکو: ترامپ خیلی وراج است
بلومبرگ: تماس ترامپ و مودی درباره پاکستان روابط آنها را تیره کرد
ایران طرح رژیم صهیونیستی برای اشغال غزه را به شدت محکوم کرد
اشغال غزه؛ از فاجعه انسانی تا خودکشی استراتژیک اسرائیل
ادعای نتانیاهو: قصد اشغال نظامی غزه را نداریم
گزارش تصویری | رشد نیروگاه های خورشیدی
پویش یک تیک‌تاکر معروف عراقی در حمایت از موشک‌های ایرانی+فیلم
سلاح مقاومت یا خلأ امنیتی؛ لبنان در دوراهی تاریخی
نویسندگان هالیوود در نامه ای به ترامپ استبداد به آزادی بیان را محکوم کردند
افتخارآفرینی تیم ایران در المپیاد جهانی هوش مصنوعی
شهادت مأمور پلیس هنگام دستگیری سارق کابل برق در شفت گیلان
ووشو ایران در بازی‌های جهانی صاحب مدال طلا شد
اکبر عبدی: حالم خوب است/به زودی از بیمارستان مرخص می‌شوم
سازمان همکاری اسلامی تصمیم رژیم اسرائیل برای اشغال غزه را محکوم کرد
حماس: تصمیم رژیم صهیونستی درباره اشغال غزه "جنایت جنگی" است
سکتبالیست‌های ایران ژاپنی ها را به زانو درآوردند
فاکس نیوز هم از دیدار احتمالی پوتین و ترامپ در هفته آینده خبر داد
واکنش ها به طرح اسرائیل برای اشغال غزه
قالیباف: مجلس برای تصویب لوایح دولت در حمایت از خبرنگاران آمادگی دارد
رهبران اردن و مصر با طرح اشغال کامل نوار غزه مخالفت کردند
همراه اول؛ نخستین اپراتور خارجی با خدمات حضوری در فرودگاه نجف
تکذیب هر گونه درگیری در جریان انتقال به زندان اوین
تجهیز پایگاه «استاربیس» به خطوط لوله آب!
سارا بهمنیار مدال طلای بازی‌های جهانی چین را بدست آورد
محکومیت طرح اشغال غزه از سوی عربستان
X
آگهی تبلیغاتی