×
سیاسی
شناسه خبر : 233102
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/04/23 ساعت 23:26
ایران، عراق، پاکستان؛ همسویی راهبردی برای ثبات منطقه‌ای

نورنیوز بررسی می کند؛

ایران، عراق، پاکستان؛ همسویی راهبردی برای ثبات منطقه‌ای

نشست سه‌جانبه وزرای کشور ایران، عراق و پاکستان، نه‌تنها گامی در مسیر ساماندهی اربعین حسینی، بلکه تلاشی برای تحقق امنیت منطقه‌ای و مقابله مشترک با تروریسم است؛ اقدامی راهبردی که فراتر از بیانیه‌نویسی، به‌دنبال همگرایی عملی و پایدار میان همسایگان است.

نورنیوز-گروه سیاسی: اجلاس سه‌جانبه تهران، در نقطه‌ای حساس از جغرافیای منطقه، بر ضرورت هماهنگی و همکاری برای تأمین امنیت زائران اربعین متمرکز شد. ایران، با ایفای نقش ترانزیتی و محور ارتباطی میان زائران آسیای جنوبی با عراق، خود را مسئول در تسهیل و ارتقای سطح خدمات‌رسانی می‌داند. ضعف‌های زیرساختی عراق، ناشی از دو دهه اشغال و ناآرامی، موجب شده تا چنین نشست‌هایی از منظر امنیتی، خدماتی و لجستیکی، اهمیتی فراتر از یک رویداد مذهبی بیابند. این همگرایی نه‌تنها تلاشی برای تأمین امنیت زائران ایرانی، پاکستانی و افغانستانی است، بلکه در سطحی کلان‌تر، به تقویت چهره صلح‌ساز ایران و نقش منطقه‌ای‌اش در تضمین امنیت دینی و انسانی میلیون‌ها زائر از سراسر جهان کمک می‌کند.

تروریسم؛ دشمن مشترک امنیت ملی و دینی

نشست تهران در شرایطی برگزار شد که خطر تروریسم بازتعریف‌شده از سوی غرب و رژیم صهیونیستی، بار دیگر امنیت منطقه را تهدید می‌کند. از تحرکات داعش و تحریرالشام در عراق و سوریه گرفته تا انفجارها و تهدیدات امنیتی در شرق ایران و خاک پاکستان، شواهد گویای تلاش‌هایی نظام‌مند برای بی‌ثبات‌سازی منطقه است. در این میان، ایران که تجربه‌ای موفق در شکست تروریسم داعش دارد، در پی گسترش این تجارب و ظرفیت‌ها به همسایگان است. این تعامل در شرایطی صورت می‌گیرد که ایران، با وجود تحریم‌ها و تهدیدات اخیر، نشان داده است همچنان متعهد به امنیت جمعی منطقه و حمایت از ثبات کشورهای همجوار است؛ تعهدی برخاسته از تفاوت بنیادی با رویکرد امنیت‌زدای آمریکا.

از بیانیه‌نویسی تا همگرایی عملیاتی منطقه‌ای

مجموعه تهدیداتی که کشورهای منطقه از یمن و لبنان تا ایران و پاکستان با آن مواجه‌اند، دیگر مجال اقداماتی شعاری یا صرفاً دیپلماتیک را نمی‌دهد. نشست تهران پاسخی است به این نیاز راهبردی که باید از سیاست‌گذاری صرف عبور کرد و به میدان عمل وارد شد. به‌ویژه در برابر دشمن مشترکی چون رژیم صهیونیستی که تلاش دارد با جنگ، فتنه و خرابکاری، کشورهای منطقه را فرسوده و مشغول درگیری‌های داخلی کند. تهران با اتخاذ رویکردی فراگیر، از آمادگی برای ایجاد جبهه واحد امنیتی در منطقه سخن می‌گوید؛ جبهه‌ای که می‌تواند الگویی برای کشورهای حوزه خلیج فارس نیز باشد، به‌ویژه آن‌ها که هنوز در تردید میان همکاری با ایران یا اتکای کور به قدرت‌های خارجی هستند.

نشست تهران؛ الگوی جدید دیپلماسی امنیت‌محور منطقه‌ای

همزمانی این اجلاس با تهدیدات مستقیم اسرائیل به پاکستان و تجاوز پهپادی اخیر به خاک ایران، حامل پیام روشنی است؛ دشمنان منطقه با طراحی‌ای مشترک به‌دنبال شکستن حلقه مقاومت‌اند، و پاسخ آن نیز باید در قالبی مشترک، هماهنگ و منسجم باشد. نشست سه‌جانبه تهران نشان می‌دهد که ایران، با وجود فشارهای خارجی، همسایگان خود را به‌جای رقابت، در قالب فرصت‌های همکاری تعریف می‌کند. این راهبرد نه‌فقط به کاهش تنش‌های دوجانبه و سه‌جانبه کمک می‌کند، بلکه به‌مرور می‌تواند به بستر ایجاد پیمان‌های امنیتی چندجانبه در سطح منطقه نیز تبدیل شود؛ نقطه‌ای که بیانیه‌نویسی پایان یافته و عصر اقدام مشترک آغاز می‌شود.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
انفجار در پایگاه‌های آمریکا در اربیل، سلیمانیه و امارات
دیدار ماکرون با نخست‌وزیر ژاپن در توکیو
توزیع نهال‌ رایگان در پارک‌های جنگلی مازندران
اعمال اصلاحات اساسی در سیاستگذاری‌ ها،لازمه ‌حفظ کشور و نظام
جایگزین گواردیولا مشخص شد
تمجید وزیر فرهنگ از فیلم «نیم‌شب»
تولد بیش از 72 هزار نوزاد در 32 روز جنگ
پیشرفت 94درصدی فاز نخست جاده قزوین - الموت - تنکابن
نورنما | گریه خبرنگاران خارجی در حمله به اصفهان
ایران بر تنگه هرمز کنترل دارد
کلنگ ساخت مجدد مدرسه شجره طیبه، زده شد
بزرگترین افزایش قیمت بنزین آمریکا در 30 سال اخیر
فرمانده هوافضای سپاه خطاب به دشمنان: پناهگاه‌هایتان را آماده کنید
ریشه بحران، تجاوز آمریکا و اسرائیل است
رایزنی سفیر ایران در ترکیه با رئیس فدراسیون جهانی فوتبال
آتش، دود و خسارت در مرکز صنایع نظامی رافائل
ادامه موج 89 عملیات وعده صادق 4/هدف قرار گرفتن نفتکش صهیونیستی/دود و آتش در رافائل
نامه آیت‌الله اعرافی به وزیر علوم در محکومیت حملات به زیرساخت‌های علمی
ادامه حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/حمله به کشتیرانی خرمشهر و فرودگاه کاشان
آملی لاریجانی: اقتدار ایران امروز بیش از همیشه خودنمایی می‌کند
روسیه آماده میانجی‌گری میان آمریکا و ایران است
احتمال شکل‌گیری لیگ «تنگه هرمز» در فصل آینده
تلاش مصر برای پایان جنگ در خاورمیانه
نابودی 16 پهپاد ام‌کیو 9 در جنگ با ایران
جبران خسارت به حوزه‌ فرهنگ و هنرمندان در دستور کار است
متخصصان سلامت روان در طرح مشاوره تلفنی همکاری کنند
اهتزاز بزرگترین پرچم ایران در اجتماع مردم در روز جمهوری اسلامی
تهدیدات ترامپ فاقد اعتبار و صرفاً فضاسازی رسانه‌ای است
حمله موشکی باعث توقف تولید آلومینیوم در امارات شد
انفجار در شهرک محل سکونت نتانیاهو/گسترده ترین حمله موشکی ایران
تأکید معاون راهبردی رئیس‌جمهور بر مقاومت مردم و پایداری ساختار کشور
دست رد فرانسه به سینه ترامپ/ کار ناتو دخالت در تنگه هرمز نیست
هشدار سپاه فارس درباره خطر بمب‌های عمل‌نکرده در ارتفاعات شیراز
رسانه سعودی: ترامپ به ایران می‌بازد
نسبتاً سریع از جنگ با ایران کنار خواهیم کشید
تخلیه 7 بیمارستان و آسیب به 41 آمبولانس در جنگ رمضان
انسداد چالوس و ترافیک سنگین در محورهای شمالی
موضع ایران درباره شرایط پایان جنگ تغییر نکرده است
جنگ علیه ایران جنگ ما نیست و وارد آن نمی‌شویم
بازارهای جهانی زیر فشار تنش‌ها؛ جهش کم‌سابقه در قیمت انرژی و کالاهای اساسی
نورویدئو | پیامدهای واقعی جنگ زمینی علیه ایران
اطلاعیه سپاه ثارالله کرمان در پی شهادت چهار پاسدار وطن‌ در جبهه جنوب کشور
بزرگترین اختلال نفتی تاریخ در راه است
پیام اینفانتینو درباره حضور ایران در جام جهانی 2026
حمله سنگین موشکی ایران به اراضی اشغالی/ هدف قرار گرفتن بالگرد اسرائیلی از سوی مقاومت
پیکر شهید سیدعبدالرحیم موسوی در قم تشییع می‌شود
نگرانی تل‌آویو از پایان جنگ با ایران
بازگشت تیم ملی فوتبال به ایران
جزئیات آیـیـن تشییـع و تدفـیـن پیـکـر شهید تنگسیری در آبادان
اوج بازگشت مسافران از فردا؛ تهران و البرز پرترددترین استان‌ها