×
بین الملل
شناسه خبر : 233095
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/04/23 ساعت 23:30
ماکرون: اروپایی‌ها با تقویت نظامی باید امنیت خود را تضمین کنند

ماکرون: اروپایی‌ها با تقویت نظامی باید امنیت خود را تضمین کنند

امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، با تاکید بر فوریت همکاری‌های نظامی و دفاعی میان کشورهای اروپایی، خطرات بی‌سابقه‌ای را که آزادی و امنیت قاره اروپا را تهدید می‌کند، تشریح کرد. او بر ضرورت ساختن ستون اروپایی ناتو و تقویت توانمندی‌های نظامی فرانسه برای حفظ استقلال و آزادی در قرن بیست‌ویکم تاکید دارد.

نورنیوز - گروه بین الملل:«امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه در سخنرانی خود به مناسبت روز ملی این کشور با ابراز تاسف نسبت به ادامه جنگ اوکراین به عنوان بخشی از خاک اروپا و اینکه «آزادی قاره اروپا و دموکراسی آن هیچ‌گاه تا این اندازه در معرض تهدید نبوده است»، به تشریح تهدیدات کنونی علیه فرانسه پرداخت.

ماکرون گفت:«از آنجا که ملت با همه این تهدیدهای ترکیبی با این شتاب تاریخی روبرو است، دیگر هیچ جبهه مشخصی وجود ندارد و درگیری‌ها چندوجهی هستند و به عمق نیاز دارند؛ آنها مستلزم تقویت توانایی‌های ما، نقاط قوت ما و ملت ما به‌عنوان یک کل هستند.»

او افزود:«آزادی ما احتمالاً هرگز تا این حد تهدید نشده است. وقتی امید به صلح محو می‌شود و وقتی دیگر هیچ قانونی وجود ندارد، قانون قوی‌ترین‌ها حاکم می‌شود. آزادی اروپای ما در زمانی به خطر افتاده است که با حمله به اوکراین، جنگ به خاک ما کشیده شده است، در حالی که ایالات متحده نوعی عدم قطعیت به آن افزوده و اروپای ما خود را در لبه یک قوس وسیع بحران می‌بیند که از خلیج گینه شروع می‌شود، از ساحل آفریقا تا خاورمیانه و ایران امتداد می‌یابد. بگذارید واضح باشیم: ما اروپایی‌ها اکنون باید امنیت خود را تضمین کنیم.»

تحولات جهانی و تهدیدات چندجانبه

رئیس‌جمهور فرانسه با اشاره به شتاب رویدادها در ماه‌های اخیر گفت: «بمباران ایران، جنگ بین هند و پاکستان که مسلماً یکی از شدیدترین نبردهای هوایی در دهه‌های اخیر بود. فراز و نشیب آمریکا در حمایت از اوکراین، جنگ تجاری بین متحدان در همین زمینه. ما شاهد بازگشت پدیده هسته‌ای و گسترش درگیری‌های بزرگ هستیم.»

ماکرون: برای آزادی در جهان باید از ما ترسید

او در ادامه سخنان خود بر لزوم ارتقای نیروهای مسلح فرانسه و ظرفیت نظامی آن در تمامی زمینه‌ها تاکید کرد و با اشاره به رویکرد رئیس جمهور آمریکا برای کاهش نقش ایالات متحده در دفاع از اروپا گفت:  «من به مردم فرانسه اعلام کردم که در مواجهه با تهدیدات وجودی برای آزادی ما، باید تصمیمات تاریخی بگیریم. به نظر من، این تصمیمات برای تضمین امنیت و استقلال ما ضروری هستند. در حالی که متحد آمریکایی ما تمایل به کناره‌گیری نشان می‌دهد یا ابهامات جدیدی برای ما ایجاد می‌کند، ما به عنوان یک متحد باید یک بار برای همیشه امنیت خود و قاره را در دست بگیریم و یک ستون واقعی اروپایی برای ناتو بسازیم.»

ماکرون سپس پرسید: «آیا ما قادر به مقاومت در برابر درگیری‌های شدید در خاک اروپا در سه تا چهار سال آینده هستیم؟» و پاسخ داد: «بله، زیرا ما، فرانسوی‌ها، قصد داریم در قرن آینده آزاد بمانیم.»

ضرورت افزایش بودجه نظامی فرانسه

وی برای دستیابی به این هدف بر لزوم افزایش بودجه نظامی فرانسه تاکید کرد و اظهار داشت: «ما باید تلاش‌هایی را که در طول سه سال گذشته انجام داده‌ایم، ادامه دهیم تا بتوانیم سریع‌تر نوآوری کنیم، سریع‌تر تولید کنیم، مقادیر جدیدی تولید کنیم، با تقاضا سازگار شویم و تأمین مالی خصوصی را به سمت پایگاه صنعتی و فناوری دفاعی هدایت کنیم. این تغییرات که از سال ۲۰۲۲ اجرا شده‌اند، باید تثبیت و تشدید شوند.»

ماکرون یادآوری کرد: «در زمانی که جنگ اطلاعاتی چالش‌های امنیتی را از نو تعریف می‌کند، تضمین یک دفاع قوی، مستقل و مدرن نیازمند تصمیمات تاریخی است که با دقت و شفافیت اجرا شوند.»

بودجه اضافی و حرکت به جلو در حوزه دفاعی

او افزود: «هزینه‌های نظامی منبع ثروتی برای تولید ناخالص داخلی، اقتصاد و سرزمین‌های ما است و خواهد بود. زیرا این تلاش باید تلاش صنعتگران ما نیز باشد. و من می‌دانم که این انگیزه و اعتقاد آنهاست، اما آنها باید در کنار نیروهای مسلح ما از این میهن‌پرستی حمایت کنند. آنها باید حتی بیشتر، سریع‌تر و با هزینه کمتر تولید کنند. اداره کل تولید (DGA) به شدت بر این امر نظارت خواهد کرد. آنها همچنین به حمایت از سرزمین‌های ما برای ظرفیت‌های جدید، سایت‌های تولیدی جدید ادامه خواهند داد.»

رئیس جمهور فرانسه در میان ارتش و مقامات ارشد فرانسوی تاکید کرد: «این بودجه اضافی به ما این امکان را می‌دهد که با شرکای خود، رو به جلو حرکت کنیم.»
او ادامه داد: «قدرت ما وقتی جمعی است، بیشتر است و این، دقیقاً همان معنای تعهدی است که در اجلاس ناتو در ۲۵ ژوئن در لاهه، پس از تحقق اجلاس ورسای در سال ۲۰۲۲ صورت گرفت. ما باید برای دفاع از خود کارهای بیشتری انجام دهیم؛ ما باید در سطوح نظامی، صنعتی و فناوری کارهای بیشتری انجام دهیم تا به عنوان اروپایی‌ها مستقل‌تر باشیم. این تلاش است که به ما اجازه می‌دهد اعتبار خود را نزد شرکای خود تضمین کنیم و همچنان موثرترین ارتش را در اروپا داشته باشیم.»

اصلاحات و تخصیص بودجه تسلیحاتی جدید 

رئیس جمهور فرانسه به‌طور خاص، از اصلاحات سازمانی عمده در وزارت نیروهای مسلح و افزایش حقوق کارکنان و همچنین از اختصاص هفت میلیارد یورو اضافی طی دو سال (۳.۵ میلیارد یورو در سال ۲۰۲۶، ۳ میلیارد یورو در سال ۲۰۲۷) برای تسریع در تجدید تسلیحات خبر داد.

همکاری‌های دفاعی فرانسه و آلمان

ماکرون به دیدار پیش‌روی مقامات دفاعی و امنیتی فرانسه و آلمان در پایان ماه اوت برای شورای دفاع و امنیت دو کشور اشاره کرد و گفت: «بیایید به عنوان اروپایی‌ها عمل کنیم، زیرا ما با همان تهدیدها روبرو هستیم که با تهدید روسیه شروع می‌شود. اما سرمایه‌گذاری‌های مشترک و همکاری‌های تقویت‌شده ما به ما این امکان را می‌دهد که این ستون اروپایی ناتو را که فرانسه پیش از دیگران اعلام کرده و خواستار آن بوده است، بسازیم.»

او تاکید کرد: «این به ما بستگی دارد که آن را به واقعیت تبدیل کنیم و با هم عمل کنیم. در مواجهه با همین تهدید، باید با هم عمل کنیم، با هم تولید کنیم، با هم بخریم. این معنای برنامه «اقدام امنیتی برای اروپا» است که یک ماه و نیم پیش توسط شورای اروپا تصویب شد و با ۱۵۰ میلیارد یورو، خریدهای مشترک تجهیزات نظامی را تأمین مالی خواهد کرد. اجرای آنها ضروری است. و ما دارایی‌هایی برای این کار داریم. تولیدکنندگان ما دارایی‌هایی دارند.»

ماکرون افزود: «نسل جدید سیستم دفاع هوایی SAMP/T، موشک‌های ما در تمام بردها، جنگنده‌های رافال ما، اولین صورت‌های فلکی ماهواره‌های مدار پایین، قهرمانان هوش مصنوعی ما، سیستم‌های راداری و ضد پهپاد ما و غیره، ازجمله قابلیت‌های ما هستند که در نقطه تعالی بین‌المللی قرار دارند و باید به راه‌حل‌های اروپایی تبدیل شوند.»


 

ضرورت همکاری صنعتی و دفاعی میان کشورهای اروپایی

ماکرون با تاکید بر افزایش همکاری کشورهای اروپایی در حوزه صنعت نظامی و دفاعی، به بازدارندگی هسته‌ای فرانسه اشاره کرد و گفت: «این قدرت به‌طور کامل و همواره مستقل، آزادی ما را تضمین می‌کند. همچنین در امنیت اروپا نقش دارد.»

ائتلاف فرانسه و بریتانیا برای تضمین صلح پایدار در اروپا

رئیس جمهور فرانسه بار دیگر به جنگ اوکراین پرداخت و تصریح کرد: «امنیت و آزادی ما با سرنوشت این کشور پیوند خورده است. به همین دلیل است که فرانسه، به همراه شریک بریتانیایی خود، ائتلافی از کشورهای داوطلب را گرد هم آورده است تا به تضمین صلح پایداری که در قاره خود به آن نیاز داریم، کمک کند.»

او افزود: «این ائتلاف داوطلبان، اکنون شامل ۳۰ کشور است و ستاد عملیاتی آن برای اولین بار در پاریس تأسیس و مستقر شده است. این، بخشی از توانایی‌ها و تلاش‌های عملی است که ما در حال حاضر انجام می‌دهیم و هدف آن تبدیل فرانسه به کشور زیربنا برای عملیات‌های آینده است.»

دفاع جمعی اروپا از آزادی و امنیت

ماکرون تاکید کرد که اروپا باید به‌طور جمعی از آزادی و امنیت قاره دفاع کند و گفت:
«بیایید در کنار ملت‌های بزرگی که اینجا هستند، شرکای اروپایی ما، متحدان ما و همچنین ملت‌هایی از دوردست‌ها، مانند اندونزی که قصد دارند منطق بلوک‌ها و قوانین امپریالیسم‌هایی مانند ما را در ایندوپاسیفیک رد کنند، از این آزادی دفاع کنیم.»

«برای اینکه آزاد باشیم، باید از ما بترسند»

رئیس جمهور فرانسه در پایان تاکید کرد: «برای اینکه در این دنیا آزاد باشیم، باید از ما بترسند، برای اینکه از ما بترسند، باید قدرتمند باشیم. برای این هدف، ملت ما باید قوی‌تر باشد.»


نظرات

آخرین اخبار
پشت پرده دیدار مقام سنتکام با فرمانده ارتش لبنان
قالیباف: اگر نفت ما صادر نشود، هیچ‌کس نفت نخواهد فروخت
حادثه مرموز برای جنگنده نیروی دریایی آمریکا؛ نقص فنی یا هدف قرار گرفتن؟
پزشکیان: پاکستان را کشوری دوست، برادر و شریک قابل اعتماد می‌دانیم
عکس های منتخب ایران، چهارشنبه 31 تیر 1405
بازگشت دراماتیک «برزیل ایران» به لیگ برتر؛ حکم صعود صنعت نفت امضا شد
چرا هواپیمای فوق‌پیشرفته ناتو ناگهان تغییر مسیر داد؟
ترامپ چه رازی را با تهدید کلنگ فاش کرد؟
زمان اعلام نتایج آزمون سمپاد و نمونه دولتی مشخص شد
ورود 4 هزار اتوبوس جدید به کشور؛توافق بزرگ برای توسعه حمل و نقل عمومی
پوتین: اقتصاد روسیه همچنان باثبات است؛ بحران سوخت موقتی است
آخرین آمار شهدا و مجروحان حملات آمریکای متجاوز به ایران
لاوروف: ادامه خصومت‌ها در هرمز تبعات منطقه‌ای خواهد داشت
تهدید یمن، گلوگاه انرژی جهان را نشانه رفت
کالاس در نقش توجیه‌گر آمریکا: تنگه هرمز باید بدون هزینه عبور برای کشتی ها باشد
تغییرات در فرماندهان ارتش اوکراین
نورنما | رونمایی چین از خودروی پرنده
ابراز نگرانی یونسکو درباره نابودی آثار باستانی لبنان در حملات رژیم صهیونیستی
نگرانی اسرائیل از توافق هسته‌ای آمریکا و عربستان
هزینه واقعی جنگ ایران بسیار بیشتر از گزارش هگست است
تأیید مرگ سومین نظامی آمریکایی
قهرمان 18 ساله ژیمناستیک تهران پس از سانحه تمرین درگذشت
قتل پرستار بیمارستان پیوند اعضای شیراز؛ پلیس راز جنایت را فاش کرد
آمریکا و عربستان در آستانه توافق هسته‌ای؛ مخالفت‌ها در کنگره بالا گرفت
هشدار حماس درباره تعرض شهرک‌نشینان به مسجدالاقصی
هشدار دادگستری تهران درباره استفاده از استارلینک
منبع نظامی: حمله به پل یا نیروگاه ایران با پاسخ متقابل روبه‌رو می‌شود
رئیس دفتر سیاسی جدید حماس: اولویت ما توقف تجاوز به غزه است
هشدار کرملین به اروپا
ترامپ و آخرین برگ بازی؛ چرا رییس جمهور آمریکا به جنگ زیرساخت‌ها پناه برد؟
اسرائیل حق ارتکاب نسل‌کشی در غزه را نداشت
نورویدئو | اعترافی که روایت آمریکا را شکست
روابط با ایران در صدر اولویت‌های بغداد است
گلاب آدینه به دنبال سینمای صلح
جزییات اصلاح قانون پرداخت حق عائله‌مندی به بانوان شاغل و بازنشسته
تیر خلاص فیفا بر تنها روزنه امید استقلال
آتش‌سوزی گسترده در فرانسه و نروژ
تکرار تهدیدهای ترامپ علیه ایران
محدودیت‌های ترافیکی جاده‌های شمال
سردارشکارچی: راهبرد ما اخراج آمریکا از غرب آسیاست
مس رفسنجان بازی پلی‌آف را تحریم کرد
چین مهم‌ترین عامل ثبات منطقه شرق آسیاست
کلید اولیه آزمون کارشناسی ارشد 1405 منتشر شد
هدف اتحادیه اروپا از حضور دیپلماتیک خود در عمان چیست؟
فوریت پیگیری مشکلات زیرساختی استان‌های جنوبی
بورس قرمزپوش شد؛ شاخص کل 3572 واحد سقوط کرد
سفر نخست‌وزیر عراق به تهران
فروش 12 مدل خودروی وارداتی آغاز شد
بررسی خسارات صنایع خوزستان در جنگ رمضان
ادامه عملیات تنبیه دشمن متجاوز ؛حملات سنگین نیروهای مسلح به پایگاه‌های آمریکادرکویت و اردن