×
بین الملل
شناسه خبر : 233092
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/04/23 ساعت 23:00
تهدید ترامپ به تعرفه 30 درصدی بر واردات اتحادیه اروپا باعث افزایش تنش‌ شد

تهدید ترامپ به تعرفه 30 درصدی بر واردات اتحادیه اروپا باعث افزایش تنش‌ شد

اعلامیه ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا برای اعمال تعرفه 30 درصدی بر کالاهای وارداتی از اتحادیه اروپا، باعث افزایش تنش‌ها و نگرانی مقام‌های اروپایی شده است. این تصمیم که می‌تواند بزرگ‌ترین رابطه تجاری جهان را به بحران بکشاند، آینده مذاکرات تجاری میان دو طرف را در هاله‌ای از ابهام قرار داده است.

نورنیوز - گروه بین الملل: در پی تهدید دونالد ترامپ مبنی بر وضع تعرفه ۳۰ درصدی روی واردات کالاهای اتحادیه اروپا، مقامات اروپایی هشدار داده‌اند که این اقدام ممکن است بزرگ‌ترین رابطه تجاری جهان را فلج کرده و مذاکرات پیشین را به بن‌بست بکشاند.

 این تهدید نه تنها فضای تجاری میان آمریکا و اتحادیه اروپا را متشنج کرده، بلکه آینده یکی از مهم‌ترین روابط تجاری جهان را با ابهام روبرو ساخته است. طبق گزارش نیویورک تایمز، این تصمیم که در ظاهر برای حمایت از صنایع داخلی آمریکا اتخاذ شده، پیامدهای مخربی برای اقتصاد هر دو طرف به همراه خواهد داشت.

از نگاه اتحادیه اروپا، این تهدید یک ضربه جدی به تلاش‌های چند ماهه برای حفظ مذاکرات و دستیابی به توافقی متعادل است.

«ماروش شفچوویچ» کمیسر تجارت اتحادیه اروپا در روز دوشنبه اعلام کرد: «تهدید رئیس‌جمهور ترامپ برای اعمال تعرفه ۳۰ درصدی بر کالاهای وارداتی از ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا می‌تواند رابطه‌ تجاری نزدیک و درهم‌تنیده‌ میان اروپا و آمریکا را به طور کلی مختل کند.»

وی این اظهارات را پیش از نشست وزرای تجارت اتحادیه اروپا در بروکسل مطرح کرد و افزود که در ادامه روز با مقامات آمریکایی برای یافتن راه‌حلی از طریق مذاکره گفتگو خواهد کرد.

شفچوویچ با اشاره به مذاکرات اخیر گفت: «ما مسئولیت بزرگی در قبال بزرگ‌ترین رابطه‌ تجاری روی کره‌ زمین داریم» و تاکید کرد که نمی‌توان بدون تلاش جدی از مذاکرات عقب‌نشینی کرد.

وی همچنین ابراز ناامیدی کرد که تلاش‌های گسترده اروپایی‌ها برای رسیدن به توافق تاکنون بی‌نتیجه مانده و افزود: «پیش از تهدید اخیر ترامپ، امید به توافقی شامل تعرفه پایه ۱۰ درصدی و معافیت‌های خاص وجود داشت.»

شفچوویچ گفت که هفته گذشته تقریباً هر روز با مقامات آمریکایی در تماس بوده و احساس می‌شد طرفین به توافق نزدیک‌اند، اما تنها اندکی پیش از اعلام ترامپ از تغییر موضع مطلع شده است که به طور کامل سرنوشت مذاکرات را تغییر داد.

در همین حال، سایر وزرای اتحادیه اروپا نیز نگرانی خود را از تهدید تازه ترامپ ابراز کردند. «لارس لوکه راسموسن»، وزیر خارجه دانمارک، گفت: «ما خواهان هیچ‌گونه جنگ تجاری نیستیم. چنین جنگی برای هر دو طرف ویرانگر خواهد بود.»

راسموسن تاکید کرد که اتحادیه اروپا باید آمادگی لازم برای مقابله به مثل را داشته باشد و افزود: «لازم است قدری قدرت‌نمایی کنیم.» اتحادیه اروپا پیش‌تر فهرستی از کالاهای آمریکایی به ارزش حدود ۲۱ میلیارد یورو آماده کرده که می‌تواند مشمول تعرفه شود و فهرست دوم بیش از ۷۲ میلیارد یورو در دست نهایی‌سازی است.

با این حال، مقامات اروپایی تاکنون از تلافی تعرفه‌های آمریکا خودداری کرده‌اند. دیروز اورسولا فون‌درلاین، رئیس کمیسیون اروپا، اعلام کرد که فعلاً از اعمال تعرفه‌های تلافی‌جویانه پرهیز خواهد شد و گفت: «اعمال تعرفه‌های تلافی‌جویانه به تعویق افتاده است.»

برخی مقامات اروپایی این تعویق را نشانه ضعف نمی‌دانند. به گفته راسموسن، «این عقب‌نشینی نیست، بلکه پیامی روشن است که ما به دنبال تشدید تنش‌ها نیستیم.»

رویکرد اروپا نشان می‌دهد که با وجود آمادگی برای مقابله به مثل، هنوز مایل به تشدید تنش‌ها نیست و راه‌حل‌های دیپلماتیک و متعادل را دنبال می‌کند. این رفتار معقولانه نشانه تلاش اروپا برای جلوگیری از جنگ تجاری تمام‌عیار است؛ جنگی که به ضرر هر دو طرف خواهد بود.

با این حال، این تنش‌ها زنگ خطری برای اقتصاد جهانی محسوب می‌شود. تعرفه‌های سنگین می‌توانند باعث اختلال در زنجیره‌های تأمین جهانی، افزایش قیمت‌ها برای مصرف‌کنندگان و کاهش رشد اقتصادی شوند. در شرایطی که اقتصاد جهان هنوز با پیامدهای همه‌گیری کرونا و نوسانات بازار انرژی دست و پنجه نرم می‌کند، تشدید اختلافات تجاری می‌تواند ضربه‌ای مهلک به اقتصاد جهانی وارد کند.


اخبار مرتبط
چین تعرفه‌های ترامپ را نمی پذیرد
یکشنبه 1404/05/12 ساعت 06:00
چین تعرفه‌های ترامپ را نمی پذیرد
دولت چین به شدت نسبت به سیاست‌های حمایت‌گرایانه آمریکا اعتراض کرد و اعلام کرد که این سیاست‌ها به ضرر همه طرف‌ها خواهد بود، آن هم پس از آن که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، تعرفه‌های جدید و سنگینی را بر واردات کالا از 69 کشور اعمال کرد.
ترامپ: هر کشوری که با آمریکا توافق نکند مشمول تعرفه‌های سنگین می‌شود
پنج‌شنبه 1404/05/02 ساعت 09:45
ترامپ: هر کشوری که با آمریکا توافق نکند مشمول تعرفه‌های سنگین می‌شود
رئیس‌جمهور آمریکا در اظهارات جدید خود از تهدید به اعمال تعرفه‌های سنگین بر اکثر کشورهای جهان خبر داد و تصریح کرد که در صورتی که کشورها نتوانند با آمریکا توافق تجاری به‌دست آورند، مشمول این تعرفه‌ها خواهند شد.
اتحادیه اروپا سیاست‌های تجاری ترامپ را تلافی می‌کند
پنج‌شنبه 1404/05/02 ساعت 00:00
اتحادیه اروپا سیاست‌های تجاری ترامپ را تلافی می‌کند
اتحادیه اروپا هشدار داده است در صورت عدم پذیرش توافق تجاری توسط دونالد ترامپ تا پایان هفته آینده، تعرفه‌های سنگینی به ارزش نزدیک به 93 میلیارد یورو بر واردات کالاهای آمریکایی از جمله ویسکی بوربن و هواپیماهای بوئینگ اعمال خواهد کرد. این اقدام به عنوان واکنشی تلافی‌جویانه به سیاست‌های تعرفه‌ای آمریکا صورت می‌گیرد.
رئیس‌جمهور برزیل: تهدیدهای تعرفه‌ای ترامپ اخاذی است
جمعه 1404/04/27 ساعت 15:37
رئیس‌جمهور برزیل: تهدیدهای تعرفه‌ای ترامپ اخاذی است
لولا دا سیلوا، رئیس‌جمهور برزیل، تهدید دونالد ترامپ برای اعمال تعرفه 50 درصدی بر کالاهای برزیلی را به‌شدت محکوم و آن را نوعی اخاذی سیاسی خواند. او در عین حال بر تداوم مسیر دیپلماسی با آمریکا تأکید کرد.
فرانسه: جنگ بزرگ اروپا ممکن است تا 5 سال دیگر اتفاق بیافتد
سه‌شنبه 1404/04/24 ساعت 17:18
فرانسه: جنگ بزرگ اروپا ممکن است تا 5 سال دیگر اتفاق بیافتد
دبیرخانه کل دفاع و امنیت ملی فرانسه در سندی رسمی هشدار داده است که اروپا ممکن است تا سال 2030 وارد یک جنگ گسترده و تمام‌عیار شود؛ جنگی که نه‌تنها متحدان اروپایی بلکه خاک فرانسه را نیز در معرض تهدید مستقیم و حملات ترکیبی قرار می‌دهد.
معاون شورای امنیت روسیه: به اولتیماتوم ترامپ اعتنا نمی‌کنیم
سه‌شنبه 1404/04/24 ساعت 17:10
معاون شورای امنیت روسیه: به اولتیماتوم ترامپ اعتنا نمی‌کنیم
معاون شورای امنیت روسیه، در واکنش به اولتیماتوم 50 روزه دونالد ترامپ برای توافق با اوکراین، با اعلام اینکه مسکو به این تهدیدات نمایشی بی‌اعتناست، نوشت: «ترامپ ضرب‌الاجلی نمایشی برای کرملین صادر کرد. جهان در انتظار پیامدهای آن، به لرزه درآمد.»
ناتوانی ترامپ در پایان جنگ اوکراین و افزایش فشار آمریکا بر روسیه
دوشنبه 1404/04/23 ساعت 18:45
ناتوانی ترامپ در پایان جنگ اوکراین و افزایش فشار آمریکا بر روسیه
کارشناس «باشگاه گفت‌وگوی والدای» در واکنش به تصمیم آمریکا برای از سرگیری ارسال تسلیحات نظامی به اوکراین، معتقد است که این اقدام با هدف افزایش فشار بر روسیه و مجبور کردن مسکو به توقف درگیری‌ها انجام می‌شود، اما احتمال پذیرش چنین شرایطی از سوی روسیه بسیار کم است.
تعرفه‌های ترامپ باعث جهش قیمت‌ها در واشنگتن شد
یکشنبه 1404/04/22 ساعت 13:57
تعرفه‌های ترامپ باعث جهش قیمت‌ها در واشنگتن شد
پس از چند ماه ثبات نسبی، نرخ تورم در آمریکا مجدداً افزایش یافت. به گزارش بلومبرگ، تعرفه‌های جدید وارداتی که از سوی دولت ترامپ اعمال شده، باعث رشد محسوس قیمت‌ها در ماه ژوئن شده است. کارشناسان هشدار داده‌اند که در صورت ادامه این روند، تورم در ماه‌های آینده نیز افزایش خواهد یافت.
نظرات

آخرین اخبار
حکم اعدام حسین پدران اجرا شد؛ جاسوس موساد در پرونده سایت‌های موشکی اصفهان
ایران 24-26کویت ؛ شروع تلخ هندبال ایران در بازی‌های آسیایی 2026؛ کویت در دقایق پایانی برد
قیمت دلار توافقی امروز شنبه 28 شهریور 1405؛ دلار وارد کانال 166 هزار تومان شد
قیمت طلای جهانی امروز شنبه 28 شهریور 1405؛ طلا صعودی شد
کالابرگ کد ملی 7 تا 9 چه زمانی شارژ می‌شود؟ اعلام زمان واریز اعتبار شهریور 1405
پیش‌فروش بلیت قطار مهرماه 1405 آغاز شد؛ زمان و نحوه خرید بلیت قطار اعلام شد
کافه فرهنگ | بفرمایید تئاتر با بلیت 5 میلیون تومنی!
فارن‌پالیسی: آمریکا با هر معیاری در جنگ با ایران در حال شکست است
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 28 شهریور 1405 ؛ بارش پراکنده در شمال کشور + وضعیت استانها
برنامه مسابقات ورزشی امروز 28 شهریور؛ ساعت مسابقه هندبال ایران و کویت و 5 دیدار مهم فوتبال
امروز برق کدام مناطق کرمان قطع می‌شود؟+زمان‌بندی جدید خاموشی
6 مورد رفتار نگران‌کننده مدل‌های هوش مصنوعی؛ گزارش تازه اوپن‌ای‌آی
نشستن طولانی چه بلایی سر ستون فقرات می‌آورد؟+ فیلم
چگونگی فعال‌سازی نانوحباب‌ها برای تولید آمونیاک
کشف شگفت‌انگیز در غار چهل دخترون؛ از نقاشی‌های باستانی تا حوضچه‌های سنگی
چرا تغییر رفتار هوش مصنوعی کاربران را دچار اضطراب و غم می‌کند؟
یافته جدید درباره داروهای پوکی استخوان؛ کاهش خطر آلزایمر در سالمندان
بوریس جانسون، خواستار اعمال نفوذ انگلیس برای آزادی عمران خان شد
جزئیات جدید قتل عام خانوادگی در پونک؛ راز 5 جسد در چاه چه بود؟/ تصاویر قربانیان جنایت
جدول خاموشی چهارمحال و بختیاری فردا شنبه 28 شهریور+برنامه خاموشی
مرگ 17 کوهنورد در بهمن ؛ عملیات جست‌وجو پس از یک هفته پایان یافت + فیلم حادثه
پشت‌پرده 5 ادعای جنجالی اخیر
افشاگری رسانه‌های عبری‌زبان از پرونده امنیتی جاسوسی برای ایران
ورود این رسانه ها با دستور ترامپ به کاخ سفید ممنوع شد
حمله تند هانتر بایدن به نتانیاهو
اختلاف تجاری واشنگتن و اتاوا بالا گرفت
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: زبان فارسی ضامن هویت ملی است
ماجرای عروسی خونین در خراسان شمالی؛ 5 نفر کشته و زخمی شدند
آغاز تمرین تیم ملی ایران برای دیدار با روسیه و ازبکستان
افتخار جهانی برای بانوی ایرانی در بسکتبال با ویلچر
پاسخ قالیباف به دن کین: دوران شکار F-35 و F-15های آمریکا آغاز شده است
300 حمله هوایی عربستان به یمن در یک هفته
گوترش: جهان در بحران‌های بی‌سابقه است/ محورهای کفت‌وگو با ترامپ
رکورد تازه قیمت سوخت در فرانسه
ایران، حمله تروریستی در پاکستان را محکوم کرد
دستگیری عاملان قتل زن جوان در باغ ژاله سنندج ؛ راز این جنایت چه بود؟
جنایت جنگی صهیونیست‌ها در حنوب لبنان
جنگ ربات‌ها در تهران؛ قهرمانان معرفی شدند
درخشش بدمینتون‌بازان ایران در سنگال
تحولات جنگ ایران و آمریکا؛هرمز همچنان مسدود،ترامپ درانتظار توافق،پاسخ قالیباف به ژنرال کین
کشف محموله «گل» در ارتفاعات اصفهان
رسوایی امنیتی جنگنده F-35؛ قطعات محرمانه سر از هنگ‌کنگ درآورد
استقلال و پرسپولیس لیگ زنان را طوفانی آغاز کردند
تلگراف: ایران معادلات آمریکا در منطقه را تغییر داد
پیش بینی وضعیت آب و هوا تهران فردا شنبه 28 شهریور
تعیین اعضای جدید شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی
تب کریمه کنگو در یزد جان زن جوانی را گرفت؛ ماجرای گوشت غیرمجاز چه بود؟
هشدار نفتی آمریکا؛ واشنگتن برای مهار قیمت‌ها سراغ ذخایر راهبردی می‌رود
تنش در صنعا؛ یمن از خنثی‌سازی اقدام امنیتی خبر داد
آمار جدید گردشگری ایران؛ ورود گردشگران نصف شد، خروج مسافران افزایش یافت