×
سیاسی
شناسه خبر : 232897
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/04/22 ساعت 17:22
امنیت در خلیج‌فارس با بیانیه تأمین نمی‌شود؛ صدای گلوله‌های بعدی بلندتر است!

نورنیوز به بهانه گفت‌وگوی دبیران شورای عالی امنیت ملی ایران و امارات گزارش می‌دهد؛

امنیت در خلیج‌فارس با بیانیه تأمین نمی‌شود؛ صدای گلوله‌های بعدی بلندتر است!

گفت‌وگوی تلفنی دبیر شورای‌عالی امنیت ملی ایران با همتای اماراتی‌اش بار دیگر اهمیت مفهوم «امنیت درهم‌تنیده» در خلیج‌فارس را برجسته کرد. در شرایطی که رژیم صهیونیستی و آمریکا امنیت یکی از اعضای منطقه را هدف قرار می‌دهند، واکنش جمعی و مؤثر کشورهای منطقه باید به عنوان ضرورتی اجتناب ناپذیر مورد توجه قرار گیرد.

نورنیوز-گروه سیاسی: گفت‌وگوی بعدازظهر امروز یکشنبه علی اکبر احمدیان دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان و طحنون بن‌زاید همتای اماراتی او و تاکید بر «درهم‌تنیدگی امنیت منطقه» نشان از درک فزاینده نسبت به واقعیتی مهم دارد: هیچ کشوری در خلیج‌فارس نمی‌تواند امنیت خود را مستقل از همسایگانش تعریف کند. تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی به ایران، آزمونی واقعی برای سنجش عمق این درک و میزان آمادگی کشورهای منطقه برای تبدیل آن به سیاست عملی است.

امنیت منطقه‌ای به مشارکت فعال نیاز دارد، نه فقط به اعلام مواضع دیپلماتیک. تجربه سال‌های اخیر نیز نشان داده که نادیده‌گرفتن تهدید علیه یکی، به‌زودی به صورت قهری، دامنگیر دیگران خواهد شد؛ همان‌طور که جنگ یمن، بحران انرژی و تنش‌های تنگه هرمز، فراتر از مرزهای محلی، بر امنیت جهانی تأثیر گذاشته‌اند.

رژیم صهیونیستی و تلاش برای اخلال در پیوستگی امنیتی

یکی از اهداف آشکار رژیم صهیونیستی از انجام اقدامات تجاوزکارانه علیه ایران، ایجاد شکاف در اعتماد امنیتی میان کشورهای حوزه خلیج‌فارس است. تل‌آویو و حامیانش به‌دنبال تبدیل ایران به تهدیدی منفرد هستند تا با تفکیک سرنوشت امنیتی کشورها، زمینه‌ای برای حضور بیشتر خود در منطقه فراهم کنند.

اگر این تلاش‌ها با بی‌عملی منطقه‌ای مواجه شود، رژیم صهیونیستی موفق خواهد شد با یک تیر چند نشان بزند: تضعیف نقش ایران، مشروع‌سازی دخالت خارجی، و مهندسی مجدد نظم امنیتی خلیج‌فارس به نفع غرب. اما اگر کشورهایی مانند امارات، قطر، کویت و عربستان سعودی با درک این واقعیت که امنیت ایران، با امنیت آنها پیوندی ناگسستنی دارد، معادله برهم خواهد خورد.

واکنش‌های دیپلماتیک کافی نیست، اقدام هماهنگ لازم است

محکوم‌کردن تجاوز کافی نیست؛ امنیت منطقه با بیانیه تقویت نمی‌شود. در برابر حمله مستقیم رژیم صهیونیستی به خاک ایران، کشورهایی که امنیت‌شان با ایران گره خورده، باید اقدامی فراتر از اعلام مواضع انجام دهند. یکی از پیشنهادات راهبردی، اعمال فشار اقتصادی مشترک بر رژیم‌های ناقض امنیت است.

به‌عنوان نمونه، هماهنگی در توقف یا محدودسازی صادرات نفت و گاز به‌عنوان واکنشی موقت اما قوی، می‌تواند پیام واضحی به آمریکا و اسرائیل مخابره کند: امنیت منطقه، خط قرمز جمعی است. هرگونه تعرض به آن، هزینه اقتصادی و ژئوپلیتیک خواهد داشت. این اقدام نه‌تنها صلح را تقویت می‌کند، بلکه تصویر اقتدار و وحدت منطقه‌ای را به جهان مخابره می‌سازد.

فرصت اتحاد یا تداوم تفرقه؟

خلیج‌فارس در نقطه عطف راهبردی قرار دارد. یا کشورها از تهدید علیه یکی از اعضا به‌عنوان فرصتی برای وحدت استفاده می‌کنند، یا با تماشای انفعال جمعی، به تکرار چرخه ناامنی تن می‌دهند. انتخاب، اکنون در دست رهبران منطقه است.

اگر کشورهای عربی واقعاً معتقدند که اخلال در امنیت یک کشور، به دیگران هم آسیب می‌زند، باید این باور را در سیاست‌گذاری عملی نشان دهند. در غیر این صورت، رژیم صهیونیستی و آمریکا همچنان به استراتژی «تفرقه و مداخله» ادامه خواهند داد. امنیت منطقه، محصول اتحاد اراده‌هاست، نه حضور بیگانگان.


اخبار مرتبط
خلیج فارس؛ نقطه شکننده معادله آتش‌بس میان ایران و اسرائیل
دوشنبه 1404/04/23 ساعت 10:34
نورنیوز از اثرات راهبردی بازیگری ایران در خلیج فارس بر مهار رژیم صهیونیستی گزارش می‌دهد؛
خلیج فارس؛ نقطه شکننده معادله آتش‌بس میان ایران و اسرائیل
حمله موشکی ایران به پایگاه العدید در قطر، نه‌تنها انتقامی نظامی، بلکه معادله تهدید در منطقه را دگرگون کرد. از این پس، هر ماجراجویی اسرائیل، می‌تواند به شعله‌ور شدن خطر جنگی منجر شود که منافع حیاتی آمریکا در خلیج فارس را به آتش بکشد.
هشدار شدید شورای همکاری خلیج فارس درباره حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران
شنبه 1404/03/31 ساعت 16:31
هشدار شدید شورای همکاری خلیج فارس درباره حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران
سفرای شورای همکاری خلیج فارس در دیدار با رافائل گروسی، نسبت به عواقب خطرناک هرگونه حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران هشدار دادند و آن را تهدیدی برای ایمنی منطقه و نقض آشکار قوانین بین‌المللی دانستند.
در صورت حمله آمریکا، پایگاه‌های آمریکایی در خلیج فارس به آتش کشیده خواهند شد!
پنج‌شنبه 1404/03/29 ساعت 03:10
در صورت حمله آمریکا، پایگاه‌های آمریکایی در خلیج فارس به آتش کشیده خواهند شد!
طبق گزارش منابع و رسانه های عربی ایران این هفته از طریق قطر به همسایگان خلیج فارس خود برای حمله، هشدار داده است.
نظرات

آخرین اخبار
نگرانی اتحادیه اروپا از ظهور تهدید جدید تروریسم آنلاین در میان جوانان
اعتراض ایسلند به نقشه جنجالی ترامپ
پزشکیان: زمستان سخت را مدیریت می‌کنیم
گسترش دامنه تحریم‌های یکجانبه علیه ایران از سوی انگلیس
رئیس اتاق اصناف تهران: با گرانی خودسرانه برخورد می‌شود
جهش نفت در سایه جنگ؛ نفت 97 دلاری شد
ثبت‌نام دانشگاه علمی‌کاربردی آغاز شد+ لینک ثبت نام
آخرین قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 17 شهریور 1405؛ سکه 2.5 میلیون گران تر شد+جدول قیمت ها
آخرین قیمت سکه پارسیان امروز 17 شهریور + جدول قیمت ها
جدول قطعی برق اصفهان سه‌شنبه 17 شهریور + لینک جدول خاموشی
از هیاهوی جنگ بزرگ تا شکار سایه‌ها در کرانه
برنامه قطعی برق کرمان امروز سه‌شنبه 17 شهریور 1405+ لینک مشاهده خاموشی
صادرات چین در اوج؛ جهش 25 درصدی در آستانه دیدار شی و ترامپ
6 هزار مگاوات برق از نیروگاه‌های تجدیدپذیر
رشد 13.5 درصدی معاملات آسیا؛ تأکید ایران بر پول‌های ملی
کرملین درباره تنگه هرمز موضع گرفت
ایران و چین راه‌های عبور از تحریم‌های آمریکا را می‌شناسند
افت سنگین اقتصاد عربستان در سایه کاهش تولید نفت
ترافیک سنگین در چالوس؛ جاده یکطرفه شد
مجازات قاچاقچیان قطعی می‌شود؛ جزئیات تغییر قانون
دور تازه تلاش قطر برای ازسرگیری مذاکرات میان واشنگتن و تهران
قیمت دلار و یورو امروز سه شنبه 17 شهریور 1405؛ چرا دلار دوباره صعودی شد؟
عراقچی: بازگشت آمریکا به تعهدات، راه حل ساده برای پایان تنش منطقه‌ای است
پادکست | جمعه سیاه
جانشین فرمانده کل سپاه: تنگه هرمز همچنان تحت کنترل ایران است
نورنما | حمله آمریکا به نفتکش های ایرانی
آخرین جزئیات پرونده‌های مهم قضایی؛ از پرونده محمد باقر خرازی تا تراستی‌ها و تعهدات ارزی
خنثی‌سازی مهمات عمل نکرده در بوشهر
موضع‌گیری تند سفیر آمریکا در فلسطین اشغالی علیه تصمیم انگلیس+ جزئیات
خودروهای نوشماره و وارداتی چقدر بنزین می‌گیرند؟
پزشکیان پیام صریحی به متجاوزان داد
زمان مراسم خاکسپاری حسین وخشوری اعلام شد
کشف سوخت قاچاق زیر بار خاک تریلی
خبر خوش برای جاماندگان ارشد علوم پزشکی
تلگرام در کدام کشورها از دسترس خارج شد؟
وزیر نیرو: مردم از درآمد نیروگاه‌های خورشیدی بهره می‌برند
آخرین قیمت دینار عراق امروز سه شنبه 17 شهریور؛ دینار کاهشی شد
آمریکا در شوک گازوئیلی؛ سان‌فرانسیسکو در آستانه 9 دلار، مقصد بعدی 10 دلار؟
گلستان زیر باران رفت؛ خسارتی ثبت نشد
هشدار هواشناسی؛ بارش‌ها تا 4 روز آینده ادامه دارد
کارت زرد مجلس به وزیر ارتباطات
جزئیات افزایش وام ودیعه مسکن
آخرین اخبار وگزارش ها ازسیل مازندران و گیلان؛ ساری زیر آب رفت، ادارات و بانک ها تعطیل شدند
برنامه دولت برای کاهش 20 درصدی مصرف انرژی در زمستان
آخرین اخبار جنگ ایران و آمریکا؛ حمله به تأسیسات انرژی عربستان و کاهش شدید تردد در هرمز
ایوب آقاخانی حکم گرفت
نورویدئو | وقتی سنتکام، قدرت ایران را لو داد
واکنش تأمین اجتماعی به مطالبات داروخانه‌ها
آمریکا در تأمین موشک‌های دفاعی به مشکل خورد
اعضای جدید اتحادیه بین‌المجالس مشخص شدند