×
سیاسی
شناسه خبر : 232791
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/04/22 ساعت 08:37
نگاهی راهبردی به جنگ روانی موساد و الزامات مقابله با نفوذ رسانه‌ای در ایران

علی علیزاده:

نگاهی راهبردی به جنگ روانی موساد و الزامات مقابله با نفوذ رسانه‌ای در ایران

علیزاده نوشت: «شبکه‌هایی مانند ترور آلارم با ایجاد ترس دائمی و ناامیدی در جامعه، اهداف چندلایه‌ای را دنبال می‌کنند. این تأثیرات شامل تضعیف اعتماد عمومی به نهادهای حاکمیتی، تخریب روحیه نخبگان، گسترش شکاف‌های اجتماعی و اعمال فشار روانی بر مسئولان است تا تصمیمات شتاب‌زده و بعضاً اشتباه اتخاذ کنند.»

نورنیوز ـ گروه سیاسی: علی علیزاده در یادداشتی نوشت: «با گسترش شبکه‌های اجتماعی و تحولات فناوری اطلاعات، نبردهای امنیتی وارد مرحله‌ای تازه شده‌اند؛ جایی که دیگر نیازی به بمب و گلوله نیست؛ بلکه اطلاعات، شایعه و تحلیل‌های جعلی، می‌توانند بنیان‌های روانی جامعه را هدف بگیرند. در این میان، سازمان‌هایی مانند موساد با بهره‌گیری از شبکه‌هایی نظیر «ترور آلارم» تلاش می‌کنند از راه جنگ روانی در فضای مجازی، بر امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران تأثیر بگذارند. شناخت سازوکار این شبکه‌ها، اهداف آن‌ها، و ارائه راهکار برای ایمن‌سازی جامعه، هدف اصلی این تحلیل است.

ماهیت ترور آلارم و تاکتیک‌های موساد

ترور آلارم، یک شبکه رسانه‌ای فعال در توییتر و برخی پلتفرم‌های اجتماعی، عمدتاً با رویکرد امنیتی-تحلیلی شناخته می‌شود. این شبکه، به‌صورت هدفمند، اخبار فوری، هشدارهای امنیتی و اطلاعات شبه‌محرمانه منتشر می‌کند که اغلب با اهداف تخریبی همراه است. تاکتیک‌های آن شامل «پیش‌اعلام عملیات»، شایعه‌سازی با تلفیق اطلاعات واقعی و ساختگی، القای ترس، بزرگ‌نمایی بحران‌های داخلی و استفاده از بات‌ها برای ایجاد تصور حمایت عمومی است.
در بُعد اطلاعاتی، موساد با بهره‌گیری از منابع انسانی ناراضی، ابزارهای سایبری، تحلیل داده‌های باز (OSINT) و شنود ارتباطات، اهداف خود را در ایران شناسایی می‌کند. داده‌ها از طریق ترکیب منابع انسانی، تحلیل رفتاری و دسترسی‌های سایبری تلفیق شده و برای طراحی عملیات‌هایی نظیر ترور دانشمندان یا خرابکاری استفاده می‌شوند. شواهدی نیز از انتشار هشدارهایی پیش از وقوع برخی عملیات تروریستی توسط این شبکه‌ها وجود دارد.

تأثیرات روانی بر جامعه ایرانی

شبکه‌هایی مانند ترور آلارم با ایجاد ترس دائمی و ناامیدی در جامعه، اهداف چندلایه‌ای را دنبال می‌کنند. این تأثیرات شامل تضعیف اعتماد عمومی به نهادهای حاکمیتی، تخریب روحیه نخبگان، گسترش شکاف‌های اجتماعی و اعمال فشار روانی بر مسئولان است تا تصمیمات شتاب‌زده و بعضاً اشتباه اتخاذ کنند. این جنگ روانی در واقع ابزار تکمیلی اقدامات خرابکارانه میدانی موساد است و مکمل عملیات نظامی یا تروریستی محسوب می‌شود.

راهکارهای مقابله: از آموزش تا اقدام میدانی

مقابله با این نوع تهدید، نیازمند مشارکت همگانی و استفاده از ابزارهای آموزشی، رسانه‌ای و امنیتی است. در سطح عمومی، مهم‌ترین راهکارها عبارتند از: ارزیابی دقیق منابع خبری، پرهیز از انتشار اطلاعات شخصی، حفظ هوشیاری نسبت به پیام‌های مشکوک، و مشارکت در دوره‌های سواد رسانه‌ای.
برای دانشجویان و نخبگان علمی، باید به‌طور ویژه بر حفاظت از داده‌های پژوهشی، پرهیز از ارتباطات غیرمطمئن خارجی، و شناخت روش‌های مهندسی اجتماعی تمرکز شود. پژوهشگران و افراد کلیدی باید آموزش‌های حفاظتی ببینند، مسیرهای تردد را تغییر دهند، از پیام‌رسان‌های امن استفاده کنند و از انتشار جزئیات پروژه‌ها در فضای عمومی خودداری نمایند.
مدیران فناوری و مسئولان امنیت سایبری نیز وظیفه‌ای خطیر دارند: رمزنگاری داده‌ها، اجرای سیاست‌های محدودسازی دسترسی، مانیتورینگ دائمی شبکه، آموزش مستمر کارکنان در زمینه مقابله با فیشینگ و مهندسی اجتماعی، و ایجاد پروتکل‌های بازیابی اطلاعات، گام‌های حیاتی در این مسیرند.

نقش دولت و نهادهای امنیتی

نهادهای مسئول باید با تدوین برنامه‌های آموزشی فراگیر در مدارس، دانشگاه‌ها و رسانه‌ها، سطح سواد رسانه‌ای جامعه را ارتقا دهند. انتشار به‌موقع و شفاف اطلاعات صحیح، مقابله فعال با شایعه‌ها، افشای مستند عملکرد عملیات روانی دشمن و به‌روزرسانی پروتکل‌های امنیتی، گام‌هایی است که باید همزمان با توسعه توانمندی‌های دفاع سایبری انجام شود. مهم‌تر از همه، هم‌افزایی و هماهنگی اطلاعاتی بین نهادهای کشور برای شناسایی و انهدام شبکه‌های نفوذ، حیاتی و فوری است.

ضرورت هوشیاری مستمر

جنگ رسانه‌ای موساد، یک نبرد پیچیده و چندلایه است که هدف آن نه فقط ترور فیزیکی، بلکه ترور روانی ملت ایران است. از تخریب امید تا شکستن اعتماد، همه این‌ها در چارچوب نقشه‌ای طراحی شده انجام می‌شود. تنها راه ایستادگی در برابر این جنگ، افزایش آگاهی عمومی، هماهنگی نهادی، و حرکت از انفعال به کنش فعالانه است. هر شهروند ایرانی در این جنگ نرم، یک سرباز بالقوه است که با رعایت اصول ساده امنیت رسانه‌ای می‌تواند نقش مؤثری در حفظ ثبات و انسجام ملی ایفا کند.»


اخبار مرتبط
کشف بزرگ‌ترین محموله سلاح آمریکایی در سیستان و بلوچستان+تصاویر
چهارشنبه 1404/05/15 ساعت 19:44
کشف بزرگ‌ترین محموله سلاح آمریکایی در سیستان و بلوچستان+تصاویر
بیش از هزار قبضه سلاح جنگی از اسفندماه سال گذشته تا کنون در سیستان و بلوچستان توسط سربازان گمنام امام زمان (عج) کشف و ضبط شده است که بسیاری به عوامل وابسته به سرویس‌های بیگانه به خصوص رژیم صهیونیستی و همچنین گروهک‌های تروریستی ربط داشت و قصد ناامن‌سازی منطقه داشتند.
نکاتی مهم از سواد رسانه‌ای در زمان جنگ که باید بدانیم +فیلم
شنبه 1404/04/21 ساعت 01:33
نکاتی مهم از سواد رسانه‌ای در زمان جنگ که باید بدانیم +فیلم
برخی از استراتژی‌های دشمن در جنگ تحمیلی 12 روزه علیه ایران فراتر از بمب و موشک و پهپاد بود. آن‌ها با استفاده از ابزار رسانه تلاش می‌کردند علاوه بر مقاومت نظامی، مقاومت مردمی ایران را هم در هم بشکنند.
گمانه‌زنی رسانه عبری درباره آتش‌بس در غزه
جمعه 1404/04/13 ساعت 22:00
گمانه‌زنی رسانه عبری درباره آتش‌بس در غزه
رسانه عبری یدیعوت آحارونوت با استناد به منابع مطلع گزارش داد که پاسخ مثبت حماس به پیشنهاد آتش‌بس قریب‌الوقوع است و احتمال دارد بنیامین نتانیاهو و دونالد ترامپ به‌زودی از توافق رسمی در این خصوص خبر دهند.
نظرات

آخرین اخبار
مخالفت ترامپ با ضرب‌الاجل 60 روزه برای جنگ با ایران
دیدار فیدان با رئیس سازمان الحشد الشعبی عراق
توقف ساخت‌وساز غیرمجاز در حریم یک اثر تاریخی در لرستان
شهادت 14 نفر در عملیات پاکسازی مهمات
ترور امام جماعت حرم حضرت زینب (ع) در سوریه
ترامپ در دستیابی به اهداف جنگ علیه ایران ناکام مانده است
جسد مرد مفقودی در سد شاه‌قاسم بویراحمد کشف شد
محاصره دریایی آمریکا پرخطر و کم‌دستاورد است
8 مصدوم در تصادف زنجیره‌ای محور آذرشهر-گنبرف
61 درصد آمریکایی‌ها مخالف اقدام نظامی علیه ایران
امارات با خروج از اوپک تنش نفتی با عربستان را آغاز کرد
رایزنی تلفنی عراقچی و لاوروف
چین: تنگه هرمز باید هرچه سریع‌تر بازگشایی شود
5 کشته در سانحه سقوط هواپیما در تگزاس
واردات خودرو ممنوع نیست
موزه هنرهای معاصر تهران میزبان نمایشگاه «هنر و جنگ» می شود
کشف 8000 فشنگ جنگی در شهرستان شوش
دلافوئنته: یامال را برای مراحل حذفی نگه می‌داریم
ناوشکن آمریکایی در اقیانوس آرام آتش گرفت
تحریم سه صرافی ایرانی از سوی آمریکا
معلمان و کارگران ستون فقرات عرصه فرهنگ و اقتصاد هستند
تعرفه واردات خودرو از اتحادیه اروپا 25 درصد شد
دستگیری قاتل در پیشوا در کمتر از یک ساعت
حمله به مدرسه میناب، یک جنایت جنگی از پیش طراحی شده
حملات بی سابقه حزب‌الله به اهداف نظامی رژیم صهیونیستی
نگرانی سازمان جهانی بهداشت از فروپاشی نظام سلامت در غزه
معاون صدراعظم آلمان: به توصیه‌های ترامپ نیازی نداریم
صعود فوتسالیست های دائم‌پناه مشهد به لیگ برتر
رونمایی چین از جدیدترین ابررایانه خود
فلسطین، اینفانتینو را سنگ روی یخ کرد
محکومیت حمله به راهبه در قدس از سوی رهبران مسیحی
زمین؛ عجیب‌ترین سیاره منظومه شمسی!
پایان مرگبار یک درگیری ملکی در لنگرود
پاسخ برلین به تهدید نظامی ترامپ
پایان دور رفت فینال سوپرلیگ گلف با برد ملی‌حفاری اهواز
نورنما | میم مثل معلم مثل میهن
تمرینات ریکاوری ملی‌پوشان برگزار شد
پزشکیان: شرکت‌های پیمانکاری جمع شوند
بازسازی فوری صنایع آسیب‌دیده کلید خورد
عارف: موحد نماد روحیه پهلوانی بود
رئیس فدراسیون فوتبال ایران:فیفا از امریکا هراس دارد
آبادانی ایران بدون تلاش کارگران میسر نیست
بارش باران و وزش باد در ارتفاعات تهران
بیانیه حماس درباره تداوم بحران انسانی در غزه
پافشاری فرانسه بر از سرگیری مذاکرات بازگشایی تنگه هرمز
وقوع انفجار در حرم حضرت زینب(س) در دمشق
جنگ ایران صادرات نظامی آمریکا را متوقف کرد
لندن، صحنه بزرگ‌ترین حراج مدرن
افزایش تعداد موافقان برکناری نتانیاهو
گفت‌وگوی عراقچی و فیدان درباره مذاکرات