×
بین الملل
شناسه خبر : 232734
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/04/23 ساعت 11:23
پشت لبخند جنایتکاران در کاخ سفید؛ آتش‌بس در غزه یا فریب سیاسی؟

نورنیوز ابعاد سفر ۵ روزه نتانیاهو به آمریکا بررسی می‌کند؛

پشت لبخند جنایتکاران در کاخ سفید؛ آتش‌بس در غزه یا فریب سیاسی؟

در ظاهر، آتش‌بس در غزه بخشی از گفت‌وگوهای نتانیاهو و آمریکا بود؛ اما در واقعیت، تعهدی برای توقف جنگ وجود نداشت. اسرائیل اعلام کرده بدون نابودی زیرساخت‌های مقاومت، دست از حمله نمی‌کشد. آمریکا هم تنها به «کاهش تدریجی خشونت» بسنده کرد؛ آن‌هم در میانه بمباران گسترده.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: سفر پنج‌روزه بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به واشنگتن که تنها ۱۳ روز پس از پایان جنگ ۱۲روزه اسرائیل علیه ایران انجام شد، نقطه عطفی در راهبرد آشکارسازی ائتلاف تهاجمی آمریکا و تل‌آویو بود. این سفر نه در مسیر صلح، بلکه برای تحکیم سازوکارهای نظامی و دیپلماتیک علیه ایران، فلسطین و مقاومت طراحی شد؛ سفری که دیپلماسی را عملاً به ابزار مشروع‌سازی تجاوز نظامی بدل ساخت.

واشنگتن؛ معبد جنگ، نه مذاکره

مرکز ثقل دیدارها در واشنگتن، گفت‌وگو بر سر بسته‌های پیشرفته تسلیحاتی برای تل‌آویو بود. بر اساس گزارش وال‌استریت ژورنال، نتانیاهو در دیدار با ترامپ درخواست تحویل فوری بمب‌های سنگرشکن، موشک‌های برد بلند و همکاری در جنگ سایبری علیه تأسیسات راهبردی ایران را مطرح کرد. این بسته نظامی، بخشی از راهبرد موسوم به «بازدارندگی تهاجمی» است که اسرائیل آن را برای محدودسازی مجدد برنامه هسته‌ای ایران و مهار گروه‌های مقاومت در منطقه طراحی کرده است.

آتش‌بس معلق، صلحی نامتوازن

در این سفر، بحث‌هایی درباره پیشنهاد آتش‌بس ۶۰روزه در غزه در قالبی ابهام‌آلود ارائه گردید. اما به گفته منابع مطلع، نتانیاهو صراحتاً اعلام کرده تا زمانی که «زیرساخت‌های تهدید» در غزه و کرانه باختری از بین نرود، تل‌آویو در توقف عملیات نظامی تجدیدنظر نخواهد کرد. همین موضع باعث شد گفت‌وگوها درباره آتش‌بس به بن‌بست کشیده شود.
هم‌زمان، طرف آمریکایی نیز به جای فشار برای پایان خشونت، صرفاً بر «کاهش تدریجی» و «نظارت بر امدادرسانی انسانی» متمرکز شد؛ درحالی‌که هزاران غیرنظامی در غزه زیر بمباران مداوم جان می‌باختند. نه خبری از سازوکار توقف درگیری‌ها بود و نه تضمینی برای رعایت اصول حقوق بشر. این وضعیت، جایگاه آمریکا را از میانجی به حامی رسمی کشتار تغییر داد.

بازگشت به جنگ سایه علیه ایران

یکی از اصلی‌ترین اهداف این سفر، هماهنگی درباره تداوم فشار بر ایران بود. دونالد ترامپ، در نشست خبری مشترک با نتانیاهو اعلام کرد که هرگونه «حرکت خطرناک ایران در حوزه هسته‌ای»، با پاسخ نظامی مشترک مواجه خواهد شد. وی تلویحاً تأیید کرد که حملات اخیر به برخی مراکز نظامی ایران، با حمایت فنی ایالات متحده صورت گرفته و این الگو ممکن است ادامه یابد.
رون درمر، مشاور ویژه نخست‌وزیر اسرائیل نیز در نشست جداگانه‌ای با مقامات پنتاگون، خواستار تسریع انتقال داده‌های ماهواره‌ای، شناسایی مواضع حساس در ایران و حفظ آمادگی مشترک برای عملیات احتمالی در خلیج فارس شد. به گفته منابع نزدیک به این دیدار، دو طرف بر «ضرورت پیش‌دستی» تأکید کرده‌اند؛ مفهومی که عملاً آغازگر دکترین حمله باصطلاح پیش‌دستانه است، نه دفاع مشروع.

افکار عمومی جهانی؛ زنگ بیدارباش علیه دوگانه‌سازی اخلاق

در حاشیه این سفر، موجی از اعتراضات مردمی طرفداران ضدجنگ در آمریکا، کانادا و برخی کشورهای اروپایی شکل گرفت. در واشنگتن، معترضان با شعارهایی نظیر «نه به جنگ نیابتی» و «آمریکا شریک جنایت است» در مقابل کاخ سفید تجمع کردند. سازمان‌های حقوق بشری نیز در بیانیه‌هایی اعلام کردند که پشتیبانی ایالات متحده از تجاوزات اسرائیل، نه‌تنها به تشدید بحران‌های انسانی در غزه و لبنان منجر شده، بلکه اعتبار جهانی آمریکا را نیز در معرض زوال قرار داده است.
رسانه‌هایی چون گاردین، فایننشال‌تایمز و الجزیره، این سفر را نه‌تنها نشانه‌ای از اتحاد استراتژیک، بلکه نشانه‌ای از «سیاست شکست‌خورده‌ مهار از راه زور» توصیف کردند. این تحلیل‌ها با تکیه بر آمار بالای تلفات غیرنظامی و سکوت رسمی آمریکا در قبال نقض مکرر حقوق بشر از سوی اسرائیل، نشان می‌دهد که مسیر انتخاب‌شده توسط نتانیاهو و ترامپ، عملاً بن‌بست امنیتی منطقه را عمیق‌تر کرده است.

سفر نتانیاهو به آمریکا، به جای آنکه افقی برای صلح یا خروج از بحران باشد، به آماده سازی سکویی جدید برای حرکت احتمالی به سمت بحران های جدید دیگر بدل شد. تعهدات جدید نظامی، تداوم سیاست حمله پیش‌دستانه، و بی‌اعتنایی به قربانیان جنگ، شاخص‌هایی است که این سفر را در حافظه راهبردی منطقه به‌عنوان یک نقطه تاریک ثبت خواهد کرد.
سفر نتانیاهو به آمریکا و اخباری که از جلسات میان نخست وزیر رژیم صهیونیستی و مقامات‌ این کشور منتشر شد آشکارا مبین این واقعیت است که واشنگتن با حمایت بی‌قید از اسرائیل، خود را شریک در خون‌های ریخته‌شده در غزه، تهران و جنوب لبنان کرده است.


اخبار مرتبط
«حادثه امنیتی سخت» برای صهیونیست‌ها؛ هلاکت 2 نظامی اسرائیلی دیگر توسط حماس
دوشنبه 1404/04/23 ساعت 18:05
«حادثه امنیتی سخت» برای صهیونیست‌ها؛ هلاکت 2 نظامی اسرائیلی دیگر توسط حماس
در پی عملیات مقاومت فلسطین در شرق غزه، رسانه‌های صهیونیستی وقوع یک حادثه امنیتی سنگین را تأیید کردند. بر اساس گزارش‌ها، 2 نظامی اسرائیلی کشته و چندین تن دیگر زخمی شده‌اند. همزمان گردان‌های القسام از انهدام یک خودروی زرهی صهیونیستی خبر دادند.
بمباران شمال غزه توسط اسرائیل+ فیلم
شنبه 1404/04/21 ساعت 22:15
بمباران شمال غزه توسط اسرائیل+ فیلم
رسانه‌های اسرائیلی از حملات سنگین ارتش این رژیم به شمال نوار غزه خبر دادند. در جریان این بمباران، حدود 30 حمله به شهر بیت حانون صورت گرفت و صدای انفجارهای شدید در مناطق مرزی داخل اسرائیل نیز شنیده شد.
نتانیاهو چگونه از جنگ غزه برای منافع خود استفاده کرد؟
جمعه 1404/04/20 ساعت 20:15
نتانیاهو چگونه از جنگ غزه برای منافع خود استفاده کرد؟
نیویورک تایمز گزارش داد: نتانیاهو در جنگ غزه برای منافع شخصی و سیاسی خود، دستگاه قضایی و ارتش اسرائیل را تضعیف کرده است. همچنین در سال‌های پیش از آغاز جنگ، سیاست‌های نرم نتانیاهو در قبال جنبش مقاومت اسلامی حماس باعث تقویت این جنبش و فراهم آمدن زمینه‌های نظامی آن شده است.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
کشته شدن یکی از عناصر گروهک تروریستی در حوادث امروز قم
پزشکیان در وزارت جهاد کشاورزی: مسیر خدمت‌رسانی بدون وقفه ادامه دارد
آسیب دیدن آمبولانس اورژانس در شرق تهران
بیانیه وزارت خارجه: هرگونه تعرض آمریکا پاسخ سریع و قاطع خواهد داشت
مقامات امنیتی اسرائیل خواستار سکوت وزرای نتانیاهو درباره ایران شدند
شهادت بسیجی هرسینی در مقابله با اغتشاشگران مسلح
جهان در سال 2025 به روایت تصویر_ بخش دوم
نورنما | بالاترین نقطه زمین،شانه‌های توست پدر!روزت مبارک
دستگیری سرشبکه‌های سازمان‌یافته اغتشاشات در همدان
ادامه جنگ اوکراین؛ حمله موشکی روسیه به خارکیف
نماینده جمهوری‌خواه: آمریکا مشکل دارد، نه ایران
افزایش حقوق 1405 با فرمول جدید؛ پلکانی معکوس به نفع حداقل‌بگیران
پهلوان ایران در سال 1404 مشخص شد
محکومیت مواضع نمایندگان پارلمان انگلیس توسط سفارت ایران
سازمان ملل خواستار تحقیق درباره حمله به غیرنظامیان در خرسون شد
ادامه تنش عربستان و امارات در یمن
دادگستری اصفهان: تهدید نظم و امنیت مردم خط قرمز دستگاه قضایی است
منتظرالمهدی: امنیت مردم خط قرمز پلیس است
نگرانی دبیرکل سازمان ملل از افزایش تلفات غیرنظامیان در اوکراین و روسیه
وزارت علوم: هیچ گروهی حق ورود خودسرانه به دانشگاه ندارد
پرسپولیس اولین خرید زمستانی را قطعی کرد
واکنش عراقچی به اظهارات مداخله جویانه ترامپ
بازداشت فرد مسلح در اصفهان
آخرین اخبار درباره پرونده دوومیدانی‌کاران در کره جنوبی
بازنشر پیام ترامپ توسط حساب رسمی کاخ سفید
نورنما | این روزها عجیب نیازمند نگاهت شده‌ایم سردار!
مدودف: فنلاند باید تاوان روس‌هراسی خود را بپردازد
رئیس ستاد دفاع نروژ: کمک به اوکراین در اولویت برنامه‌های اسلو است
مدارا با اعتراض در سیره علوی
اجبار و فشار هرگز در قبال ایران کارساز نیست
محسن رضایی خطاب به آمریکا و اسرائیل: «اینبار فرق میکند!»
واکنش مهاجرانی به اظهارات ترامپ
سانحه مرگبار در محور اهر–هوراند
تحویل 10 هزار واحد مسکن استیجاری تا پایان سال جاری
روز پدر و پدر روز
واکنش رئیس جبهه اصلاحات به پیام ترامپ
از چیزی نمی ترسیدم
کشته شدن 14 هزار و 600 نفر با اسلحه در سال خونین آمریکا
پدر در گذر زمان
جهش قیمت طلا و نقره در نخستین معاملات سال 2026
70 درصد کودکان کار با خانواده زندگی می‌کنند
آملی لاریجانی: ژست نگرانی برای مردم ایران به آمریکا نمی‌آید
فراخوان ترامپ!
11 کالای اساسی مشمول کالابرگ الکترونیک شدند + جزئیات
جدایی رسمی اوریه و احمدزاده از پرسپولیس
احتمال محرومیت بیرانوند در آستانه جام‌جهانی
نورنما | میلاد امیرالمومنین(ع) آغازگر اشاعه عدالت و مردانگی، مبارک
حمله دوباره ساپینتو به حسینی
واکنش قالیباف به اظهارات مداخله جویانه ترامپ
ترامپ هیچ حقی برای دخالت در امور داخلی ایران ندارد
X
آگهی تبلیغاتی