×
سیاسی
شناسه خبر : 232728
تاریخ انتشار : شنبه 1404/04/21 ساعت 18:00
عراقچی: هیچ مذاکره‌ای فراتر از پرونده هسته‌ای نخواهیم داشت +فیلم

عراقچی: هیچ مذاکره‌ای فراتر از پرونده هسته‌ای نخواهیم داشت +فیلم

سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، در نشستی با دیپلمات‌های خارجی در تهران، ضمن تشریح ابعاد این رخداد از احتمال از سرگیری مذاکراتگفت و تاکید کرد ، گفت‌وگوها صرفاً به موضوع هسته‌ای محدود خواهد شد و توانمندی‌های نظامی ایران در هیچ مذاکره‌ای مورد بحث قرار نمی‌گیرد.

نورنیوز-گروه سیاسی: سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، در نشست با سفرا، کارداران و رؤسای نمایندگی‌های خارجی در تهران ضمن تشکر از کشورهایی که تجاوز آمریکا و رژیم صهیونیستی به ایران را محکوم کرده‌اند، مواضع کشور را درباره پرونده هسته‌ای، نقش اروپا و روند همکاری با آژانس تشریح کرد.

محکومیت جهانی تجاوز رژیم صهیونیستی

عراقچی گفت: «از همه کشورهایی که تجاوز آشکار رژیم صهیونسیتی و آمریکا به ایران را محکوم کردند و با دولت و ملت ایران ابراز همدردی کردند، تشکر می‌کنم.» او با انتقاد از سکوت برخی کشورها در قبال این حملات، افزود: «بیش از ۱۲۰ کشور تجاوز رژیم صهیونسیتی و آمریکا به ایران را محکوم کردند اما متأسفانه شورای امنیت و شورای حکام آژانس چنین نکردند.»

وزیر خارجه اظهار داشت: «در این حملات، تاسیسات هسته‌ای ایران آسیب دید ولی آسیب بزرگ‌تر به معاهده منع اشاعه و حقوق بین‌الملل وارد شد.»


 

ادامه همکاری با آژانس در چارچوبی جدید

عراقچی با تاکید بر ادامه همکاری با آژانس انرژی اتمی افزود:«ایران عضو متعهد ان‌پی‌تی بوده است و با آژانس همکاری داشته است. همکاری ما با آژانس متوقف نشده است، فقط شکل جدیدی به خود گرفته است.»

وی اضافه کرد که از این پس، شورای عالی امنیت ملی مدیریت تعامل با آژانس را بر عهده دارد: «تقاضای آژانس برای ادامه همکاری با ایران مورد به مورد توسط شورای عالی امنیت ملی بررسی می‌شود و با در نظر گرفتن ایمنی و امنیت در ارتباط با آن تصمیم‌گیری می‌شود.»

او همچنین با اشاره به نگرانی‌های ایمنی گفت: «تاسیسات هسته‌ای ما مورد حمله نظامی قرار گرفته است و نزدیکی به این مراکز در حال حاضر دارای خطراتی است، از جمله اشاعه مواد رادیواکتیو یا انفجارات مهمات باقی مانده از جنگ.»

دیپلماسی تنها مسیر حل بحران هسته‌ای ایران

وزیر امور خارجه با قاطعیت بر اولویت راه‌حل‌های دیپلماتیک تأکید کرد: «هیچ راهی جز بازگشت به دیپلماسی و یک راه‌حل مذاکره شده و توافق شده وجود ندارد.»

وی افزود: «ایران کماکان آمادگی دارد که از مسیر دیپلماسی این اطمینان را ایجاد کند، البته قبل از آن باید طرف‌های مقابل در ما ایجاد اطمینان کنند که خواهان دیپلماسی هستند.»

اسنپ‌بک، پایان نقش اروپا در موضوع هسته‌ای

در ادامه سخنانش، عراقچی به نقش کشورهای اروپایی در بحران هسته‌ای اشاره کرد و هشدار داد: «ما در جریان مذاکرات با آمریکا، با سه کشور اروپایی (آلمان، فرانسه و انگلیس) نیز در رایزنی و تعامل بودیم... اگر این کشورها به سمت استفاده از اسنپ بک بروند، حل موضوع پرونده هسته‌ای ایران را پیچیده‌تر و سخت‌تر می‌کند.»

وی تأکید کرد: «استفاده از اسنپ بک به معنای پایان یافتن نقش اروپا در موضوع هسته‌ای ایران است.»


 

مذاکرات فقط درباره برنامه هسته‌ای ایران است

عراقچی درباره دامنه مذاکرات احتمالی آینده تصریح کرد: «ما تاکید می‌کنیم در هر راه‌حل مذاکراتی، حقوق مردم ایران در موضوع هسته‌ای از جمله حق غنی‌سازی باید مورد احترام قرار بگیرد. ما هیچ توافقی که در آن غنی‌سازی وجود نداشته باشد، نخواهیم داشت.»

او همچنین افزود: «اگر مذاکراتی شکل بگیرد، فقط در مورد موضوع هسته‌ای خواهد بود. موضوع دیگری مشمول مذاکره نمی‌شود.»

وزیر امور خارجه ایران درباره موضوعات غیرقابل مذاکره گفت: «ایران توانمندی‌های خود را به‌خصوص توانمندی نظامی‌اش را در هر شرایطی حفظ می‌کند... این توانمندی موضوع هیچ مذاکره‌ای نخواهد بود.»

عراقچی با تاکید بر مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران گفت: «ما سلاح هسته‌ای را نه تنها غیر انسانی می‌دانیم بلکه بر اساس تعالیم اسلام و فتوای مقام معظم رهبری، غیر اسلامی نیز می‌دانیم.»

او خاطرنشان کرد: «ما همواره آماده گفت‌وگو در خصوص برنامه هسته‌ای خود بوده‌ایم و در آینده هم خواهیم بود... ولی طبیعی است که باید اطمینان حاصل شود که اگر مذاکراتی دوباره شروع شود، توسط آمریکا یا کشورهای دیگر به جنگ کشیده نمی‌شود.»


 

خیانت آمریکا به دیپلماسی و تبعات آن

عراقچی درباره حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران گفت: «ما در حال مذاکره بودیم که اسراییل با هماهنگی آمریکا به ایران حمله کرد... آمریکایی‌ها به دیپلماسی و میز مذاکره خیانت کردند.»

وی تاکید کرد: «برنامه هسته‌ای ایران از طریق بمباران و حمله نظامی از بین نمی‌رود... ایران تکنولوژی و علم این موضوع را به دست آورده است و این علم را نمی‌توان از طریق بمباران از بین برد.»

در پایان نشست، عراقچی در پاسخ به خبرنگاران درباره آینده مذاکرات گفت: «ما در خصوص زمان، محل، شکل، ترتیبات و اطمینان‌هایی که برای آن لازم است، در حال بررسی هستیم... هیچ عجله‌ای برای ورود به مذاکرات نسنجیده نداریم.»

وی افزود: «درهای دیپلماسی هیچ وقت بسته نیست... بهترین زمان مذاکره هم زمانی است که شما با موفقیت یک حمله نظامی را پشت سر گذاشته‌اید.»

هشدار دوباره به اروپا درباره اسنپ‌بک

در پاسخ به سوالی درباره احتمال استفاده اروپا از اسنپ‌بک، وزیر امور خارجه هشدار داد: «این بزرگترین اشتباهی است که اروپایی‌ها می‌توانند انجام دهند... اسنپ بک نیز مانند حمله نظامی، موضوع هسته‌ای را به مراتب سخت‌تر و پیچیده‌تر خواهد کرد.»


 


اخبار مرتبط
عراقچی در اجلاس شانگهای: 120 کشور دنیا حملات رژیم صهیونیستی را محکوم کردند
سه‌شنبه 1404/04/24 ساعت 10:13
عراقچی در اجلاس شانگهای: 120 کشور دنیا حملات رژیم صهیونیستی را محکوم کردند
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، در حاشیه سفر به تیانجین چین برای شرکت در بیست‌وپنجمین اجلاس وزرای خارجه سازمان همکاری شانگهای، از روند رو به رشد جایگاه جهانی این سازمان و همچنین محکومیت جهانی حملات رژیم صهیونیستی و آمریکا به ایران سخن گفت.
عراقچی: نتانیاهو دقیقاً چه می‌کشد؟
دوشنبه 1404/04/23 ساعت 10:17
عراقچی: نتانیاهو دقیقاً چه می‌کشد؟
وزیر امور خارجه ایران با انتشار پیامی در ایکس، پاسخ تندی به اظهارات نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی داد و ضمن یادآوری شکست‌های پیاپی او در غزه و مقابل ایران، پرسید: «نتانیاهو دقیقاً چه می‌کشد؟ و اگر هیچ، موساد دقیقاً چه نوع پرونده‌ای از قلب کاخ سفید در اختیار دارد؟»
دیپلماسی در میدان جنگ؛ مذاکره در چارچوب عزت و عقلانیت
یکشنبه 1404/04/22 ساعت 08:45
نورنیوز سخنان وزیر خارجه درباره ادامه مذاکرات را بررسی می‌کند؛
دیپلماسی در میدان جنگ؛ مذاکره در چارچوب عزت و عقلانیت
در نگاه جمهوری اسلامی، مذاکره ابزار عقلانیت است، نه نشانه ضعف. عراقچی دیروز به‌صراحت تأکید کرد که ایران همواره آمادگی گفت‌وگو درباره برنامه هسته‌ای خود را داشته و دارد. اما این گفت‌وگوها نباید ابزار پوششی برای تجاوز و نقض حقوق بین‌الملل باشد. اسرائیل با همراهی آمریکا در میانه مذاکرات، به ایران حمله کرد و این نشان‌دهنده خیانت به اصل دیپلماسی است.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
کم‌تحرکی در تهران شایع است؛ داروهای لاغری محدودیت دارند
بحران انسانی در غزه پس از بارندگی‌های تازه افزایش یافت
دادگاه مطبوعات: ایرانیان نیوز مجرم شناخته شد
افتتاح 1000 کیلومتر خط لوله گاز تا پایان سال
رژیم صهیونیستی بیشترین کشتار کودکان در کرانه باختری را ثبت کرد
اثرکوکتل در میوه ها و سبزیجات تهدید کننده حیات است
خالکوبی می‌تواند واکنش بدن به واکسیناسیون را مختل کند
ترکیه یک پهپاد را در نزدیکی حریم هوایی خود سرنگون کرد
برای تقویت سیستم ایمنی بدن در زمستان چه بخوریم؟
رد درخواست اسرائیل؛ تحقیقات جنگ غزه ادامه می‌یابد
دادستان کل آمریکا از خنثی‌سازی طرح بمب‌گذاری در کالیفرنیا خبر داد
شرکت نفت ونزوئلا هدف حمله سایبری آمریکا قرار گرفت
لاوروف: ایران هرگز برجام را نقض نکرده است
اعتراض انگلیسی‌ها به قیمت بالای بلیت‌های جام جهانی
ورود سامانه بارشی جدید به کشور از سه‌شنبه/صدور هشدار برای 15 استان/راهداری در آماده‌باش
تام باراک برای بررسی خطوط قرمز سوریه با نتانیاهو دیدار کرد
مخالفت گسترده اروپا با مصادره دارایی‌های روسیه
ارتش آمریکا هویت دو نظامی کشته‌شده در سوریه را اعلام کرد
ثبت مشاهده 6 یوزپلنگ آسیایی در زیستگاه طبیعی میاندشت
استعفای دسته‌جمعی وکلا در اعتراض به دستورهای جنجالی دولت ترامپ
پیام تبریک وزارت خارجه به مناسبت انتخابات شیلی
تعطیلی موزه لوور در پاریس
موافقت آمریکا با تضمین‌های امنیتی مشابه ناتو به اوکراین
مهاجرانی: انتصابات دولت بر اساس شایسته‌سالاری انجام می‌شود
جدول لیگ ایران در پایان مسابقات امروز
نورنما | سرعت و دقت یک مرغ مار گردن
2 شهید و 6 زخمی در غزه طی 24 ساعت گذشته
چگونه از میزان اعتبار کالابرگ خود مطلع شویم؟
مربی دروازه‌بان‌های استقلال در پایان بازی با خیبر زخمی شد
مجارستان: تشدید تنش با روسیه برای اروپا آسیب زاست
مدارس فارس فردا سه شنبه 25 آذرماه غیرحضوری شد
کی‌یف: پیشرفت واقعی در مذاکرات صلح اوکراین حاصل شد/مقام آمریکایی: مذاکرات مثبت بود
باشگاه خیبر از داور بازی با استقلال شکایت کرد
مدارس شهرستان جیرفت فردا سه شنبه تعطیل شدند
رویترز: روسیه با عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا موافقت کرده است
ساپینتو: پنالتی خیبر را نادرست می‌دانم/ رحمتی: خیبر مقابل استقلال شایسته بُرد بود
عارف: دولت از شرکت‌های دانش بنیان حمایت می‌کند
عربستان مناطق مرزی یمن را هدف توپخانه قرار داد
زلنسکی درخواست خروج نیروهای اوکراینی از دونباس را رد کرد
سیل در مراکش 41 کشته برجای گذاشت
پیام شدیداللحن کاخ سفید به نتانیاهو
راهکار جدید دولت برای بازار خودرو چیست؟
کاهش 40 درصدی مصرف بنزین بعد از سه‌نرخی شدن
دیدار غریب‌آبادی با معاون دبیرکل سازمان ملل در ریاض
خبرگزاری فرانسه خبر داد: اصرار آمریکا بر واگذاری شرق دونباس به روسیه
انصارالله یمن: ترور رائد سعد نقض آتش‌بس است
قالیباف: شهید مدرس معیار همیشه زنده برای اداره مجلس است
آماده‌باش دستگاه‌های امدادی در پی هشدار هواشناسی
عواقب طرح کاهش مهریه از قول وزیر رفاه
ابلاغ مصوبه افزایش شرط سن ورود به دانشگاه فرهنگیان
X
آگهی تبلیغاتی