×
سیاسی
شناسه خبر : 232716
تاریخ انتشار : شنبه 1404/04/21 ساعت 16:32
آقای اژه‌ای! نمی‌خواهید کاری کنید؟

عباس عبدی

آقای اژه‌ای! نمی‌خواهید کاری کنید؟

این چه وضعی است که یکی از آنها یک روز برای سر ترامپ جایزه تعیین می‌کند و روز دیگر با ریزپرنده ناف ترامپ را نشانه می‌روند و انواع و اقسام حرف‌هایی که اگر اینها سیاست نظام است، رسماً اعلان شود. اگر نیست، دادستان محترم کجاست که این‌گونه افراد بدون مسئولیت را به پای میز محاکمه بکشاند؟

نورنیوز-گروه سیاسی: اگر روال عادی امر قضا برقرار باشد‌ نیازی نیست که ما یا هر کس دیگری اقدامی به‌عمل آورد یا درخواستی از ریاست قوه‌قضائیه نماید. ولی واقعیت این است که تبعیض غیرقابل‌پذیرش در برخورد با افراد و شهروندان دیده می‌شود. برخی افراد کوچکترین حرفی یا سخنی مغایر با برداشت‌های رسمی یا حتی نیمه‌رسمی بزنند‌، فوری احضار می‌شوند.

برداشت‌هایی که بعضاً هم خلاف واقعیت است. ولی عده‌ای دیگر هر چه می‌خواهند، می‌گویند؛ حتی اگر کشور را دوباره به لبه جنگ بکشانند. باکی هم از این وضع ندارند. چون تا نان خود را در خون مردم بیگناه تلیت نکنند، از گلویشان پایین نمی‌رود. این چه وضعی است که یکی از آنها یک روز برای سر ترامپ جایزه تعیین می‌کند و روز دیگر با ریزپرنده ناف ترامپ را نشانه می‌روند و انواع و اقسام حرف‌هایی که اگر اینها سیاست نظام است، رسماً اعلان شود.

اگر نیست، دادستان محترم کجاست که این‌گونه افراد بدون مسئولیت را به پای میز محاکمه بکشاند؟ مگر اینکه گفته شود، حرف‌های این جماعت باد هواست و هیچ اثری ندارد. در این صورت، چرا دائم در شبکه‌های تلویزیونی جولان می‌دهند؟ چرا نماینده ایران در سازمان ملل متحد مجبور به تکذیب می‌شود؟ چرا آقای پزشکیان باید تحت‌فشار پرسش‌های روزنامه‌نگاران خارجی قرار بگیرد و این مواضع را تکذیب کند؟

این گفتارها به‌روشنی معلوم است که در خدمت سیاست‌های اسرائیل برای تشدید تنش قرار دارد. این رفتارها گرچه تبلیغاتی و پوچ است و خالی‌بندی محسوب می‌شود، و حتی طرف مقابل هم این را می‌داند؛ ولی هر دو طرف می‌دانند که در پی تخریب چه پل‌هایی و ایجاد چه وضعیت خطرناکی هستند. این شعارها را عیناً در گذشته و‌ پس از ترور سردار سلیمانی نیز سر دادند و طبیعی هم بود که جز شعارهای پوچ هیچ اقدامی نمی‌کردند و فقط عوارض آن برای مردم می‌ماند، و آمریکا اعلام کرد که هرگونه اقدامی را عملی جنگی تلقی خواهد کرد.

جهت اطلاع دست‌اندرکاران امر قضا مطابق ماده۶۶۹ قانون مجازات اسلامی، هرگونه تهدید به قتل دیگری مجازات دارد. گرچه تهدیدات اخیر از جانب مقام رسمی یا در چارچوب رسمی مطرح نشده است، چون در این صورت باعث مسئولیت بین‌المللی حکومت ایران هم خواهد بود؛ ولی هنگامی که این عمل مطابق قانون جرم است و درعین‌حال، مجرم در رسانه چنین تهدیداتی را به‌کار می‌برد و با مجرم برخورد قضایی صورت نمی‌گیرد، این رفتار به منزله حمایت رسمی از این تهدیدات تلقی خواهد شد.

نکته مهم‌تر اینکه تهدیدات مذکور به نحوی سازمان‌یافته انجام می‌شوند و هدفش شعله‌ور کردن دوباره آتش جنگ است. در این صورت‌ ابعاد حقوقی سنگین‌تری پیدا می‌کند. البته، به نظر می‌رسد که عامل نفوذ در این تهدیدات را هم نباید فراموش کرد. حتی اگر بپذیریم که هیچ‌کدام از این تهدیدات ربطی به ساختار و سیاست‌های رسمی ندارد، باز هم می‌تواند اعتراض رسمی کشور خارجی را برانگیزد یا درخواست پیگرد ارائه دهند و یا به شورای امنیت ارجاع کنند.

اگر همه نکات فوق را نادیده بگیریم، فرض هم کنیم که این تهدیدات تبلیغاتی و بی‌پایه و خالی‌بندی بی‌مزه است که گویندگان برای لاف زدن و‌ خودشیرینی این حرف‌ها را می‌زنند که این فرض درستی هم هست؛ با وجود این، نباید فراموش کرد که همین پارسال بود که ترامپ را ترور کردند و تیر به گوش او خورد. این وضعیت ایالات متحده است.

هر آن ممکن است اتفاقاتی از این نوع موفق یا ناموفق رخ دهد؛ بعد هم به‌سادگی ایران را متهم و تلافی کنند. هرچه هم بگوییم ما نبودیم، مقبول نیفتد. حتی می‌توانند این کار را طراحی‌شده انجام دهند. در این حالت، چه کسی مسئولیت چنین پاسخ تندی علیه ایران را خواهد پذیرفت؟ آیا دستگاه قضایی می‌تواند از سکوت کنونی خود دفاع کند؟ آقای اژه‌ای نمی‌خواهند اقدامی کنند؟


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
7 هشدار سلامتی که افراد بالای 50 سال نباید نادیده بگیرند
سلبریتی‌ها کفش‌های خود را برای غزه حراج کردند
کشف ارتباط ژنتیکی میان حساسیت به صدا و اختلالات روانی
فعالیت ابزار امنیتی گوگل متوقف می شود
مردم خودشیفته جهان در کدام کشورها هستند؟
رایزنی نبیه بری و سفیر ایران درباره تحولات لبنان و منطقه
نگرانی تل‌آویو از خرید جنگنده‌های اف‑35 توسط قطر
افزایش بی‌سروصدای ذخیره‌سازی نفت چین
حمله مجدد رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
اردوغان: اسرائیل غزه را با 14 برابر بمب هیروشیما ویران کرد
ادعای جنجالی رئیس موساد علیه ایران
خشم رهبر انصارالله از اهانت نامزد آمریکایی به قرآن
سقوط هواپیما در مکزیک؛ 7 نفر کشته شدند
مبادله 6 زندانی میان ایران و ترکمنستان
آخرین نت‌های شجریان برای اولین بار رونمایی شد
دمبله و انریکه، بهترین‌های فوتبال جهان در 2025
آغاز طرح پرداخت یارانه دستمزد شاغلین واجد شرایط در 91 شهرستان کم‌برخوردار
عارف: روش‌های قدیمی اداره دانشگاه‌ها دیگر پاسخگو نیست
احضار سفیر قبرس در تهران به وزارت خارجه ایران
پزشکیان: دانش‌آموزان باید مهارت‌هایی را بیاموزند که با نیازهای روز همخوانی داشته باشد
ریاض: شهرک‌سازی اسرائیل نقض قطعنامه‌های سازمان ملل است
شهادت نوجوان بلوچ اهل سنت در حادثه تروریستی جاده زاهدان - فهرج
پلیس راه: هموطنان از سفرهای غیرضروری به مازندران خودداری کنند
نورنما | جذاب‌تر از مارتن کیش
یارانه نقدی آذرماه دهک‌های اول تا سوم واریز شد
نماینده پارلمان اروپا: جایزه صلح نوبل را به فرانچسکا آلبانیزه بدهید
اعتراض‌ها جاده‌های شمال فلسطین را بست
احضار مربی استقلال به کمیته اخلاق
برکناری برخی مسئولان عراق در پی اشتباه سهوی درباره حزب‌الله و انصارالله
اعتراض به رأی دادگاه کره جنوبی علیه دوومیدانی‌کاران ایرانی
تبادل نامه بر سر اسرای جنگی بین روسیه و اوکراین
ردگیری گردش مالی سنگین 3 فرد با 45 حساب بانکی
ریزش ساختمان در یافت‌آباد/ نجات زنده 4 نفر از زیر آوار
مدارس استان کرمان در روز چهارشنبه 26 آذرماه غیرحضوری شد
عراقچی: وضعیت منطقه غرب آسیا آشفته و خطرناک است
لغو پروازهای کیش/ مدارس کیش غیرحضوری شد/ تغییر ساعت کار بانک ها
آمریکا نفتکش‌های بیشتری از ونزوئلا را توقیف می‌کند
احتمال تعطیلی دوباره دولت آمریکا در ژانویه
گزارش تصویری | دیدار دست‌اندرکاران کنگره بزرگداشت شهدای استان البرز با رهبر انقلاب
شمار شهدای غزه به 70 هزار و 667 نفر رسید
عامل خطرناک داعش در بازگشت از کشور همسایه دستگیر شد
بی‌بی‌سی: از پرونده «پانوراما» در دادگاه دفاع می‌کنیم
تنها 15 درصد تکالیف قانونی هوای پاک اجرا شد
ونزوئلا به تبانی ترینیداد و توباگو با آمریکا واکنش نشان داد
تضمین امنیتی یا فریب بزرگ قرن؟
واکنش وزیر آموزش و پرورش به حواشی موسیقی در مدارس
نورنما | روستای رنسانسی ایران که ثبت ملی شده است!
رهبر معظم انقلاب: جوانان ما خوب هستند/ لزوم تبیین هنرمندانه ارزش‌های دفاع مقدس برای آنان
110 اتوبوس برقی در آستانه ورود به شهر تهران
هوای پایتخت سردتر می‌شود/بارش برف فقط در ارتفاعات
X
آگهی تبلیغاتی