×
سیاسی
شناسه خبر : 232624
تاریخ انتشار : شنبه 1404/04/21 ساعت 08:50

عبدالله گنجی

موج سوم رستاخیز ملی ایرانیان

ایران پررنج و امید، در دوران معاصر (دوران آشنایی با غرب جدید) حلاوت‌ها و مرارت‌های زیادی کشیده است که عمده آنها به فرهنگ سلطه‌ناپذیری و ظلم‌ستیزی ایرانیان برمی‌گردد. قبل از انقلاب اسلامی از ملت خبری نبود.

نورنیوز - گروه سیاسی: ایران پررنج و امید، در دوران معاصر (دوران آشنایی با غرب جدید) حلاوت‌ها و مرارت‌های زیادی کشیده است که عمده آنها به فرهنگ سلطه‌ناپذیری و ظلم‌ستیزی ایرانیان برمی‌گردد. قبل از انقلاب اسلامی از ملت خبری نبود. نه در دو جنگ جهانی و اشغال کشور، نه در آوردن و بردن پهلوی اول، نه آوردن پهلوی دوم، نه حذف مصدق و نه قرارداد‌های ننگین استعماری، ملت ایران ظهور و بروزی نداشتند. شاید تنها حضور ملت را در روز ۳۰ تیر ۱۳۳۱ بتوان دید که قوام را سرنگون کردند و مصدق را به قدرت بازگرداندند و دیگر هیچ. امام، ملت ایران را وارد صحنه کرد و این ملت آنقدر درخشید که خود ایشان دو بار این ملت را بهتر از ملت رسول‌الله و ملت امیرالمؤمنین در کوفه ذکر کردند و یک صفحه از وصیت‌نامه خویش را به استدلال در چرایی این تشبیه اختصاص دادند. ایرانیان بعد از انقلاب در همه صحنه‌ها بوده‌اند. اصلاً جمهوری اسلامی بحران و حادثه‌ای نداشته است که بدون مردم حل کرده باشد. اما سه موج آن به مثابه رستاخیز و دمیدن روحی جدید در ملت بودگی ایرانیان است.

موج اول انقلاب اسلامی است که تولدش معجزه‌گون شد. غلبه ملت با دست خالی بر بزرگ‌ترین قدرت همسو با غرب در غرب آسیا پدیده‌ای منحصر‌به‌فرد بود که هنوز در تولیدات متون و کتب اندیشمندان داخلی و غرب جذاب است. این خیزش به صد‌ها سال سلطه حاکمان طاغوتی (غیر الهی) بر ایران پایان داد و برای طی مسیر خود با هجمه‌های عجیب و غریبی مواجه شد و این ملت هستند که تاکنون همه توطئه‌ها را به دیوار کوبیده‌اند و دشمنان عمر جمهوری اسلامی را شش ماه، شش ماه تمدید می‌کنند. 

موج دوم خیزش ایرانیان با جنگ تحمیلی شروع شد که ترور مسئولین کشور نیز در دل آن و در سال ۱۳۶۰ اتفاق افتاد. سیل حضور مردمی به‌سوی جبهه‌ها به گونه‌ای بود که از ۲ فروردین ۱۳۶۱ تا ۲۳ تیرماه همان سال، سه عملیات بزرگ فتح‌المبین، بیت‌المقدس و رمضان طراحی و اجرا شد. حال آنکه ارتش فروپاشیده و سپاه کم‌تجربه ما به تنهایی قادر به این امر نبود. فتح‌الفتوح امام در جنگ - به تعبیر رهبر معظم انقلاب- تربیت جوانان خداجوی بسیجی شد و استمرار روح اسلام انقلابی - به تعبیر امام- در جنگ اتفاق افتاد و دهه‌ها جمهوری اسلامی را بیمه کرد. محاسبات دشمن را گویا کرد که چطور ملتی با دست خالی با بیش از ۴۴ کشور جنگید و پیروز شد. هر شهیدی وارد کوچه یا روستایی می‌شد فردایی را رقم می‌زد که جوانان آن دیار را به سوی جبهه می‌کشاند و به تعبیر شهید آوینی جوانانی که طبع و طبیعت‌شان لذت بردن از مواهب حیات بود با اشاره آن خلف صالح انبیا هزار هزار وارد میدان‌هایی شدند که یک احتمال برای زنده ماندن نبود. این در حالی بود که پهلوی در سال‌های منتهی به انقلاب در کشوری که ۴۶ درصد فقر مطلق و ۴۶ درصد بی‌سواد مطلق داشت در همه استان‌ها کاخ جوانان - بخوانید کاباره- می‌ساخت، اما امام و ملت این دیگ را واژگون کردند. 

موج سوم رستاخیز ایرانیان با حمله ۲۳ خرداد امریکا و صهیونیست‌ها اتفاق افتاد. ملت تحت تحریم و تورم یک دفعه همه مشکلات را فراموش کردند. منطق جمهوری اسلامی در وجود تک تک ملت فهمیده شد که ما در حال مذاکره بودیم و به آن مذاکره هم بدون تخلف از قوانین بین‌المللی کشیده شده بودیم، اما به ما حمله کردند. ملت با ریشه ایران فهمید دو قدرت اتمی با انرژی هسته‌ای صلح‌آمیز ما مخالفت کردند و تا جنگ پیش رفتند. یک کشور بی‌ریشه جعلی ۷۰ ساله و یک کشور ۳۰۰ساله به ملتی ۷۰۰۰ ساله چنگ و دندان نشان دادند. رستاخیز آنجا شروع شد که هم منطق نظام قوی بود، هم دشمن به سرباز و سردار تا خبرنگار، دانش‌آموز، دانشجو و هنرمند و پزشک و زندانی و زن و کودک رحم نکرد. ما دوباره تمرین ملت بودگی کردیم، دوباره تمرین تحمل کردیم. نسل Z که به خاطر ارتباطات فراملی و فرامرزی و بازی‌های آنلاین جهانی، دغدغه‌های ملی‌اش کم شده بود با مفاهیمی مانند «دشمن»، «زورگویی»، «قانون جنگل»، «امنیت»، «قدرت بومی»، «درندگی دشمن» و... آشنا شد و به بقیه ملت پیوند محکم‌تری خورد. ارزش رهبری در روز حادثه مضاعف شد و غلبه قدرت ایمان بر فناوری برتر به نمایش گذاشته شد. خسارت دیدیم، اما شکست نخوردیم. ضربه خوردیم و مغلوب نشدیم. غرور ایرانیان تلألؤ خورشیدگونه یافت و سلایق گم شد و وطن در سپهر سیاسی ایران برجسته‌تر شد. ما مردم فرصت ساز از دل تهدید هستیم و این‌گونه پیش می‌رویم. 

آن نماز جمعه استثنایی، آن تجمعات شبانه، آن تشییع فرزندان ملت، آن ایثار نسبت به همدیگر، آن همراهی مردم امریکا و اروپا و آسیا با ملت ایران نمونه‌هایی از این فرصت بود. مدل فرهنگی ما را که در مکتب‌مان «خون بر شمشیر پیروز است» و «بکشید ما را ملت ما بیدارتر می‌شود»، دوباره دیدیم. خون شهیدان ما - خصوصاً سرداران و دانشمندان- سال‌ها ایران را بیمه خواهد کرد. جوانان ما با روح حاجی‌زاده زندگی خواهند کرد و خیمه حاج‌قاسم بزرگ‌تر خواهد شد. اپوزیسیون همسو با دشمن ده‌ها سال پس رفت و عریان شد. برای فردا هوشیار باشیم و تجربه و آسیب امروز را فرصت فردا کنیم.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
تونل توحید امشب در هر دو مسیر مسدود است
سرلشکر موسوی: بسیج همواره میدان‌دار نیاز‌های کشور در عرصه‌های مختلف بوده است
قیمت خودرو امروز شنبه 18 مرداد 1404
پایان عملیات اطفای حریق در مرز مهران؛ یک نفر جان باخت + فیلم
استاد فرشچیان؛ سفر از بوم خاک به بزم ملکوت +جزئیات و محل خاکسپاری
6900 میلیارد تومان سود به حساب سهامداران واریز شد
نرخ نان در تهران 52 درصد و در شهرستان 42 درصد زیاد شد
دیپلماسی سازنده و عبور از تهدیدات تصاعدیابنده
زلنسکی: هیچ بخشی از خاک اوکراین را به روسیه نمی‌دهیم
تاج: اگر در ورزشگاهی شعار نژادپرستانه سرداده شود داور باید پایان مسابقه را اعلام کند
پیشنهاد پوتین به ترامپ: با واگذاری شرق اوکراین، جنگ متوقف خواهد شد
پلیس فتا: «جراح قلابی» را شناسایی کرده و گزارش دهید +سایر مشخصات
جهانگیر: دستور قوه قضائیه به دادگستری‌های مرزی برای تأمین تسهیلات رفاهی زائران ابلاغ شد
تمرکز سلیمی بر تیم ملی؛ رضازاده به فدراسیون بازگشت
آتش‌سوزی مهیب در انبار کالای گمرک منطقه ویژه اقتصادی کاوه ساوه
جنگ فراترکیبی!
عوامل رژیم صهیونیستی قصد داشتند چه اقداماتی در راهپیمایی اربعین انجام دهند؟
روایت جالب شفای دست استاد فرشچیان توسط امام رضا(ع) + فیلم
آتش جدید در خط حمله استقلال
از 450 مسافر قطار تهران به کرمان، 30 نفر مصدوم شدند
پوتین و ترامپ جمعه آینده در آلاسکا با یکدیگر دیدار می‌کنند
ارزش 200 هزار دینار عراق معادل 11 میلیون تومان برای زائران اربعین
اولین واکنش وزارت خارجه ایران به توافق آذربایجان و ارمنستان و راه‌اندازی کریدور زنگزور
ایران‌نما | معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرهای ایران(66)؛ «بلداجی»
تلاش واشنگتن برای توقف شورای امنیت درباره اشغال کامل غزه
شورای امنیت جلسه اضطراری «اشغال غزه» را به یکشنبه موکول کرد
«کریدور زنگزور»؛ مسیر تازه یا دام ژئوپلیتیکی برای ایران؟
پایان کار طارمی در اینتر؟ مقصد بعدی شاید لیگ برتر انگلیس
پزشکیان: عملکرد رسانه‌ها در جنگ 12 روزه توانست ایران را در سطح جهان مطرح کند
برنامه مسابقات ورزشی امروز شنبه 18 مرداد
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 18 مرداد 1404 + وضعیت استان‌ها
قرعه‌کشی خودروهای وارداتی فردا برگزار می‌شود +جزئیات
آلاسکا میزبان پوتین و ترامپ؛ یخبندان یا گشایش؟!
جاده ترامپ و اختناق ایران؟
وقتی مجری الجزیره عضو پارلمان اسرائیل را ادب می‌کند
هشدار آمریکا به شهروندان: از اماکن مرتبط با اسرائیل در امارات دوری کنید
آتش‌سوزی گسترده در کالیفرنیا /هزاران نفر خانه هایشان را ترک کردند+ فیلم
نماینده فلسطین در سازمان ملل: اسرائیل به دنبال اجرای طرح خبیث در غزه است
گفت‌وگوی تلفنی پوتین و مودی
گره مذاکرات مستقیم ایران و FATF بعد از 6 سال باز می شود
شورای امنیت سازمان ملل درباره طرح اشغال غزه تشکیل جلسه می‌دهد
ونس: برنامه‌ای برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین نداریم
کره شمالی برای مذاکره با آمریکا شرط گذاشت
دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس: اسرائیل تهدیدی برای امنیت و ثبات منطقه است
دفتر نتانیاهو ادعای بگو‌مگوی لفظی با ترامپ را تکذیب کرد
راهپیمایی میلیونی دوباره یمنی ها در حمایت از مردم غزه
شبکۀ ان‌بی‌سی‌نیوز آمریکا: اسرائیل با همه‌گیری جاسوسی برای ایران روبه‌رو شده است+فیلم
جاده ترامپ و اختناق ایران؟!
لوکاشنکو: ترامپ خیلی وراج است
بلومبرگ: تماس ترامپ و مودی درباره پاکستان روابط آنها را تیره کرد
X
آگهی تبلیغاتی