×
اجتماعی
شناسه خبر : 232617
تاریخ انتشار : شنبه 1404/04/21 ساعت 08:09
توسعه رضایتمندی عمومی، ضامن استمرار همبستگی ملی

نورنیوز از ضرورت حفظ سرمایه اجتماعی در شرایط پساجنگ گزارش می‌دهد

توسعه رضایتمندی عمومی، ضامن استمرار همبستگی ملی

با وجود اعلام آتش‌بس، ایران همچنان در شرایط جنگی است؛ جنگی نه تنها نظامی بلکه پیچیده که شامل جنگ رسانه‌ای، اقتصادی و روانی نیز می‌شود.در این وضعیت، مهم‌ترین سرمایه کشور، انسجام و تاب‌آوری اجتماعی است. قوای سه‌گانه و همه نهادهای موثر باید در ایجاد فضای رضایتمندی عمومی مشارکت فعال داشته باشند سیاست توسعه رضایتمندی عمومی باید به محور اصلی مدیریت کشور تبدیل شود.

نورنیوز- گروه اجتماعی: پس از اعلام آتش‌بسی که نقطه پایان موقتی به جنگ نظامی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی علیه ایران زد، اکنون فرصتی طلایی برای تقویت و حفظ سرمایه اجتماعی و همبستگی ملی فراهم آمده است. جنگ، چه در میدان نظامی و چه در عرصه روانی و رسانه‌ای، علاوه بر خسارات مادی و جانی، می‌تواند به سرمایه اجتماعی یک کشور آسیب‌های عمیق و طولانی‌مدتی وارد کند. در چنین شرایطی، حفظ و بازسازی همبستگی و اعتماد مردم به حاکمیت، نه تنها ضرورت ملی بلکه اولویتی حیاتی برای تضمین امنیت و ثبات کشور است.

ادامه شرایط جنگی و ضرورت تکیه بر سرمایه اجتماعی

با وجود اعلام آتش‌بس، واقعیت این است که ایران همچنان در شرایط جنگی به سر می‌برد؛ جنگی نه تنها نظامی بلکه پیچیده و چندوجهی که شامل جنگ رسانه‌ای، اقتصادی و روانی نیز می‌شود. در این وضعیت، مهم‌ترین پشتوانه و سرمایه کشور، انسجام و تاب‌آوری اجتماعی مردم است.

حفظ این سرمایه ارزشمند، تنها با اقدامات دولت محقق نمی‌شود؛ بلکه همه قوای سه‌گانه و نهادهای موثر از جمله صداوسیما، نهادهای فرهنگی و رسانه‌ای، دستگاه‌های قضایی و نظارتی، و حتی نهادهای مردمی باید در ایجاد فضای رضایتمندی عمومی و تقویت اعتماد اجتماعی مشارکت فعال داشته باشند. سیاست توسعه رضایتمندی عمومی باید به محور اصلی مدیریت کشور تبدیل شود تا مردم با دلگرمی و اطمینان، از سختی‌ها عبور کنند.

اما در روزهای اخیر، شرایط معیشتی و اجتماعی در کشور با چالش‌های جدی روبه‌رو شده است: آلودگی شدید هوای تهران و برخی دیگر از شهرهای بزرگ که سلامت شهروندان را تهدید می‌کند، بازگشت قطعی‌های مکرر برق در شهرها که زندگی روزمره و فعالیت‌های اقتصادی را مختل می‌سازد و افزایش بی‌رویه قیمت کالاهای اساسی از جمله برنج که سفره خانواده‌ها را کوچک‌تر کرده است. این بحران‌های موازی می‌توانند به سرعت در شرایط پساجنگ، اعتماد عمومی را فرسوده و تاب‌آوری اجتماعی را تضعیف کنند.

تاب‌آوری اجتماعی یعنی ظرفیت یک جامعه برای مقابله و سازگاری با مشکلات و فشارهای بیرونی. در واقع تاب‌آوری محصول ترکیب سرمایه اجتماعی، رفاه اقتصادی و احساس امنیت روانی است. اگر فشارهای اقتصادی و مشکلات معیشتی همچون گرانی کالاهای اساسی و قطعی‌های برق ادامه یابد، احساس ناامنی و نارضایتی در مردم افزایش می‌یابد و به همان نسبت همبستگی اجتماعی و اعتماد عمومی کاهش می‌یابد.

بدون شک مردم ایران در طول سال‌ها تحمل شرایط دشوار را داشته‌اند اما هر جامعه‌ای نقطه تحملی دارد و ادامه فشارها بدون پاسخگویی موثر، می‌تواند به واکنش‌های منفی اجتماعی منجر شود. از سوی دیگر، نبود برنامه روشن و ملموس برای بهبود وضعیت معیشتی مردم، بهانه‌ای برای تضعیف وحدت و همبستگی فراهم می‌کند که دشمنان داخلی و خارجی بی‌شک از آن سوءاستفاده خواهند کرد.

 لزوم تدوین برنامه‌های عملی و پاسخگو با مشارکت همه نهادها

حاکمیت برای حفظ سرمایه اجتماعی و استمرار تاب‌آوری جامعه در این مقطع حساس، باید با صراحت و شفافیت، برنامه‌های مشخص و قابل اجرا برای رفع مشکلات معیشتی ارائه دهد. این برنامه‌ها می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

1. کنترل فوری بازار کالاهای اساسی: نظارت دقیق بر قیمت‌ها و جلوگیری از نوسانات بی‌رویه، با همکاری سازمان‌های نظارتی، قضایی و دستگاه‌های امنیتی.

2. پشتیبانی از خانواده‌های کم‌درآمد: تخصیص یارانه‌های هدفمند و بسته‌های حمایتی معیشتی برای کاهش فشارهای اقتصادی.

3. تدابیر برای تضمین پایداری زیرساخت‌های حیاتی:  به ویژه در حوزه برق و آب که قطع‌های مکرر، علاوه بر اختلال در زندگی مردم، آسیب اجتماعی و اقتصادی به همراه دارد.

4. ارتقای کیفیت خدمات شهری:  به ویژه مدیریت بحران آلودگی هوا از طریق برنامه‌های کوتاه‌مدت و میان‌مدت شامل کاهش ترددهای غیرضروری، مدیریت منابع انرژی و افزایش آگاهی عمومی.

5.ارتباط موثر و مستمر با مردم: از طریق رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی به منظور اطلاع‌رسانی شفاف درباره اقدامات انجام‌شده، شنیدن دغدغه‌های مردم و پاسخگویی به موقع.

6. همکاری و هماهنگی نهادهای مختلف:  تقویت نقش قوای سه‌گانه، رسانه‌ها و نهادهای مردمی برای ایجاد فضای امیدبخش و رضایتمندی عمومی که ستون فقرات تاب‌آوری اجتماعی است.

اگر این مسیر با دقت و جدیت دنبال شود، نه تنها تاب‌آوری اجتماعی حفظ می‌شود بلکه اعتماد عمومی افزایش یافته و جامعه در برابر فشارهای بیرونی و داخلی مقاوم‌تر خواهد شد. همبستگی ملی تقویت شده، زمینه‌ساز بهبود وضعیت اقتصادی و امنیتی کشور خواهد بود و امکان حرکت به سوی توسعه پایدار فراهم می‌آید.

پایان یافتن جنگ و اعلام آتش‌بس فرصت مهمی است برای تمرکز بر مسائل داخلی و ارتقای کیفیت زندگی مردم. اما بدون توجه به مشکلات معیشتی و رفع دغدغه‌های روزمره شهروندان، سرمایه اجتماعی و همبستگی ملی به سرعت آسیب می‌بیند. حفظ این سرمایه گران‌بها، وظیفه‌ای مشترک است که همه ارکان کشور باید با برنامه‌ریزی روشن و همکاری مستمر آن را پیگیری کنند و مردم نیز با همراهی و همکاری، مسیر بازسازی و پیشرفت را هموار سازند.


نورنیوز
اخبار مرتبط
شمارش معکوس برای نوبت دوم کنکور؛ کارت‌ها روی سایت سنجش
یکشنبه 1404/04/22 ساعت 09:35
شمارش معکوس برای نوبت دوم کنکور؛ کارت‌ها روی سایت سنجش
سازمان سنجش آموزش کشور از آغاز فرایند دریافت کارت ورود به جلسه آزمون سراسری نوبت دوم سال 1404 خبر داد. داوطلبان از دیروز تا پایان روز چهارشنبه 25 تیر با مراجعه به سامانه www.sanjesh.org می‌توانند کارت خود را دریافت و اطلاعات درج‌شده در آن را بررسی کنند.
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 21 تیر 1404 + وضعیت استانها
شنبه 1404/04/21 ساعت 08:58
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 21 تیر 1404 + وضعیت استانها
رگبار و رعدوبرق مهمان امروز آسمان تهران و البرز شد. سازمان هواشناسی از وقوع بارش‌های پراکنده و پدیده‌های جوی در دامنه‌های البرز خبر داد؛ پدیده‌ای که علاوه بر طراوت هوا، زنگ هشدار تغییرات اقلیمی را نیز به‌صدا درآورده است.
لازم است دولت برای افزایش تاب آوری اجتماعی؛ در رفتار با مردم تجدید نظر کند+فیلم
سه‌شنبه 1404/04/10 ساعت 09:39
واکنش سخنگوی دولت به سؤال نورنیوز:
لازم است دولت برای افزایش تاب آوری اجتماعی؛ در رفتار با مردم تجدید نظر کند+فیلم
سخنگوی دولت صبح امروز در نشست خبری خود با اصحاب رسانه در پاسخ به سؤال خبرنگار نورنیوز مبنی بر برنامه عملیاتی دولت برای تقویت تاب‌آوری مردم گفت: دولت لازم است که در رفتار با مردم تجدید نظر کند.
غنی‌سازی همبستگی ملی یک «باید بزرگ»
دوشنبه 1404/04/09 ساعت 09:11
معصومه ابتکار:
غنی‌سازی همبستگی ملی یک «باید بزرگ»
ابتکار نوشت: «جمهوری اسلامی ایران از ابتدا تلاش کرد مبتنی بر مردم‌سالاری حرکت کند و بارها و بارها به آرای مردم رجوع کرده و بعدها به‌رغم انتقاداتی که به وجود آمد، این روند کم و بیش تداوم یافته است. حالا مسئله اصلی این است که چطور می‌شود انسجام و همگرایی بین مردم را که طی تهاجم بیگانه به وجود آمد، غنی‌سازی کرد؟»
نظرات

آخرین اخبار
عراقچی: همسایگان ما اولویت ما هستند
4 توصیه درباره مصرف سبزیجات
تساوی میلان و یوونتوس در بازی حساس
سخنان نتانیاهو درباره حملات شدید به لبنان بیشتر جنبه «نمایش قدرت» دارد
«دریچه آتش بس یازمینه جنگ»
قدردانی سفیر ایران از دولت و مردم پاکستان برای میزبانی مذاکرات با آمریکا
جهش بی‌سابقه «کرک‌اسپرد» بنزین
عزم اسلام‌آباد برای ادامه ترانزیت کالا به ایران
درس امروز قالیباف به ترامپ؛ چه کسی کارت‌هایش تمام شده!؟
برقراری سفر رسمی چارلز سوم به ایالات متحده پس از بررسی‌های امنیتی
معاون رئیس‌جمهور : به هراقدام جنگی پاسخی چهار برابری خواهیم داد
وزارت خارجه ایران: عراقچی به روسیه سفر کرد/دیدار با پوتین در سن‌پترزبورگ
البوسعیدی رایزنی با عراقچی را مُثمر ثمر خواند
اعلام جزئیات فروش ارز به زائران حج
اینتر یک قدم دیگر به قهرمانی نزدیک شد
نفتالی بنت: نتانیاهو باید کنار برود
شگفتی از معماری ذخیره‌سازی نفت از سوی ایران
هشدار صنعا درپی جنایات رژیم صهیونیستی در فلسطین و لبنان
انتشار بیانیه منتسب به مظنون تیراندازی مراسم شام خبرنگاران کاخ سفید
تشکیل حزبی جدید برای رقابت با نتانیاهو در انتخابات
انتقاد عضو شورای شهر از تبلیغ جوایز میلیاردی در پیامک‌های شهرداری
اسلام‌آباد: به تلاش‌های خود برای پیشبرد صلح در منطقه ادامه خواهیم داد
کشته و زخمی شدن چند نظامی اسرائیل در حمله پهپادی به جنوب لبنان
اولیانوف: آمریکا اخاذی در برابر ایران را کنار بگذارد
نورنما | یادآوری یک نوای خاطره‌برانگیز از زبان کودکان دهه هشتاد
انتشار دستخطی از شهید علی لاریجانی از روزهای پایانی عمرش + تصویر
افزایش منابع قرض الحسنه اشتغال در سال 1405/ سهم هر استان چقدر است؟
برگزاری اجتماع بزرگ امام رضایی‌ها 9 اردیبهشت در تهران + جزئیات
برگزاری آزمون دکتری دانشگاه آزاد به‌صورت مجازی
نمایشگاه مجازی کتاب تهران چقدر تخفیف برای خریداران در نظر گرفته است؟
هاآرتص: موج خودکشی در نیروهای اسرائیلی؛ 11 مورد در کمتر از یک ماه
یورش پلیس به باند برادران قاچاقچی فروش سلاح
تجزیه‌طلبان با انتقاد از ترامپ به مزدوری و اختلاس اعتراف کردند
آمار شهدای لبنان از مرز 2 هزار و 500 نفر گذشت
صعود سخت چلسی به فینال جام‌ حذفی
عارف: آیین‌نامه جدید برای تعیین نرخ سوخت نیروگاه‌ها تصویب شد
تمام فرضیات ترامپ درباره ایران اشتباه از آب درآمد
مخبر: با کمک نخبگان می توان فرآیند بازسازی را کمتر کرد
سایت مصری از تیم ملی فوتبال ایران حریف تیم کشورش نوشت
ترامپ: جنگ با ایران به زودی پایان خواهد یافت
حزب‌الله: نه روی دیپلماسی شکست‌خورده حساب باز می‌کنیم و نه دولت
آغاز پرداخت حقوق کادر درمان بعد از چند روز وقفه
اعلام آخرین نرخ بیکاری؛ کاهش یا افزایش؟
دستگیری جاسوس موساد در لرستان
آزمون جامع دکتری به‌صورت مجازی برگزار می‌شود+ جزئیات
وزیر دفاع مالی در حمله‌ای مسلحانه کشته شد
جلالی زمان سفر عراقچی به مسکو را اعلام کرد/دیدار با پوتین در دستور کار
خبرخوش برای جاماندگان کالابرگ؛ ثبت‌نام تمدید شد/ اعتبار از کی افزایش می‌یابد؟
ارائه اختیارات ویژه به گمرکات در شرایط جنگی/ ترخیص 3.2 میلیون تن کالای وارداتی از 13 بندر
ابلاغ بسته حمایتی دولت از واحدهای فناور جنگ‌زده/ آغاز طرح «کارت امید مادر»