×
بین الملل
شناسه خبر : 232612
تاریخ انتشار : جمعه 1404/04/20 ساعت 23:45
ترامپ 2 رسانه آمریکایی را تهدید به قطع بودجه کرد

ترامپ 2 رسانه آمریکایی را تهدید به قطع بودجه کرد

دونالد ترامپ با تهدید جمهوری‌خواهان مردد در سنای آمریکا، خواستار حمایت کامل آن‌ها از طرح حذف بودجه رسانه‌های عمومی PBS و NPR شد. او هشدار داد در صورت عدم همراهی، حمایت انتخاباتی‌اش را پس خواهد گرفت؛ هشدارهایی که با واکنش حقوقی این رسانه‌ها روبرو شده است.

نورنیوز-گروه بین الملل: دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا، در تازه‌ترین موضع‌گیری جنجالی خود جمهوری‌خواهان سنای این کشور را تهدید کرد در صورت حمایت نکردن از لایحه حذف بودجه رسانه‌های عمومی NPR و PBS، از تایید آن‌ها در انتخابات آینده خودداری خواهد کرد. این تهدید در حالی مطرح شد که مجلس سنا آماده رأی‌گیری درباره بسته بودجه‌ای ۹.۴ میلیارد دلاری است که بخش مهمی از آن، شامل کاهش ۱.۱ میلیارد دلاری بودجه شرکت پخش عمومی می‌شود.

بر اساس گزارش رسانه‌های آمریکایی، لیزا مورکوفسکی، سناتور جمهوری‌خواه ایالت آلاسکا، اعلام کرده که از این بسته در شکل فعلی‌اش حمایت نمی‌کند. به گفته او، حذف بودجه این دو رسانه ممکن است به ضرر جوامعی باشد که به شدت به خدمات پخش عمومی وابسته‌اند.

برخی دیگر از قانون‌گذاران جمهوری‌خواه نیز نگرانی‌هایی مشابه مطرح کرده‌اند. آن‌ها هشدار داده‌اند که کاهش یا حذف بودجه پخش عمومی می‌تواند به مردم مناطق روستایی و جوامع بومی آسیب وارد کند. در همین راستا، برخی از اعضای کنگره خواهان اصلاح لایحه برای حفظ بخشی از بودجه این رسانه‌ها شده‌اند.

ترامپ که همواره نگاهی انتقادی به رسانه‌های عمومی داشته، در شبکه اجتماعی‌اش، «تروث سوشال»، نوشت: «بسیار مهم است که تمام جمهوری‌خواهان از لایحه حذف بودجه حمایت کنند. PBS و NPR حتی از CNN و MSNBC هم بدتر هستند. هر جمهوری‌خواهی که به ادامه کار این رسانه‌ها رأی دهد، دیگر از حمایت من برخوردار نخواهد بود.»

پیش‌تر نیز ترامپ در ماه مه با صدور فرمانی اجرایی، خواستار قطع کامل بودجه فدرال به رسانه‌های عمومی شده بود. او این رسانه‌ها را متهم به «تعصب ضد محافظه‌کارانه» کرده بود. در واکنش به این دستور، PBS و NPR شکایاتی در دادگاه فدرال مطرح کرده‌اند. آن‌ها این اقدام ترامپ را نقض متمم اول قانون اساسی و تلاشی برای دخالت سیاسی در محتوای برنامه‌ها دانسته‌اند.

PBS در شکایت خود اعلام کرده که رئیس‌جمهور با این فرمان، حقوق مصرح رسانه‌ها در قانون اساسی را زیر پا گذاشته و قصد دارد به‌طور غیرقانونی بر محتوای رسانه‌ها تأثیر بگذارد. NPR نیز در دادخواست خود تأکید کرده که طبق قانون اساسی، رئیس‌جمهور اختیاری برای تعیین یا قطع بودجه ندارد و این اختیار صرفاً در حوزه صلاحیت کنگره است.

در پی این شکایات، کاخ سفید به‌طور رسمی از کنگره خواسته تا بودجه دولتی رسانه‌های عمومی را لغو کند؛ درخواستی که حالا به محور اصلی یک تقابل سیاسی و حقوقی تازه در واشنگتن تبدیل شده است.


اخبار مرتبط
اقدام جنجالی کاخ سفید: فهرست رسانه‌های
شنبه 1404/09/08 ساعت 11:28
اقدام جنجالی کاخ سفید: فهرست رسانه‌های "شرم‌آور" منتشر شد
دولت آمریکا در اقدامی بی‌سابقه، صفحه‌ای جدید به نام «تالار ننگ متخلفان» را در وب‌سایت کاخ سفید راه‌اندازی کرده و در آن رسانه‌هایی که به انتشار اخبار «دروغین» متهم شده‌اند، معرفی کرده است. این اقدام باعث تشدید تنش‌ها میان کاخ سفید و رسانه‌های اصلی آمریکا شده و انتقادات زیادی را برانگیخته است.
مهاجرت دانشمندان آمریکایی میراث علمی ترامپ را زیر سؤال برد
دوشنبه 1404/04/30 ساعت 16:45
مهاجرت دانشمندان آمریکایی میراث علمی ترامپ را زیر سؤال برد
دانشمندان آمریکایی درباره آثار منفی کاهش بودجه‌های علمی توسط دولت ترامپ هشدار دادند. برخی پژوهشگران به دلیل قطع حمایت مالی، آمریکا را ترک کرده‌اند. کارشناسان این روند را تهدیدی برای جایگاه علمی ایالات متحده می‌دانند.
طوفان اخراج در وزارت خارجه آمریکا؛ حدود 1350 متخصص در دولت ترامپ خانه‌نشین شدند!
چهارشنبه 1404/04/25 ساعت 11:55
طوفان اخراج در وزارت خارجه آمریکا؛ حدود 1350 متخصص در دولت ترامپ خانه‌نشین شدند!
در اقدامی بحث‌برانگیز، وزارت خارجه آمریکا به دستور دولت ترامپ، حدود 1350 کارمند خود از جمله تحلیلگران متخصص را در چارچوب سازماندهی مجدد گسترده اخراج کرد. این اقدام که با مخالفت شدید دیپلمات‌ها همراه شده، نگرانی‌ها درباره کاهش توان دیپلماتیک آمریکا را افزایش داده است.
ترامپ زنده ماندن خود را معجزه ای برای آمریکا دانست+ فیلم
شنبه 1404/04/21 ساعت 10:27
ترامپ زنده ماندن خود را معجزه ای برای آمریکا دانست+ فیلم
دونالد ترامپ در نخستین سالگرد نجات از سوءقصد مرگبار، با اشاره‌ای معنادار به آسمان گفت که «توسط یک شخص بسیار خاص» نجات یافته است. او نجات خود را مأموریتی برای «نجات آمریکا» توصیف کرد و از کشورش به‌عنوان «داغ‌ترین کشور جهان» یاد کرد.
نظرات

آخرین اخبار
دستگیری 81 جاسوس وطن‌فروش
تجمعات شبانه ملت ایران زیر برف و باران
تایید شد؛ زخمی شدن 150 سرباز آمریکایی
استفاده آمریکایی‌ها از مردم منطقه به عنوان سپر انسانی/هشدار در پی حمله به مناطق مسکونی
عراقچی: مقامات آمریکا با انتشار اخبار جعلی در حال دستکاری بازارها هستند
آغاز سی و پنجم موج عملیات وعده صادق4 با شلیک موشک‌های راهبردی فتاح، عماد، خیبر و قدر
سرنگونی شمار قابل توجه پهپادهای ارزشمند ام کیو9 آمریکا توسط ایران
اعتراف رئیس‌جمهور آمریکا به انجام جنایت جنگی «برای سرگرمی»
تماس تلفنی وزرای خارجه چین و قطر پیرامون ایران و آمریکا
آخرین آمار مجروحان جنگ تا امروز
آغاز واریز حقوق اسفندماه بازنشستگان کشوری و فولاد
کرملین مدعی است اطلاعاتی با ایران به اشتراک نگذاشته‌ است
حملات جدید آمریکایی- صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/انهدام پهپاد هرون TP اسرائیلی
تکذیب عبور کشتی نفتی با اسکورت آمریکا
نورنما | ادای احترام مردم برلین مقابل سفارت ایران
رهبر اقلیت سنا: ترامپ یک دروغگوست
تاج: پلیس استرالیا مقابل گیت گفته باید پناهنده شوید!
چطور فعالیت همکاری‌کنندگان با رژیم صهیونیستی را گزارش دهیم؟+ تصویر
پایگاه آمریکایی در عراق زیر آتش نیروهای مقاومت
آغاز برخورد با ایرانیان خارج‌نشین «همکار دشمن» از سوی قوه قضائیه
اجرای طرح‌های حمایتی در 12 استان برای مسافران
مقر فرماندهی ستاد ارتش اسرائیل، هدف حمله پهپادی حزب‌الله
اعلام تمهیدات اتوبوسرانی تهران برای مراسم تشییع پیکر فرماندهان شهید
مرتس: هیچ منفعتی از یک جنگ بی‌پایان نداریم
تاکید وزیر ارتباطات بر تقویت شبکه ارتباطی در استان‌های مهمان‌پذیر
تاکید قطر بر برقراری کانال‌های ارتباطی با ایران
سازمان اطلاعات سپاه: تعدادی از عوامل و عناصر وطن فروش دستگیر شدند
برلین: آمریکا برای یک راه‌حل دیپلماتیک آماده است؛ اما ایران نه
واکنش کابینه عربستان به حملات ایران به منافع آمریکایی‌ها
نامه ایران به سازمان ملل درباره شهادت چهار دیپلمات کشورمان در لبنان
دومین تماس تلفنی پوتین و پزشکیان در طول جنگ
دریادار تنگسیری: شناورهای مرتبط با متجاوزان حق عبور از ‎تنگه هرمز را ندارند
فعال شدن ستاد مردمی حمایت و پشتیبانی از دفاع مقدس
صادق خرازی: رژیم صهیونسیتی بعد از ایران سراغ عربستان، امارات و ترکیه خواهد رفت
آخرین اخبار از کیفیت هوای تهران
بقائی: اکنون که لبنان مقاومت می‌کند، ناگهان به یاد «حقوق بین‌الملل» افتاده‌اند!
عارف در گفت‌وگو با الجزیره: به دفاع از کشور ادامه می‌دهیم
گزارش تصویری | حمله آمریکایی - صهیونیستی به بزرگراه شهید باقری تهران
اعلام تمهیدات ترافیکی تشییع پیکر مطهر شهدای جنگ رمضان
بیانیه ها و پیام های بیعت با آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران
شهادت چهار دیپلمات کشورمان در لبنان
9 راهکار کاهش ترس و نگرانی در شرایط جنگ
متوسط قیمت بنزین در آمریکا به 3.54 دلار رسید
قالیباف: چشم در برابر چشم را حکم می کنیم
دیدار معاون وزارت خارجه روسیه و سفیر ایران در مسکو پیرامون جنگ علیه ایران
برطرف شدن بخشی از اختلال خدمات بانک سپه
وزیر کشور: امنیت مرزهای کشور تامین است
واریز مستمری اسفندماه مددجویان کمیته امداد
مقاومت یک تانک مرکاوا را منهدم کرد
سناتور آمریکایی: جنگ با ایران هدر دادن روزانه یک میلیارد دلار است