×
فرهنگی
شناسه خبر : 232598
تاریخ انتشار : جمعه 1404/04/20 ساعت 21:45
میراث پیش از تاریخ خرم‌آباد به فهرست جهانی یونسکو پیوست

میراث پیش از تاریخ خرم‌آباد به فهرست جهانی یونسکو پیوست

ثبت جهانی «محوطه‌های پیش از تاریخ دره خرم‌آباد» در چهل‌وهفتمین اجلاس یونسکو، نشانه‌ای برجسته از جایگاه تاریخی و تمدنی ایران است. این موفقیت نمادی از بازگشت ایران به متن تاریخ بشری و پیام فرهنگی قوی در شرایط پیچیده منطقه‌ای به شمار می‌آید.

نورنیوز-گروه فرهنگی: وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی از ثبت جهانی «محوطه‌های پیش از تاریخ دره خرم‌آباد» در چهل‌وهفتمین اجلاس کمیته میراث جهانی یونسکو خبر داد. سیدرضا صالحی‌امیری این رخداد بزرگ را نمادی بارز از جایگاه بی‌بدیل ایران در تاریخ و تمدن بشری توصیف کرد و تأکید کرد که این ثبت جهانی، نه فقط موفقیتی نمادین، بلکه پیامی روشن از بازگشت ایران به متن تاریخ جهانی است.

صالحی‌امیری با اشاره به وجود ۲۹ اثر ثبت‌شده ایران در فهرست میراث جهانی، «محوطه‌های پیش از تاریخ دره خرم‌آباد» را یکی از معدود نقاطی دانست که مسیر کامل تحول انسان از دوران پارینه‌سنگی تا عصر آهن را به خوبی مستند می‌کند. وی خاطرنشان کرد که لایه‌های خاک و سنگ این محوطه، گواهی زنده‌ای بر نقش تعیین‌کننده ایران در شکل‌گیری هویت و تاریخ جهانی انسان است.

وزیر میراث‌فرهنگی این موفقیت را پاسخی هوشمندانه و فرهنگی به پروژه‌های ایران‌هراسی دانست و بیان کرد که باید ایران را در عمق آثار باستانی‌اش جست‌وجو کرد، نه در تیترهای سیاسی زودگذر. وی افزود که در شرایطی که منطقه با چالش‌های امنیتی و جنگ روانی روبروست، ثبت جهانی «دره خرم‌آباد» پیام روشنی دارد؛ ایران ملتی فرهنگی است که در سخت‌ترین روزها نیز به میراث، هنر و تاریخ خود اهمیت می‌دهد.

صالحی‌امیری با تأکید بر ظرفیت‌های فرهنگی استان لرستان، ثبت جهانی این محوطه را نقطه شروعی برای توسعه پایدار گردشگری علمی، فرهنگی و نخبگانی در استان خواند. وی افزود که این توسعه می‌تواند با همکاری دانشگاه‌ها، نهادهای مدنی و جوامع محلی، به رونق اقتصاد، اشتغال و حفظ صنایع‌دستی و هویت محلی منجر شود.

او این ثبت جهانی را تعهدی میان‌نسلی برای پاسداشت میراث بشری توصیف کرد و بیان داشت که خرم‌آباد چراغی است در تاریکی فراموشی؛ صدایی آرام اما مقتدر از دل تاریخ که پیام فرهنگ، دیپلماسی و گفت‌وگوی صلح‌آمیز ایران را به جهانیان منتقل می‌کند.

وزیر میراث‌فرهنگی در پایان این موفقیت بزرگ را به مردم ایران، به ویژه مردم لرستان و خرم‌آباد تبریک گفت و تأکید کرد که ثبت جهانی «دره خرم‌آباد» پیام روشنی از سرزمین تمدن‌ها برای جهانیان است؛ پیام امید به شکوفایی، حفاظت و معرفی جهانی میراث کهن ایران.


اخبار مرتبط
بیست‌ونهمین افتخار جهانی برای ایران؛ زاگرس در میراث یونسکو
یکشنبه 1404/04/22 ساعت 02:00
بیست‌ونهمین افتخار جهانی برای ایران؛ زاگرس در میراث یونسکو
یونسکو سکونت‌گاه‌های باستانی زاگرس مرکزی با قدمتی بیش از 60 هزار سال را به عنوان بیست‌ونهمین اثر ایران در فهرست میراث جهانی ثبت کرد؛ اثری منحصر‌به‌فرد که به‌عنوان یکی از نخستین نشانه‌های حیات بشر در فلات ایران شناخته می‌شود.
صنایع دستی 11 شهر و 3 روستای ایران ثبت جهانی شد
شنبه 1404/04/21 ساعت 07:05
صنایع دستی 11 شهر و 3 روستای ایران ثبت جهانی شد
بر اساس داده‌های شورای جهانی صنایع دستی، ایران با داشتن 11 شهر و 3 روستا در فهرست جهانی صنایع دستی قرار گرفته است. این کشور با 24 درصد سهم جهانی و 32 درصد سهم منطقه‌ای، یکی از قطب‌های اصلی صنایع دستی در جهان به شمار می‌آید.
«ماسوله» به زودی ثبت جهانی می‌شود
پنج‌شنبه 1403/09/08 ساعت 08:58
«ماسوله» به زودی ثبت جهانی می‌شود
قائم مقام وزیر میراث فرهنگی از آماده‌سازی پرونده شهرک تاریخی ماسوله برای ثبت جهانی خبر داد.
ثبت جهانی هنر قلمزنی اصفهان
یکشنبه 1403/07/29 ساعت 21:15
ثبت جهانی هنر قلمزنی اصفهان
رئیس اتحادیه صنایع‌دستی شهرستان اصفهان گفت: امروز یکی از رشته‌های صنایع‌دستی اصفهان یعنی «قلمزنی» به ثبت جهانی رسید و در حوزه بین‌المللی موفق به اخذ نشان جغرافیایی شد.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
خطر آلودگی پلاستیکی برای قلب و عروق
انقلابی جدید در درمان پیرچشمی
جمع‌آوری 115 هزار خودروی چینی از بازار
درخواست 20 کشور اروپایی برای استرداد مهاجران غیرقانونی افغان
مرشایمر: تاماهاوک چاره مشکلات اوکراین نیست
اعتراضات در وین علیه جنگ اوکراین
مخالفت قطر با اقدامات رژیم صهیونیستی در غزه، قدس و جولان اشغالی
افت شدید ورودی آب به سدها
183 هزار میلیارد تومان خسارت خاموشی در سال گذشته
وزیر کشور: خسارت خودروهای آسیب‌دیده در جنگ 12 روزه پرداخت می‌شود
مخالفت دولت لبنان با خواسته کاخ‌سفید درباره آینده حزب الله
مدودف: زلنسکی تحت هیچ شرایطی پیروز نخواهد شد
هشدار حزب‌الله: هر گونه کانال مذاکراتی با رژیم صهیونیستی مسدود خواهد شد!
وزیر آموزش و پرورش نیز به پویش «بساز مدرسه» پیوست
نامه به سران قوا‌؛ 95 میلیارد دلار ارز صادراتی بازنگشته است
احتمال سقوط قیمت نفت به 55 دلار
عکس های منتخب ایران، شنبه 26 مهر 1404
هاشمیان: نتیجه دیدار با خیبر عادلانه نبود
نتانیاهو با بازگشایی گذرگاه رفح مخالفت کرد
درویش استعفا کرد
احتمال دیدار ترامپ با رئیس کره شمالی قوت گرفت
ایران اقدام رژیم صهیونیستی در نقض آتش‌بس در غزه و کشتار زنان و کودکان را محکوم کرد
​​​​​​​نامه روسیه، ایران و چین درباره خاتمه قطعنامه 2231 به سازمان ملل
هاشمیان در آستانه برکناری !
هوای ناسالم تهران در روزهای آینده
پیام غریب آبادی درمورد دیپلماسی ایران و همگرایی کشورهای مستقل در دفاع از حاکمیت قانون
اعتراض به ترامپ هم‌زمان با هجدهمین روز از تعطیلی دولت
معاون رئیس‌جمهور: تعطیلی پنجشنبه‌ها فعلاً ممکن نیست
جدول لیگ برتر در هفته هفتم پس از بازی پرسپولیس
پایان 10 سالگی برجام در آینه رسانه‌های اروپا
اوربان: دیدار پوتین-ترامپ، شانس توافق درباره اوکراین را افزایش می‌دهد
آغاز بازگشایی گذرگاه رفح از دوشنبه
پزشکیان: در کنار رسیدگی به تخلفات افراد، اجازه ندهیم حقوق او تضییع شود
2-0 | سیتی بدون رودری هم درخشان است
بزرگداشت استاد محمود فرشچیان در وین؛ شاعر رنگ و عشق در خاطره‌ها ماندگار خواهد ماند
رایزنی تلفنی وزیر خارجه مصر با عراقچی، گروسی و ویتکاف
خیبر (2)- پرسپولیس (1) | پرسپولیس در دقیقه 97 تسلیم خیبر شد + خلاصه بازی
1-0 | پیکان هم در برابر آلومینیوم شکست خورد+ خلاصه بازی
کشته و زخمی شدن 210 تن در حملات پاکستان به اسپین‌بولدک افغانستان
واگذاری سایپا رسما کلید خورد
47 بار نقض آتش بس در غزه از سوی رژیم صهیونیستی
عارف: المپیک 2028 فرصت حیثیتی برای کشورمان است
چرا برای پرونده نیشکر هفت‌تپه کیفرخواست جدید صادر شده است؟
برقراری پرواز رشت- آستراخان از فردا
پیروزی پرگل تیم فوتبال نوجوانان مقابل قرقیزستان در بیشکک
زلزله‌ای به بزرگی 6.2 ریشتر جنوب فیلیپین را لرزاند
حمله پهپادی رژیم اسرائیل به جنوب لبنان
مطالبات گندمکاران تسویه شد
واکنش حماس به تشدید حملات صهیونیست ها به کرانه باختری
اخراج ژنرال ارشد چین و 8 مقام نظامی دیگر به‌اتهام فساد
X
آگهی تبلیغاتی