×
سیاسی
شناسه خبر : 232383
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/04/19 ساعت 10:44
ساماندهی نوین

سیدمصطفی هاشمی‌طبا:

ساماندهی نوین

هاشمی‌طبا نوشت: «حمله ددمنشانه و گستاخانه اسرائیل به ایران، باید موجب بیدارشدن خیل عظیمی از خواب‌رفتگان و عینک‌به‌چشم‌ها شده باشد، به شرط آنکه خود را به خواب نزنند؛ چراکه بیدار‌کردن انسان خواب‌رفته ممکن است، اما هرگز نمی‌توان آن که خود را به خواب زده است، بیدار کرد.»

نورنیوز-گروه سیاسی: سیدمصطفی هاشمی‌طبا یادداشتی منتشر کرد که شرح آن را می‌خوانید؛ 

«واشدند و گونه‌گون رسوا شدند

یا نهان سیلی‌زنان، یا آشکار

کاسه پست گدایی‌ها شدند

خشمگین ما با‌شرف‌ها زنده‌ایم

حمله ددمنشانه و گستاخانه اسرائیل به ایران، باید موجب بیدارشدن خیل عظیمی از خواب‌رفتگان و عینک‌به‌چشم‌ها شده باشد، به شرط آنکه خود را به خواب نزنند؛ چراکه بیدار‌کردن انسان خواب‌رفته ممکن است، اما هرگز نمی‌توان آن که خود را به خواب زده است، بیدار کرد.

در دهه 20 متفکرانی مانند استاد کامبوزیا خطرات اسرائیل را یادآوری کرده بودند، اما همراه با تمایل محمدرضا شاه، برخی مدعیان روشنفکری در اواخر دهه ۵۰ اسرائیل را نمونه سوسیالیسم مردمی خواندند؛ هر‌چند بعدها اظهار پشیمانی کردند.

در‌ سال‌های گذشته علی‌رغم همه جنایات اسرائیل، این رژیم دائما به مظلوم‌نمایی دست زده و همه اقدامات خود را تحت عبارت «دفاع از موجودیت» توجیه کرده است و با کمال تأسف در‌حالی‌که در همان پرچم مصوب 1948 به وضوح اعلام کرده ‌سرزمین موعود آنها از ماورای نیل تا ماورای فرات است و جوهره توسعه‌طلبی و حاکمیت خاورمیانه را علنا اعلام کرده، اما با توسل به مظلوم‌نمایی و دفاع از بقا، به بدترین و شنیع‌ترین اقدامات دست زده است. ‌‌تأسف‌بارتر آنکه ما هم در برخی نظرات گفته‌ایم که اسرائیل برای بقا می‌جنگد؛ در‌حالی‌که اسرائیل همواره برای توسعه و نیل به اهداف از پیش تعیین‌شده، خود را به پادگانی مملو از زرادخانه تبدیل کرده است و علنا با انتشار نقشه از ماورای نیل تا ماورای فرات، شامل لبنان، اردن، فلسطین، سوریه و بخش‌هایی از مصر و عراق و حتی ترکیه و نصب نقشه روی لباس سربازان و ضرب سکه با این نقشه، توسعه‌طلبی و محو کشورهای منطقه و تسلط بر آنها را اعلام کرده است.

سیاست‌های توسعه‌طلبانه این رژیم با پشتیبانی مؤثر آمریکا همراه با ضعف و خودباختگی سران کشورهای منطقه و عقد پیمان‌های همکاری (تسلیم) و حضور در برخی کشورهای منطقه، آن‌ را هر‌چه بیشتر جسورتر، پرتوقع‌تر و جنایتکارتر کرده است و صدالبته با تسلط بر منطقه نمی‌تواند نیرویی در مقابل خود ببیند و همچنان‌ که اینک مشاهده می‌کنیم، به خاطر آسودگی خاطر، درصدد رودررو‌شدن و تسلط بر ایرانی است که شرف، حیثیت و استقلال تاریخی خود را حفظ کرده است.

اهداف اسرائیل مشخص است؛ توسعه‌طلبی از ماورای نیل تا ماورای فرات و کوبیدن پرچم این رژیم بر سردر دارالحکومه آنها و دفع خطرات بالقوه اطراف آن سرزمین موعود. حال ما دو راه در پیش داریم؛‌ تسلیم‌شدن به منویات آنان مثل دیگر کشورهای رام و مطیع‌شده و حل‌شدن در سیستم آنها مانند کبریت بی‌خطری که از خود اراده‌ای ندارد‌ یا حفظ استقلال و شرف ایران و ایرانیانی که می‌خواهند آزاد و مستقل زندگی کنند. گرچه ممکن است گروهی راه اول را انتخاب کنند، اما این راه همان است که «ارباب می‌گذارد، سر بر پایش بگذاریم و استخوانی بیابیم» .

اما انتخاب راه دوم که خواست مردم و نظام ایران است، بالطبع‌ خطرات و لوازمی دارد که به سادگی نمی‌توان از آن گذشت. در انتخاب راه دوم تسامح، ساده‌انگاری، غفلت، وعده نادرست دادن، خود‌بزرگ‌بینی، تسامح و شعارهای غیرواقعی جایی ندارد. در انتخاب این راه، دو خطر بزرگ ایران را تهدید می‌کند: نخست شرایط اقتصادی و اجتماعی داخلی، به‌ویژه به خاطر تحلیل محیط زیست و به خطر افتادن سرزمین ایران از داخل یعنی خشک‌شدن و آلوده‌شدن رودخانه‌ها، نشست دشت‌ها، سقوط تولید کشاورزی و صنعتی، عادی‌شدن فساد، نابرابری، تبعیض، ناکارایی، عدم اطمینان به تشکل‌های مردمی، وجود عناصر فراوان بیگانه توانمند حتی شناخته‌شده در داخل، اوباشی‌گری، ناکارایی نهادهای خدمتی و تحلیل سازه‌های کشور و بسیاری دیگر از امور و نیز بالا‌بردن هم‌زمان توقعات گروهی از مردم. مسئله دوم خطر مرزهای نامطمئن و بالقوه خطرآفرین است. باور کنیم که اسرائیل اینک همسایه ما شده است.

صرف‌نظر از توانایی‌های نظامی تکنولوژیکی، حضور فیزیکی عناصر این رژیم در برخی کشورهای هم‌مرز واقعا جای نگرانی دارد. با توجه به مراتب یاد‌شده، به قول راننده‌ها با دست‌فرمان کنونی به مقصد نمی‌رسیم. در این رهگذر، نیاز است ‌‌به صراحت و ‌صداقت با مردم مسائل مطرح شود و سبک زندگی و راهکارهای آینده‌نگر ‌طرح شده و شرایط فعلی دچار تغییرات اساسی و همراه با اهداف شود. 

از قدیم گفته‌اند نمی‌شود آدم کوسه و ریش‌پهن باشد؛ یعنی هم ادعای شرف و استقلال و مبارزه با استکبار داشته باشد و هم وادادگی اقتصادی و اداری و اجتماعی. هر هدف نیاز به روش کار هماهنگ با آن دارد. با این روش فعلی، یعنی شلختگی اقتصادی و مقرراتی، اصلا نیاز به وجود دشمن مکار و غدار و بی‌رحمی مثل اسرائیل نیست و همان‌طور که کیسینجر یک بار گفته بود، «ایران را به حال خود بگذاریم، خود فرو خواهد پاشید»‌. اگر قرار است چنین باشد، باید دست از شعارها و شرف و استقلال و خودباوری برداریم و به جای هزینه فراوانی که کرده‌ایم و خواهیم کرد، راه نخست را انتخاب کنیم؛ که هرگز چنین مباد.»


اخبار مرتبط
فاجعه اقتصادی جنگ 12 روزه برای اسرائیل؛ سقوط 76 درصدی درآمد در برخی شرکت‌ها
چهارشنبه 1404/04/18 ساعت 10:52
نورنیوز بررسی می‌کند؛
فاجعه اقتصادی جنگ 12 روزه برای اسرائیل؛ سقوط 76 درصدی درآمد در برخی شرکت‌ها
در پی جنگ اخیر با ایران، بسیاری از کسب‌وکارهای اسرائیلی با کاهش چشمگیر درآمد مواجه شده‌اند. صنعت غذا و نوشیدنی بیشترین ضربه را دیده است. آمارها از بحران عمیق‌تری در آینده خبر می‌دهند.
جنگ تحمیلی و همبستگی ملی
دوشنبه 1404/04/16 ساعت 11:20
علینقی مشایخی:
جنگ تحمیلی و همبستگی ملی
مشایخی نوشت: «همبستگی مردم با حاکمیت نه‌تنها در زمان دفاع از کشور ضروری است، بلکه پیشرفت ایران و حل چالش‌های عظیمی که جامعه با آن مواجه است نیز تنها با همبستگی مردم و حاکمیت قابل دسترس می‌شود. چالش‌های بزرگی مانند کمبود آب، کمبود انرژی و ... نیاز به ارتقای سرمایه اجتماعی دارد.»
غنی‌سازی همبستگی ملی یک «باید بزرگ»
دوشنبه 1404/04/09 ساعت 09:11
معصومه ابتکار:
غنی‌سازی همبستگی ملی یک «باید بزرگ»
ابتکار نوشت: «جمهوری اسلامی ایران از ابتدا تلاش کرد مبتنی بر مردم‌سالاری حرکت کند و بارها و بارها به آرای مردم رجوع کرده و بعدها به‌رغم انتقاداتی که به وجود آمد، این روند کم و بیش تداوم یافته است. حالا مسئله اصلی این است که چطور می‌شود انسجام و همگرایی بین مردم را که طی تهاجم بیگانه به وجود آمد، غنی‌سازی کرد؟»
نظرات

آخرین اخبار
اقدام غیرقانونی ترامپ در محدود کردن رای‌دهی پستی
چرا جنگ زمینی می تواند تکلیف جنگ را به نفع ایران تعیین کند؟
فیلم های سینمایی امروز تلویزیون چهارشنبه 12 فروردین+جدول پخش
ربیعی: خسارت زیادی به فدراسیون وزنه‌برداری وارد شده است
ایران خواستار محکومیت حمله تروریستی به سازمان منابع طبیعی
هاآرتص: ترامپ خاورمیانه را به آتش می‌کشد و از جهان انتظار دارد آتش را خاموش کند
نیکزاد‌: تنگه هرمز هرگز باز نمی‌شود
انجام بیش از 3 هزار مأموریت اورژانس تهران در جنگ رمضان
تاکنون 1262 نفر از هموطنان از دبی به کشور بازگشته‌اند
مدیرعامل شل: اروپا به زودی با کمبود سوخت مواجه می شود
صعود قیمت جهانی طلا نسبت به دو هفته گذشته
پیام فرماندهی کل انتظامی کشور بمناسبت 12 فروردین
رصد دقیق وضعیت کودکان واگذار شده به خانواده‌ها در ایام جنگ
رفراندوم زیر چتر جنگ!
افزایش قیمت‌ها و ضرورت تمرکز بر حمایت از اقشار آسیب‌پذیر
عملیات مشترک یمن با ایران و حزب‌الله علیه اهداف دشمن صهیونیستی
گروه بندی کامل جام جهانی بعد از صعود آخرین تیم ها
بقائی: نیروهای مسلح ما برای هر سناریویی آماده‌اند
تداوم آرامش در بازار کالاهای اساسی
اقدام خصمانه آرژانتین علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
پیام رئیس قوه قضاییه به‌ مناسبت 12 فروردین
3 صهیونیست در حمله موشکی ایران به اراضی اشغالی زخمی شدند
وضعیت آب و هوا امروز 12 فروردین 1405+ وضعیت استانها
ترافیک سنگین در محور چالوس و هراز
سیزده‌ای به رنگ غیرت؛ از سبزه تا سرخِ لاله‌ها، پیمان دوباره با ایران
23 عملیات مقاومت عراق علیه پایگاه‌های آمریکا انجام شد
فعالیت 30 درصدی شعب بانک‌ها از 15 فروردین ماه
صعود عراق به جام جهانی بعد از 40 سال
تجاوز به ایران، حمله به اقتصاد جهان
اف‑35 نیروی هوایی آمریکا سقوط کرد
شهادت 11 فعال صنعت دارو و تجهیزات پزشکی
تکرار تجربه 12 فروردین در میدان جدید جنگ
برگزاری دور پایانی مرحله پلی‌آف انتخابی جام‌جهانی 2026
آژیرهای خطر در فلسطین اشغالی فعال شد
تساوی دیدار مصر در برابر اسپانیا قهرمان اروپا
سناتور آمریکایی: جنگ در ایران افزایش سرسام‌آور قیمت‌ها در آمریکا را به دنبال داشت
«چک‌لیستِ» صلیب سرخ برای آمادگیِ مراقبان در شرایط بحران
جهانی‌سازی جنگ؛ خطای محاسباتی بزرگ آمریکا
خودداری لهستان از ارسال سامانه‌های دفاع موشکی پاتریوت به خاورمیانه
حملات همزمان یمنی‌ها و حزب الله به فلسطین اشغالی
فعال شدن آژیرهای خطر در فلسطین اشغالی
فیلیپین به‌دنبال مذاکره با ایران برای عبور از تنگه هرمز است
ربوده شدن روزنامه‌نگار آمریکایی در عراق تأیید شد
تداوم ناپایداری‌های جوی تا 14 فروردین
آخرین جزییات حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ حمله به نقاطی در تهران و کرج
ادعای ترامپ: ما به زودی ایران را ترک می‌کنیم
روبیو: پایان جنگ ایران نزدیک است
شوک های پی در پی در اقتصاد آمریکا
لوموند: سخنان ترامپ دیگر بازارهای مالی را آرام نمی‌کند
اقدام خصمانه آرژانتین علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی