×
بین الملل
شناسه خبر : 232364
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/04/19 ساعت 08:20
بازگشت تروریسم به متن سیاست منطقه‌ای غرب

نورنیوز بررسی می‌کند؛

بازگشت تروریسم به متن سیاست منطقه‌ای غرب

در بحبوحه ادعاهای صلح‌طلبانه آمریکا و اسرائیل، شواهد حاکی از بازتعریف نقش تروریسم در راهبرد امنیتی غرب برای ناامن‌سازی غرب آسیاست؛ سناریویی پیچیده که هدف آن ایجاد حاشیه امن برای تل‌آویو و تضعیف محور مقاومت است.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: غرب آسیا بار دیگر درگیر توطئه‌ای پیچیده و چندلایه شده که در آن، تروریسم نه‌تنها تهدیدی امنیتی بلکه ابزاری برای مهندسی نظم منطقه‌ای جدید از سوی آمریکا و رژیم صهیونیستی محسوب می‌شود. با تشدید حملات به غزه و ادعای نابودی ساختارهای مقاومت، گروه‌هایی مانند «تشکیلات تروریستی یاسر ابوشباب» با پشتیبانی مستقیم اسرائیل فعال شده‌اند.

منابع صهیونیستی همچون تایمز اسرائیل از تجهیز این گروه‌ها با سلاح‌های غنیمتی از حماس خبر داده‌اند. هم‌زمان، رسانه‌های غربی در تلاشند تا این گروه‌ها را به عنوان گزینه‌ای جایگزین و قابل مشروعیت‌بخشی مطرح کنند؛ سناریویی که شباهت زیادی با تجربه «تحریرالشام» در سوریه دارد.

مهندسی بحران در سوریه، لبنان و عراق بستر تازه این بازی خطرناک، سوریه و لبنان است. حذف نام تحریرالشام از فهرست تروریستی آمریکا، سفر رسمی وزیر خارجه انگلیس به دمشق پس از ۱۴ سال، و انتشار گزارش‌هایی از همکاری جولانی با اسرائیل، همگی حاکی از تطهیر سیستماتیک تروریست‌هایی است که اکنون نقش یک ابزار دیپلماتیک را بازی می‌کنند.

هم‌زمان، فشارهای فزاینده به لبنان برای خلع سلاح حزب‌الله و تحریک درگیری‌های قومی در طرابلس، زنگ خطری برای امنیت ملی این کشور است. در عراق نیز فعالیت مجدد داعش در سایه حضور نظامی آمریکا، و تحرکات در اقلیم کردستان نشان می‌دهد که پروژه تروریسم پروری تا قلب عراق نیز گسترش یافته است.

تروریسم ابزاری برای مذاکره یا مقدمه‌ جنگ؟ با وجود تبلیغات رسانه‌ای غرب در مورد مذاکرات با ایران، عراق و سوریه، نشانه‌ها حاکی از آن است که این دیپلماسی تنها پوششی برای بازسازی ساختارهای تروریستی در منطقه است.

حملات اخیر به مراکز هسته‌ای ایران، تجاوزات پهپادی به طرابلس، و بمباران تاسیسات دفاعی عراق، مؤید این موضوع است که ایالات متحده و اسرائیل به‌دنبال احیای ابزارهای نیابتی برای مهار مقاومت منطقه‌ای و تحمیل روندهای سازش‌گرایانه‌اند.

این راهبرد، بر پایه هم‌افزایی عملیات‌های تروریستی با پروژه‌های رسانه‌ای در جهت تطهیر این گروه‌ها استوار است؛ اقدامی که نه‌تنها ایران بلکه کل منطقه را در معرض تهدیدی جدی قرار می‌دهد.

مسئولیت جهانی در برابر تروریسم بازتولیدشده تحرکات اخیر فراتر از یک تهدید منطقه‌ای، به مثابه هشداری برای امنیت بین‌المللی است. همان‌گونه که پس از ۱۱ سپتامبر، جهان از سیاست‌های دوگانه آمریکا آسیب دید، امروز نیز سیاست فریب و تقویت گروه‌های تروریستی در منطقه، می‌تواند دامنه تهدید را به اروپا، آفریقا و فراتر از آن گسترش دهد.

اگر جهان امروز نسبت به فتنه‌انگیزی تروریسم غربی-صهیونیستی در غرب آسیا بی‌تفاوت بماند، باید در آینده‌ای نه چندان دور، هزینه بی‌عملی امروز را با بحران‌های امنیتی فراگیر پرداخت کند. ضرورت امروز، نه مذاکره با عاملان تروریسم، بلکه شکل‌گیری جبهه‌ای بین‌المللی علیه این پروژه پرهزینه و مرگ‌آفرین است.


نظرات

آخرین اخبار
احتمال شنیدن صدای انفجارهای کنترل شده در عسلویه
ازسرگیری پروازهای رشت- مشهد و بالعکس
جو کنت: اسرائیل امریکا را برای جنگ متقاعد کرد
دیدار اعضای فراکسیون وفاداری به مقاومت لبنان با سفیر ایران در بیروت
سی ان ان:تقریبا همه سایت‌های نظامی آمریکا در خاورمیانه تخریب شده اند
سودجویان بازار خودرو را آشفته کردند
فرماندهی کل سپاه: کارگران پیشران‌ پیشرفت عزت و عظمت کشور
مخالفت ترامپ با ضرب‌الاجل 60 روزه برای جنگ با ایران
دیدار فیدان با رئیس سازمان الحشد الشعبی عراق
توقف ساخت‌وساز غیرمجاز در حریم یک اثر تاریخی در لرستان
شهادت 14 نفر در عملیات پاکسازی مهمات
ترور امام جماعت حرم حضرت زینب (ع) در سوریه
ترامپ در دستیابی به اهداف جنگ علیه ایران ناکام مانده است
جسد مرد مفقودی در سد شاه‌قاسم بویراحمد کشف شد
محاصره دریایی آمریکا پرخطر و کم‌دستاورد است
8 مصدوم در تصادف زنجیره‌ای محور آذرشهر-گنبرف
61 درصد آمریکایی‌ها مخالف اقدام نظامی علیه ایران
امارات با خروج از اوپک تنش نفتی با عربستان را آغاز کرد
رایزنی تلفنی عراقچی و لاوروف
چین: تنگه هرمز باید هرچه سریع‌تر بازگشایی شود
5 کشته در سانحه سقوط هواپیما در تگزاس
واردات خودرو ممنوع نیست
موزه هنرهای معاصر تهران میزبان نمایشگاه «هنر و جنگ» می شود
کشف 8000 فشنگ جنگی در شهرستان شوش
دلافوئنته: یامال را برای مراحل حذفی نگه می‌داریم
ناوشکن آمریکایی در اقیانوس آرام آتش گرفت
تحریم سه صرافی ایرانی از سوی آمریکا
معلمان و کارگران ستون فقرات عرصه فرهنگ و اقتصاد هستند
تعرفه واردات خودرو از اتحادیه اروپا 25 درصد شد
دستگیری قاتل در پیشوا در کمتر از یک ساعت
حمله به مدرسه میناب، یک جنایت جنگی از پیش طراحی شده
حملات بی سابقه حزب‌الله به اهداف نظامی رژیم صهیونیستی
نگرانی سازمان جهانی بهداشت از فروپاشی نظام سلامت در غزه
معاون صدراعظم آلمان: به توصیه‌های ترامپ نیازی نداریم
صعود فوتسالیست های دائم‌پناه مشهد به لیگ برتر
رونمایی چین از جدیدترین ابررایانه خود
فلسطین، اینفانتینو را سنگ روی یخ کرد
محکومیت حمله به راهبه در قدس از سوی رهبران مسیحی
زمین؛ عجیب‌ترین سیاره منظومه شمسی!
پایان مرگبار یک درگیری ملکی در لنگرود
پاسخ برلین به تهدید نظامی ترامپ
پایان دور رفت فینال سوپرلیگ گلف با برد ملی‌حفاری اهواز
نورنما | میم مثل معلم مثل میهن
تمرینات ریکاوری ملی‌پوشان برگزار شد
پزشکیان: شرکت‌های پیمانکاری جمع شوند
بازسازی فوری صنایع آسیب‌دیده کلید خورد
عارف: موحد نماد روحیه پهلوانی بود
رئیس فدراسیون فوتبال ایران:فیفا از امریکا هراس دارد
آبادانی ایران بدون تلاش کارگران میسر نیست
بارش باران و وزش باد در ارتفاعات تهران