×
اجتماعی
شناسه خبر : 232345
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/04/19 ساعت 07:00
آخرین وضعیت تب دنگی در کشور؛ موارد ابتلا واستانهای درگیر

آخرین وضعیت تب دنگی در کشور؛ موارد ابتلا واستانهای درگیر

از ابتدای سال 1404 تا 17 تیر، 259 مورد تب دنگی گزارش شده و پشه آئدس ناقل بیماری در 8 استان کشور صید شده است.

نورنیوز-گروه اجتماعی: بر اساس گزارش‌های نظام مراقبت بیماری‌های واگیر، از ابتدای سال ۱۴۰۴ تا تاریخ ۱۷ تیرماه، تعداد ۲۵۹ مورد ابتلا به تب دنگی در کشور شناسایی شده است. بیشتر موارد مربوط به شهرستان چابهار بوده است؛ به طوری که ۲۵۵ بیمار در این شهرستان گزارش شده‌اند که از این تعداد، ۲۴۹ مورد بومی و ۶ نفر نیز مبتلایانی بودند که در کشور پاکستان آلوده شده‌اند.

علاوه بر چابهار، دو مورد ابتلا در زاهدان و دو مورد در ایرانشهر گزارش شده است که تمامی این بیماران سابقه سفر به چابهار داشته‌اند.

در سال ۱۴۰۳ نیز مجموعاً ۱۱۲۶ مورد تب دنگی در کشور ثبت شده بود که از این تعداد، ۹۲۲ نفر مبتلایان محلی به شمار می‌رفتند و مابقی موارد مربوط به آلودگی در خارج از کشور بودند.

پشه آئدس، ناقل اصلی ویروس تب دنگی، در ۸ استان کشور صید شده است. استان‌های هرمزگان، سیستان و بلوچستان (شهرستان‌های چابهار و کنارک)، بوشهر (عسلویه و کنگان)، فارس (شهرستان مهر)، تمامی نقاط استان گیلان، شهرستان‌های رامسر، تنکابن، عباس‌آباد، محمودآباد و نور در مازندران، بیله‌سوار در اردبیل و شهرستان‌های خدافرین، هوراند و کلیبر در آذربایجان شرقی از جمله مناطقی هستند که این پشه در آن‌ها مشاهده شده است.

تب دنگی یک بیماری ویروسی با علائم متنوع است که عمدتاً از طریق نیش پشه‌های آئدس، به ویژه آئدس اجیپتی و آئدس آلبوپیکتوس منتقل می‌شود. علائم این بیماری معمولاً شامل تب چند روزه، تهوع، استفراغ، بثورات پوستی، سردرد، درد پشت چشم و دردهای عضلانی و مفصلی است. شدت علائم می‌تواند از خفیف تا بحرانی متفاوت باشد و در موارد شدید ممکن است فرد دچار علائم هشداردهنده‌ای مانند استفراغ پایدار، درد شدید شکمی و تجمع مایع در بدن شود.

با توجه به نقش پشه آئدس در انتقال این بیماری، رعایت موارد پیشگیرانه از جمله حذف آب‌های راکد در ظروف زیر گلدان، ظرف زیر کولر و استفاده از پشه‌بند و دیگر روش‌های دفع حشرات، اهمیت ویژه‌ای در کاهش شیوع تب دنگی دارد.


اخبار مرتبط
افزایش شمار مبتلایان به تب دنگی به 243 نفر در هرمزگان
یکشنبه 1404/09/09 ساعت 15:34
افزایش شمار مبتلایان به تب دنگی به 243 نفر در هرمزگان
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت:از ابتدای سال تاکنون شمار مبتلایان به تب دنگی در هرمزگان، به 243 تَن رسید.
شمار مبتلایان به تب دنگی در هرمزگان به 225 نفر رسید
یکشنبه 1404/09/02 ساعت 14:32
شمار مبتلایان به تب دنگی در هرمزگان به 225 نفر رسید
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان اعلام کرد: از ابتدای سال تاکنون 225 نفر بر اثر گزش پشه آئدس به تب دنگی مبتلا شده‌اند که 218 نفر از مبتلایان مربوط به شهرستان بندرعباس هستند.
بحران تب‌دنگی در هرمزگان
یکشنبه 1404/06/23 ساعت 19:42
بحران تب‌دنگی در هرمزگان
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان هشدار داد که آمار مبتلایان به بیماری تب دنگی در استان رو به افزایش است و انتقال این بیماری در بندرعباس به مرحله فعالی رسیده است.
تب دنگی از مرزهای ایران عبور کرده؟
دوشنبه 1404/02/15 ساعت 21:19
تب دنگی از مرزهای ایران عبور کرده؟
نظام مراقبت بیماری‌های کشور از شناسایی 17 مورد جدید ابتلا به تب دنگی در کشور طی آغازین روزهای سال 1404 خبر داده است. این موارد از ابتدای سال جاری تا سوم اردیبهشت‌ماه در شهرستان چابهار واقع در جنوب شرقی کشور ثبت شده‌اند و همگی به‌عنوان موارد «انتقال محلی» شناخته می‌شوند. این بدان معناست که بیماران در داخل کشور و نه در سفرهای خارجی به بیماری دچار شده‌اند.
تب دنگی چه علائمی دارد؟/ ابتلای هزار و 106 نفر به تب دنگی
پنج‌شنبه 1403/11/11 ساعت 11:24
تب دنگی چه علائمی دارد؟/ ابتلای هزار و 106 نفر به تب دنگی
بالغ بر هزار و 106 نفر از ابتدای سال 1403 تاکنون مورد مثبت تب دنگی و همچنین پنج مورد ابتلا به چیکونگونیا در کشور تشخیص داده شده است.
نظرات

آخرین اخبار
هشدار برای کلاهبرداری به نام سریال «وحشی»
مرگ 5 آمریکایی در هر ساعت به علت آلودگی خودروها
سفر در اروپا مختل شد!
شمار شهدای لبنان از 4250 نفر گذشت
پزشکیان: آمریکا به تفاهم نامه پایبند باشد، ما هم به تعهداتمان عمل می‌کنیم
حدادعادل: رابطه مردم و رهبری با معیارهای غربی قابل فهم نیست
گفت‌وگوی تلفنی اردوغان و مرتس
تیراندازی نظامیان اسرائیل به معترضان سوری در درعا
برخورد پهپاد با هواپیمای مسافربری در آسمان نیویورک
ادعای ترامپ: نشست دوحه شاید مهم باشد
ارتش جزئیات برنامه‌های مراسم بدرقه رهبر شهید را اعلام کرد
حمایت ویژه بنیاد ملی علم ایران از زنان و مادران پژوهشگر
روحانی: رهبر شهید در برابر بزرگ‌ترین فشارها ایستادگی کرد
شکست حقوقی ترامپ در پرونده رسوایی جنسی
سازمان ملل: اختلافات لبنان و اسرائیل باید پشت میز مذاکره حل شود
دایی فرزندان رهبر شهید: مردم برای دختر دوم رهبر شهید دعا کنند
معاون سیاسی نیروی دریایی سپاه در سانحه رانندگی جان باخت
پایان رؤیای سامورایی‌ها؛ برزیل با بازگشتی تماشایی صعود کرد
غریب‌آبادی: تنگه هرمز دیگر به وضعیت سابق بازنخواهد گشت
تنگه هرمز روی میز ناتو؛ رایزنی استارمر و دبیرکل ناتو در لندن
راز پیراهن 9 میلیون دلاری مارادونا فاش شد
پنالتی‌های سرنوشت‌ساز؛ گل‌گهر آخرین بلیت آسیا را گرفت
جزئیات فعالیت بانک‌ها در مراسم رهبر شهید
مخبر: شهید لاریجانی زبان گویای عقلانیت راهبردی جمهوری اسلامی بود
دیدار مکرون و سلطان عمان در کاخ الیزه
نور ویدئو | تحول قضایی ؛ از مطالبه تا واقعیت
برد نفس‌گیر ایران مقابل سوریه در انتخابی جام‌جهانی بسکتبال
بقائی: فعلاً هیچ مذاکره‌ای با آمریکا در کار نیست
130 هزار گواهینامه مهارتی فرهنگ و هنر صادر شد
چرا برقراری آتش بس، آغاز نبرد بر سر تنگه هرمز را کلید زده؟
لبنان زیر آتش؛ با وجود توافق، اسرائیل 10 نفر را به شهادت رساند
عارف: بحران بانک‌ها از ضعف امنیت سایبری شروع شد
پاسخ قاطع ایران به ادعای مکرون
پشت‌پرده خرید جنجالی اف-35 از آمریکا
ایران ادعای ترامپ درباره نشست دوحه را رد کرد
لگدکوب شدن غرور ملی در آمریکا
قتل مادربزرگ برای تأمین هزینه عروسی مجلل
نخبگان اجازه ندهند تفرقه جای همبستگی ملی را بگیرد
آمار آسیایی‌ها در جام جهانی؛ ایران بدشانس‌ترین
بازدید رئیس‌جمهور از پژوهشکده صنایع غذایی و فرآورده‌های کشاورزی سازمان ملی استاندارد
دیوان عالی آمریکا دست ترامپ را بازتر کرد
نورویدئو | تنگه هرمز ؛ کره‌ای که باز می شود یا محکم تر
آماده‌باش 1000 مدرسه تهران برای مراسم تشییع رهبر شهید
روسیه: «مسیر ترامپ» با مخالفت ایران و چین مواجه می‌شود
آمریکا بخشی از تحریم‌های مرتبط با روسیه را لغو کرد
واکنش مسکو به قانون هسته‌ای فنلاند
نخست‌وزیر عراق به اسلام‌آباد دعوت شد
دعوت از پزشکان داوطلب برای خدمت در مراسم تشییع قائد امت
کاتس: با سنتکام برای عدم عقب‌نشینی از غزه، لبنان و سوریه توافق کردیم
افضل مقیمی، چهره ماندگار زبان‌شناسی ایران، درگذشت