×
حوادث
شناسه خبر : 232264
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/04/19 ساعت 15:15
جزئیات جدید از حفاری مشکوک در امامزاده عبدالله(ع)؛ یکی از مرتبطین شناسایی شد +فیلم

جزئیات جدید از حفاری مشکوک در امامزاده عبدالله(ع)؛ یکی از مرتبطین شناسایی شد +فیلم

دادستان ری درباره حفاری مشکوک در صحن امامزاده عبدالله(ع) توضیح داد: یکی از عاملان حفاری در امامزاده عبدالله شناسایی شده. این حفاری با هدف دستیابی به اموال تاریخی و اشیای گران‌بها انجام شده است.

نورنیوز - گروه حوادث :‌ در ادامه رسیدگی به پرونده حفاری مشکوک مجاور ضریح امامزاده عبدالله(ع)، این‌بار حفاری هدفمند و پیچیده‌تری در یکی از صحن‌های بیرونی مجموعه امامزاده انجام شده که با اقدام فوری دادستانی، پلیس امنیت و اداره میراث فرهنگی شهرستان ری، محل مورد نظر پلمب و ورود و خروج به آن ممنوع شد.

نوروز تقی‌پور، رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان ری، ر گفت‌و‌گویی با اشاره به حفاری جدید، گفت: «این‌بار حفاری در فاصله‌ای دورتَر از ضریح و در صحن بیرونی صورت گرفته است. تونلی به‌صورت هدفمند از داخل چاه تا نقطه‌ای مشخص ایجاد شده بود که خاک‌های آن نیز به شکل برنامه‌ریزی‌شده به داخل مقبره‌ای موسوم به "حکیم‌زاده" منتقل شده بود.»

او افزود: «این مقبره خانوادگی خارج از نظارت رسمی آستان امامزاده عبدالله(ع) اداره می‌شود. در بازدید میدانی، آثار حفاری، خاک‌های تازه، ابزار حفاری و بسته‌بودن درب مقبره مشاهده شد که بلافاصله پس از هماهنگی با معاون دادستان، دستور پلمب فوری مقبره صادر شد.»

تقی‌پور با تأکید بر مستندسازی کامل این رخداد گفت: «اسناد تصویری، شامل عکس‌ها و ویدئوها از محل حفاری، دهانه چاه و تونل و فضای داخلی مقبره تهیه شده و به مقام قضایی تحویل داده شده است.»

او با هشدار درباره تکرار چنین وقایعی گفت: «این دومین بار در مدت کوتاه اخیر است که حفاری غیرمجاز در محدوده امامزاده عبدالله(ع) گزارش می‌شود. چنین اتفاقاتی زنگ خطری جدی برای نهادهای متولی این اماکن است.»

رئیس میراث فرهنگی ری در پایان با اشاره به ادامه روند قضایی خاطرنشان کرد: «با همکاری دادستانی و نیروی انتظامی، بررسی پرونده با جدیت ادامه دارد و در صورت شناسایی متخلفان، برخورد قانونی انجام خواهد شد.»

حفاری مشکوک پیش از این
نخستین مورد حفاری مشکوک در تاریخ ۱۳ مردادماه و در اتاقکی مجاور ضریح امامزاده عبدالله(ع) صورت گرفته بود. در آن زمان نیز، ادارات اوقاف و میراث فرهنگی اعلام کردند که این حفاری مورد تأیید آن‌ها نیست و با دستور دادستان وقت، عملیات غیرقانونی متوقف شد.

اکنون با گذشت تنها چند ماه، حفاری دوم با الگوی پیچیده‌تر و انتقال هدفمند خاک به مکان مجاور، احتمال وجود یک شبکه سازمان‌یافته برای دست‌درازی به گنجینه‌های احتمالی تاریخی را تقویت کرده و ضرورت نظارت شدیدتر بر اماکن مذهبی تاریخی جنوب تهران را دوچندان کرده است.

یکی از افراد مرتبط شناسایی شد

دادستان شهرستان ری در این باره توضیح داد: بررسی‌ها نشان داد حفاری در این مکان مذهبی به‌صورت مخفیانه و شبانه، با هدف دستیابی به اموال تاریخی و اشیای گران‌بها انجام شده و یکی از عاملان آن شناسایی شده است. به محض اطلاع دادستانی از موضوع، بلافاصله دستور پلمب و قفل‌گذاری محل از سوی پلیس امنیت اجرایی شد و پرونده قضایی با جدیت در حال رسیدگی است.

او سپس خبر داد: یکی از افراد مرتبط با این اقدام شناسایی و دستور دستگیری وی صادر شده است. اشخاص یا نهادهایی که به‌واسطه سهل‌انگاری یا قصور در نگهداری از این اماکن زمینه‌ساز چنین اقدامات مجرمانه‌ای شده باشند نیز تحت بررسی قرار گرفته‌اند و در صورت اثبات تخلف، برابر قانون با آنان برخورد خواهد شد.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
رعایت نرخ مصوب مرغ الزامی است
جایزه بهترین داور، بهترین بازیکن فوتسال و بهترین مربی زنان به ایرانی‌ها رسید
پیام تسلیت لاریجانی در پی درگذشت سردار افشار
حملات هوایی شدید رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
واکنش دفتر سیاسی انصارالله به شهادت رئیس ستاد کل ارتش یمن
ایران و پاکستان نیازمند یک استراتژی جامع در راستای گسترش همکاری‌ها هستند
تیم ملی فوتسال مردان هم برابر روسیه مساوی کرد + دیدار بعدی
ترامپ دوباره حماس را تهدید کرد
گفت و گو مقام‌های نظامی سازمان ملل و سه کشور درباره لبنان
ادامه جنگ اوکراین پیامد مستقیم حمایت تسلیحاتی غرب از کی‌یف است
پزشکیان عازم تهران شد
برندگان مسابقه جهانی عکاسی حیات وحش
ترامپ: گفت‌وگو با پوتین بسیار سازنده بود؛ در مجارستان با یکدیگر دیدار خواهیم کرد
سردار فدوی: بیش از 40 هزار پاسدار در لباس مقدس پاسداری به شهادت رسیده‌اند
گسترش همکاری‌های ایران و مصر در حوزه‌های پزشکی، سلامت و دارو
دیدار نماینده فلسطین با وزیر امور خارجه
سانحه واژگونی خودرو در کمربندی تفت +آمار مصدومین
انسداد کامل اتوبان شهید همت از ساعت 23 امشب
پیام تسلیت رئیس جمهور در پی درگذشت سردار افشار
ماچادو: ونزوئلا بزرگترین فرصت سرمایه‌گذاری شرکت‌های آمریکایی است
حملات گسترده روسیه به تاسیسات گازی شرق اوکراین
معاون نیروی زمینی سپاه: توسعه تاکتیک‌های نوین جزء برنامه‌های اصلی ما می‌باشد
رییس‌جمهور: دولت اهتمام ویژه‌ای به حل چالش کشاورزان اصفهان دارد
تلاش زلنسکی برای متقاعد کردن ترامپ جهت ارسال سلاح به اوکراین
جمهوری اسلامی ایران آغاز کننده اقدام تهاجمی سایبری علیه هیچ کشوری نیست
رکوردشکنی پاراوزنه‌برداری قهرمانی جهان با چاشنی طلا +فیلم
تقدیم پیام رهبر انقلاب از سوی لاریجانی به پوتین
آتش‌سوزی هولناک و گسترده در کارگاه مبل‌سازی محله مرتضی‌گرد +جزئیات آتش سوزی
وزارت دفاع انگلیس: سرعت پیشروی روسیه در اوکراین به نصف کاهش یافت
سرگردانی کنگره آمریکا / تعطیلی دولت دونالد ترامپ وارد سومین هفته شد
القسام: نام شهید الغماری در صفحات افتخار تاریخ ثبت خواهد شد
عملکرد درخشان امیرعلی احمدلو در مسابقات بدمینتون جوانان جهان 2025
جان مادر باردار 27 ساله توسط اورژانس هوایی نجات یافت
مشارکت مردمی در تصمیم گیری‌ها زمینه ساز افزایش سرمایه اجتماعی است
ترامپ: در حال گفت‌وگو با پوتین هستم
پسکوف: تحویل موشک‌های تاماهاوک به کی‌یف موجب سطح جدیدی از تنش می‌شود
گلبال قهرمانی آسیا؛ پیروزی ایران مقابل استرالیا + دیدار بعدی
حماس: رژیم صهیونیستی هیچ تفاوتی میان زنده و مرده فلسطینی‌ها قائل نمی‌شود
آکسیوس: ترامپ و پوتین پیش از سفر زلنسکی به واشنگتن امروز گفت‌وگو خواهند کرد
حفاظت از تخت‌ جمشید خط قرمز ماست
سرلشکر موسوی: یمن مقتدرانه در خط مقدم دفاع از ملت فلسطین قرار دارد
کشف 14 کیلو ماده مخدر در بندرخمیر هرمزگان
ترامپ : نخست‌وزیر هند متعهد شده خرید نفت از روسیه را متوقف کند
25 دستگاه ماینر غیرمجاز در میاندوآب کشف شد
وضعیت هولناک از پیکرهای اسرای شکنجه‌شده غزه +عکس
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب در پی درگذشت خیّرِ نیکوکار حاج حسین مهدیان
شمار شهدای جنگ نسل‌کشی در غزه به 67 هزار و 967 نفر رسید
پزشکیان در نشست تخصصی آب و کشاورزی در اصفهان حاضر شد
تحویل اجساد 9 اسیر رژیم صهیونیستی از حماس
تساوی دختران فوتسال ایران و روسیه
X
آگهی تبلیغاتی