×
بین الملل
شناسه خبر : 232260
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/04/18 ساعت 11:40
مکرون در لندن؛ اتحاد جدید فرانسه و انگلیس برای مقابله با قدرت‌های نوظهور؟

نورنیوز بررسی می‌کند؛

مکرون در لندن؛ اتحاد جدید فرانسه و انگلیس برای مقابله با قدرت‌های نوظهور؟

سفر رسمی مکرون به بریتانیا پس از 17 سال، با استقبال گرم خاندان سلطنتی و سخنرانی در پارلمان، نه‌تنها نشانه‌ای از احیای روابط پاریس-لندن بلکه هشداری راهبردی درباره تجدید سیاست‌های بحران‌ساز، ضد مهاجرتی و استعمارگرایانه در غرب آسیا است.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: سفر سه‌روزه امانوئل مکرون به بریتانیا، آن‌هم در چارچوبی تشریفاتی و با حضور چهره‌های شاخص سلطنتی، نه صرفاً یک بازدید دیپلماتیک، بلکه تجلی بازگشت تدریجی به الگوهای ائتلافی قدیمی پاریس-لندن است. دیدار با چارلز سوم، ضیافت در قصر وینزور و سخنرانی مکرون در پارلمان بریتانیا، حاکی از اراده‌ای دوگانه برای تقویت همکاری‌های راهبردی در حوزه‌های مهاجرت، دفاعی، تجاری و حتی سیاسی است. همزمانی این تحولات با تغییر رویکرد بریتانیا نسبت به اتحادیه اروپا نیز حاکی از آن است که «شکست نرم برگزیت» و بازگشت تدریجی لندن به مسیر همگرایی اروپایی آغاز شده است.

شکست برگزیت و تقویت وابستگی اروپا

مکرون در پارلمان بریتانیا هشدار داد که وابستگی فناوری و اقتصادی اروپا به آمریکا و چین، تهدیدی بلندمدت برای استقلال استراتژیک قاره سبز است. این سخنان، پیام واضحی به نخبگان اروپا دارد: راه خروج از بحران اقتصادی، انسجام درون‌قاره‌ای و بازگشت به سیاست‌های واحد است. برگزیت نه‌تنها استقلال برای لندن نیاورد، بلکه با سقوط پیاپی دولت‌ها و ناکارآمدی سیاست‌های اقتصادی، بریتانیا را به سمت بازتعامل با اروپا سوق داده است. همزمان، قدرت‌های اروپایی درگیر جنگ‌های نیابتی، وابستگی‌های جدید و تهدیدات بیرونی شده‌اند که نیاز به اتحاد درون‌قاره‌ای را دوچندان می‌کند.

جنگ‌طلبی پنهان در پوشش همکاری استراتژیک

هرچند دیدار مکرون با هدف «تقویت همکاری دفاعی» عنوان شد، اما سوابق سه‌ساله پاریس و لندن در قبال جنگ اوکراین، واقعیت دیگری را آشکار می‌کند. دو کشور با صرف صدها میلیارد یورو برای توسعه تسلیحات، نه‌تنها در آتش جنگ اوکراین دمیده‌اند، بلکه از این بحران به‌عنوان فرصتی برای پیشبرد جاه‌طلبی‌های نظامی علیه روسیه و تقویت جایگاه خود در معادلات اروپایی بهره می‌برند. اکنون که روسیه در حال تثبیت موقعیت در میدان نبرد است، نزدیکی مجدد مکرون و بریتانیا را باید تلاشی برای حفظ شعله‌های این بحران دانست، نه نشانه‌ای از صلح‌طلبی.

موج جدید سرکوب مهاجران و بازتولید فتنه‌ها

یکی از محورهای کلیدی سفر مکرون، تقویت همکاری لندن و پاریس در مقابله با مهاجرین و پناه‌جویان بود؛ سیاستی که در تناقض کامل با شعارهای حقوق بشری غربی قرار دارد. اردوگاه‌های غیراستاندارد در فرانسه، مرگ مهاجران در کانال مانش و سرکوب سیستماتیک پناه‌جویان در انگلیس، همگی نشان از یک بحران انسانی عمدی دارد. این رویکرد در کنار تحرکات استعماری پنهان دو کشور در غرب آسیا، از جمله حمایت از رژیم صهیونیستی و حضور امنیتی در لبنان و سوریه، نشانگر موج جدیدی از فتنه‌انگیزی‌های ساختاری علیه ملت‌های منطقه است. رسانه‌هایی چون BBC نیز با ترویج یادمان سایکس-پیکو و تریبون‌سازی برای گروه‌های تروریستی، این سناریو را تکمیل می‌کنند.


نظرات

آخرین اخبار
جزئیات برنامه‌های سحرگاه رمضان 1405 در شبکه‌های سیما
مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا در شرایط تصاعد بحران
قیمت زولبیا و بامیه ماه رمضان 1405 اعلام شد
سپاهان ایران - الاهلی قطر ؛ دوئل مرگ و زندگی در الثمامه
قیمت گوشت قرمز امروز 29 بهمن 1404 + جدول
پیش بینی وضعیت آب و هوا گیلان فردا پنجشنبه 30 بهمن 1404
قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه 29 بهمن 1404+ جدول
ریزش بیش از 40 هزار واحدی شاخص بورس
زلنسکی رئیس جمهور بلاروس را تحریم کرد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز چهارشنبه 29 بهمن 1404+ جدول
سخنگوی دولت: نرخ ارز دارو ثابت ماند
121 هزار و 581 داوطلب در انتخابات شوراهای روستا ثبت‌نام کردند
میدری: مبلغ کالابرگ با تورم افزایش می‌یابد
چه کسانی نباید روزه بگیرند؟
اجرای سهمیه سوخت به کارت بانکی مالکان خودرو از سال آینده
کنکور 1405 طبق قوانین قبلی برگزار می شود
افزایش چشمگیر یارانه آرد و نان در بودجه سال آینده
قدرت هوایی ایران با هم‌افزایی جنگنده و پهپاد افزایش می‌یابد
رزمایش دریایی ایران و روسیه فردا آغاز می‌شود
اجرای طرح موقت مقابله با سارقان خشن در کشور
رایزنی نخست‌وزیر انگلیس و ترامپ درباره مذاکرات ایران
آخرین وضعیت ترافیکی آزادراه‌ها و محورهای کشور
جزئیات تفاهم‌نامه‌های اقتصادی ایران و روسیه
پیام ناو و ضدناو؛ رمزگشایی از بیانات راهبردی رهبر معظم انقلاب
جزئیات بازگشت 151 شیء تاریخی ایران از چین اعلام شد
نحوه ثبت درخواست برای جبران خسارت دی‌ماه در تهران
186 معلم ایرانی به مدارس خارج از کشور اعزام شدند
آزادی بسیاری از بازداشتی‌های زیر 18 سال در حوادث اخیر
پادکست | مدیریت خشم در خانه چگونه آتش را خاموش کنیم؟
رویترز: پیشرفت مذاکرات ایران و آمریکا بهای نفت را کاهش داد
«جادوگر فوتبال» به 5 سال حبس محکوم شد
تعویق محاکمه نیکلاس مادورو در آمریکا
شیوه جدید پرداخت یارانه اعلام شد
ساعت کاری ادارات در ماه رمضان 1404 اعلام شد
آیا پدرخوانده ترامپ، ناقوس جنگ را به صدا در می آورد؟
شکاف بین نسلی چیست و چطور پدید آمده است؟
ادعای تلگراف درباره توافق ایران و آمریکا بر سر عناصر بالقوه
4 چیز که نمی‌توانستیم بگوییم و دیروز گفته شد
آکسیوس: مذاکرات اوکراین و روسیه در ژنو به بن‌بست رسید
معاون ترامپ: متحدان اروپایی به منافع خود آسیب می‌زنند
افزایش نرخ ارز در سایه نظم رانتی
فنلاند تصمیم رژیم صهیونیستی درباره کرانه باختری را محکوم کرد
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز چهارشنبه 29 بهمن 1404+ جدول
ژنو، دو مذاکره و یک بازنده مشترک
تکرار اتهام زنی آمریکا در مورد آزمایش هسته‌ای مخفی چین
اقتصادنگار | دستمزد ناچیز کارگران برای سبد گران معیشت
واتیکان: در هیات موسوم به «صلح غزه» رئیس جمهور آمریکا شرکت نخواهیم کرد
نخست‌وزیر مجارستان: امید سران کشورهای اروپایی به پیروزی کی‌یف بر مسکو، توهم‌آمیز است
زلنسکی: رویکرد ترامپ منصفانه نیست
معاون رئیس‌جمهور آمریکا: مذاکرات با ایران به نوعی خوب پیش رفت