×
بین الملل
شناسه خبر : 232227
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/04/18 ساعت 09:47
ذخایر موشک‌های رهگیر پاتریوت آمریکا پس از حملات به خاورمیانه دچار بحران شد

ذخایر موشک‌های رهگیر پاتریوت آمریکا پس از حملات به خاورمیانه دچار بحران شد

رسانه‌های غربی از بحران کم‌سابقه‌ای در ذخایر موشکی آمریکا خبر می‌دهند؛ جایی که تنها 25 درصد از موشک‌های پاتریوت مورد نیاز برای اجرای برنامه‌های نظامی پنتاگون باقی مانده و همین موضوع، دولت ترامپ را ناچار به توقف موقت انتقال تسلیحات به اوکراین کرده است.

نورنیوز - گروه بین الملل :‌ یک رسانه معتبر انگلیسی در گزارشی فاش کرد که ایالات متحده در حال حاضر تنها حدود ۲۵ درصد از ذخایر موشک‌های رهگیر پاتریوت مورد نیاز برای اجرای کامل طرح‌های نظامی پنتاگون را در اختیار دارد. این کاهش چشمگیر، نتیجه مصرف گسترده این سامانه‌ها در خاورمیانه بوده و پیامد آن، توقف موقت ارسال تسلیحات به اوکراین از سوی دولت آمریکا بوده است.

بر اساس این گزارش، کاهش سطح ذخایر باعث نگرانی جدی در پنتاگون شده، به‌گونه‌ای که توانایی واشنگتن برای مشارکت در عملیات‌های نظامی آینده زیر سوال رفته است. در پی این شرایط، معاون وزیر دفاع آمریکا دستور داده که هرگونه ارسال تسلیحات متوقف شده و بررسی دقیقی درباره مقصد نهایی محموله‌ها صورت گیرد.

با این وجود، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، روز دوشنبه در پاسخ به سوالی از خبرنگاران اعلام کرد که قصد دارد مقداری سلاح بیشتر برای اوکراین ارسال کند، اما به وضوح نگفت که آیا این محموله شامل سامانه‌های پاتریوت خواهد بود یا نه.

به نوشته گاردین، منابع مطلع گفته‌اند ترامپ در تماسی تلفنی با ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، تأکید کرده که مسئول توقف کمک‌ها نبوده و صرفاً دستور بازبینی سطح ذخایر را داده است. این تصمیم براساس داده‌های سامانه مدیریت ذخایر تسلیحاتی پنتاگون اتخاذ شده؛ سامانه‌ای که سطح حداقلی لازم برای پشتیبانی از برنامه‌های نظامی آمریکا را رصد می‌کند.

این ارزیابی از اوایل فوریه، در پی افزایش ارسال موشک‌های پاتریوت به منطقه برای حمایت از اسرائیل، با جدیت بیشتری دنبال شد. پس از حمله آمریکا به تأسیسات هسته‌ای ایران و پاسخ متقابل تهران با شلیک موشک به پایگاه «العدید» در قطر، آمریکا حدود ۳۰ موشک پاتریوت را به‌کار گرفت که این اقدام فشار مضاعفی بر ذخایر وارد کرد.

توقف ارسال تسلیحات به اوکراین در حالی رخ داد که این کشور اخیراً هدف بزرگ‌ترین حمله هوایی روسیه قرار گرفت و کی‌یف در تأمین تسلیحات دفاعی با بحران جدی روبه‌روست. از سوی دیگر، اوکراین امکان خرید مستقیم تسلیحات از شرکت‌های دفاعی آمریکایی را ندارد، زیرا تحویل این تجهیزات، سال‌ها زمان خواهد برد و اولویت با وزارت دفاع آمریکاست.

در پایان گزارش گاردین آمده است، ترامپ به دلیل افزایش نارضایتی از رویکرد پوتین در قبال جنگ اوکراین، تصمیم گرفته بخشی از تسلیحات دفاعی را برای کی‌یف آزاد کند. با این حال، کاخ سفید و پنتاگون هنوز مشخص نکرده‌اند که آیا این محموله‌ها شامل سامانه‌هایی خواهد بود که ذخایر آن‌ها در وضعیت بحرانی قرار دارد یا خیر.


اخبار مرتبط
تعلیق فروش سامانه‌های پاتریوت به اروپا  از سوی آمریکا
یکشنبه 1404/06/30 ساعت 08:51
نشریه آتلانتیک:
تعلیق فروش سامانه‌های پاتریوت به اروپا از سوی آمریکا
در گزارش نشریه آتلانتیک آمده است: پنتاگون با استناد به کاهش ذخایر برخی از تسلیحات، درخواست‌های جدید از سوی اروپا برای خرید سامانه‌های دفاع هوایی پاتریوت و موشک‌هایی که قابلیت شلیک شدن از این سامانه‌ها دارند را مسدود کرده است.
معادله قدرت و استراتژی بقا
شنبه 1404/04/21 ساعت 10:00
ابراهیم متقی
معادله قدرت و استراتژی بقا
شکل‌بندی قدرت در خاورمیانه همواره با تغییرات مرحله‌ای و سیکلی همراه است. علت اصلی ظهور تغییرات مرحله‌ای را باید در معادله قدرت و ساختار جست‌وجو کرد. شکل‌بندی قدرت در شرایطی تغییر پیدا می‌کند که زمینه برای ظهور قالب‌های گفتمانی، تغییرات نسلی و دگرگونی در پارادایم‌های فناورانه حاصل شود.
ژنرال صهیونیست: موشک‌های رهگیر کافی برای مقابله با موشک‌های بالستیک ایران نداریم
یکشنبه 1404/03/25 ساعت 17:29
ژنرال صهیونیست: موشک‌های رهگیر کافی برای مقابله با موشک‌های بالستیک ایران نداریم
اسحاق بریک، ژنرال صهیونیستی، اعلام کرد که اسرائیل انبار موشک‌های رهگیر کافی برای مقابله با تعداد بالای موشک‌های بالستیک ایران ندارد، در حالی که تهران قصد دارد پرتاب موشک‌ها را حتی پس از اتمام موجودی «حیتس» ادامه دهد.
آلمان اولین سامانه‌های پاتریوت را به اوکراین ارسال کرد
جمعه 1403/04/15 ساعت 16:56
آلمان اولین سامانه‌های پاتریوت را به اوکراین ارسال کرد
سفیر آلمان در اوکراین در پیامی توئیتری اعلام کرد که اولین سامانه‌های موشکی پاتریوت وارد کی‌یف شده است.
سامانه‌های پاتریوت آمریکا راهی اوکراین می‌شوند
پنج‌شنبه 1403/03/31 ساعت 18:40
سامانه‌های پاتریوت آمریکا راهی اوکراین می‌شوند
فایننشال تایمز گزارش داد که دولت آمریکا قرار است تمام سفارش‌های باز برای سامانه‌های دفاع هوایی پاتریوت و موشک‌های رهگیر را متوقف کند تا اینکه اوکراین تجهیزات کافی برای دفاع در برابر حملات هوایی روسیه داشته باشد.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
جهش‌های ژنتیکی نادری که علت احتمالی ADHD هستند
نقش زرشک در پاکسازی صفرا و محافظت از کبد
مدل چینی Kimi K2 بالاتر از GPT-5
دومینوی استعفا در بی‌بی‌سی
آلودگی هوا مدارس اراک، ساوه و شازند را در روز شنبه تعطیل کرد
جزئیات قتل پزشک متخصص در اسلام‌آبادغرب
آغاز عملیات اطفای حریق با ایلیوشین‌های 40 تنی از فردا
جدول مدالی بازی‌های کشورهای اسلامی/ رتبه سوم ایران با 29 طلا
قائم‌پناه: شایعات درباره استعفای رئیس‌جمهور صحت ندارد
مدارس اصفهان فردا فعال است
دستور قضایی برای شناسایی عاملان آتش‌سوزی جنگل‌های چالوس
اتحادیه اروپا : روسیه هیچ حقی برای گرفتن امتیاز از اوکراین ندارد
آماده مذاکره برای توقف تجاوزات اسرائیل هستیم
دستور عارف برای بسیج همه ظرفیت‌ها جهت مهار آتش‌ جنگل‌های هیرکانی
مدارس اردکان روز شنبه تعطیل شد
مدارس و دانشگاه‌های برخی شهرهای خوزستان تعطیل شد
اولیانوف: با گروسی نشستی درباره ایران و اوکراین داشتم
پاسخ عراقچی به دعوت وزیر خارجه لبنان برای مذاکره
جریمه 200 هزار تومانی برای تردد غیرمجاز در طرح زوج و فرد از فردا
شیوع آنفولانزا مدارس مشهد را غیر حضوری کرد
گزارش تصویری| اولین شب مراسم عزاداری شهادت حضرت زهرا(س) با حضور رهبر انقلاب
از فردا طرح زوج و فرد از درب خانه اجرا می‌شود
پوتین: طرح آمریکا درباره اوکراین را دریافت کردیم
ماموریت اصلی برچیدن حماس و خلع سلاح نوار غزه است
ایتالیا از طرح ترامپ برای اوکراین حمایت کرد
اطلاعیه کارگروه اضطرار آلودگی هوای استان تهران
شاخص کیفیت هوا در شهرهای بزرگ تا ساعت 20 امشب
طرح آمریکا برای صلح اوکراین هنوز ارائه نشده است
حمله دوباره رژیم اسرائیل به جنوب لبنان
اعزام سه فروند بالگرد وزارت دفاع برای اطفای حریق جنگل‌های شمال
رایزنی بین‌المللی برای خاموش کردن آتش‌سوزی جنگل‌های چالوس
دستور مادورو به ارتش و نیروهای مردمی برای دفاع از تأسیسات نفت و گاز
تصاویر از اولین شب مراسم عزاداری شهادت حضرت زهرا(س) با حضور رهبر معظم انقلاب + فیلم
قطعنامه ضدایرانی شورای حکام ضربه جدی به اعتبار آژانس اتمی است
ترامپ برای اوکراین ضرب الاجل تعیین کرد
مدارس ابتدایی ارومیه به دلیل آلودگی هوا تعطیل شد
بنت، اسرائیلی‌ها را به تظاهرات فراخواند
پیام وزیر ورزش به ورزشکاران افتخار آفرین در بازی‌های همبستگی کشورهای اسلامی
شاخص آلودگی هوای تهران به 144 رسید
زلنسکی: ما از جنس فولادیم، اما حتی قوی‌ترین فلزها هم می‌شکنند!
استارمر: اوکراین باید آینده خود را تعیین کند
ساپینتو: زمین ورزشگاه تختی هیجان انگیز بود + فیلم
زلنسکی: اوکراین برای شراکت با آمریکا کرامت خود را خواهد داد
عراقچی: ایران هیچ تجربه مثبت و قابل اتکایی از مذاکره با دولت ترامپ ندارد
ریابکوف: اروپا مانع اصلی حل‌وفصل پرونده هسته‌ای ایران است
حادثه رانندگی در لارستان با 8 مصدوم
شرکت دولتی ضرر بدهد، هم پاداش ممنوع است هم مدیران عوض می‌شوند
تماس‌ رهبران اروپایی با زلنسکی در پی غافلگیری طرح صلح پیشنهادی آمریکا
مهرداد صدیقیان به سوگ پدرش نشست
بیانیه وزارت خارجه روسیه در پی صدور قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام آژانس
X
آگهی تبلیغاتی