×
بین الملل
شناسه خبر : 232138
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/04/17 ساعت 16:33
درخواست نوبلِ صلح برای جانیان جنگ‌طلب!

نورنیوز فضاحت معرفی ترامپ برای جایزه صلح نوبل از سوی نتانیاهو را بررسی می‌کند؛

درخواست نوبلِ صلح برای جانیان جنگ‌طلب!

معرفی ترامپ به عنوان نامزد جایزه صلح نوبل از سوی نتانیاهو، آیینه‌ای است برای درک یک واقعیت تلخ‌تر؛ فروپاشی نظام معنایی سیاست جهانی. جایی که ریاکاری بر دیپلماسی، توهم بر تحلیل و خشونت بر عقلانیت سلطه یافته است. جهان امروز نه بر بنیاد تعادل و ارزش، که بر اساس تصویرسازی، نمایش و هیاهو مدیریت می‌شود. در چنین جهانی، جایزه صلح می‌تواند به جنگ‌طلبان برسد!

نورنیوز- گروه بین‌الملل: در جهانی که واژگان، معناهای خود را از دست داده‌اند، صلح هم دیگر صلح نیست. وقتی نخست‌وزیر خونریز رژیم صهیونیستی به دیدار رئیس جمهور متوهم آمریکا رفت، سر میز شام، دست‌نوشته‌ای به دونالد ترامپ داد و گفت:« من می‌خواهم به شما نامه‌ای را تقدیم کنم که به کمیته صلح نوبل فرستاده‌ام. این نامه، نامه نامزدی شما برای جایزه صلح نوبل است. »

نامه شرم‌آور صلح

 بنیامین نتانیاهو در حالی معرفی‌نامه جایزه صلح نوبل را به نام ترامپ سند زده که دیوان بین‌المللی کیفری «لاهه» در آبان ۱۴۰۳ دستور بازداشت خود او را به اتهام ارتکاب جنایت جنگی، جنایت علیه بشریت و استفاده از گرسنگی (گرسنه‌سازی مردم غزه) به عنوان یک سلاح صادر کرد! گیرنده نامه نیز کسی است که دستور ترور، تحریم، و حمایت بی‌قید از اشغال کشورها را در کارنامه سیاسی‌اش دارد. حالا با این سوابق عجیب که دهنده و گیرنده معرفی‌نامه دارند واقعا نباید پرسید که ما در کجای تاریخ و در کدام پله از حضیض اخلاق بین الملل ایستاده‌ایم؟ آیا این لحظه، لحظه زوال کامل سیاست نیست؟  

  نتانیاهو، که علاوه بر دیوان کیفری لاهه، سازمان عفو بین الملل هم ضرورت بازداشت او را به دلیل عملکرد ارتش تحت فرمانش در نوار غزه، تصدیق کرده، با این اقدامش در جایگاه تمسخر قوانین بین الملل نشسته است. وقیح‌تر اینکه نخست وزیر رژیم صهیونیستی، کسی را برای جایزه صلح نوبل نامزد کرده که با انتقال سفارت آمریکا به بیت‌المقدس، حمایت بی‌چون‌وچرا از شهرک‌سازی در سرزمین‌های اشغالی، لغو برجام، تشدید تحریم‌های غیرانسانی علیه مردم ایران، و نقض صریح حقوق فلسطینیان، خود در زمره یکی از مؤثرترین چهره‌های تخریب صلح خاورمیانه قرار گرفته است.

این نه یک شوخی تلخ، بلکه بیانیه‌ای نمادین برای پایان همه مفاهیمی است که بشریت، زمانی به آنها امید بسته بود: عدالت، مسئولیت، کرامت انسانی، و صلح. آیا این همان نوبل صلحی نیست که در سال ۱۹۷۳ به هنری کیسینجر، معمار کودتاهای خونین در آسیا و آمریکای لاتین اعطا شد؟ امروز، ترامپ به صف سیاستمدارانی پیوسته است که درکی نامعقول از مفهوم صلح دارند. این بار البته، نه به انتخاب کمیته نروژی نوبل، بلکه به واسطه دست‌نوشته نخست‌وزیری که بمب بر بیمارستان و مدرسه فرود می‌آورد. این تحقیر صلح است؛ توهین به قربانیان مظلوم جنگ؛ و تمسخر حافظه تاریخی بشر.

فروپاشی نظام معنایی سیاست

اما به این رخداد تأسف‌بار، باید فراتر از یک خبر نگاه کرد. این ماجرا آیینه‌ای است برای درک یک واقعیت تلخ‌تر: فروپاشی نظام معنایی سیاست جهانی. جایی که ریاکاری بر دیپلماسی، توهم بر تحلیل و خشونت بر عقلانیت سلطه یافته است. جهان امروز نه بر بنیاد تعادل و ارزش، که بر اساس تصویرسازی، نمایش و هیاهو مدیریت می‌شود. سیاستمداران نه به خاطر آرمان‌ها، که بر پایه الگوریتم‌های شبکه‌های اجتماعی، نظرسنجی‌ها و شوهای تبلیغاتی دست به کنش می‌زنند. در چنین جهانی، صلح می‌تواند در دستان جنگ‌طلبان باشد، همان‌طور که دروغ، گاه بیشتر از حقیقت باورپذیر است.

اقدام نتانیاهو البته تنها ترفند رسانه‌ای نیست. این حرکت، اعلام حمایت صریح از سیاست‌های ترامپ و سپاس گزاری از او به خاطر این سیاست هاست؛ تلاشی برای انسجام بخشیدن به جناح‌های راست افراطی در اسرائیل و آمریکا، که در سیاست خارجی خود هیچ مرزی برای خشونت و تحمیل نمی‌شناسند. در واقع، این نامه نه برای نوبل، بلکه برای سیاست‌ورزی جناحی، برای تقویت لابی‌ها، و برای استمرار همان پروژه‌ای نوشته شده که خاورمیانه را در آتش و خاکستر رها کرده است.

در برابر چنین نمایش‌های رسوایی‌آوری، آنچه بیش از همه به چشم می‌آید، سکوت جهان است. سکوت نهادهای بین‌المللی، سکوت روشنفکران غربی، سکوت رسانه‌هایی که روزی خود را پاسداران حقیقت می‌دانستند. اما گویا امروز، حقیقت هزینه دارد و شرافت سیاسی، کالایی کمیاب شده است. ما در عصری زندگی می‌کنیم که جنایتکاران، مدعیان صلح‌اند و قربانیان، متهمان تروریسم. مفاهیم واژگون شده‌اند و معیارها تهی. اگر روزی سقراط برای «پرسش از عدالت» جام شوکران نوشید، امروز عدالت با لیوان کریستالیِ دیپلماسی در کاخ سفید صرف می‌شود، آن‌هم از سوی کسانی که بمب بر مدارس می‌ریزند و سپس برای دریافت جایزه صلح، لبخند می‌زنند.

شاید اکنون وقت آن است که بپرسیم آیا نوبلِ صلح، خود نیاز به نجات ندارد؟ آیا زمان آن نرسیده که این جوایز جهانی دوباره به معنای نخستین خود بازگردد؟ صلح، اگر قرار است باقی بماند، باید در دست کسانی باشد که برای آن هزینه داده‌اند. در دستان مادران فلسطینی که فرزندان‌شان را در آوار از دست داده‌اند؛ در نگاه مردمان لبنان، یمن، سوریه، افغانستان و ایران، و در دل تمام آنانی که قربانی بازی‌های بزرگ سیاست ضداخلاقی دولت‌های متجاوز شده‌اند. و اگر روزی جایزه‌ای به جنایتکاران تعلق گیرد، این نه صلح، بلکه فقط سند ورشکستگی وجدان بشریت خواهد بود.


نظرات

آخرین اخبار
نورنما | آهوهای خارک از ترس انفجار به خیابان پناه بردند
نجات 40 مسافر و کارمند در آتش سوزی هتل مشهد
آغاز تنش تجاری جدید؛ تعرفه 25 درصدی آمریکا علیه برزیل
یارانه نقدی تیرماه واریز شد؛ 28 میلیون نفر مشمول دریافت شدند
کشف 1.5 میلیارد تومان برنج احتکاری درلرستان
آرژانتین در جمع بزرگان تاریخ جام جهانی؛ رکوردی که مسی و یارانش ثبت کردند
پیام اسکالونی برای اسپانیا قبل از فینال؛ آرژانتین آماده آخرین نبرد است
علیرضا فغانی داور فینال جام‌جهانی 2026 شد
چرا انگلیس مقابل آرژانتین شکست خورد؟ پاسخ سرمربی سه‌شیرها
آمار شوکه‌کننده از بازدهی بازارها؛ طلا چند برابر مسکن رشد کرد؟
پشت پرده گفت‌وگوی کاتس و وزیر دفاع آمریکا
قربانگاه منافع ملی
در عراق چه می گذرد؟
ادعای ارتش اسرائیل درباره ترور مسئول واحد تک‌تیرانداز حماس
پیش‌بینی قیمت طلا و سکه 25 تیر 1405؛ بازار در انتظار فتح قله‌های جدید
جاماندگان مصاحبه دکتری دانشگاه آزاد بخوانند؛ مهلت ثبت‌نام اعلام شد
هری کین راز شکست انگلیس مقابل آرژانتین را فاش کرد
بحران اعتماد به نتانیاهو ادامه دارد؛ رقابت نفسگیر احزاب اسرائیلی در نظرسنجی ها
آمادگی کامل توانیر برای تامین برق پایدار آزمون کارشناسی ارشد
تفاهم نامه را چه‌کسی پاره کرد؟
قهرمانی تیم میکس تکواندوی ایران با شکست روسیه در فینال
اذعان معاون ترامپ به ضعف دولت در مدیریت اسناد اپستین
روزهای 29 و 30 تیر از محور هراز تردد نکنید
تجاوز آمریکا و پاسخ بی‌سابقه ایران؛نبرد چندساعته تا طلوع آفتاب ،هشدار قرارگاه خاتم‌الانبیا
استانداری کرمان شایعه حمله به 5 نقطه استان را تکذیب کرد
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 25 تیر 1405+ جدول
موضع تازه پاکستان درباره بحران منطقه؛ زمان بازگشت به توافق فرا می‌رسد
هشدار درباره بحران برق اروپا؛ «منحنی اردک» بازار انرژی را به هم ریخت
هشدار سخنگوی ارتش: کنترل تنگه هرمز خط قرمز ایران است
جزئیات تعویق امتحانات نهایی 25 و 27 تیر درچهار استان جنوبی
آخرین وضعیت جاده‌های کشور ؛ ترافیک سنگین در چالوس و هراز
هشدار شدید ایران به آمریکا: زیرساخت بزنید، همه زیرساخت‌های منطقه را هدف می‌گیریم
سهم باشگاه‌های لیگ برتر از پاداش فیفا در جام جهانی 2026
مسی: رسیدن به دو فینال پیاپی جام جهانی کار هر کسی نیست
مارتینز راز صعود آرژانتین را فاش کرد؛ «با چاقو بین دندان‌ها جنگیدیم»
شب کابوس‌وار جود بلینگام؛ از پس گردنی به مدافع آرژانتین تا حذف انگلیس
قراردادی 82 میلیون دلاری ارسال لوله‌های توپ انگلیسی به اوکراین
چرا دیوان کیفری لاهه به دشمن شماره یک واشنگتن تبدیل شد؟
زمان اعلام نتایج کنکور ارشد مشخص شد
چرا پشت چراغ قرمز بی‌قراریم؟ کشف ریشه‌های یک رفتار همگانی
رویای واشنگتن؛ تغییر موازنه پس از جنگ
چراغ سبزِ نهادهای امنیتی برای برگزاری «کنکور سراسری» + زمان برگزاری کنکور
آغاز ماراتن آزمون کارشناسی ارشد 1405 از صبح امروز + راهنمای کامل
کالابرگ الکترونیکی امروز برای این گروه شارژ شد + جزئیات خرید
دیدارهای رده‌بندی و فینال جام جهانی 2026+ روز و زمان مسابقات
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 25 تیر+ وضعیت استان ها
جنگ سرد در زمین فوتبال؛ بنر جنجالی آرژانتینی‌ها علیه اشغالگری انگلیس
ورود اوپن‌ای‌آی به بازار گجت‌ها؛ رونمایی از بلندگوی هوشمند قابل حمل
حکم بازداشت بین‌المللی نتانیاهو در استانبول صادر شد
هند صادرکننده رسمی «مغزها»؛ وقتی فرار از وطن، استراتژی ملی می‌شود!