×
اجتماعی
شناسه خبر : 232065
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/04/17 ساعت 11:43

از اول امسال بیش از 717 هزار تبعه افغانستانی از کشور رفته‌اند

از ابتدای سال 1404 تا ششم تیر، بیش از 717 هزار تبعه افغانستانی از مرزهای دوغارون، میلک و خراسان جنوبی به کشورشان بازگشته‌اند.

نورنیوز-گروه اجتماعی: مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور اعلام کرد که از ابتدای سال ۱۴۰۴ تاکنون بیش از ۷۱۷ هزار و ۶۵۸ تبعه افغانستانی از سه مرز «دوغارون»، «میلک» و مرز خراسان جنوبی به کشورشان بازگشته‌اند. نادر یاراحمدی افزود که بیش از ۸۰ درصد این افراد به صورت خودمعرف داوطلبانه مراجعه کرده‌اند و روند بازگشت همچنان با قدرت ادامه دارد. وی گفت که برای تسهیل این روند، اردوگاه‌ها و زیرساخت‌های موقت در مناطق مرزی با همکاری استانداری‌ها تقویت شده است.

یاراحمدی همچنین خاطرنشان کرد که مهلت خروج دارندگان برگه‌های سرشماری تا ۱۵ تیرماه تعیین شده است تا امکان شرکت فرزندان این خانواده‌ها در امتحانات و دریافت کارنامه فراهم باشد و خروج با کمترین آسیب انجام شود. در اوج این روند، تنها در یک روز بیش از ۲۹ هزار نفر از مرز دوغارون عبور کردند که مشکلات ایجاد شده با بسیج امکانات استانی و حمایت استانداران به سرعت مدیریت شد.

همکاری‌های دوطرفه و حمایت‌های حقوقی

مدیرکل امور اتباع به همکاری و مذاکرات انجام‌شده با مقامات دولت افغانستان اشاره کرد و گفت: در سمت افغانستان نیز مشکلاتی وجود دارد که برای حل آنها آمادگی کامل اعلام شده است. وی افزود که دولت افغانستان امسال اقدام به صدور مدارک هویتی برای مهاجرانی کرده است که بعد از سال ۱۴۰۰ وارد ایران شده‌اند و برای صدور یا تمدید گذرنامه، مراکز جدیدی در داخل ایران اجاره کرده‌اند. همچنین نمایندگان دولت افغانستان در مراکز بازگشت ایران حضور دارند تا نظارت و پیگیری‌های لازم را انجام دهند.

یاراحمدی به مشکلات حقوقی و مالی برخی اتباع در مسیر خروج اشاره و اعلام کرد که دفاتر مددکاری و حقوقی به صورت رایگان در ۱۹۱ دفتر استانی فعال هستند تا به مسائل حقوقی مهاجران رسیدگی کنند. وی افزود که اگر کسی حقوقش پرداخت نشده یا با مشکل روبرو شده، می‌تواند بدون پرداخت هزینه و با معرفی وکیل رسمی پیگیری کند. همچنین تأکید شد که تخلفات انسانی در این طرح بزرگ اجتناب‌ناپذیر است اما با هر مورد برخورد قاطع می‌شود و دوربین‌های نظارتی در اردوگاه‌ها فعال هستند.

مدیریت ورود و خروج؛ الزام به ثبت‌نام و رعایت کرامت انسانی

یاراحمدی یادآور شد که اتباع غیرمجاز باید حتماً در دفاتر اشتغال اتباع خارجی ثبت‌نام و برگه سرشماری دریافت کنند و بر اساس نوبت‌دهی منظم از کشور خارج شوند. مراجعه ناگهانی و بدون طی این روند باعث ایجاد تراکم و بی‌نظمی می‌شود و تنها کسانی که بر اساس نوبت مراجعه کنند می‌توانند به سهولت از کشور خارج شوند.

وی همچنین تصریح کرد که روند خروج با رعایت کامل کرامت انسانی و اصول حقوقی انجام می‌شود. در مواردی مانند بیماری یا پرونده‌های حقوقی، کمیسیون‌های پزشکی تشکیل شده و در صورت وجود جریمه خروج دیرهنگام، نهایت تساهل اعمال خواهد شد. مدیرکل امور اتباع افزود که هیچ روند سیستماتیکی برای تضییع حقوق مهاجران وجود ندارد و دولت ایران خود را موظف به رعایت اصول اخلاقی در همه مراحل می‌داند.

پیامدهای حضور غیرمجاز و سیاست‌های آینده

یاراحمدی به چالش‌های حضور غیرمجازها در کشور اشاره و اظهار داشت که این موضوع آسیب‌های امنیتی، اقتصادی و اجتماعی به همراه دارد و دولت چهاردهم عزم جدی برای ساماندهی و خروج این افراد دارد. وی افزود که افرادی که به صورت غیرقانونی دستگیر می‌شوند، در لیست سیاه قرار گرفته و مدت طولانی نمی‌توانند وارد کشور شوند، اما کسانی که خودمعرف و داوطلبانه خارج می‌شوند می‌توانند در آینده برای اخذ روادید اقدام کنند.

وی همچنین به شایعات مطرح شده در برخی رسانه‌ها واکنش نشان داد و تاکید کرد که ایران سال‌هاست میزبان میلیون‌ها مهاجر افغانستانی بوده و هیچ رفتار نژادپرستانه‌ای در روند خروج وجود ندارد. وی از مردم خواست با هوشیاری اجازه ندهند دشمنان با بزرگنمایی این موضوع به اختلافات قومی و اجتماعی دامن بزنند.

در پایان، مدیرکل امور اتباع هدف دولت را کاهش جمعیت اتباع خارجی به سقف استاندارد جهانی (حدود سه درصد جمعیت کشور) اعلام کرد و افزود که بیش از ۶ میلیون مهاجر در ایران حضور دارند که باید به تدریج این تعداد به حدود سه میلیون کاهش یابد. وی همچنین گفت وزارت کشور متعهد به رعایت حقوق انسانی و ارائه گزارش‌های منظم درباره روند ساماندهی و خروج مهاجران است.


اخبار مرتبط
موج بازگشت تعداد زیادی از افغان‌ها به کشورشان
شنبه 1404/04/21 ساعت 12:17
موج بازگشت تعداد زیادی از افغان‌ها به کشورشان
سازمان ملل اعلام کرد از آغاز سال جاری تاکنون بیش از 500 هزار مهاجر افغان از ایران و پاکستان به کشورشان بازگشته‌اند. این نهاد پیش‌بینی کرده تا پایان سال میلادی، حدود 3 میلیون نفر از مهاجران افغان به افغانستان بازگردند؛ موجی بی‌سابقه در سال‌های اخیر
گزارش تصویری| خروج اتباع افغانستانی غیرمجاز از مرز دوغارون
دوشنبه 1404/04/16 ساعت 21:57
گزارش تصویری| خروج اتباع افغانستانی غیرمجاز از مرز دوغارون
490 هزار تبعه افغانستانی غیرمجاز طی 100 روز گذشته از مرز دوغارون تایباد، کشور را ترک کردند. پایانه مرزی دوغارون این روزها شاهد بیشترین حجم خروج اتباع غیر مجاز افغانستانی است. در 13 تیرماه 26 هزار نفر از مرز عبور کردند که بخش قابل توجهی از آنان بدون مراجعه به اردوگاه و به صورت مستقیم به مرز آمده اند.
جریمه سنگین برای به‌کارگیری اتباع غیرمجاز؛ روزی 1.7 میلیون تومان
یکشنبه 1404/04/15 ساعت 17:40
جریمه سنگین برای به‌کارگیری اتباع غیرمجاز؛ روزی 1.7 میلیون تومان
بر اساس اعلام رسمی، کارفرمایانی که اقدام به به‌کارگیری اتباع خارجی غیرمجاز کنند، به پرداخت جریمه نقدی و حتی حبس محکوم خواهند شد.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
ایران‌نما | معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرهای ایران(66)؛ «بلداجی»
استاد فرشچیان درگذشت
تلاش واشنگتن برای توقف شورای امنیت درباره اشغال کامل غزه
شورای امنیت جلسه اضطراری «اشغال غزه» را به یکشنبه موکول کرد
«کریدور زنگزور»؛ مسیر تازه یا دام ژئوپلیتیکی برای ایران؟
پایان کار طارمی در اینتر؟ مقصد بعدی شاید لیگ برتر انگلیس
پزشکیان: عملکرد رسانه‌ها در جنگ 12 روزه توانست ایران را در سطح جهان مطرح کند
برنامه مسابقات ورزشی امروز شنبه 18 مرداد
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 18 مرداد 1404 + وضعیت استان‌ها
قرعه‌کشی خودروهای وارداتی فردا برگزار می‌شود +جزئیات
آلاسکا میزبان پوتین و ترامپ؛ یخبندان یا گشایش؟!
جاده ترامپ و اختناق ایران؟
وقتی مجری الجزیره عضو پارلمان اسرائیل را ادب می‌کند
هشدار آمریکا به شهروندان: از اماکن مرتبط با اسرائیل در امارات دوری کنید
آتش‌سوزی گسترده در کالیفرنیا /هزاران نفر خانه هایشان را ترک کردند+ فیلم
نماینده فلسطین در سازمان ملل: اسرائیل به دنبال اجرای طرح خبیث در غزه است
گفت‌وگوی تلفنی پوتین و مودی
گره مذاکرات مستقیم ایران و FATF بعد از 6 سال باز می شود
شورای امنیت سازمان ملل درباره طرح اشغال غزه تشکیل جلسه می‌دهد
ونس: برنامه‌ای برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین نداریم
کره شمالی برای مذاکره با آمریکا شرط گذاشت
دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس: اسرائیل تهدیدی برای امنیت و ثبات منطقه است
دفتر نتانیاهو ادعای بگو‌مگوی لفظی با ترامپ را تکذیب کرد
راهپیمایی میلیونی دوباره یمنی ها در حمایت از مردم غزه
شبکۀ ان‌بی‌سی‌نیوز آمریکا: اسرائیل با همه‌گیری جاسوسی برای ایران روبه‌رو شده است+فیلم
جاده ترامپ و اختناق ایران؟!
لوکاشنکو: ترامپ خیلی وراج است
بلومبرگ: تماس ترامپ و مودی درباره پاکستان روابط آنها را تیره کرد
ایران طرح رژیم صهیونیستی برای اشغال غزه را به شدت محکوم کرد
اشغال غزه؛ از فاجعه انسانی تا خودکشی استراتژیک اسرائیل
ادعای نتانیاهو: قصد اشغال نظامی غزه را نداریم
گزارش تصویری | رشد نیروگاه های خورشیدی
پویش یک تیک‌تاکر معروف عراقی در حمایت از موشک‌های ایرانی+فیلم
سلاح مقاومت یا خلأ امنیتی؛ لبنان در دوراهی تاریخی
نویسندگان هالیوود در نامه ای به ترامپ استبداد به آزادی بیان را محکوم کردند
افتخارآفرینی تیم ایران در المپیاد جهانی هوش مصنوعی
شهادت مأمور پلیس هنگام دستگیری سارق کابل برق در شفت گیلان
ووشو ایران در بازی‌های جهانی صاحب مدال طلا شد
اکبر عبدی: حالم خوب است/به زودی از بیمارستان مرخص می‌شوم
سازمان همکاری اسلامی تصمیم رژیم اسرائیل برای اشغال غزه را محکوم کرد
حماس: تصمیم رژیم صهیونستی درباره اشغال غزه "جنایت جنگی" است
سکتبالیست‌های ایران ژاپنی ها را به زانو درآوردند
فاکس نیوز هم از دیدار احتمالی پوتین و ترامپ در هفته آینده خبر داد
واکنش ها به طرح اسرائیل برای اشغال غزه
قالیباف: مجلس برای تصویب لوایح دولت در حمایت از خبرنگاران آمادگی دارد
رهبران اردن و مصر با طرح اشغال کامل نوار غزه مخالفت کردند
همراه اول؛ نخستین اپراتور خارجی با خدمات حضوری در فرودگاه نجف
تکذیب هر گونه درگیری در جریان انتقال به زندان اوین
تجهیز پایگاه «استاربیس» به خطوط لوله آب!
سارا بهمنیار مدال طلای بازی‌های جهانی چین را بدست آورد
X
آگهی تبلیغاتی