×
بین الملل
شناسه خبر : 231989
تاریخ انتشار :

واکنش گروسی درخصوص حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران

گروسی با تأکید بر غیرنظامی بودن راه‌حل پرونده هسته‌ای ایران، در عین حال از محکوم کردن حملات به تأسیسات هسته‌ای ایران خودداری کرد.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در سخنانی که در جریان سفر به لهستان ایراد کرد، با وجود خودداری از محکوم کردن حملات آمریکا و رژیم صهیونیستی به تأسیسات هسته‌ای ایران، تأکید کرد: «با توجه به تخریب بخش قابل توجهی از زیرساخت‌های هسته‌ای ایران، ما هنوز به یک راه‌حل پایدار برای این مشکل نیاز داریم. این راه‌حل نمی‌تواند نظامی باشد.»

رافائل گروسی در کنفرانسی که با حضور «رادوسلاو سیکورسکی» وزیر امور خارجه لهستان در ورشو برگزار شد، افزود: «از بین بردن کامل ظرفیت و پتانسیل کشوری مانند ایران، که یک پایگاه فناوری و صنعتی مهم دارد، غیرممکن است. در هر سناریویی باید به یک توافق دیپلماتیک دست یافت.»

وی با بیان اینکه «یک توافق پایدار باید حتماً شامل سیستم راستی‌آزمایی قوی و ساختار مناسب باشد» هشدار داد در غیر این صورت توافقی بسیار شکننده رقم خواهد خورد.

گروسی همچنین اظهار داشت در حال حاضر به‌نوعی مذاکرات غیرمستقیم در جریان است و ما در مرحله پس از جنگ قرار داریم. او ابراز امیدواری کرد که روند توافق سرعت بگیرد و آژانس بتواند به ایجاد این تفاهم کمک کند.

این در حالی است که گروسی طی سخنان خود حاضر به محکوم کردن حملات آمریکا و رژیم صهیونیستی به تأسیسات هسته‌ای ایران نشد؛ حملاتی که به گفته مقام‌های ایرانی، در پی گزارش جانبدارانه و سیاسی گروسی علیه برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران صورت گرفته و برخلاف منشور سازمان ملل بوده است.

در همین راستا، «مسعود پزشکیان» رئیس‌جمهور اسلامی ایران، طبق اصل ۱۲۳ قانون اساسی، قانون «الزام دولت به تعلیق همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی» را که چهارم تیر ۱۴۰۴ به تصویب مجلس و تأیید شورای نگهبان رسیده بود، برای اجرا به سازمان انرژی اتمی، شورای عالی امنیت ملی و وزارت امور خارجه ابلاغ کرد.

این تصمیم در واکنش به حملات آمریکا و رژیم صهیونیستی و گزارش‌های جانبدارانه آژانس اتخاذ شد تا سطح همکاری‌های ایران با این نهاد مورد بازنگری قرار گیرد.

گروسی در ادامه این کنفرانس در پاسخ به پرسشی درباره افزایش حضور آژانس در اوکراین و حفاظت از نیروگاه زاپوریژیا گفت: «سطح فعلی فعالیت آژانس در اوکراین رضایت‌بخش است و ما چندین کارشناس ایمنی هسته‌ای در محل داریم.»

وی در پایان افزود که آینده این نیروگاه وابسته به مذاکراتی است که میان روسیه و اوکراین و با نقش ایالات متحده انجام خواهد شد و این موضوع به‌نوعی بحثی سیاسی محسوب می‌شود.


اخبار مرتبط
گروسی با نخست وزیر ایتالیا دیدار کرد
پنج‌شنبه 1404/04/19 ساعت 23:55
گروسی با نخست وزیر ایتالیا دیدار کرد
رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی، از حمایت ایتالیا و نخست‌وزیر این کشور در ماموریت‌های نظارتی آژانس در ایران و دیگر مناطق جهان تقدیر کرد.
کارین کناسیل: گروسی در لحظه‌ای که باید حرف می‌زد، سکوت کرد
پنج‌شنبه 1404/04/19 ساعت 21:07
کارین کناسیل: گروسی در لحظه‌ای که باید حرف می‌زد، سکوت کرد
کارین کناسیل، وزیر خارجه پیشین اتریش، در گفت‌وگو با پرس‌تی‌وی به بررسی رویکردهای مخرب مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علیه ایران، ساختار بدون مرز نظامی رژیم صهیونیستی و واکنش‌های خصمانه این رژیم نسبت به سازمان ملل متحد پرداخت.
گروسی: دانش هسته‌ای «بسیار پیشرفته» ایران با حمله نظامی از بین نمی‌رود
یکشنبه 1404/04/08 ساعت 14:31
گروسی: دانش هسته‌ای «بسیار پیشرفته» ایران با حمله نظامی از بین نمی‌رود
دبیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، با بیان اینکه «حملات به تأسیسات هسته‌ای ایران خسارات بسیاری جدی وارد کرده؛ اما برخی از آنها هنوز پابرجا است.»، اضافه کرد: «نگرانی‌ها از برنامه هسته‌ای ایران را نمی‌توان به طور قطع از طریق نظامی حل کرد.»
گروسی: ایران سلاح هسته‌ای ندارد
یکشنبه 1404/04/08 ساعت 12:48
گروسی: ایران سلاح هسته‌ای ندارد
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مصاحبه‌ای اختصاصی با شبکه سی‌بی‌اس تأکید کرد ایران هیچ‌گونه سلاح هسته‌ای در اختیار ندارد و راه‌حل پایدار برای پرونده هسته‌ای این کشور، از مسیر گفت‌وگوهای دیپلماتیک می‌گذرد و باید تلاش‌ها در این حوزه ادامه یابد.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
اولین سفر دریایی زائران اربعین از بندر خرمشهر به بصره جمعه شروع می‌شود
زمان و مکان مسابقه سوپرجام 1403 مشخص شد
همدلی مردم انگلیس با فلسطینیان افزایش یافت
اعدام 2 عضو گروه منافقین در تهران +تصاویر
روبیو: ترامپ پلیس جهان است!
احتمال ادامه تعطیلی چهارشنبه‌ها تا پایان تابستان
تجربه تعامل ایران و تروئیکای اروپا در پرونده هسته‌ای
استفاده از موبایل برای نمایندگان در صحن مجلس ممنوع شد
مسئله آب در ایران و گسست قدرت
مجلس با دوفوریت لایحه مقابله با انتشار محتوای خلاف واقع در فضای مجازی موافقت کرد
ماکرون: فلسطین باید اسرائیل را به رسمیت بشناسد!
موج محکومیت علمای اهل سنت در پی حادثه تروریستی دیروز زاهدان
پایان بازی دوستانه منچستریونایتد 2 - وستهم 1 + خلاصه بازی
ایران‌نما | معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرهای ایران(58) «برزُک»
روایت پزشکیان از حمله اسرائیل به شورای عالی امنیت ملی +فیلم
ولایتی: دشمنان با طرح دالان زنگه‌زور در پی تهدید تمامیت ارضی هستند
اینترنت و تماس ارزان اربعینی فقط با ثبت‌نام در سماح!
نوراینفو | سالروز عملیات افتخارآفرین مرصاد
پرداخت مرحله سوم کالابرگ الکترونیکی از فردا آغاز می‌شود +جدول زمان واریز برای دهک‌ها
وزیر علوم: مدت دوره‌ی کارشناسی سه ساله می‌شود
رئیس مجلس: تروریسم در زاهدان انتقام دشمن از مقاومت مردم ایران بود
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 5 مرداد 1404+ وضعیت استان‌ها
کسب 3 طلا و یک نقره توسط تیم ایران در المپیاد جهانی زیست‌شناسی
انتقاد درویش از زنوزی؛ اگر حق با شماست، چرا دنبال مصالحه‌اید؟
سرژ اوریه در آستانه پیوستن به پرسپولیس+ عکس
تکذیب شایعات پرآبی سدهای تهران:/وضعیت منابع آبی بحرانی است
رژیم صهیونیستی تهدید کرد؛ کشتی «حنظله» را توقیف می کنیم
کریستیانو رونالدو همچنان در رتبه اول پردرآمدترین فوتبالیست‌ های جهان
احداث سازه مجاور برج آزادی بدون تایید میراث فرهنگی!
تخت‌روانچی: غنی‌سازی باید جزء جدایی‌ناپذیر هر توافقی باشد/مذاکره باید برد-برد باشد
ورود 117 کامیون کمک بشردوستانه به نوار غزه
سردار ابن‌رضا جانشین وزیر دفاع شد
نورنما | کودکان چه نقشی در جنگ دارند؟
یک کفش کتانی، راز سرقت میلیاردی در تهران را فاش کرد
اربعین زنان؛ کنشگری خیر دینی زنان ایرانی عراقی در آیین پیاده‌روی اربعین
امیدی تازه در درمان تومورهای مقاوم
دستور وزیر کشور برای پیگیری حادثه زاهدان/عارف و اژه‌ای پیام دادند، مولوی عبدالحمید بیانیه
عکس های منتخب ایران، شنبه 4 مرداد 1404
چرخش خطرناک قدرت؛ از دوحزبی‌گری تا فاشیسم
دوربین‌ شهروندان راست می‌گوید یا آمار و تحلیل دولت؟
زلزله 4.7 ریشتری در عسلویه/ تاسیسات نفت و گاز آسیبی ندیدند
قدرت‌نمایی هواوی با رونمایی از سیستم پیشرفته‌تر از انویدیا
چگونه با پویش «کلیک امن» پلیس فتا گرفتار کلاهبرداران اینترنتی نشویم؟
جزئیات زمانبندی جدید دانشگاه آزاد برای جاماندگان امتحانات نیمسال دوم
مسیر اربعین برای مشمولان فاقد معافیت در اربعین 1404 بسته است!
ماکرون در مورد ایران با سران آلمان و انگلیس رایزنی کرد
600 جایگاه CNG در جنگ 12 روزه گاز رایگان عرضه کردند
نصب سیستم اعلان عمومی آژیر هشدار در تهران آغاز شد
«ابرقویی‌نژاد» به پرسپولیس پیوست
ایرانخودرو نصف مشتریانش را از دست داد!
X
آگهی تبلیغاتی