×
سیاسی
شناسه خبر : 231840
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/04/15 ساعت 20:57
عراقچی در اجلاس بریکس: تجاوز اسرائیل به ایران، ضربه مرگبار به دیپلماسی و صلح جهانی بود

عراقچی در اجلاس بریکس: تجاوز اسرائیل به ایران، ضربه مرگبار به دیپلماسی و صلح جهانی بود

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، در سخنرانی خود در هفدهمین اجلاس سران بریکس در ریو دو ژانیرو، تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به ایران را نقض آشکار منشور ملل متحد و ضربه‌ای مرگبار به دیپلماسی، حاکمیت قانون و رژیم عدم اشاعه تسلیحات هسته‌ای توصیف کرد.

نورنیوز-گروه سیاسی: عراقچی با اشاره به حملات اخیر رژیم صهیونیستی و ایالات متحده علیه ایران، تصریح کرد: «آنچه اسرائیل و آمریکا مرتکب شدند، نقض بی‌سابقه صلح بین‌المللی بود. اینکه یک کشور غیرهسته‌ای، هدف حمله دو رژیم مجهز به سلاح‌های هسته‌ای قرار گیرد، فاجعه‌بار و عمیقاً نگران‌کننده است.»

وزیر امور خارجه کشورمان با تاکید بر اینکه پیامدهای این تجاوز نظامی، تنها به ایران محدود نمی‌شود، هشدار داد: «باید به یاد داشته باشیم که از این جنگ تجاوزکارانه، تمام منطقه و حتی فراتر از آن آسیب خواهند دید.»
ایران قربانی تجاوز نظامی و قانون‌شکنی آشکار

عراقچی در بخشی از سخنان خود با اشاره به جزئیات این حملات گفت: «در ساعات اولیه روز جمعه، ۱۳ ژوئن، تنها دو روز پیش از دور ششم مذاکرات ایران و آمریکا درباره موضوع هسته‌ای، رژیم اسرائیل حملات تروریستی و نظامی گسترده‌ای را علیه کشور من آغاز کرد. در این تجاوز، مناطق مسکونی و پایگاه‌های نظامی هدف قرار گرفتند، فرماندهان، سربازان، اساتید دانشگاه و دانشمندان ترور شدند و مردم عادی، از جمله کودکان و زنان، به طرز فجیعی به شهادت رسیدند.»

وی ادامه داد: «تأسیسات هسته‌ای صلح‌آمیز ما که تحت نظارت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قرار دارند، هدف حمله مستقیم قرار گرفتند و زیرساخت‌های عمومی و مراکز تولید سوخت به شدت آسیب دیدند. این حملات غیرقانونی، صریحاً ناقض بند ۴ ماده ۲ منشور ملل متحد و مصداق بارز اقدام تجاوزکارانه است.»

حمله به تأسیسات صلح‌آمیز هسته‌ای؛ نقض آشکار NPT

وزیر امور خارجه ایران تاکید کرد: «حمله رژیم صهیونیستی و ایالات متحده به تأسیسات هسته‌ای صلح‌آمیز ایران، نقض فاحش معاهده عدم اشاعه (NPT) و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل است. برنامه هسته‌ای ایران همواره کاملاً صلح‌آمیز و تحت نظارت دقیق آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بوده و هیچ توجیه حقوقی یا اخلاقی برای هدف قرار دادن آن وجود ندارد.»

عراقچی افزود: «براساس حقوق بین‌الملل، از جمله قطعنامه ۵۳۳ آژانس و قطعنامه ۴۸۷ شورای امنیت، حمله به تأسیسات هسته‌ای صلح‌آمیز به‌طور مطلق ممنوع است.»

حمایت بریکس از ایران در برابر تجاوزات

وزیر خارجه کشورمان ضمن قدردانی از حمایت اعضای بریکس از مواضع ایران، گفت: «از اعضای محترم بریکس که تجاوزات علیه ایران را محکوم کردند، صمیمانه سپاسگزارم. بریکس همواره بر اصول چندجانبه‌گرایی، عدالت و حمایت از نظم حقوقی بین‌المللی تاکید داشته و اکنون در جایگاهی ممتاز برای مقابله با این بی‌قانونی خطرناک قرار دارد.»

عراقچی تصریح کرد: «این تجاوز نتیجه مصونیت مطلقی است که رژیم اسرائیل طی دهه‌های گذشته با حمایت آمریکا و برخی کشورهای اروپایی به دست آورده است؛ مصونیتی که آن را در ارتکاب جنایات در فلسطین، لبنان، سوریه و اکنون در ایران گستاخ‌تر کرده است.»

ایران تسلیم نمی‌شود

عراقچی در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر عزم ملت ایران برای دفاع از کشور، اظهار کرد: «ملت بزرگ ایران در برابر این تجاوزات ایستادگی کرد و نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران با مقاومت قهرمانانه، مهاجمان را وادار به عقب‌نشینی کردند. ما در آینده نیز با تمام توان از خود دفاع خواهیم کرد.»

وی افزود: «اما راه‌حل اساسی برای حل بحران امنیت در منطقه، متوقف‌کردن حمایت‌های بی‌قید و شرط از رژیم اسرائیل و بازگرداندن این رژیم به چارچوب مسئولیت‌های بین‌المللی است.»

جامعه جهانی باید واکنش نشان دهد

عراقچی تاکید کرد: «از همه اعضای سازمان ملل انتظار می‌رود در برابر این بی‌عدالتی آشکار سکوت نکنند. نباید اجازه داد که حقایق توسط اسرائیل و حامیانش وارونه جلوه داده شود. هر گونه توجیه برای این جنگ ظالمانه، به معنای همدستی در آن خواهد بود.»

وی در پایان گفت: «جمهوری اسلامی ایران مصمم است مستندسازی جنایات جنگی و جنایات علیه بشریت در این تجاوز آشکار را پیگیری کند و اسرائیل و ایالات متحده باید بابت نقض صلح بین‌المللی و حقوق بشر، پاسخگو باشند.»


اخبار مرتبط
درخواست نوبلِ صلح برای جانیان جنگ‌طلب!
سه‌شنبه 1404/04/17 ساعت 16:33
نورنیوز فضاحت معرفی ترامپ برای جایزه صلح نوبل از سوی نتانیاهو را بررسی می‌کند؛
درخواست نوبلِ صلح برای جانیان جنگ‌طلب!
معرفی ترامپ به عنوان نامزد جایزه صلح نوبل از سوی نتانیاهو، آیینه‌ای است برای درک یک واقعیت تلخ‌تر؛ فروپاشی نظام معنایی سیاست جهانی. جایی که ریاکاری بر دیپلماسی، توهم بر تحلیل و خشونت بر عقلانیت سلطه یافته است. جهان امروز نه بر بنیاد تعادل و ارزش، که بر اساس تصویرسازی، نمایش و هیاهو مدیریت می‌شود. در چنین جهانی، جایزه صلح می‌تواند به جنگ‌طلبان برسد!
لاوروف: بدهی آمریکا به 37 تریلیون دلار رسیده
دوشنبه 1404/04/16 ساعت 11:57
لاوروف: بدهی آمریکا به 37 تریلیون دلار رسیده
وزیر امور خارجه روسیه در شانزدهمین اجلاس سران بریکس در ریودوژانیرو، با اشاره به رکورد تاریخی بدهی دولتی آمریکا به 37 تریلیون دلار و افزایش آن، به فرسایش ساختارهای مالی بین‌المللی ناشی از تحریم‌های یکجانبه و استفاده ابزاری از دلار هشدار داد و بر لزوم اصلاح نهادهای مالی جهانی تأکید کرد.
نشست بریکس در برزیل، ترامپ را نگران کرد
دوشنبه 1404/04/16 ساعت 09:40
نشست بریکس در برزیل، ترامپ را نگران کرد
رئیس‌جمهور آمریکا، در ادامه رویکرد تهاجمی خود علیه رقبا، کشورهای همسو با بریکس را به اعمال تعرفه مازاد 10 درصدی تهدید کرد؛ اقدامی که در سایه محکومیت حمله اسرائیل به ایران توسط سران بریکس، ابعاد تازه‌ای به خود گرفته است.
رایزنی‌های مهم عراقچی برای ثبات منطقه در حاشیه اجلاس برزیل
دوشنبه 1404/04/16 ساعت 08:57
رایزنی‌های مهم عراقچی برای ثبات منطقه در حاشیه اجلاس برزیل
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، در حاشیه اجلاس سران بریکس در برزیل با سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه و هاکان فیدان وزیر خارجه ترکیه دیدار و درباره روابط دوجانبه و تحولات منطقه پس از تجاوزات اخیر آمریکا و رژیم صهیونیستی گفت‌وگو کرد.
دیدار وزیران امور خارجه ایران و روسیه در حاشیه اجلاس بریکس 2025
دوشنبه 1404/04/16 ساعت 00:01
دیدار وزیران امور خارجه ایران و روسیه در حاشیه اجلاس بریکس 2025
وزیران امور خارجه ایران و روسیه در حاشیه هفدهمین اجلاس سران کشورهای عضو بریکس در ریودوژانیرو، برزیل، دیداری مهم داشتند و درباره تحولات منطقه‌ای به گفت‌وگو و تبادل نظر پرداختند.
استقبال رئیس‌جمهور برزیل از عراقچی در آستانه اجلاس بریکس +فیلم
یکشنبه 1404/04/15 ساعت 19:01
استقبال رئیس‌جمهور برزیل از عراقچی در آستانه اجلاس بریکس +فیلم
رئیس‌جمهور برزیل در آغاز اجلاس سران بریکس از سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران به‌طور رسمی استقبال کرد؛ ایران از ابتدای 2024 عضو اصلی بریکس شده و در نشست ریودوژانیرو حضوری فعال خواهد داشت.
ورود سید عباس عراقچی به برزیل برای شرکت در اجلاس سران بریکس + فیلم
یکشنبه 1404/04/15 ساعت 08:40
ورود سید عباس عراقچی به برزیل برای شرکت در اجلاس سران بریکس + فیلم
سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، برای شرکت در اجلاس سران بریکس وارد برزیل شد؛ سفری دیپلماتیک با محور گفت‌وگوهای اقتصادی و گامی مهم در مسیر تقویت جایگاه ایران در معادلات چندجانبه جهانی.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
جدول گروه A در پایان رقابت‌های این هفته لیگ قهرمانان آسیا2
توقیف کامیون کشنده تریلی با راننده 14 ساله در هرمزگان
تمدید بازداشت دادستان نظامی سابق رژیم اسرائیل
حال و هوای خانه صابر کاظمی در روستای قانقرمه آق‌قلا+فیلم
هشدار برای وضعیت قرمز ذخایر آبی تهران
عراقچی: ایران در جنگ 12 روزه ثابت کرد توان تأمین معیشت مردم را دارد
قانون جدید برای معاملات آنلاین طلا و نقره
استقلال 1-1 الوحدات | پیچیدگی در مسیر صعود آبی‌پوشان
آخرین جزییات از اجرای مرحله پنجم طرح کالابرگ الکترونیک
عصبانیت صهیونیست‌ها از انتخاب شهردار مسلمان نیویورک
واکنش تند پوتین به تهدید اتمی ترامپ / طرح‌هایی برای احتمال ازسرگیری آزمایش‌های هسته‌ای
نورنما | نقاشی متحرک روی دیوار
لحظه هولناک انفجار هواپیما هنگام سقوط
ترکیب هوشمندانه استقلال مقابل الوحدات/ دو جابه‌جایی مهم
جمشید شمیرانی نوازنده تمبک درگذشت
ادعاهای تازه گروسی درباره سایت‌های هسته‌ای بمباران‌شده ایران
حسن یزدانی استقلالی شد
چرا انتخابات عراق برای ایران و منطقه اهمیت دارد؟+فیلم
هنرمند نقاش درگذشت
گزارش مهم وزارت دفاع درباره جنگ 12 روزه
عکس های منتخب جهان، 5 نوامبر 2025
نواف سلام: دولت لبنان پشت مردم جنوب ایستاده است
آمریکا تحریم‌های سازمان ملل علیه جولانی را لغو می کند
محاصره صدها گردشگر اسرائیلی در یکی از بنادر یونان
سقوط 500 میلیارد دلاری ارزش سهام‌های فناوری
با حکم دیوان عالی؛ رئیس‌جمهور سابق بولیوی آزاد شد
عراق از بارگیری محموله‌های لوک‌اویل خودداری کرد
القسام جسد اسیر صهیونیست دیگری را تحویل می‌دهد
پیام ولیعهد عربستان به محمود عباس
پیام تسلیت رئیس‌جمهور در پی درگذشت صابر کاظمی
ترامپ: طولانی‌ترین تعطیلی دولت آمریکا را تجربه می‌کنیم
وزیر بهداشت اذعان کرد؛ کمبود متخصص بیهوشی یکی از چالش های نظام سلامت
توقیف کامیون کشنده تریلی با راننده 14 ساله در هرمزگان
روایت پکن از رایزنی «وانگ یی» و «عراقچی» درباره برنامه هسته‌ای ایران
آتش بسی برای تداوم نسل کشی
آمریکا موشک بالستیک قاره‌پیما آزمایش کرد
هشدار به دارندگان خودروهای فرسوده
آغاز ثبت‌نام جدید عتبات از هفته آینده
سفر معاون حقوقی وزارت خارجه به عربستان
رکورد تعطیلی دولت آمریکا شکسته شد؛ تداوم اختلافات داخلی
تخصیص 70 هزار تن ذرت طی 24 ساعت آینده
رونمایی از سلطان بی رقیب بازار گوشت در جهان
بدهی 6 همتی تامین اجتماعی به داروخانه ها
گفتگوی پزشکیان با مکرون/ آمریکا و اروپا با اثبات صداقت اعتماد ایران را جلب کنند
توصیه دادگستری تهران به شهروندان برای سرقت نشدن خودرو
اعلام جرم دادستانی تهران علیه مهدی.م
رئیس‌ جمهور فردا به استان کردستان سفر می‌کند
نورنما | سرزمین لی‌لی‌پوت‌ها
مسدودسازی جاده چالوس برای تخلیه بار ترافیکی جنوب به شمال
زلزله خنج فارس را لرزاند
X
آگهی تبلیغاتی