×
بین الملل
شناسه خبر : 231612
تاریخ انتشار : شنبه 1404/04/14 ساعت 10:44
آتش‌بس 60 روزه در غزه؛ حماس پاسخ مثبت به طرح میانجی‌ها داد

آتش‌بس 60 روزه در غزه؛ حماس پاسخ مثبت به طرح میانجی‌ها داد

جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) پس از مشورت‌های داخلی و با دیگر گروه‌های فلسطینی، پاسخ مثبت خود را به پیشنهاد آتش‌بس 60 روزه ارائه کرد. این طرح که با میانجی‌گری مصر، قطر و آمریکا مطرح شده، شامل آزادی اسیران و انتقال اجساد نیز می‌شود و وعده ارسال کمک‌های بشردوستانه گسترده به غزه را در پی دارد.

نورنیوز - گروه بین الملل: جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) اعلام کرد که پس از بررسی دقیق و مشورت با گروه‌های مقاومت و جریان‌های مختلف فلسطینی، پاسخ مثبت خود را به پیشنهاد آتش‌بس ۶۰ روزه در نوار غزه ارائه کرده است. این خبر روز جمعه توسط خبرگزاری سما منتشر شد.

حماس با تأکید بر آمادگی کامل برای آغاز مذاکرات جدید با هدف تعیین جزئیات و سازوکارهای اجرای آتش‌بس، اعلام کرد که این گام می‌تواند زمینه‌ساز توقف تجاوزات و بهبود شرایط انسانی در غزه باشد.

از سوی دیگر، منابع امنیتی و دیپلماتیک مصر خبر از آغاز شمارش معکوس برای اجرای این آتش‌بس دادند. این طرح میانجی‌گری شده توسط مصر، قطر و آمریکا، شامل مراحل مشخصی برای تبادل اسرا بین رژیم صهیونیستی و حماس است. بر اساس این توافق، ۱۰ اسیر زنده اسرائیلی آزاد و ۱۸ جسد اسرای این رژیم تحویل داده خواهد شد.

فرایند تبادل اسرا در پنج مرحله زمانی تنظیم شده است:

روز اول: آزادی ۸ زندانی زنده

روز هفتم: تحویل ۵ جنازه

روز سی‌ام: تحویل ۵ جنازه دیگر

روز پنجاهم: آزادی ۲ زندانی زنده

روز شصتم: تحویل ۸ جنازه

همچنین، این توافق آتش‌بس با تعهد ارسال فوری و گسترده کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه همراه است. کمک‌ها از طریق سازمان ملل متحد و هلال احمر فلسطین و با رعایت کانال‌های رسمی توزیع خواهد شد، مشابه توافقی که در ژانویه ۲۰۲۵ صورت گرفت.

رئیس جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، ضمن اعلام موافقت تل‌آویو با این طرح، بر نقش میانجی‌گران قطری و مصری در حفظ و تضمین اجرای آتش‌بس تأکید کرد.


پیش از این با تلاش‌های بین‌المللی برای ایجاد آتش‌بس در باریکه غزه و اعلام آمادگی حماس برای پذیرش این طرح، حملات رژیم صهیونیستی به غزه همچنان ادامه داشت و منجر به شهید و زخمی شدن تعداد زیادی از شهروندان فلسطینی شده است.

بر اساس گزارش‌های العربی الجدید، غزه در شرایطی بحرانی و تحت بمباران شدید اشغالگران قرار دارد. منابع بیمارستانی از شهادت ۶ فلسطینی و زخمی شدن ۱۰ نفر دیگر در منطقه المواصی در غرب شهر خان یونس در جنوب غزه خبر داده‌اند.

همچنین، در حمله هوایی به یک منزل در محله شیخ رضوان در شمال شهر غزه، شماری از فلسطینیان شهید و زخمی شده‌اند. این حمله علاوه بر خانه، چادرهای آوارگان در نزدیکی مدرسه‌ای مجاور را نیز تخریب کرده است.

در همین حال، منابع فلسطینی از شهادت ۷۰ نفر از افراد منتظر دریافت کمک‌های بشردوستانه خبر داده‌اند. این افراد روز جمعه هدف حملات قرار گرفتند و در میان شهدا، زنان و کودکان نیز دیده می‌شوند.

از سوی دیگر، در راستای تلاش‌ها برای تحقق آتش‌بس، منابع مصری اعلام کردند که قاهره در ساعات آینده رایزنی‌های گسترده‌ای با طرف‌های درگیر انجام خواهد داد تا فرمول توافق آتش‌بس را نهایی کند. این رایزنی‌ها شامل مذاکرات غیرمستقیم میان رژیم صهیونیستی و حماس است.

رسانه‌های رژیم صهیونیستی نیز اعلام کرده‌اند که پاسخ حماس به تل‌آویو ارسال شده و در حال بررسی است. احتمال می‌رود هیاتی از اسرائیل به دوحه سفر کند تا سازوکار اجرای آتش‌بس را به‌طور رسمی اجرا نماید.


اخبار مرتبط
نتانیاهو: بدون خلع سلاح غزه، جنگ پایان نخواهد یافت
یکشنبه 1404/04/15 ساعت 15:45
نتانیاهو: بدون خلع سلاح غزه، جنگ پایان نخواهد یافت
بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، اعلام کرد که جنگ با نوار غزه تنها پس از خلع سلاح کامل این منطقه پایان خواهد یافت. در همین حال، کابینه امنیتی اسرائیل طرحی برای گسترش کمک‌های بشردوستانه در غزه را تصویب کرد که با مخالفت برخی اعضای کابینه مواجه شد.
اسرائیل شروط جدید حماس برای آتش‌بس را رد کرد
یکشنبه 1404/04/15 ساعت 14:15
اسرائیل شروط جدید حماس برای آتش‌بس را رد کرد
دفتر نخست‌وزیری اسرائیل اعلام کرد که تغییرات و شروط جدید مطرح‌شده از سوی حماس درباره طرح پیشنهادی آتش‌بس غیرقابل‌قبول است. با این حال، تل‌آویو موافقت کرده است که تیم مذاکره‌کننده‌اش را برای ادامه گفت‌وگوهای غیرمستقیم به قطر اعزام کند.
چهارمین حمله پهپادی اسرائیل به جنوب لبنان در یک روز+ فیلم
شنبه 1404/04/14 ساعت 18:00
چهارمین حمله پهپادی اسرائیل به جنوب لبنان در یک روز+ فیلم
رژیم صهیونیستی در ادامه تجاوزات پهپادی خود به جنوب لبنان، یک خودروی غیرنظامی را در شهر بنت جبیل هدف قرار داد که به شهادت یک نفر منجر شد. این چهارمین حمله پهپادی اسرائیل از صبح امروز تاکنون بوده و مناطق شبعا و شقرا نیز در این حملات آسیب دیده‌اند.
اردوغان: آتش‌بس ایران و اسرائیل، مقدمه صلح در غزه است
شنبه 1404/04/14 ساعت 17:30
اردوغان: آتش‌بس ایران و اسرائیل، مقدمه صلح در غزه است
رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه، با اشاره به توافق آتش‌بس اخیر میان ایران و اسرائیل، تأکید کرد این توافق می‌تواند بستر لازم برای توقف درگیری‌ها در غزه را فراهم آورد و حماس نیز با اعلام آمادگی و حسن‌نیت، به پیشبرد این روند کمک کرده است.
گفت‌وگوی ترامپ و نتانیاهو با موضوع ایران؛ فتنه‌ای جدید یا درس‌آموزی از شکست؟
شنبه 1404/04/14 ساعت 11:44
گفت‌وگوی ترامپ و نتانیاهو با موضوع ایران؛ فتنه‌ای جدید یا درس‌آموزی از شکست؟
رئیس‌جمهور آمریکا از دیدار پیش رو با بنیامین نتانیاهو در کاخ سفید خبر داد. او همچنین بار دیگر مدعی عقب‌نشینی دائمی برنامه هسته‌ای ایران شد.
گمانه‌زنی رسانه عبری درباره آتش‌بس در غزه
جمعه 1404/04/13 ساعت 22:00
گمانه‌زنی رسانه عبری درباره آتش‌بس در غزه
رسانه عبری یدیعوت آحارونوت با استناد به منابع مطلع گزارش داد که پاسخ مثبت حماس به پیشنهاد آتش‌بس قریب‌الوقوع است و احتمال دارد بنیامین نتانیاهو و دونالد ترامپ به‌زودی از توافق رسمی در این خصوص خبر دهند.
وقوع 4 حادثه امنیتی برای صهیونیست‌ها در نوار غزه
جمعه 1404/04/13 ساعت 18:40
وقوع 4 حادثه امنیتی برای صهیونیست‌ها در نوار غزه
رسانه‌های صهیونیستی اعلام کردند که از ابتدای صبح امروز، دست‌کم 4 حادثه امنیتی برای نظامیان رژیم در نوار غزه رخ داده است. این حوادث با تلفات جانی همراه بوده.
پزشکی که نرفت: قهرمانی که غزه را تنها نگذاشت
جمعه 1404/04/13 ساعت 11:08
پزشکی که نرفت: قهرمانی که غزه را تنها نگذاشت
دکتر مروان سلطان، رئیس بیمارستان اندونزیایی غزه، می‌توانست برود. وقتی بمباران‌ها شدت گرفت، بسیاری رفتند. وقتی بیمارستان‌ها محاصره شدند، صلیب سرخ هشدار داد. وقتی برق قطع شد، داروها تمام شد، آب نبود، اکسیژن نبود، دیگر ماندن معنا نداشت. اما او ماند.
دبیرکل سازمان ملل: غزه در آستانه فاجعه انسانی است
جمعه 1404/04/13 ساعت 10:12
دبیرکل سازمان ملل: غزه در آستانه فاجعه انسانی است
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، با ابراز نگرانی شدید از وضعیت بحرانی در نوار غزه، حملات اخیر به غیرنظامیان را محکوم کرد و بار دیگر خواهان آتش‌بس فوری و کامل در این منطقه شد. او هشدار داد که توقف ورود سوخت و کمک‌های بشردوستانه، جان هزاران فلسطینی را تهدید می‌کند.
نظرات

آخرین اخبار
حملات جدید آمریکایی- صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/انهدام پهپاد هرون TP اسرائیلی
استان‌های مسافرپذیر در اولویت تامین کالا
بیانیه سپاه درباره مراسم تشییع پیکر مطهر فرماندهان شهید
بیانیه ها و پیام های بیعت با آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران
کارلسون: این کشور دیگر ارزش جنگیدن ندارد
نویسنده ایتالیایی: جنایات هولناک علیه غیرنظامیان، کودکان ومراکز پزشکی را محکوم می کنم+فیلم
هدف قرار دادن عمدی غیرنظامیان و زیرساخت‌های حیاتی جنایت علیه بشریت است
مقامات رژیم صهیونیستی با افزایش بودجه جنگ موافقت کردند
سردبیر مارکس: حمله پست به ایران وجدان همه ملت‌های جهان را جریحه‌دار کرد
حقوق اسفندماه مستمری‌بگیران صندوق روستائیان واریز شد
برای کاهش اثر آلاینده‌های سمی ناشی از آتش‌سوزی و انفجار چه کنیم؟
وزیر ورزش از بازگشت تیم فوتبال بانوان به ایران خبر داد
آغاز سی و چهارمین موج عملیات وعده صادق4 با موشک‌های نقطه زن و سر جنگی‌های بالای یک تن
جنگ با ایران پایان امپراتوری آمریکا را به‌دنبال دارد
نورنما | مگه نگفته بودن که فقط...!
بحران انرژی به فیلیپین رسید
وقوع انفجار جدید در تل‌آویو با موشک های ایرانی
گفتگوی تلفنی عراقچی و لاوروف
هیئت پاکستانی به کابل سفر کرد
30 نفر از اساتید دانشگاه‌های مکزیک در حمایت از مردم ایران نامه نوشتند
تبریک مقامات خارجی در پی انتخاب رهبر جدید انقلاب
تلاش تل آویو برای محرمانه نگه داشتن موعد و جلسات کابینه
محمدتقی رحمتی درگذشت
پیام لاریجانی درباره وضعیت تنگه هرمز
اسامی شهدایی که فردا تشییع می‌شوند، اعلام شد
راه‌اندازی سایت اسکان اضطراری در دهلران
دکتر سروش: باید عقلای قوم به میدان بیایند تا گره‌ها باز شود
بیعت مردم ایران با رهبر منتخب خبرگان ملت
درصد موفقیت حملات موشکی و پهپادی ایران
سخنگوی وزارت خارجه خطاب به اعضای تیم فوتبال بانوان ایران: به خانه برگردید
پیام تبریک رئیس‌جمهور عراق به آیت‌الله سید مجتبی خامنه‌ای
نیویورک تایمز ادعای جدید ترامپ را تکذیب کرد
توقف استخراج در میادین گازی استراتژیک تل‌آویو در پی حملات موشکی
وقوع انفجار در نزدیکی یک نفتکش در شمال ابوظبی
قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 19 اسفند 1404 + جدول
وقاحت یک رئیس‌جمهور در تهدید وجودی ایرانیان
پیام خاتمی به مناسبت انتخاب سومین رهبر انقلاب اسلامی
تحلیلگر سرشناس جهان عرب: ترامپ در دام نتانیاهو گرفتار شد
پوتین پیشنهادهایی برای حل و فصل مسئله ایران به ترامپ داده است
گفت‌وگوی وزیران خارجه ایران و ترکیه
تقویت تدابیر امنیتی در اطراف منزل نتانیاهو
قطر: کانال‌های ارتباطی با ایران قطع نیستند
رد شایعه آلودگی آب تهران پس از انفجار مخازن نفتی
تاجگردون: ایران مقتدر می‌ماند
مراسم تشییع شهدای جنگ تحمیلی رمضان فردا در تهران برگزار می‌شود
اسکان 1700 آسیب دیده جنگ در هتل‌های منتخب
کارلسون: دیپلماسی آمریکا دروغین است
فرار سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی به پناهگاه از ترس موشک‌های ایران
مورنینگ‌استار: 165 دختر دانش‌آموز میناب و سکوتی که «گزینش‌گری اخلاقی غرب» را برملا کرد
پرداخت حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی از عصر امروز + جزئیات و جدول پرداخت