×
سیاسی
شناسه خبر : 231502
تاریخ انتشار : جمعه 1404/04/13 ساعت 09:30
هشدار عراقچی درباره تداوم رویکرد مخرب اروپا و مخاطرات هدف قرار دادن تأسیسات هسته‌ای ایران

هشدار عراقچی درباره تداوم رویکرد مخرب اروپا و مخاطرات هدف قرار دادن تأسیسات هسته‌ای ایران

در گفت‌وگوی تلفنی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با نخست‌وزیر نروژ، ضمن بررسی تحولات اخیر منطقه، نسبت به رویکرد خطرناک برخی کشورهای اروپایی در قبال تجاوزات نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی به ایران هشدار داده شد. عراقچی با اشاره به تهدید تأسیسات هسته‌ای صلح‌آمیز کشورمان، بر لزوم پاسخگویی بین‌المللی تأکید کرد.

نورنیوز - گروه سیاسی: در جریان تماس تلفنی میان «سیدعباس عراقچی» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و «یوناس گاهر استوره» نخست‌وزیر نروژ، دو طرف ضمن گفت‌وگو درباره روابط دوجانبه، آخرین تحولات منطقه غرب آسیا را پس از تجاوز نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی به ایران مورد بررسی قرار دادند.

عراقچی در این گفت‌وگو با اشاره به عدم محکومیت جهانی نسبت به حملات پرمخاطره علیه تأسیسات هسته‌ای صلح‌آمیز ایران، نسبت به ادامه رویکرد مخرب برخی کشورهای اروپایی هشدار داد و اظهار داشت این روند، شرایط موجود را پیچیده‌تر و مسیر دیپلماسی را دشوارتر خواهد کرد.

وزیر امور خارجه کشورمان با تشریح ابعاد تجاوزات اخیر، تأکید کردکه جامعه جهانی و به‌ویژه شورای امنیت سازمان ملل متحد باید در قبال نقض آشکار اصول منشور ملل متحد و حقوق بین‌الملل توسط آمریکا و رژیم صهیونیستی، پاسخگو باشند.

عراقچی تصریح کرد: حملات غیرقانونی آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران در میانه مذاکرات غیرمستقیم ایران-آمریکا ضربه‌ای مهلک به اصل دیپلماسی بود.

وی افزود: ملت ایران مصمم است از حاکمیت ملی، تمامیت ارضی و حقوق مشروع خود دفاع کند. نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، همان‌طور که در دفاع میهنی ۱۲ روزه نشان دادند، آمادگی کامل برای مقابله با هرگونه ماجراجویی از سوی رژیم صهیونیستی و حامیان آن را دارند.

عراقچی با انتقاد از مواضع برخی کشورهای اروپایی و مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در جریان صدور قطعنامه شورای حکام آژانس و در ادامه حمایت از تجاوزات رژیم صهیونیستی و آمریکا علیه ایران و عدم محکومیت اقدام مخاطرات آمیز متجاوزان در هدف قرار دادن تاسیسات هسته‌ای صلح آمیز ایران، نسبت به تداوم این رویکرد مخرب چند کشور اروپایی و پیچیده تر شدن شرایط موجود و دشوارتر کردن مسیر دیپلماسی هشدار داد.

وی یادآور شد که جمهوری اسلامی ایران همچنان به تعهدات خود در چارچوب معاهده عدم اشاعه (NPT) و توافق‌نامه پادمان پایبند است. عراقچی در ادامه توضیح داد:«ایران همچنان به معاهده عدم اشاعه و توافقنامه پادمان پایبند است. مطابق با قانون جدید مصوب مجلس شورای اسلامی، که در واکنش به حملات غیرقانونی علیه تأسیسات هسته‌ای ایران توسط اسرائیل و ایالات متحده آمریکا تصویب شد، همکاری ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به دلایل بدیهی ایمنی و امنیتی تعلیق شده و صرفا از طریق شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران ساماندهی خواهد شد.»

نخست‌وزیر نروژ نیز در این گفت‌وگو، بر لزوم جلوگیری از گسترش درگیری‌ها و تشدید تنش‌ها در منطقه تأکید کرد. وی همچنین خواستار تداوم تلاش‌ها برای دستیابی به یک راه‌حل دیپلماتیک جهت حل‌وفصل مسئله هسته‌ای ایران و تقویت ثبات در منطقه شد.


اخبار مرتبط
گزارش محرمانه: کی‌یف نقص در رآکتور اتمی را مخفی کرده است
یکشنبه 1404/04/15 ساعت 17:40
گزارش محرمانه: کی‌یف نقص در رآکتور اتمی را مخفی کرده است
یک روزنامه ترکیه‌ای با استناد به اسناد امنیتی فاش کرد که دولت اوکراین نقص فنی در رآکتور نیروگاه هسته‌ای جنوب این کشور را از افکار عمومی پنهان کرده است.
ورود سید عباس عراقچی به برزیل برای شرکت در اجلاس سران بریکس + فیلم
یکشنبه 1404/04/15 ساعت 08:40
ورود سید عباس عراقچی به برزیل برای شرکت در اجلاس سران بریکس + فیلم
سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، برای شرکت در اجلاس سران بریکس وارد برزیل شد؛ سفری دیپلماتیک با محور گفت‌وگوهای اقتصادی و گامی مهم در مسیر تقویت جایگاه ایران در معادلات چندجانبه جهانی.
رایزنی تلفنی وزیران خارجه ایران و مصر درباره تحولات منطقه
شنبه 1404/04/14 ساعت 21:30
رایزنی تلفنی وزیران خارجه ایران و مصر درباره تحولات منطقه
وزیران امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و مصر در تماس تلفنی مشترک، آخرین تحولات منطقه‌ای به ویژه وضعیت پس از توقف تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به ایران را مورد بحث و بررسی قرار دادند.
گفت‌وگوی ترامپ و نتانیاهو با موضوع ایران؛ فتنه‌ای جدید یا درس‌آموزی از شکست؟
شنبه 1404/04/14 ساعت 11:44
گفت‌وگوی ترامپ و نتانیاهو با موضوع ایران؛ فتنه‌ای جدید یا درس‌آموزی از شکست؟
رئیس‌جمهور آمریکا از دیدار پیش رو با بنیامین نتانیاهو در کاخ سفید خبر داد. او همچنین بار دیگر مدعی عقب‌نشینی دائمی برنامه هسته‌ای ایران شد.
بقائی: خشم عمومی مذاکرات با آمریکا را متوقف کرده
شنبه 1404/04/14 ساعت 10:32
بقائی: خشم عمومی مذاکرات با آمریکا را متوقف کرده
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران اعلام کرد که در پی حملات اخیر اسرائیل و آمریکا به تأسیسات هسته‌ای کشور، همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ممکن است بازنگری شود و گفت‌وگوی هسته‌ای با آمریکا فعلاً امکان‌پذیر نیست.در حال حاضر افکار عمومی آنقدر خشمگین است که هیچ کس حتی جرئت صحبت درباره مذاکره و دیپلماسی را ندارد.
چهل و سومین سالگرد ربوده شدن چهار دیپلمات ایرانی در لبنان
شنبه 1404/04/14 ساعت 09:54
چهل و سومین سالگرد ربوده شدن چهار دیپلمات ایرانی در لبنان
روابط عمومی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در بیانیه‌ای به مناسبت چهل و سومین سالگرد ربوده شدن چهار دیپلمات ایرانی در بیروت تاکید کرد که این اقدام، نقض آشکار حقوق بین‌الملل و مصداق عمل تروریستی است. وزارت امور خارجه با یادآوری پیگیری‌های بین‌المللی، بار دیگر خواستار تشکیل کمیته حقیقت‌یاب مشترک برای روشن شدن وضعیت این دیپلمات‌ها شد.
دیدار وزیر دفاع عربستان با ترامپ در کاخ سفید و گفتگو با محوریت ایران
جمعه 1404/04/13 ساعت 10:00
دیدار وزیر دفاع عربستان با ترامپ در کاخ سفید و گفتگو با محوریت ایران
وزیر دفاع عربستان سعودی در دیداری مهم با رئیس‌جمهور آمریکا و مقامات ارشد این کشور، بر تلاش‌ها برای حفظ امنیت منطقه و کاهش تنش‌ها با ایران تأکید کرد. این دیدار در کاخ سفید برگزار شد.
واکنش عراقچی به خبرسازی جعلی وزارت خارجۀ آلمان
پنج‌شنبه 1404/04/12 ساعت 17:01
واکنش عراقچی به خبرسازی جعلی وزارت خارجۀ آلمان
سیدعباس عراقچی در واکنش به خبرسازی جعلی وزارت خارجه آلمان تاکید کرد: ایران همچنان به معاهده عدم اشاعه و توافقنامه پادمان پایبند است و همکاری‌های هسته‌ای ایران صرفا از طریق شورای عالی امنیت ملی و در چارچوب مصوبات قانونی ساماندهی خواهد شد.
مصاحبه مهم سید عباس عراقچی درباره تحولات فردو و سیاست هسته‌ای ایران
پنج‌شنبه 1404/04/12 ساعت 08:49
مصاحبه مهم سید عباس عراقچی درباره تحولات فردو و سیاست هسته‌ای ایران
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، در مصاحبه‌ای با رسانه آمریکایی «سی‌بی‌اس» به سوالات کلیدی درباره وضعیت تأسیسات فردو، برنامه هسته‌ای ایران و روند مذاکرات دیپلماتیک پاسخ داد. وی تأکید کرد که دیپلماسی همچنان باز است و ایران در مقابل هرگونه تهدید با قدرت دفاع خواهد کرد.
پاسخ عراقچی به ادعای مسئول سیاست خارجی اروپا برای پایان برنامه هسته‌ای ایران
چهارشنبه 1404/04/11 ساعت 23:45
پاسخ عراقچی به ادعای مسئول سیاست خارجی اروپا برای پایان برنامه هسته‌ای ایران
در پی اظهارات اخیر مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره هدف مذاکرات هسته‌ای، عباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه ایران، به این ادعا واکنش نشان داد و بر حق ایران در توسعه فناوری هسته‌ای صلح‌آمیز تاکید کرد.
نظرات

آخرین اخبار
تجمع مخالفان توافق لبنان و رژیم صهیونیستی مقابل کاخ ریاست‌جمهوری
قدردانی وزیر ورزش از ملی‌پوشان؛ شما دل ملت ایران را شاد کردید
ادعای وال‌استریت ژورنال درباره لغو مذاکرات این هفته ایران-آمریکا
واکنش تند اسرائیل به ترکیه پس از به رسمیت شناختن نسل‌کشی ارامنه
نورنما | سردشت در غبار خردل ; تسلیت به مظلومیت یک شهر
نماینده پارلمان لبنان: توافق، ادامه اهداف دشمن در خارج از میدان نبرد است
مسیرهای دسترسی به مراسم وداع و تشییع امام شهید اعلام شد
اختلال خدمات کارت‌محور بانک ملی برطرف شد
واکنش متفاوت یک نویسنده فرانسوی به حذف ایران از جام جهانی
پوتین: غرب به‌دنبال بی‌ثبات‌سازی روسیه است
هند محدودیت تردد کشتی‌های خود در تنگه هرمز را لغو کرد
تأکید رئیس جمهور عراق بر حل‌وفصل اختلافات به روش‌های دیپلماتیک
این مارک از پودر لاغری و چاقی غیرمجاز است
آغاز پروازهای تهران-دبی از فردا
واکنش مشاور رهبر انقلاب به فشارها علیه حزب‌الله لبنان
تردد کشتی‌های تجاری در تنگه هرمز افزایش یافت
سرمربی اتریش ادعای تبانی مقابل الجزایر را رد کرد
بازداشت 47 متهم از نمایندگان و مسئولان عراقی به اتهام فساد
جنجال بزرگ جام جهانی 2026؛ شایعه تبانی در بازی اتریش و الجزایر و حذف ایران
تنبیه حذف از جام جهانی؛ پرواز چارتر تیم ملی اروگوئه لغو شد
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت بیستم
پیروزی ایران مقابل کوبا در لیگ ملت‌های والیبال
هشدار پلیس درباره وام‌های فوری در فضای مجازی؛ فریب تبلیغات را نخورید
توافق دولت لبنان با رژیم صهیونیستی محکوم و چیزی جز تسلیم نیست
قالیباف: پایان جنگ لبنان در صدر تفاهم‌نامه ایران و آمریکا قرار دارد
بروجردی: پاسخ ایران به نقض آتش‌بس فوری و قاطع خواهد بود
زمان امتحانات دانشگاه تهران دوباره تغییر کرد+ جزئیات جدید
برف تابستانی سبلان را سفیدپوش کرد
بیانیه فاطمیون در پاسخ به ادعاهای رسانه‌های صهیونیستی منتشر شد
رکورد جدید واردات طلای چین؛ بیش از 163 تن در یک ماه
مشروعیت از آنِ مقاومت است، نه دولت لبنان
برترین بازیکنان مرحله گروهی جام جهانی 2026 معرفی شدند/دو بازیکن از ایران در جمع برترین ها
محبوبیت صدراعظم آلمان به پایین‌ترین سطح رسید
محدودیت تردد کامیون‌ها در روز تشییع رهبر شهید
جزئیات توافق جدید ایران و ارمنستان؛ توسعه نوردوز در دستور کار قرار گرفت
خون‌هایی که هندسه روایت جهان را تغییر داد
درخواست هلال احمر برای همکاری و کمک مردم به پیشگیری از گرمازدگی در تجمعات
سعید اخباری : با دست خالی برای سهمیه آسیا می‌جنگیم
سهمیه بازیکنان خارجی لیگ برتر نصف شد؛ شوک بزرگ به استقلال، پرسپولیس و تراکتور
قیمت نقره امروز یکشنبه 7 تیر 1405 + جدول
سقوط مرگبار بالگرد آرامکو در عربستان؛ همه سرنشینان کشته شدند
نورویدئو | لبنان؛ میان توافق ادعایی، امنیت وعده داده شده و معادله خلع سلاح
جزئیات طرح جدید غذای دانشجویی؛ راه‌اندازی رستوران‌های مکمل در دانشگاه‌ها
اقتصاد ایران پس از تفاهم؛ فرصتی برای اصلاح خطاهای گذشته
نوراینفو | شرایط ثبت نام وام بازنشستگان تامین اجتماعی
کنایه زلاتان به دیدار اتریش و الجزایر: نمی‌دانم از حذف ایران متاسف باشم یا نه
جزئیات تازه از آخرین ساعات زندگی دکتر کمال خرازی ؛ در بیمارستان چه گذشت؟
شرکت‌کنندگان مراسم تشییع رهبر شهید بیمه می شوند
اعلام جزئیات خدمات اتوبوسرانی به زائران مراسم تشییع رهبر شهید در تهران
نوراینفو | آمار عجیب از رشد مصرف دخانیات در ایران