×
بین الملل
شناسه خبر : 231192
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/04/10 ساعت 22:15
خدمت سربازی برای زنان در دانمارک اجباری شد

خدمت سربازی برای زنان در دانمارک اجباری شد

دانمارک به عنوان یکی از کشورهای پیشرو نوردیک، قانون خدمت سربازی اجباری زنان را از سال 2025 به اجرا می‌گذارد. این تصمیم در پاسخ به تهدیدات امنیتی فزاینده در اروپا و به منظور افزایش ظرفیت نظامی و تقویت بازدارندگی اتخاذ شده است.

نورنیوز - گروه بین الملل:  دانمارک روز سه‌شنبه رسماً خدمت سربازی اجباری زنان را به قانون نظام وظیفه خود اضافه کرد. این اقدام بخشی از تلاش‌های گسترده کشور برای افزایش تعداد سربازان و تقویت توان دفاعی در شرایط افزایش تهدیدات امنیتی در سراسر اروپا به شمار می‌رود.

بر اساس قانونی که در ژوئن ۲۰۲۳ توسط پارلمان دانمارک تصویب شد، زنان بالای ۱۸ سال که از تاریخ اول ژوئیه ۲۰۲۵ به سن قانونی می‌رسند، ملزم به ثبت‌نام در فرآیند ارزیابی خدمت سربازی خواهند بود؛ مشابه سیستم فعلی که برای مردان اجرا می‌شود.

این تغییر مهم در نظام وظیفه دانمارک در واکنش به تهدید روسیه و ناآرامی‌های امنیتی در منطقه اروپا انجام شده است. طبق قانون جدید، زنان به‌صورت مساوی با مردان در قرعه‌کشی اعزام به خدمت سربازی شرکت داده می‌شوند.

هم‌اکنون تمام مردان بالای ۱۸ سال که از نظر جسمی سالم باشند، به خدمت نظام وظیفه دعوت می‌شوند، در حالی که پیش‌تر زنان تنها به صورت داوطلبانه امکان پیوستن به ارتش را داشتند. سال گذشته زنان حدود ۲۴ درصد از کل سربازان جذب‌شده دانمارک را تشکیل می‌دادند.

یکی از سربازان زن دانمارکی در مصاحبه با خبرگزاری آسوشیتدپرس اعلام کرد که با توجه به شرایط پیچیده امنیتی جهان، مشارکت برابر زنان در خدمت نظامی امری ضروری و منصفانه است.

انتظار می‌رود این قانون جدید تا سال ۲۰۳۳، سالانه حدود ۶۵۰۰ سرباز وظیفه جدید به نیروهای مسلح دانمارک اضافه کند؛ رقمی که نسبت به ۴۷۰۰ سرباز وظیفه سال گذشته رشد قابل توجهی دارد. همچنین مدت خدمت سربازی از ۴ ماه به ۱۱ ماه افزایش خواهد یافت که شامل ۵ ماه آموزش پایه و ۶ ماه آموزش عملیاتی همراه با دوره‌های تخصصی است.

سرهنگ کنت استروم، رئیس برنامه سربازگیری دانمارک، تاکید کرده است که این افزایش ظرفیت نظامی، به منظور تقویت بازدارندگی جمعی ناتو و افزایش توان رزمی کشور طراحی شده است.

نیروهای مسلح دانمارک در حال انجام اصلاحاتی در پادگان‌ها و تجهیزات هستند تا آنها را برای زنان مناسب‌تر کنند.

دانمارک که هفته گذشته به همراه متحدان سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) با افزایش هزینه‌های دفاعی موافقت کرد، قصد دارد مدت دوره سربازی اجباری را به‌تدریج از چهار ماه به یازده ماه در سال ۲۰۲۶ افزایش دهد.

دانمارک همچنین از امروز، سه‌شنبه، ریاست دوره‌ای اتحادیه اروپا را با اولویت دادن به تقویت توانمندی دفاعی اروپا در بحبوحه جنگ اوکراین و تهدیدهای آمریکا علیه گرینلند برعهده گرفت.


نظرات

آخرین اخبار
آیا نوشیدن چای برای سلامتی مفید است؟
«جایزه ملی گردشگری ایران» برگزار می‌شود
کنسرسیوم اروپایی مواد دوبعدی را با لیزر وارد دنیای صنعتی نیمه‌هادی‌ کرد
بیانیه 11 کشور در محکومیت تخریب مقر «آنروا» توسط رژیم صهیونیستی
هشدار نجباء به ترامپ: تعرض به مرجعیت به منزله صدور فتوای جهاد است
اعلام آمادگی حماس برای واگذاری اداره غزه به کمیته تکنوکرات فلسطینی
شهادت یک فلسطینی به دست نظامیان اسرائیلی در جنوب قدس
انجام آزمایشی کاپوتاژ خودروهای زائران از مرز خسروی
انتصاب «حمیدرضا بخشی» به عنوان رئیس دانشگاه شاهد
دادستان کل ونزوئلا: بازداشت مادورو نقض بی‌سابقه حقوق بین‌الملل است
پورمحمدی: همبستگی ملت رکن اصلی اقتدار ملی در شرایط کنونی است
ابلاغیه کمیته انضباطی برای سرمربی شمس آذر و بازیکن ذوب آهن
واکنش تازه اوباما به سرکوب مردم آمریکا در مینه‌سوتا
مردم عراق در حمایت از حاکمیت کشورشان تظاهرات کردند
جنگ بین‌قاره‌ای شاگردان پیاتز
اسامی و مشخصات تمام جانباختگان اخیر منتشر خواهد شد
معرفی نامزدهای جشنواره شعر فجر
سفر رئیس امارات به روسیه با محوریت تحولات منطقه
امیدیان سرمربی ذوب آهن شد
حمایت فرانسه از اقدام خصمانه علیه سپاه پاسداران
تاکید مصر، قطر و عمان بر از سرگیری مذاکرات میان ایران و آمریکا
سرویس اینترنت کاربران در زمان قطعی اینترنت جبران می‌شود؟
26 کشور به «شورای صلح» پیوستند
هشدار چین به آمریکا: ماجراجویی نکن!/حمله به ایران منطقه را جهنم خواهد کرد
روبیو: 40 هزار سرباز آمریکایی در تیررس موشک‌ها و پهپادهای ایران‌اند
صدور 210 هزار دادخواست علیه رژیم صهیونیستی و آمریکا
آیا طارمی به لیگ برتر انگلیس می‌رود؟
آتش سوزی مرگبار در مشیریه تهران
تلفن و اینترنت در مازندران قطع شد؛ علت چیست؟
دستگیری 16 لیدر اغتشاشات در نکا
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکایی‌ها: برای همۀ سناریوهایتان برنامه داریم
آنکارا: صلح و ثبات ایران برای امنیت منطقه حیاتی است
اظهارات خصمانه صدراعظم آلمان علیه ایران
هشدار زرد بارش و افت دما در سمنان تا پایان هفته
واکنش عراقچی به تهدید ترامپ: نیروهای مسلح ما انگشت بر ماشه آماده‌اند
تسهیلات دولت برای دانش بنیان های متضرر از قطعی اینترنت
پلیس: به آذربایجان شرقی سفر نکنید
شمخانی:ضربه محدود وجود ندارد؛ پاسخ ایران فوری و همه‌جانبه خواهد بود
اوسمار: بیشتر از باخت ناراحت شیوه بازی تیم هستم
آمریکا رهبران ونزوئلا را تهدید کرد؛ از نیروی نظامی استفاده خواهیم کرد
اعلام زمان انتشار جدول نمایش فیلم‌های فجر
ورود سامانه بارشی به کهگیلویه و بویراحمد از امشب
اعلام نظر کرملین درخصوص تحویل بشار اسد
قلدری ترامپ علیه شهردار مینیاپولیس
وقوع زمین لرزه در هرمزگان
حزب دعوت اسلامی مداخله خارجی در امور عراق را محکوم کرد
رسانه آمریکایی: متحدان واشنگتن گزینه‌های ترامپ علیه ایران را محدود کردند
هواشناسی ایلام هشدار داد؛ برف و باران تشدید می‌شود
جنپو به تمرینات استقلال اضافه شد
اسناد گسترده‌ای از دخالت آمریکا و اسرائیل در ناآرامی‌های ایران وجود دارد