×
بین الملل
شناسه خبر : 231172
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/04/10 ساعت 20:30
بلومبرگ: ایران تماس‌های بازرسان آژانس را پاسخ نمی‌دهد

بلومبرگ: ایران تماس‌های بازرسان آژانس را پاسخ نمی‌دهد

شبکه آمریکایی گزارش داد: «پس از قطع رسمی بازرسی‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در هفته گذشته، ناظران ایمنی هسته‌ای ایران دیگر به تماس‌های ناظر سازمان ملل پاسخ نمی‌دهند.» محل نگهداری 409 کیلوگرم اورانیوم غنی‌شده ایران نیز مشخص نیست.

نورنیوز-گروه بین الملل: در پی این تصمیم، رسانه آمریکایی «بلومبرگ» به نقل از ۲ منبع آگاه نوشت: «پس از قطع رسمی بازرسی‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در هفته گذشته، ناظران ایمنی هسته‌ای ایران دیگر به تماس‌های ناظر سازمان ملل پاسخ نمی‌دهند. آنها گفتند که مرکز حوادث و فوریت‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ۱۳ ژوئن فعال شد و به طور مداوم با همتایان خود در ایران در تماس بوده است، اما این اشتراک‌گذاری اطلاعات به حداقل رسیده است.»

رسانه آمریکایی ادعا کرد: «قطع ارتباطات، میزان استفاده ایران از سکوت به عنوان راهی برای پنهان کردن تفاهم بین‌المللی در مورد وضعیت برنامه هسته‌ای خود را نشان می‌دهد. تهران پیش از این به طور متوسط ​​بیش از یک بازرسی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در روز را مجاز می‌دانست و در پنج دور مذاکره با ایالات متحده در مورد توافقی برای مهار فعالیت‌های اتمی خود شرکت کرده بود، اما حمله اسرائیل معادله را تغییر داده است.»

بلومبرگ همچنین با اشاره به ادعا‌های «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا مبنی بر اینکه تأسیسات هسته‌ای ایران نابود شده است، نوشت: «اگر این ادعا درست باشد، نابودی تأسیسات ایران هرگونه گفت‌و‌گو با آژانس را بی‌معنی می‌کند. با این حال، رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، آخر هفته به شبکه خبری سی‌بی‌اس گفت که دیدگاه آژانس این است که اگرچه سایت‌های نطنز و فردو آسیب دیده‌اند، اما فعالیت غنی‌سازی اورانیوم می‌تواند "ظرف چند ماه" از سر گرفته شود.»

رسانه آمریکایی همچنین گزارش کرد: «محل نگهداری ۴۰۹ کیلوگرم اورانیوم غنی‌شده ایران نیز مشخص نیست. با توجه به اینکه این سوخت را می‌توان در ۱۶ سیلندر به اندازه یک مخزن بزرگ غواصی ذخیره کرد، حداقل این احتمال وجود دارد که به مکانی اعلام نشده منتقل شده باشد.»

بلومبرگ با اشاره به سیاست شوروی و آمریکا در طول جنگ سرد افزود: «با توجه به اینکه از سرگیری نظارت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در آینده نزدیک دور از انتظار نیست، سیاست‌گذاران هر ۲ طرف درگیری در حال آشنایی مجدد با ابهام راهبردی هستند؛ سیاستی که عنصری کلیدی در سیاست تهاجمی هسته‌ای در طول جنگ سرد است.»

رسانه آمریکایی تصریح کرد: «با ایجاد سطحی از عدم قطعیت در مورد نیات خود، دشمنان ممکن است بتوانند از افتادن به ورطه جنگ تمام عیار جلوگیری کنند.»

یک کارشناس نیز در گفت‌و‌گو با بلومبرگ افزود: «حملات ایالات متحده برنامه هسته‌ای ایران را بیشتر از گذشته به سوی برنامه‌ای زیرزمینی سوق داده است. ایران در حال یادگیری این است که ابهام استراتژیک بهترین گزینه برای آن خواهد بود.»

رسانه آمریکایی با اشاره به تهدیدات ترامپ علیه ایران افزود: «برای جلوگیری از حمله مجدد به ایران، این کشور می‌تواند از عدم قطعیت در مورد محل نگهداری اورانیوم غنی‌شده با غنای بالا برای دیکته کردن وقایع استفاده کند. برای اینکه ایالات متحده و اسرائیل از وضعیت و محل ذخایر مطلع شوند، بازرسی‌های فیزیکی و تأیید باید انجام شود که این مسئله از طریق مذاکره قابل دستیابی خواهد بود.»

بلومبرگ همچنین با اشاره به اظهارات «بزالل اسموتریچ» وزیر دارایی رژیم صهیونیستی نوشت: «به گفته اسموتریچ، برای اسرائیل، هزینه جنگ ۱۲ روزه ممکن است به ۱۲ میلیارد دلار رسیده باشد، در حالی که خسارات داخلی حدود ۳ میلیارد دلار، بیشترین خسارت برای هرگونه درگیری در تاریخ اسرائیل بود، در نتیجه بازگشت به اقدام نظامی علیه ایران، گزینه‌ای نه‌چندان سرراستی است.»

رسانه آمریکایی همچنین نوشت: «در ایالات متحده، دخالت مستقیم نظامی، عناصر کلیدی حزب جمهوری‌خواه را دچار اختلاف کرده و می‌تواند هزینه‌های سیاسی برای دولت ترامپ داشته باشد.»

بلومبرگ افزود: «در حال حاضر، ایران در حال تقویت ابهام است. شورای نگهبان این کشور هفته گذشته قانونی را تصویب کرد که همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را به حالت تعلیق در می‌آورد، اما این امر در درجه اول یک اقدام نمادین تلقی می‌شود. مشخص نیست که ناظران آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، حتی اگر به تأسیسات هسته‌ای بمباران‌شده دسترسی داشته باشند، با توجه به خطر آلودگی شیمیایی و رادیولوژیکی، چقدر می‌توانند کار انجام دهند.»

رسانه آمریکایی در آخر نوشت: «برای اینکه ایران به‌طور دائم بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را ممنوع کند، باید از پیمان بین‌المللی منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای خارج شود، اقدامی که به‌طور بالقوه نظارت را به‌طور کامل پایان می‌دهد.»

به گفته مقامات ایران، همکاری تهران با آژانس پس از اعتمادسازی این نهاد بین‌المللی و ایفای نقش بی‌طرفانه آژانس و احترام به حقوق مشروع ایران دوباره از سر گرفته خواهد شد.


نظرات

آخرین اخبار
نورنما | صحنه ای مسحور کننده از ماه خونین و یک نهنگ در پاتاگونیای آرژانتین
برنامه خاموشی فارس و شیراز فردا پنجشنبه 12 شهریور+لینک برنامه خاموشی فارس
تهدید تازه آمریکا علیه ایران
آینده جنوب لبنان در هاله‌ای از ابهام
شهادت راننده بیل مکانیکی در حمله آمریکا به جهرم
چرخش نفتی برنهام؛ «توقف نفت» دوباره به خیابان‌های لندن بازگشت
حمایت روسیه از کوبا جدی‌تر شد؛ هشدار به آمریکایی‌ها
آبفا: 5353 روستا از آب پایدار بهره‌مند شدند
برنامه قطعی برق کرمان فردا پنجشنبه 12 شهریور+ لینک خاموشی کرمان
سفر رئیس سومالی‌لند به آمریکا برای جلب حمایت واشنگتن
نشست تخصصی ارتش برای بررسی تحولات و ارتقای آمادگی و توان دفاعی ایران
آخرین قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه 11 شهریور 1405؛ سکه 4 میلیون تومان گران شد
بورس قرمز شد؛ ریزش 80 هزار واحدی شاخص و خروج 5.6 همت پول حقیقی
چرایی بالا زدن رگ قیمتِ سیب‌زمینی
برنامه قطعی برق تهران فردا پنجشنبه 12 شهریور 1405 + جدول خاموشی مناطق تهران
بیانیه وزارت خارجه درباره دفاع مشروع ایران برابر پایگاه‌های آمریکایی
اردوغان: عضویت ترکیه در شانگهای به معنای پشت کردن به غرب نیست
پاسخ دانمارک به فشار ترامپ؛ نیروهای نظامی در گرینلند مستقر شدند
قالیباف: ایران و جبهه مقاومت در یک مسیر مشترک علیه استکبار قرار دارند
چرا قیمت میوه در بازار نوسان دارد؟
افزایش قیمت محصولات ایران خودرو از فردا 12 شهریور + جدول قیمت های جدید
ایران محور رایزنی گروسی با نماینده جدید آمریکا در آژانس
گوترش رژیم صهیونیستی را تهدید کرد؛ ارجاع پرونده به لاهه
تشکیل 832 پرونده در دادسرای جرایم اقتصادی؛ هشدار دادستان به اجاره‌ دهندگان کارت بازرگانی
قیمت نقره امروز چهارشنبه 11 شهریور 1405 /جهش قیمت نقره در بازار+جدول قیمت ها
سفارت ایران در آلمان: سکوت غرب در برابر جنایات آمریکا، دفن حقوق بشر و دموکراسی است
میانگین مصرف روزانه بنزین از 148 میلیون لیتر گذشت
قیمت دینار عراق امروز چهارشنبه 11 شهریور 1405؛ دینار در بازار ایران گران شد
پوتین: با تروریست‌ها مذاکره نمی‌کنیم
برنامه خاموشی برق کرمانشاه پنجشنبه 12 شهریور 1405 + لینک جدول قطعی برق
آخرین اخبار دربی 107؛ از حضور هواداران تا حواشی استقلال و پرسپولیس ، چشم‌ها منتظر سوت آغاز
برنامه قطعی برق خوزستان فردا پنجشنبه 12 شهریور 1405؛ جدول خاموشی اهواز
مجلس دوفوریت طرح برخورد با ماینرهای غیرمجاز را تصویب کرد
زاخارووا: از تشدید تنش‌ها پیرامون ایران متأسفیم
چرخه حمله و درگیری!
نوراینفو | آمار اهدای خون در تهران؛ چند درصد تهرانی‌ها موفق به اهدای خون شدند؟
پشت پرده ادعای بی‌نیازی ترامپ از مذاکره چیست
قطعی برق مازندران فردا 12 شهریور اعلام شد؛ جدول خاموشی ساری
قطعی برق تهران امروز چهارشنبه 11 شهریور 1405 + لینک جدول خاموشی
برنامه قطعی برق گلستان فردا پنجشنبه 12 شهریور 1405+ لینک جدول خاموشی
آخرین قیمت خودروهای ایران خودرو امروز چهارشنبه 11 شهریور؛ پژو 207 و دنا چند میلیارد شدند؟
قیمت سکه پارسیان امروز 11 شهریور؛ هر گرم به 22.5 میلیون تومان رسید
قیمت معاینه فنی خودرو در سال 1405 اعلام شد + جدول تعرفه‌ها
پاسخ موشکی و پهپادی ایران به حملات آمریکا؛علی‌السالم، کمپ تیتین و شیخ عیسی هدف قرار گرفتند
نورویدئو | لارک؛ جایی که جنگ آمریکا با ایران وارد تله هزینه شد
آخرین قیمت دلار امروز چهارشنبه 11 شهریور 1405؛ جهش 5 هزار تومانی قیمت دلار
ترکیب احتمالی استقلال و پرسپولیس در دربی 107 اعلام شد + اسامی بازیکنان
دربی 107 استقلال و پرسپولیس؛ نبرد سرخابی‌ها در نقش جهان در سایه تحولات منطقه
واکنش پاکستان به تنش ایران و آمریکا؛ امیدوار به ازسرگیری مذاکرات هستیم
شهرداری تهران به دنبال نسخه جدید جبران خسارت جنگ؛ پای «تراکم مازاد» به میان آمد