×
بین الملل
شناسه خبر : 231047
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/04/09 ساعت 04:00
چالش تأمین مالی برای کاهش فقر و گرسنگی بدون حضور آمریکا در سازمان ملل

چالش تأمین مالی برای کاهش فقر و گرسنگی بدون حضور آمریکا در سازمان ملل

در حالی که بیش از 70 رهبر جهان در اجلاس تامین مالی توسعه سازمان ملل در اسپانیا گرد هم آمدند تا راهکارهایی برای تأمین بودجه میلیارد دلاری کاهش فقر و تحقق اهداف توسعه پایدار 2030 بیابند، ایالات متحده به دلیل مخالفت با متن نهایی از حضور در این نشست مهم انصراف داد.

نورنیوز -گروه بین الملل: بیش از ۷۰ رهبر جهانی به همراه نمایندگان نهادهای مالی بین‌المللی، بانک‌های توسعه، سازمان‌های خیریه، بخش خصوصی و جامعه مدنی، روز دوشنبه در اجلاس تامین مالی توسعه سازمان ملل در شهر سویا اسپانیا گرد هم آمدند. هدف این نشست چهار روزه، یافتن راهکارهایی برای تأمین میلیاردها دلار بودجه مورد نیاز جهت کاهش شکاف بین کشورهای ثروتمند و فقیر و تحقق اهداف توسعه پایدار ۲۰۳۰ است.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، در سخنرانی افتتاحیه اجلاس تاکید کرد که «تأمین مالی موتور توسعه است و در شرایط کنونی این موتور به سختی کار می‌کند.» کشورهای حاضر با چالش‌های متعددی همچون افزایش بدهی‌ها، کاهش سرمایه‌گذاری، کاهش کمک‌های بین‌المللی و موانع تجاری روبرو هستند که روند توسعه را کند کرده است.

سازمان ملل و دولت اسپانیا این اجلاس را فرصتی حیاتی برای پر کردن شکاف سالانه ۴ تریلیون دلاری می‌دانند که برای تحقق اهداف توسعه پایدار و کاهش فقر نیاز است. این در حالی است که شرایط نامطمئن اقتصادی جهانی و تنش‌های ژئوپلیتیکی، کار را دشوارتر کرده است.

«پدرو سانچز» نخست‌وزیر اسپانیا، در این اجلاس گفت: «این نشست فرصتی است برای بلند کردن صدای ما در برابر کسانی که می‌خواهند رقابت و نزاع را سرنوشت بشریت بدانند.»

اما در این بین، ایالات متحده آمریکا به دلیل مخالفت با متن نهایی و «تعهد سویا» که پس از ماه‌ها مذاکره توسط ۱۹۳ کشور عضو سازمان ملل تهیه شده بود، از حضور در اجلاس انصراف داد. این سند که بر اجرای بسته‌ای از اصلاحات و اقدامات بلندپروازانه برای کاهش سریع شکاف تامین مالی تاکید دارد، شامل پیشنهادهایی نظیر اختصاص حداقل ۱۵ درصد از تولید ناخالص داخلی کشورها به مالیات، سه برابر شدن ظرفیت وام‌دهی بانک‌های توسعه چندجانبه و تشویق سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در زیرساخت‌ها است.

خروج آمریکا از این کنفرانس، واکنش منفی دیپلمات‌های سازمان ملل را در پی داشت و «امینه محمد» از تلاش برای بازگرداندن مشارکت آمریکا در این فرآیند خبر داد. در مقابل، اتحادیه اروپا با تاکید مجدد بر تعهد خود به تامین مالی توسعه، وعده ادامه حمایت‌های مالی را داد.

با وجود چالش‌های موجود، این اجلاس نشان‌دهنده تلاش جامعه جهانی برای مقابله با فقر، بهبود دسترسی به غذا، آموزش، بهداشت و آب سالم و حرکت به سوی توسعه پایدار است.


نظرات

آخرین اخبار
حمله پهپادی اسرائیل به اردوگاه عین الحلوه در لبنان
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب برای حجت‌الاسلام محمودی
واکنش ترامپ به رأی دیوان عالی: این مایه ننگ است
محرومیت مدافع مجارستانی پرسپولیس
ترامپ دموکرات‌ها را مقصر تعطیلی دولت خواند
ساختار طایفه‌ای قدرت در لبنان صدای نخست‌وزیر را درآورد
رونمایی تونی بلر از طرح صلح ترامپ؛ خلع سلاح اولویت اول
واکنش کانادا به رای دیوان عالی علیه ترامپ
اجرای حکم قصاص قدیمی‌ترین زندانی هرمزگان متوقف شد
آلومینیوم و پیکان با تساوی امتیازات را تقسیم کردند
سقوط سنگین صدرنشین لیگ؛ چادرملو گل‌گهر را تحقیر کرد
واریز عیدی بازنشستگان کشوری
ترامپ مقابل دیوان عالی آمریکا شکست خورد
کشف اجساد گردشگران چینی در دریاچه یخ‌زده روسیه
دادگاه عالی آمریکا تعرفه‌های ترامپ را لغو کرد
ضرب‌الاجل پرهیاهو، پشتوانه‌ای به وسعت صفر
رئیس پزشکان بدون مرز هشدار داد؛ سلامت ساکنان منطقه غزه در خطر است
جزئیات آتش سوزی در خیابان جامی اصفهان
هشدار جدی؛ سد طالقان در آستانه خالی شدن
هیچ ضرب‌الاجلی وجود ندارد؛ غنی‌سازی صفر روی میز نیست
امام جمعه نجف: ایران مبارزی سرسخت است
ارز ترجیحی داروها و تجهیزات پزشکی حذف نمی‌شود
توقیف 15 تریلی دام غیرمجاز در سرخس
ساپینتو:کسی درباره قطع همکاری با من صحبت نکرده است
پرسپولیس (1) – خیبر (2) + فیلم
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب در پی درگذشت برادر حجت‌الاسلام قمی
کمیته فنی فردا تکلیف ساپینتو را مشخص می‌کند
ترامپ: در حال بررسی موضوع ایران هستم
رکوردشکنی خودروی دانگ‌فنگ در تخلفات رانندگی
بازگشایی خوابگاه‌های دانشگاه علامه طباطبائی از فردا
سرمایه گذاری پسر ترامپ در تولید پهپادهای اسرائیلی
کدام کشورها در نمایشگاه قرآن شرکت کرده‌اند؟
ساعت کاری ادارات سیستان و بلوچستان تغییر کرد
برنامه‌های تیم ملی در فیفادی مشخص شد+ جزئیات
هدف اسرائیل غیر قابل‌ زیست کردن غزه است
بزرگراه شهید باقری امشب مسدود است
جزئیاتی از گفتگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و روسیه
ردپای زلنسکی و زنش در پرونده جزیره اپستین
بن‌بست اروپا برای اعمال دور جدید تحریم‌ها علیه روسیه
رکوردشکنی داوطلبان شوراهای اسلامی روستاها/اعلام آخرین ساعت ثبت نام
هواپیمای ناشناس چطور وارد حریم هوایی روسیه شد؟
پیام تسلیت قالیباف به خانواده محمد قمی نماینده مجلس
آمادگی اروپا برای کمک به پیشبرد روند دیپلماتیک در موضوع هسته‌ای ایران
پیش‌بینی افزایش دمای تهران در روزهای اخیر
مخالفت آمریکاییها با جنگ احتمالی علیه ایران
چرا سهام ایرباس سقوط کرد؟
جاده چالوس یکطرفه شد
اعزام نیرو به غزه از سوی 5 کشور
دیپلماسی منطقه‌ای در مهار تنش‌ها علیه ایران
عراقچی: پرونده هسته‌ای ایران با راهکار نظامی قابل حل نیست