×
بین الملل
شناسه خبر : 231006
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/04/09 ساعت 16:31
آغاز نظم تجاری جدید جهانی به دور از هژمونی آمریکا

آغاز نظم تجاری جدید جهانی به دور از هژمونی آمریکا

پولیتیکو گزارش داد: اتحادیه اروپا با خستگی از تهدیدات تجاری ترامپ، به‌سوی همکاری گسترده با کشورهای آسیا-اقیانوسیه روی آورده است. پیوستن به CPTPP می‌تواند نشان‌دهنده آغاز نظم تجاری جدید جهانی به دور از هژمونی آمریکا باشد.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: در شرایطی که تنش‌های تجاری میان ایالات متحده و اتحادیه اروپا بار دیگر بالا گرفته، رسانه آمریکایی پولیتیکو از یک تغییر راهبردی در سیاست اقتصادی اروپا خبر داده است. بر اساس این گزارش، مقامات بروکسل با رهبری اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا، به‌دنبال نزدیک شدن به بلوک تجاری CPTPP شامل کشورهای ژاپن، استرالیا، کانادا، نیوزیلند، و دیگر شرکای آسیایی هستند.

این چرخش راهبردی به‌دلیل افزایش فشارهای تعرفه‌ای دولت ترامپ، که ممکن است از ۹ ژوئیه تا ۱۵ درصد افزایش یابد، شکل گرفته است. فون در لاین تأکید کرده است که اتحادیه اروپا باید با کشورهایی که به قواعد بازی پایبند هستند وارد تعامل شود و CPTPP می‌تواند بستر بازتعریف نظم تجارت جهانی باشد.

در حال حاضر، ۳۹ کشور عضو CPTPP و اتحادیه اروپا مجموعاً ۳۰ درصد تجارت جهانی را در اختیار دارند. ائتلاف آن‌ها می‌تواند گامی مهم در مسیر ایجاد ساختاری جایگزین برای سازمان جهانی تجارت باشد که به‌دلیل عملکرد ضعیف و انفعال آمریکا، دچار اختلال شده است.

مذاکره‌کنندگان باسابقه تجاری از اروپا، نیوزیلند و کانادا پیشنهاد کرده‌اند که اتحادیه اروپا و CPTPP ابتدا به یک «توافق تعلیق» متعهد شوند تا بازارهای خود را باز نگه دارند و مانع از تشدید مناقشات شوند. این اقدام، پیامی صریح به واشنگتن خواهد بود که بسیاری از اقتصادهای بزرگ جهان همچنان به قواعد بین‌المللی پایبند هستند.

انگلیس نیز که اخیراً به CPTPP پیوسته، از تلاش‌های اروپا برای گسترش این همکاری استقبال کرده است. نخست‌وزیر بریتانیا، کی‌یر استارمر، در اولین سخنرانی تجاری خود پس از برگزیت، از گفتگوهای تجاری تازه با رهبران ژاپن، استرالیا و کانادا خبر داد.

به گفته یک مقام اتحادیه اروپا، جلسه وزرای کشورهای عضو CPTPP و اتحادیه اروپا در تیرماه برگزار خواهد شد تا درباره آینده همکاری‌ها تصمیم‌گیری شود. این تلاش‌ها می‌تواند نقطه عطفی در بازآرایی معماری تجاری جهان به‌دور از سلطه یک‌جانبه آمریکا باشد.


اخبار مرتبط
کاهش 10 درصدی تجارت بین چین و آمریکا
چهارشنبه 1404/04/25 ساعت 13:25
کاهش 10 درصدی تجارت بین چین و آمریکا
اداره کل گمرک چین اعلام کرد که تجارت دوجانبه این کشور با آمریکا در نیمه نخست 2025، با کاهش 10.4 درصدی نسبت به سال گذشته به 289.36 میلیارد دلار رسید. این کاهش تحت تأثیر سیاست‌های حمایتی واشنگتن و تنش‌های تجاری ادامه دارد.
فرمان اجرایی ترامپ برای کاهش تحریم‌های اقتصادی سوریه و تسهیل بازسازی امضا می‌شود
دوشنبه 1404/04/09 ساعت 21:30
فرمان اجرایی ترامپ برای کاهش تحریم‌های اقتصادی سوریه و تسهیل بازسازی امضا می‌شود
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، فرمان اجرایی مهمی را امضا می‌کند که هدف آن کاهش تحریم‌های اقتصادی و تجاری علیه سوریه و تسهیل روند بازسازی پس از سال‌ها جنگ داخلی است. این تصمیم با هدف حمایت از اقتصاد سوریه اتخاذ شده.
تخت‌روانچی: ایران اصرار به غنی‌سازی صلح آمیز دارد
دوشنبه 1404/04/09 ساعت 16:15
تخت‌روانچی: ایران اصرار به غنی‌سازی صلح آمیز دارد
معاون سیاسی وزیر خارجه ایران، در مصاحبه با بی‌بی‌سی تأکید کرد که آمریکا باید برنامه حمله به ایران را منتفی کند تا مذاکرات از سر گرفته شود. او تأکید کرد ایران غنی‌سازی اورانیوم را حق خود می‌داند و خواهان دیپلماسی اما با آمادگی کامل است.
بازی جنگ در منطقه به کدام سو می‌رود؟
دوشنبه 1404/04/09 ساعت 16:07
نورنیوز از چالش‌های پیش روی ترامپ در مواجهه با پرونده ایران گزارش می‌دهد؛
بازی جنگ در منطقه به کدام سو می‌رود؟
ترامپ پس از تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران که به طور قطع با مجوز او انجام شد، برخلاف وعده‌های انتخاباتی‌اش و برای خارج کردن نتانیاهو از مخمصه، آغازگر جنگ شد؛ اما روایت پیروزی‌اش به چالش کشیده شد. حمله‌ای که قرار بود تأسیسات هسته‌ای ایران را نابود کند، حالا به نماد سردرگمی کاخ سفید و بن‌بست راهبردی آمریکا در برابر ایران بدل شده است.
نظرات

آخرین اخبار
کشف تازه دانشمندان؛ استرس می‌تواند ساختار خون را تغییر دهد
توصیه تازه پژوهشگران به مادران؛ پیش از بارداری به قلبتان اهمیت دهید
رسانه صهیونیستی: اسرائیل پایگاه آمریکا می شود
رئیس‌جمهور اسلوونی: جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران اشتباهی بزرگ بود
نتایج نهایی آزمون استخدامی وزارت بهداشت اعلام شد
تمجید سخنگوی وزارت خارجه از عملکرد تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی
رسانه عبری به تقویت توان دفاعی ایران اعتراف کرد
محمود نعمتی مسافر بازی‌های آسیایی شد
کامبک تماشایی ژاپن؛ فرانسه در نبرد پنج‌سته شکست خورد
تجاوز دوباره ارتش رژیم صهیونیستی به خاک سوریه
وال‌استریت ژورنال: مذاکرات ایران-آمریکا لغو شده/نیویورک تایمز: لغو نشده!
ورود هیأت‌های خارجی به ایران برای مراسم تشییع رهبر شهید از جمعه
واکنش نتانیاهو به اظهارات اردوغان
نزاع خانوادگی دو کشته بر جای گذاشت+ جزئیات حادثه
وزارت بهداشت لبنان: شمار شهدای حملات اسرائیل به 4247 نفر رسید
مهار آتش در میانکاله؛ پایان یک بحران زیست‌محیطی
انگلیس: اجرای توافق ایران و آمریکا برای امنیت منطقه ضروری است
سقوط مرگبار هواپیما در فرانسه+ جزئیات حادثه
انتشار جزئیات جدید از توافق چارچوب میان لبنان و اسرائیل
سرمربی کره‌جنوبی پس از ناکامی در جام جهانی استعفا کرد
بستری رایگان کودکان زیر 7 سال ادامه دارد
آغاز پیش‌فروش بلیت حمل و نقل عمومی برای مراسم تشییع رهبر شهید
حمله دوباره اسرائیل به لبنان؛ تشدید تنش در مرزهای جنوبی
سالروز بمباران شیمیایی سردشت؛ تأکید وزارت خارجه بر پیگیری عاملان جنایت
پلیس راه یزد خودروی راننده 13 ساله را متوقف کرد
انتخابات نیویورک از تغییر نگاه آمریکا به اسرائیل خبر می‌دهد
ابراز نگرانی مشترک پاکستان و عربستان از تشدید تنش‌های منطقه
انتظاری که از خبرگان داریم...
ورود 958 میلیارد تومان پول حقیقی به صندوق‌های طلا در یک روز
نتانیاهو برای حفظ کنترل حزب لیکود وارد نبردی سرنوشت‌ساز شد
ترافیک سنگین در محورهای کندوان و هراز؛ رانندگان با احتیاط تردد کنند
سفیر آمریکا: احتمال اقدام علیه زیرساخت‌های ایران در تنگه هرمز وجود دارد!
ایتالیا خواستار خویشتنداری ایران و آمریکا شد
گزارش تصویری | زلزله ویرانگر در ونزوئلا
تجمع مخالفان توافق لبنان و رژیم صهیونیستی مقابل کاخ ریاست‌جمهوری
قدردانی وزیر ورزش از ملی‌پوشان؛ شما دل ملت ایران را شاد کردید
واکنش تند اسرائیل به ترکیه پس از به رسمیت شناختن نسل‌کشی ارامنه
نورنما | سردشت در غبار خردل ; تسلیت به مظلومیت یک شهر
نماینده پارلمان لبنان: توافق، ادامه اهداف دشمن در خارج از میدان نبرد است
مسیرهای دسترسی به مراسم وداع و تشییع امام شهید اعلام شد
اختلال خدمات کارت‌محور بانک ملی برطرف شد
واکنش متفاوت یک نویسنده فرانسوی به حذف ایران از جام جهانی
پوتین: غرب به‌دنبال بی‌ثبات‌سازی روسیه است
هند محدودیت تردد کشتی‌های خود در تنگه هرمز را لغو کرد
تأکید رئیس جمهور عراق بر حل‌وفصل اختلافات به روش‌های دیپلماتیک
این مارک از پودر لاغری و چاقی غیرمجاز است
آغاز پروازهای تهران-دبی از فردا
واکنش مشاور رهبر انقلاب به فشارها علیه حزب‌الله لبنان
تردد کشتی‌های تجاری در تنگه هرمز افزایش یافت
سرمربی اتریش ادعای تبانی مقابل الجزایر را رد کرد