×
سیاسی
شناسه خبر : 231002
تاریخ انتشار :

نورنیوز از چالش‌های پیش روی ترامپ در مواجهه با پرونده ایران گزارش می‌دهد؛

بازی جنگ در منطقه به کدام سو می‌رود؟

ترامپ پس از تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران که به طور قطع با مجوز او انجام شد، برخلاف وعده‌های انتخاباتی‌اش و برای خارج کردن نتانیاهو از مخمصه، آغازگر جنگ شد؛ اما روایت پیروزی‌اش به چالش کشیده شد. حمله‌ای که قرار بود تأسیسات هسته‌ای ایران را نابود کند، حالا به نماد سردرگمی کاخ سفید و بن‌بست راهبردی آمریکا در برابر ایران بدل شده است.

نورنیوز-گروه سیاسی: دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور جنجالی آمریکا، در یکی از واپسین پرده‌های قدرت‌نمایی خود، برخلاف وعده‌های اولیه به رأی‌دهندگان، پس از تجاوز ۲۳ خردادماه رژیم صهیونیستی به ایران که به طور قطع با مجوز او انجام شد، تصمیم به آغاز یک درگیری نظامی مستقیم با ایران گرفت تا نتانیاهو و البته خود را از مخمصه‌ای که حاصل بر آوردهای اشتباه از توانمندی تلاویو، قدرت نظامی ایران، تاب آوری جامعه اسراییل و ایستادگی مردم ایران در برابر تجاوز خارجی بود، نجات دهد. این تصمیم، که به بهانه تهدید برنامه هسته‌ای ایران صورت پذیرفت، نه تنها به یک پیروزی تاکتیکی نیانجامید، بلکه به باز شدن جبهه‌ای از انتقادها در داخل آمریکا و تضعیف موضع راهبردی واشنگتن در منطقه ختم شد. روایت نابودی کامل زیرساخت‌های هسته‌ای ایران که از سوی دولت ترامپ مطرح شده بود، به سرعت از سوی سیاستمداران، کارشناسان و رسانه‌های داخلی آمریکا زیر سؤال رفت و فضای افکار عمومی را علیه او برانگیخت.

دروغ‌های بزرگ، اطلاعات درز کرده و چالش روایت رسمی

ترامپ پس از فشار گسترده رسانه‌ها و حتی برخی جمهوری‌خواهان کنگره، اعتراف کرد که اطلاعات مربوط به حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران از سوی نمایندگان دموکرات به رسانه‌ها درز کرده است. این افشاگری نه تنها اعتبار روایتی که کاخ سفید طراحی کرده بود را خدشه‌دار کرد، بلکه نشان داد که احتمالا اطلاعات فنی و میدانی واقعی حاکی از ناکامی عملیات بوده‌اند. در حقیقت، ترامپ ناگزیر شد به صورت غیرمستقیم اذعان کند که عملیات نظامی علیه ایران آن‌چنان‌که وعده داده شده بود، مؤثر نبوده است.

در این میان ابهامات درباره سرنوشت ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران همچنان به قوت خود باقی است. دولت آمریکا مدعی است که این ذخایر در جریان حمله، در زیر زمین مدفون شده‌اند و فرضیه انتقال آن به نقاط دیگر را رد می‌کند، در حالی که ایران هیچ توضیحی در این‌باره ارائه نداده و سکوت تهران، عملاً این ادعای آمریکایی را به چالش می‌کشد. در چنین شرایطی  فضای ابهام ادامه می یابد، فضایی که در آن واشنگتن در برابر رسانه‌ها، افکار عمومی و نهادهای بین‌المللی بدون سند و مدرک مانده است.

تعلیق همکاری با آژانس و ابهام راهبردی

یکی از مهم‌ترین تبعات حمله نظامی آمریکا، تعلیق کامل همکاری‌های ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بود. ایران نه تنها بازرسی از تأسیسات بمباران‌شده را نپذیرفت، بلکه دوربین‌های نظارتی آژانس نیز خاموش شدند؛ اتفاقی که به شدت اعتبار آمریکا در نظارت بر فعالیت‌های هسته‌ای ایران را کاهش داد. این در حالی است که پیش از حمله، همکاری ایران با آژانس نه تنها فعال بلکه گسترده و شفاف بود و بازرسان آژانس به تمامی تأسیسات دسترسی داشتند. اکنون، نه فقط آمریکا، بلکه اروپا و آژانس نیز با یک بحران عدم شفافیت مواجه شده‌اند که نتیجه مستقیم اقدام نظامی ترامپ است.

این تغییر رفتار ایران، از منظر راهبردی، پاسخی سنجیده و هدفمند بود: عبور از منطق کنترل و نظارت و ورود به فضای بازی غیرقابل پیش‌بینی که ایران در آن دست بالا را دارد. این شرایط، در عمل منجر به عقب‌نشینی نهادهای بین‌المللی از فشار بیشتر و تشدید سردرگمی تصمیم‌سازان آمریکایی شد.

واکنش ایران؛ پاسخ موشکی و حفظ صلابت راهبردی

اما نقطه عطف بحران، زمانی رقم خورد که ایران پس از تجاوز نظامی آمریکا و بر خلاف توهم ایجاد شده برای ترامپ به‌جای سکوت یا سازش، با یک پاسخ مستقیم و معنادار به حمله آمریکا واکنش نشان داد. هدف قرار گرفتن پایگاه نظامی العُدید – بزرگ‌ترین پایگاه هوایی آمریکا در منطقه – نه تنها اعتبار نظامی آمریکا را به چالش کشید، بلکه نظم راهبردی منطقه را نیز به لرزه درآورد. این اقدام، به‌عنوان پیامی روشن به ترامپ و متحدانش، حامل این معنا بود که ایران نه تنها از تهدیدات هراسی ندارد، بلکه در میدان تقابل نیز آماده اقدام متقابل است.

در این میان، ترامپ برخلاف وعده پیشین خود مبنی بر پاسخ شدیدتر در صورت واکنش ایران، عقب نشست. نه تنها حمله‌ای در کار نبود، بلکه او در یک چرخش آشکار، از ایران تشکر کرد و حتی اعلام کرد که چین می‌تواند به خرید نفت از ایران ادامه دهد.

ایران اما هیچگونه انعطافی نشان نداد و به آمریکا اثبات کرد با اقدامی که انجام داده مسیر تعامل و مصالحه با تهران را بسیار سخت و پرچالش کرده است. این عقب‌نشینی آشکار، عملاً پایان فاز نظامی تقابل را اعلام و ترامپ را در برابر افکار عمومی آمریکا و متحدانش به موقعیتی تدافعی کشاند.

اسرائیل؛ بازنده بزرگ جنگ ۱۲ روزه

در میان همه بازیگران این منازعه، اسرائیل بدون شک بازنده اصلی بود. تل‌آویو که در هفته‌های ابتدایی، با بهره‌گیری از لفاظی‌های ترامپ سعی در گسترش میدان درگیری داشت، در نهایت به ناچار و از طریق ترامپ، به دنبال آتش‌بس رفت. آن‌چه به‌عنوان هیبت نظامی و اطلاعاتی اسرائیل شناخته می‌شد، حالا در برابر افکار عمومی جهانی رنگ باخته است. 

اکنون به نظر می رسد اسراییل برای جبران ناکامی های قبلی تلاش خواهد کرد با فشار به کاخ سفید ترامپ را به اقدامات تهاجمی تر جدید وادارد، تا شاید از این طریق بتواند اعتبار از دست رفته‌اش را بازیابی کند.

ترامپ اکنون به خوبی می‌داند که هیچ تضمینی برای کسب موفقیت و پیروزی سریع و قابل عرضه از طریق آغاز دوباره جنگ وجود ندارد و چه بسا با تصاعد بحران ،وضعیت به مراتب پیچیده‌تر شده و کنترل اوضاع به صورت کامل از دست خارج شود.

ترامپ و مرحله آشنای عقب‌نشینی با ژست پیروزی

رفتار سیاسی ترامپ در چنین موقعیت‌هایی شناخته شده است. او از صحنه‌ای که احتمال شکست جدی در آن وجود دارد، عقب‌نشینی می‌کند، اما با روایت‌سازی جدید، سعی در نمایش پیروزی دارد. در ماجرای یمن نیز او پس از شکست در وادار کردن انصارالله به تسلیم، از مسیر مذاکره به‌عنوان یک پیروزی دیپلماتیک یاد کرد. 


اخبار مرتبط
ایجاد محدودیت برای خبرنگاران روس باعث ایجاد تنش بین آذربایجان و روسیه شد+ فیلم
دوشنبه 1404/04/09 ساعت 17:17
ایجاد محدودیت برای خبرنگاران روس باعث ایجاد تنش بین آذربایجان و روسیه شد+ فیلم
سخنگوی وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که به کارکنان بخش کنسولی سفارت روسیه در باکو بدون توضیحی اجازه دسترسی به خبرنگاران روس داده نشده است. دیپلمات‌های روسی بیش از دو ساعت است که قادر به برقراری ارتباط با خبرنگاران در باکو نیستند و این موضوع نگرانی جدی ایجاد کرده است.
آغاز نظم تجاری جدید جهانی به دور از هژمونی آمریکا
دوشنبه 1404/04/09 ساعت 16:31
آغاز نظم تجاری جدید جهانی به دور از هژمونی آمریکا
پولیتیکو گزارش داد: اتحادیه اروپا با خستگی از تهدیدات تجاری ترامپ، به‌سوی همکاری گسترده با کشورهای آسیا-اقیانوسیه روی آورده است. پیوستن به CPTPP می‌تواند نشان‌دهنده آغاز نظم تجاری جدید جهانی به دور از هژمونی آمریکا باشد.
کارشناس ایتالیایی: سکوت غرب در قبال جنایات رژیم اسرائیل، تروریسم سازمان‌یافته است
دوشنبه 1404/04/09 ساعت 15:59
اختصاصی نورنیوز؛
کارشناس ایتالیایی: سکوت غرب در قبال جنایات رژیم اسرائیل، تروریسم سازمان‌یافته است
مدیر پژوهشی در مؤسسه اسپشال اوراسیا گفت: «جامعه بین‌المللی و بازیگران منطقه باید بپذیرند که اسرائیل با حمله عمدی و غیرقانونی به ایران، آغازگر این درگیری بوده است. این تبعیض آشکار است که تنها اسرائیل را محق به دفاع از خود بدانیم، در حالی که حق ایران و دیگر کشورهای مورد حمله برای حفاظت از شهروندانشان نادیده گرفته می‌شود.»
ترامپ: من با ایرانی‌ها حرف نمی‌زنم!
دوشنبه 1404/04/09 ساعت 11:14
ترامپ: من با ایرانی‌ها حرف نمی‌زنم!
دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا با لحنی تند و تحقیرآمیز اعلام کرد: برخلاف دولت اوباما هیچ امتیازی به ایران نداده و حتی حاضر به مذاکره با تهران هم نشده‌ام.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
آخرین خواهش الهه حسین‌نژاد از قاتلش چه بود؟ +عکس و جزئیات جدید از پرونده
مجلس به وزیر ارشاد کارت زرد داد!
تاکنون بیش از یک میلیون نفر در سامانه سماح ثبت‌نام کرده‌اند +لینک‌سایت
نوراینفو | چگونه هنگام قطع برق از سوختن لوازم منزل‌مان جلوگیری کنیم؟
خواهر رهبر کره شمالی: تلاش برای خلع سلاح هسته‌ای ما خنده‌دار است!
دوفوریتی | چرا بی‌آب و بی‌برق و بی‌انرژی شدیم؟
اولین حضور سرژ اوریه در ترکیب پرسپولیس +عکس
سرنشینان کشتی حنظله اعتصاب غذا کردند
کارت ورود به جلسه آزمون استخدامی آموزش و پرورش از دیروز منتشر شده است +جزئیات
تیراندازی مرگبار در منهتن 5 کشته از جمله یک افسر پلیس برجای گذاشت
لرزه بر موازنه دیپلماتیک! +فیلم
معاون پزشکیان: رئیس‌جمهور از تدوین لایحه «مقابله با انتشار محتوای خلاف واقع» خبر نداشت!
ایثار در شعله‌های آبیدر
وضعیت آب و هوا امروز سه‌شنبه 7 مرداد 1404 + وضعیت استان‌ها
رسانه صهیونیستی خبر داد: آذربایجان در آستانه پیوستن به «پیمان ابراهیم»
نامه آیت‌الله نوری‌همدانی تقدیم پاپ شد
مهرشاد سهیلی جایی در آنتن ندارد؛ روایت یک فریب تبلیغاتی
شرط جدید بانک مرکزی برای خرید ارز اربعین 1404
قمار 50 میلیون یورویی النصر با توصیه رونالدو!
گزارش الاخبار در مورد چشم‌انداز همکاری روسیه، چین و ایران در مرحله پساجنگ
عارف: توسعه روابط با منطقه راهبرد قطعی ایران است
انقلاب در پیوند قلب با دست توانای متخصصان ایرانی + فیلم
شکست تلخ تراکتور مقابل قهرمان آفریقا در واپسین ثانیه‌ها
تعطیلی یزد، قم و خوزستان در روز چهارشنبه+ جزئیات کاهش ساعت کاری روز سه‌شنبه
گفت‌وگوی تلفنی پوتین و نتانیاهو درباره ایران و سوریه
قدمت واقعی سمرقند فراتر از آن‌ چیزی است که تصور می‌شد
در جنگ 12 روزه اسرائیل علیه ایران، چند نفر از وزارت اطلاعات شهید شدند؟
وداع زودهنگام گلر الجزایری با سرخ‌ها در ارزروم
عکس های منتخب جهان،28 جولای2025
مهران با 51.8 درجه داغ‌ترین شهر ایران شد
هشدار ایران به رژیم اسرائیل درباره جداسازی استان‌های جنوبی سوریه
شکست پرسپولیس در آخرین بازی تدارکاتی در اردوی ترکیه
دبیرکل سازمان ملل: نسل‌کشی در غزه هیچ توجیهی ندارد
عراقچی: اگر تجاوز تکرار شود، بدون تردید واکنشی قاطع‌تر نشان خواهیم داد
کارت ورود به جلسه آزمون استخدامی آموزش و پرورش 1404 منتشر شد
میدری: حذف یارانه یا تغییر دهک‌بندی قبل از اعمال به افراد اطلاع داده می‌شود
گزارش تصویری | مرگ آرام بزرگ‌ترین دریاچه ایران
تیراندازی مرگبار در آتلانتا؛ یک کشته و 10 زخمی
ادامه قتل عام با گرسنگی؛ 14 فلسطینی دیگر در محاصره غزه جان باختند
حمله سایبری گسترده، سفرهای هوایی روسیه را مختل کرد
صادرات 45.5 میلیون دلاری از جلفا به 9 کشور دنیا
هشدار هواشناسی؛ موج گرما از فردا وارد کشور می‌شود + فیلم
جنگ 12 روزه را چگونه روایت کنیم؟
نسخه جدید دولت برای نشاط اجتماعی؛ بُن سفر در راه است؟
نظری جویباری از مدیرعاملی استقلال استعفا داد + فیلم
نماینده اسکواش ایران یک قدم تا قهرمانی جهان فاصله دارد
توافقی به رنگ سلطه؛ اروپا در سایه آمریکا
سخنگوی دولت: چهارشنبه تعطیل نیست/ لایحه فضای مجازی علیه آزادی بیان نیست
کارگردان «جنگ ستارگان» گنجینه هنری‌اش را به نمایش می‌گذارد
برای شرکت در اجلاس روسای مجالس جهانی؛ قالیباف عازم ژنو شد
X
آگهی تبلیغاتی