×
سیاسی
شناسه خبر : 230997
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/04/09 ساعت 15:50
انفجار آگاهی

عباس سلیمی نمین:

انفجار آگاهی

سلیمی نمین در یادداشتی نوشت: «ترامپ تصور می‌کرد ایران تجاوز واشنگتن به قلمرو خود را با اقداماتی چون بستن تنگه هرمز پاسخ خواهد گفت، آن‌گاه وی به عنوان منجی گشایش یک شاهراه آبی حیاتیِ مبادلات اقتصادی و تجارت جهانی ظاهر خواهد شد و حملات شدیدتری علیه ایران صورت خواهد داد.»

نورنیوز ـ گروه سیاسی: عباس سلیمی نمین مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران، در یادداشتی نوشت: «این پرسش که چرا ترامپ بعد از واکنش بسیار هوشمندانه ایران به دستور حمله وی به مراکز غنی‌سازی، تحقیقاتی و پژوهشی صلح‌آمیز هسته‌ای کشورمان، نه تنها تهدیدات شدیداللحن خود در برابر مقابله به مثل تهران را به فراموشی سپرد، بلکه در فاصله زمانی اندکی به نمایندگی از صهیونیست‌ها به صورت یکجانبه، پرچم آتش‌بس را به اهتزاز در آورد، پاسخی از سر تأمل می‌طلبد.

ممکن است گفته شود فردی که در جایگاه ریاست جمهوری نشانده شده تا با ترویج برتری نژادی به حل بحران‌های داخلی آمریکا نایل آید، هر دم موضعی و سخنی دارد و این تغییر را نیز می‌بایست به حساب دمدمی مزاجی او گذاشت، اما خیر؛ در طرح حمله صهیونیست‌ها به ایران در هماهنگی کامل با واشنگتن برای نیل به سه هدف نابودسازی توان غنی‌سازی، نابودی ذخایر موشکی و در نهایت براندازی، همه امکانات گرد آمده بود و حتی گروه‌های تروریست حرفه‌ای و تشکل‌های سلطنتی و مسلح تجزیه‌طلب، از مدت‌ها قبل سازمان‌دهی و تجهیز شده بودند؛ لذا یک مسئله بسیار مهم، علاوه بر استیصال رژیم صهیونیستی در تحقق اهداف و شکست در استفاده از پیشرفته‌ترین تجهیزات نظامی حامیان غربی‌اش، می‌بایست تغییر شتاب‌زده رویکرد کاخ سفید  باشد.

حقیقت آن است که ترامپ تصور می‌کرد ایران تجاوز واشنگتن به قلمرو خود را با اقداماتی چون بستن تنگه هرمز پاسخ خواهد گفت، آن‌گاه وی به عنوان منجی گشایش یک شاهراه آبی حیاتیِ مبادلات اقتصادی و تجارت جهانی ظاهر خواهد شد و حملات شدیدتری علیه ایران صورت خواهد داد؛ اما تهران با مدیریت بسیار هوشمندانه جنگی که بر ایران تحمیل شده بود و توسعه‌اش را صهیونیست‌ها با کشاندن آمریکا به آن دنبال می‌کردند، فصل جدیدی به لحاظ شناختی  پیش روی جهانیان، به‌ویژه ملت‌های منطقه، گشود. انتخاب بزرگ‌ترین پایگاه هوایی آمریکا در خلیج فارس برای تلافی، آن هم به ترتیبی خاص، پیام‌های متعدد و متنوعی برای مخاطبان مشخص منتشر ساخت. در این اقدام به صهیونیست‌ها ‌تفهیم شد که حتی کشانده شدن مستقیم آمریکا به جنگی که آنان کلید زده‌اند نه تنها هیچ آورده‌ای برایشان نخواهد داشت، بلکه بسیار زیانبارتر هم خواهد بود؛ چنان چه تکرار بمباران مراکز هسته‌ای کشورمان پس از حمله نظامی آمریکا به این تأسیسات، بیانگر آن است که حتی این حرکت واشنگتن هم برای آنان دستاوردی نداشته است.

مهم‌ترین پیام در حمله به پایگاه هوایی آمریکایی که بخش قابل توجهی از خاک قطر را به خود اختصاص داده گشودن باب تأمل در این مسئله است که پایگاه‌های نظامی آمریکا در اردن، ترکیه، آذربایجان، امارات، بحرین و... در جریان جنگ صهیونیست‌ها ‌علیه ایران به چه امری مشغول بوده‌اند؛ به عبارت دیگر، مأموریت اصلی این مقرها چه بوده است و آیا پایگاه‌های واگذار شده به حامیان غربی اصلی  نژادپرستان (آمریکا و انگلیس) آن‌گونه که ادعا می‌شود امنیت کشورهای واگذار کننده پایگاه را پی می‌گیرند؟ از این رو مشاهدات و مستندات غیر قابل کتمان در ۱۲ روز مقابله و مقاومت در برابر تجاوز صهیونیست‌ها به ایران، به ویژه هدف‌گیری موشکی پایگاه آمریکا در قطر، نوعی انفجار آگاهی ملموس در منطقه و جهان بود.

بر اساس آن چه بر همگان مکشوف شد واقعیت آن است که بر خلاف میل ملت‌های مسلمان، پایگاه‌های واگذار شده به واشنگتن (از سوی حاکمان کشورهای یاد شده) مأموریت اصلی‌شان پشتیبانی از اشغالگران فلسطین است؛ به تعبیری دیگر، این تنها خاک فلسطین نیست که اشغال شده تا برج و باروی نژادپرستان جهان سرمایه‌داری (یعنی اسرائیل) در دل جهان اسلام تشکیل گردد،  بلکه بخش‌هایی از سایر کشورهای اسلامی نیز اشغال شده تا از این برج و بارو پشتیبانی شود. از این رو،  از نگاه واشنگتن باب این انفجار آگاهی می‌بایست به سرعت بسته می‌شد؛ زیرا این آگاهی را ملت‌ها مدیون شجاعت کم نظیر رهبری، ملت و نیروی مسلح  ایران می‌دانند. برای نمونه ، آیا نگاه مردم غیور ترکیه به کارکرد پایگاه واگذار شده به آمریکا بر اساس ملموسات، دستخوش تغییرات اساسی نخواهد شد و سرعت اخراج آمریکا از منطقه را با مخالفت‌های آگاهانه صاحبان سرزمین‌ها تسریع نخواهد کرد؟

امروز باید توجه داشت که تصمیمات با نگاه ملی به چه میزان تحول‌زاست و ایران را بیش از پیش در کانون عنایت همه ملت‌هایی که حاضر نیستند در برابر پایگاه نژادپرستی کرنش کنند قرار می‌دهد. ورود مرجعیت در عراق به مقابله با تهدیدات نژادپرستان، به طور قطع پایگاه‌های آمریکا در این کشور مسلمان غیور را به سوی حذف می‌کشاند. برای این که منافع ملی ایران و سایر ملت‌های آزاده که در این ۱۲ روز حمله طی تظاهرات‌ها با حمل پرچم سه رنگمان به حمایت از ایران در اقصی نقاط جهان به‌پا خاستند را رقم بزنیم باید تصمیم‌گیری‌ها بر اساس عقلانیت حداکثری،  تجربیات تاریخی، مصلحت‌سنجی و پیش‌بینی‌پذیری باشد. نباید اجازه داد نگاه‌های جناحی به اتحاد حداکثری ملت ایران مجدداً لطمه وارد سازد. ما اکنون  با تحولاتی مواجهیم که در چارچوب تفکر ایران بزرگ و احیای تمدن در این سرزمین رقم خورده است و سرعت خروج آمریکا از منطقه را (که با حمایت بی‌دریغ از نژادپرستان، نا امنی را دامن می‌زند) تسریع خواهد کرد.

از این پس نگاه ملت‌ها بیش از پیش متوجه مبانی اعتقادی- فرهنگی مقاومت در برابر نژادپرستان خواهد بود که باگسترش آگاهی در صدد محو نژادپرستی است؛ لذا نابخشودنی است اگر به جای استفاده از این فرصت تاریخی برای سربلندی هرچه بیشتر ایران، کوته نظری جناحی را پی گیریم.»


نظرات

آخرین اخبار
شب شهادت امام رضا(ع)؛ حرم رضوی غرق اشک و ماتم
هرمزگان، سرآمد مدیریت بحران در کشور
نورویدئو | وقتی گلوله ها خاموش شدند، اقتصاد هدف بعدی شد
قیمت جدید بنزین اعلام شد؛ عرضه بنزین 87 هزار و 200 تومانی از بامداد پنجشنبه
شکستگی خط انتقال آب بجنورد مهار شد؛ آب پایدار ماند
مسکو: اوکراین تمایلی به پذیرش اتباع مجرم خود در روسیه ندارد
پیام تبریک سرلشکر صفوی به فرمانده جدید سپاه
وزیر دفاع پاکستان خواستار تقویت همکاری‌های دوجانبه با ایران شد
آغاز کاهش حضور نظامی ناتو در کوزوو
برنامه قطعی برق فارس فردا پنجشنبه 22 مرداد+ لینک
برنامه قطعی برق کرمانشاه فردا پنجشنبه 22 مرداد ماه اعلام شد+ جدول
واکنش دردناک مسی به درگذشت پدرش؛ «نمی‌دانم بدون تو چگونه ادامه دهم»
تهران در سوگ امام رضا(ع)؛ حرکت دسته‌های عزاداری به سمت بیت رهبر شهید
فشار تازه اروپا به ایران با اهرم حقوق بشر
صالحی: جنگ پایان راه نیست؛ مسیر «فتح اکبر» ادامه دارد
مخابره پیام «اس.او.اس» لینکن به آمریکایی‌ها!
پایان رزمایش مشترک ناوهای چین و اندونزی
توجه ویژه «رهبر شهید» به قرآن؛ روایتی از نزدیکان بیت
چرا مسابقات شطرنج کشور در خرم‌آباد لغو شد؟
جزئیات تشییع ایرج خواجه‌امیری اعلام شد
روسیه 2 شناور مرتبط با ارتش اوکراین را در اودسا هدف گرفت
جریمه سنگین برای حمل سوخت مازاد در دوغارون
آخرین وضعیت «چنگیز وثوقی» بازیگر پیشکسوت سینما
مزایده آمریکایی برای شرکت‌های نفت و گاز در خلیج مکزیک
جدول قطعی برق چهارمحال و بختیاری فردا پنجشنبه 22 مرداد به تفکیک شهرستان ها اعلام شد
زمانبندی قطعی برق کرمان پنجشنبه 22 مرداد اعلام شد+ لینک
چرایی سفر رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین به ترکیه
آخرین قیمت مرغ امروز 21 مرداد/ مرغ کامل کیلویی چند؟+ جدول
هشدار انصارالله به عربستان؛ یمن در اوج آمادگی نظامی است
موتور طلا دوباره روشن شد؛ سرمایه‌ها به بازار برگشتند
صرب‌الاجل نهایی خروج نظامیان آمریکایی از عراق
گفت‌وگوی دقیقه نودی عراقچی و وزیر پاکستانی
اختصاص 7 همت برای مطالبات رتبه‌بندی فرهنگیان
اوپک:تولید نفت ایران در ژوئیه صعودی شد
انفجار مرگبار در بلوچستان پاکستان؛ 18 شورشی کشته شدند
سرمربی سابق کرواسی هدایت اماراتی‌ها را بر عهده گرفت
نورنما | دلم یک «یا رضا » می خواهد و یک پنجره فولاد ...
واکنش حماس به بستن مسجد ابراهیمی
جنگ با ایران، اقتصاد تاجیکستان را تحت فشار گذاشت
هویتی نشأت‌گرفته از پیوند سنجیده شعر و آواز
پیش بینی قیمت دلار فردا پنجشنبه 22 مرداد/ دلار افت می کند؟
هشدار روسیه درباره تأثیر جنگ ایران بر همکاری‌های خزر
پیام تبریک آیت‌الله حسینی بوشهری به محسن رضایی
وزن‌کشی تیم ملی کشتی پهلوانی ایران در ترکیه
غلامحسین محمدی سرپرست سازمان تأمین اجتماعی شد
اعزام حداکثری ناوگان حمل‌ونقل عمومی برای جابه‌جایی زائران مشهد مقدس
زیردریایی هسته‌ای کره جنوبی، منطقه را بی‌ثبات می‌کند
2200 طرح مدرسه‌سازی در راه است؛ هزاران کلاس آماده می‌شود
تردید آمریکا در دفاع مقابل تلافی‌جویی‌های ایران
آخرین وضعیت پاک‌سازی آلودگی نفتی در سواحل قشم و هنگام