×
بین الملل
شناسه خبر : 230976
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/04/09 ساعت 14:33

پاریس: مذاکرات بهترین راه برای رسیدگی به نگرانی‌های ناشی از برنامه هسته‌ای ایران است

در پی تنش‌های تازه پیرامون برنامه هسته‌ای ایران، وزارت خارجه فرانسه اعلام کرد که «مذاکرات بهترین راه برای رسیدگی به نگرانی‌های ناشی از برنامه هسته‌ای ایران است»؛ این موضع در حالی بیان شد که مقام‌های ایرانی عملکرد مدیرکل آژانس را جانبدارانه توصیف کرده‌اند.

نورنیوز - گروه بین الملل: وزارت امور خارجه فرانسه در تازه‌ترین موضع‌گیری خود با اشاره به تنش‌های اخیر حول برنامه هسته‌ای ایران اعلام کرد: «مذاکرات بهترین راه برای رسیدگی به نگرانی‌های ناشی از برنامه هسته‌ای ایران است». مقامات فرانسوی همچنین از ایران خواستند امنیت کارکنان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را تأمین کند. این اظهارات در حالی بیان می‌شود که تجاوز رژیم صهیونیستی و آمریکا به تأسیسات هسته‌ای ایران فضای مذاکرات غیرمستقیم تهران و واشنگتن را تحت‌الشعاع قرار داده است.

وزارت امور خارجه فرانسه ضمن حمایت از «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس، تهدیدات علیه او را محکوم کرده است، هرچند مقام‌های ایرانی تأکید کرده‌اند گروسی مورد تهدید قرار نگرفته و تنها به‌دلیل کوتاهی در انجام وظایفش، احتمال پیگرد قانونی او مطرح است. «امیرسعید ایروانی» نماینده ایران در سازمان ملل در مصاحبه‌ای با شبکه سی‌بی‌اس با رد اتهامات آمریکا مبنی بر تهدید گروسی و بازرسان آژانس گفت: «ایران تهدیدی نکرده است. قانون تصویب شده توسط مجلس جمهوری اسلامی ایران بسیار آشکار است. طبق این قانون، ایران همکاری خود با آژانس را تعلیق می‌کند. زیرا آژانس مسئولیت خود را ایفا نکرده است. تا زمانی که این شرایط ادامه پیدا کند، همکاری ایران تعلیق خواهد شد.»

ایروانی در ادامه افزود: «هرگاه این شرایط تغییر کند، همکاری ما با آژانس نیز از سر گرفته خواهد شد. مدیرکل آژانس توسط ایران تهدید نشده است و هیچ تهدیدی علیه او وجود ندارد.» او با تاکید بر تامین امنیت بازرسان عنوان کرد: «بازرسان آژانس در ایران، در امنیت کامل هستند. اما همکاری ما تعلیق شده است و آن‌ها به هیچ یک از تاسیسات ایران دسترسی نخواهند داشت.»

در همین حال، وزارت خارجه فرانسه اعلام کرده: «ایران باید امنیت کارکنان آژانس را تامین کند.» این در حالی است که «اسماعیل بقائی» سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در گفت‌وگو با شبکه راشاتودی گفته است: «بازرسان آژانس همچنان در ایران هستند و به کار خود ادامه می‌دهند، اما مسئله این است که تأسیسات هسته‌ای ما به شدت آسیب و مورد هدف قرار گرفته‌اند. سازمان انرژی اتمی ما در حال بررسی میزان خسارات است تا ببینیم چگونه می‌توان همکاری با آژانس را از سر گرفت. در حال حاضر، آنچه از آژانس و شورای حکام انتظار می‌رود این است که به مسئولیت‌ها و وظایف خود پایبند بمانند و حملات رژیم‌های آمریکا و اسرائیل به تأسیسات هسته‌ای ما را به‌طور صریح و بدون ابهام محکوم کنند. این کاری است که آژانس و مدیرکل آن انجام نداده‌اند و مردم ایران از این نهاد چنین انتظاری دارند.»

از سوی دیگر، «مجید تخت‌روانچی» معاون وزیر امور خارجه ایران نیز در مصاحبه‌ای با شبکه بی‌بی‌سی تاکید کرده است اگر آمریکا قصد ازسرگیری گفت‌وگوهای دیپلماتیک را دارد، باید موضعی روشن در محکومیت حملات نظامی به ایران اتخاذ کند تا زمینه اعتمادسازی برای ادامه مذاکرات فراهم شود. به گفته وی، ایران خواستار بازگشت مسیر حل‌وفصل دیپلماتیک است، اما همزمان بر دفاع از زیرساخت‌های هسته‌ای خود تأکید دارد و انتظار دارد آژانس در برابر تجاوزات نظامی موضعی مستقل اتخاذ کند.


اخبار مرتبط
پایان افسانه برتری نظامی اسرائیل؛ آیا تل‌آویو پس از شکست باز هم به تهران حمله خواهد کرد
چهارشنبه 1404/04/11 ساعت 08:47
نورنیوز چرایی تجاوز رژیم اسرائیل به ایران و چشم‌انداز جنگ آینده را بررسی می‌کند؛
پایان افسانه برتری نظامی اسرائیل؛ آیا تل‌آویو پس از شکست باز هم به تهران حمله خواهد کرد
جنگ 12 روزه ایران و اسرائیل افسانه برتری نظامی تل‌آویو را زیرسوال برد و مرحله‌ای جدید از بازدارندگی متقابل را رقم زد. با شکست در غافلگیری تهران، نگرانی‌ها در تل‌آویو درباره پاسخ‌های ایران به شدت افزایش یافت.
تخت‌روانچی: ایران اصرار به غنی‌سازی صلح آمیز دارد
دوشنبه 1404/04/09 ساعت 16:15
تخت‌روانچی: ایران اصرار به غنی‌سازی صلح آمیز دارد
معاون سیاسی وزیر خارجه ایران، در مصاحبه با بی‌بی‌سی تأکید کرد که آمریکا باید برنامه حمله به ایران را منتفی کند تا مذاکرات از سر گرفته شود. او تأکید کرد ایران غنی‌سازی اورانیوم را حق خود می‌داند و خواهان دیپلماسی اما با آمادگی کامل است.
گروسی: دانش هسته‌ای «بسیار پیشرفته» ایران با حمله نظامی از بین نمی‌رود
یکشنبه 1404/04/08 ساعت 14:31
گروسی: دانش هسته‌ای «بسیار پیشرفته» ایران با حمله نظامی از بین نمی‌رود
دبیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، با بیان اینکه «حملات به تأسیسات هسته‌ای ایران خسارات بسیاری جدی وارد کرده؛ اما برخی از آنها هنوز پابرجا است.»، اضافه کرد: «نگرانی‌ها از برنامه هسته‌ای ایران را نمی‌توان به طور قطع از طریق نظامی حل کرد.»
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
بیشتر می‌کشیم؛ راهبرد تهاجمی واشنگتن
دولت ترامپ خرید دیپلمات‌های ایرانی در نیویورک را محدود کرد
عمار حکیم: ایران سنگر خط مقدم جهان اسلام است
وزارت خارجه اردن: اخراج فلسطینی‌ها از غزه نقض حقوق بشر است
چرا اسرائیل در روز نخست نبرد، به استراتژیست‌ها شلیک کرد نه موشک‌ها؟
جامعه موسیقی ایران در سوگ درگذشت هوشمند عقیلی
وزیر خارجه ایران: سوء تفاهمات رفع شد/ هیچ اختلافی با قطر نداریم
آتش‌سوزی عمدی در تورنتو جان 2 عضو خانواده ایرانی را گرفت
زمان پرداخت مرحله جدید «کالابرگ» به سه دهک اول اعلام شد
از یکجانبه‌گرایی تا چندجانبه‌گرایی؛ دیپلماسی دفاعی ایران در معماری نوین نظام جهانی
هدیه ویژه حامی مالی المپیاکوس به مهدی طارمی و ستاره‌های تازه‌ وارد تیم
انتقاد اسپانیا از سکوت اتحادیه اروپا در قبال نسل‌کشی در غزه
وزیر جنگ آمریکا: قرار است بیشتر بُکشیم
صدور ردیف استخدامی 3 هزار عضو هیئت علمی دانشگاه‌ها
بیشتر لبنانی‌ها مخالف خلع سلاح حزب الله هستند
پرواز مجدد جنگنده های ونزوئلا بر فراز ناو آمریکایی
هوای تهران در شرایط «قابل قبول» قرار گرفت
یونیسف: بیش از 700 هزار کودک در غزه از تحصیل محروم شده‌اند
برنامه مسابقات ورزشی امروز شنبه 15 شهریور
سازمان سنجش: مهلت انتخاب رشته تا 17 شهریور تمدید شد
مادورو: تلاش واشنگتن برای تغییر نظام در کاراکاس اشتباه است
مقدماتی جام‌جهانی اروپا و شب پرگل
قاتل شهید رضایی در سمیرم اعدام شد+فیلم
پیکر استاد احمد پژمان به زادگاهش در لارستان باز می‌گردد
رویکرد فرهنگی دولت و موضوع برگزاری کنسرت خیابانی
تل‌آویو همچنان در انزوای هوایی؛ ادامه تعلیق پروازها از سوی ایتالیا
بلاگر هتاک به اقوام بازداشت شد
وزیر خارجه آلمان: انفجار خطوط لوله گاز نورد استریم تروریستی است
رشد 37 درصدی بهای جهانی طلا در کمتر از یک سال
ترامپ در حال بررسی گزینه‌های نظامی علیه ونزوئلا است
ضرورت‌های راهبردی عبور از تهدیدات
درسنامه وحدت در مکتب مصطفوی
افزایش تدریجی پیاده‌روی راه مقابله با کم‌تحرکی
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 14 شهریور 1404
همکاری OpenAI و Broadcom برای ساخت تراشه اختصاصی
تحول در فناوری پوشیدنی‌ها؛ کشی که گرمای بدن را به برق تبدیل می‌کند
اسطوره شیرجه آمریکا مدال‌های المپیکش را برای تأمین هزینه‌هایش حراج کرد
مصرف پروتئین حیوانی و کاهش اندک مرگ‌ومیر ناشی از سرطان
جزئیات قیمت و حافظه آیفون 17 ایر فاش شد
آزمایش سه‌دقیقه‌ای جدید، شناسایی زودهنگام آلزایمر را ممکن می‌کند
اسفنج‌های خوراکی برای لاغری؛ نوآوری تازه دانشمندان چینی
ستاره نامدار تنیس که سرطان را شکست داد
کمپین تبلیغاتی رژیم صهیونیستی با کمک گوگل
مدودف: روسیه تهدید نمی‌کند اما باید رویکردهای نظامی مرزی را بازنگری کند
صدراعظم آلمان: اروپا همچنان به کمک آمریکا وابسته است
پایان خاموشی ها با راه اندازی نیروگاه های خورشیدی
دولت با اعطای اختیارات جدید، مسیر سرمایه‌گذاری در استان‌ها را تسهیل می‌کند
مسئول آمریکایی: نتایج جلسه کابینه لبنان تا حدی مثبت بود
هشدار وزیر آمریکایی به هند درباره همکاری با روسیه و چین
پروازهای باکو -تهران فردا از سر گرفته می‌شود
X
آگهی تبلیغاتی