×
سیاسی
شناسه خبر : 230931
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/04/09 ساعت 09:47
کنشگران بین‌المللی و ترامپ؛ گرایش‌ها و روش‌ها

سید محمدکاظم سجادپور:

کنشگران بین‌المللی و ترامپ؛ گرایش‌ها و روش‌ها

سجادپور نوشت: «هیچگاه اینقدر سیاست خارجی آمریکا، فردمحور نشده است. نه فقط تمرکز قدرت در شخص رئیس‌جمهور آمریکا، بلکه تمایلات شخصی او، تعیین کننده محوری سیاست خارجی آمریکا شده است. در آنچه که در طی دوازده روز بین رژیم صهیونیستی و ایران گذشت، این ویژگی فردی شده سیاست خارجی آمریکا برجسته است.»

نورنیوز ـ گروه سیاسی: دکتر سید محمدکاظم سجادپور در یادداشتی نوشت: «برگزاری اجلاس سران ناتو در لاهه هلند در روزهای ۲۴ و ۲۵ ژوئن ۲۰۲۵ (۳ و ۴ تیرماه ۱۴۰۴) با حضور ترامپ و اظهارات گوناگونی که در این اجلاس در مورد ایران توسط او و رهبران عضو ناتو شد، یکی از رخدادهای مهم بین‌المللی و آئینه‌ای است که واقعیت‌های روابط بین‌المللی معاصر را به تصویر می‌کشد. این اجلاس با دیگر گردهمایی‌های سران ناتو متفاوت بود. علت این تفاوت، محوریت شخص ترامپ و از همه مهم‌تر، نحوه مدیریت او توسط رهبران کشورهای عضو ناتو می‌باشد. سخنان بسیار چاپلوسانه، مارک دوته، دبیر کل هلندی ناتو و حمایت همه جانبه او از تجاوز آمریکا به مراکز هسته‌ای ایران بسیار جلب نظر کرد. مجموعه آنچه که در کنفرانس سران ناتو در لاهه گذشت، پرسشی اساسی را به میان می‌کشد و آن اینکه چرا و چگونه، رهبران کشورهای مختلف جهان، ترامپ را مدیریت می‌کنند؟

 در پاسخ به اینکه چرا این پرسش مهم است دو نکته حائز اهمیت وجود دارد؛ اول وزنه جهانی ایالات متحده، مخصوصاً در سپهر استراتژیک دنیاست و دوم آنکه هیچگاه اینقدر سیاست خارجی آمریکا، فردمحور نشده است. نه فقط تمرکز قدرت در شخص رئیس جمهور آمریکا، بلکه تمایلات شخصی او، تعیین کننده محوری سیاست خارجی آمریکا شده است. در آنچه که در طی دوازده روز بین رژیم صهیونیستی و ایران گذشت، این ویژگی فردی شده سیاست خارجی آمریکا برجسته است، برجستگی آن را در روابط فردی نتانیاهو و ترامپ می‌توان دید شاید کمتر رهبر خارجی مانند نخست وزیر رژیم صهیونیستی، از ویژگی‌های روان‌شناختی ترامپ برای پیگیری اهداف خود استفاده کرده باشد. لذا سوال چرایی پرداختن به نحوه مدیریت ترامپ توسط رهبران، سوالی جدی و استراتژیک است. اما در بررسی چگونگی مدیریت ترامپ توسط رهبران کشورهای مختلف باید «واقعیت‌های مربوط به شخصی شدن سیاست خارجی آمریکا به شیوه و روش مدیریت ترامپ توسط رهبران بین‌المللی» و «پی آمدهای شیوه‌های مدیریت ترامپ» را مورد ارزیابی قرار داد.

واقعیت آن است ترامپ شخصیت ویژه‌ای دارد که او را با سایر رهبران گذشته آمریکا و همچنین دیگر رهبران جهان متفاوت می‌کند. برجسته‌ترین ویژگی‌ روانی او، نیاز به دیده شدن، مطرح گردیدن، موفق قلمدادشدن و متمایز شناخته شدن است. این ویژگی‌های روانی که در برگیرنده ناهنجارها و کمبودهای روانی خاصی است، ترامپ را نیازمند به تعریف و تمجید دیگران کرده است و در حقیقت از این زاویه است که دیگران می‌توانند ترامپ را مورد سوء استفاده قرار دهند. این سوء استفاده، جالب است که هم در عرصه داخلی و هم در عرصه خارجی صورت می‌پذیرد و یکی از مصادیق قابل توجه مصاحبه مطبوعاتی ترامپ در حاشیه کنفرانس سران ناتو است و در کنار ترامپ وزرای دفاع و خارجه او نیز حضور دارند و ترامپ پاسخ به بخشی از سوالات را به عهده آنها واگذار می‌کند و هر دو به دعوت ترامپ وارد مصاحبه مطبوعاتی می‌شوند و قبل از هرچیز، آن دو سخن به تمجید ترامپ و رهبری‌های داهیانه او می‌گشایند.

در عرصه بین‌المللی، ‌شیوه رهبران کشورهای مختلف از پوتین گرفته تا متحدان اروپائی، اجماعی به وجود آمده که تنها راه کاهش ضرر و زیان تصمیمات غیرمتعارف، مدیریت روانی اوست. مدیریت روانی او نیز در مورد شناسائی قراردادن برجستگی‌های اوست. و اینکه نقشی را ایفا می‌کند که کمتر کسی در تاریخ آمریکا و جهان ایفاء کرده است.ارزیابی روانشناسه نخبگان کشورهای مختلف آن است که برای مدیریت ترامپ، باید به گونه‌ای او را موفق نشان داد، او از  این گونه جملات لذت می‌برد که کاری که شما انجام داده‌اید و می‌دهید از عهده کس دیگری بر نمی‌آید. باید گفت: الزاماً در عمل، شاید رهبران کشورهای مختلف آنچه که ترامپ آن را به طور عملی می‌خواهد به او ندهند، ولی او را با کلام، می‌ستایند و نوازش می‌دهند. و البته در مواردی، با بهره‌برداری از حساسیت‌های اقتصادی او، داد و ستد تجاری مورد نظر ترامپ را دنبال می‌کنند.

پی ‌آمدهای شیوه‌های مدیریتی ترامپ برای کشورهای مختلف یکسان نیست. برخی از کنشگران، صرفاً دفع بحران می‌کنند، برخی دیگر ساختار و سامانه روابط راهبردی خود با آمریکا، حفظ و ترمیم می‌نمایند، ولی شاید آنچه مخرج نتیجه مدیریت ترامپ توسط کنشگران باشد، تحمیل دستور کار آن کنشگران بر آمریکا و بر ترامپ است. جالب آنکه در مواردی دیگر کنشگران توانسته‌اند ترامپ را حتی از مسیر شعارهای اولیه و انتخاباتی او دور کنند. فراموش نکنیم که ترامپ با دستور کار ضدجنگ، ضد مداخله نظامی، ضد دمکراسی سازی در کشورهای خاورمیانه، مبارزه انتخاباتی کرد و در چند ماه گذشته، بارها او و وزرای کابینه‌اش، همان حرف‌ها را تکرار کرده‌اند، اما از تجاوز رژیم صهیونیستی علیه ایران نه تنها حمایت کرد، بلکه مستقیما علیه تأسیسات هسته‌ای ما اقدام کرد. نمی‌توان این فراز و نشیب‌ها و بالا و پایین شدن را به حساب بهره‌برداری روانی رژیم صهیونیستی از کاستی‌ها و ویژگی‌های ترامپ گذاشت. اما سهم بازی‌های روانی در مدیریت ترامپ را نمی‌توان دست کم گرفت.»


اخبار مرتبط
اژه‌ای: ترامپ برای خود شخصیت قائل نیست
دوشنبه 1404/04/09 ساعت 11:50
اژه‌ای: ترامپ برای خود شخصیت قائل نیست
رئیس قوه قضائیه گفت: ترامپ نه برای شخصیت خود ارزشی قائل است و نه از تناقض‌گویی ابایی دارد؛ هر لحظه ممکن است موضع خود را تغییر دهد، بی‌آنکه کم‌ترین اهمیتی به آن بدهد.
ترامپ: اسرائیل 12 روز سخت را پشت سرگذاشت
یکشنبه 1404/04/08 ساعت 21:10
ترامپ: اسرائیل 12 روز سخت را پشت سرگذاشت
رئیس‌جمهوری آمریکا، ایران را مهم‌ترین مانع بر سر راه پیوستن کشورهای عربی به معاهده عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی دانست و در گفت‌وگویی با شبکه فاکس نیوز تأکید کرد که اسرائیل در جریان جنگ 12 روزه با ایران، با شرایطی بسیار دشوار روبه‌رو بوده است.
رؤیای باطل ترامپ برای پیوستن ایران به توافق ابراهیم+ فیلم
یکشنبه 1404/04/08 ساعت 19:40
رؤیای باطل ترامپ برای پیوستن ایران به توافق ابراهیم+ فیلم
دونالد ترامپ در اظهاراتی عجیب مدعی شد حتی تصور می‌کرده ایران می‌تواند به توافق‌نامه‌های ابراهیم بپیوندد و اگر این اتفاق می‌افتاد، وضع ایران بهتر می‌شد. او همچنین درباره سوریه و تحریم‌های منطقه نیز مواضع بحث‌برانگیزی مطرح کرد.
نظرات

آخرین اخبار
مسافران جاده ای بخوانند
ضربات سنگین ایران به تل‌آویو، مقامات صهیونیستی را به محل حادثه کشاند
یک فروند پهپاد «لوکاس»در غرب کشور منهدم شد
نورنما| فلز زدن جنگنده برای فرار از موشک پدافندی ایران
پزشکیان: 12 فروردین، روز تثبیت اراده تاریخی ملت ایران است
ادامه موج 89 عملیات وعده صادق 4/ انهدام یک فروندپهپاد لوکاس/هدف قرار گرفتن نفتکش صهیونیستی
کنترل تنگه هرمز در اختیار کامل نیروی دریایی سپاه است
ادامه حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/حمله به خرمشهر/شهادت 5نفر در میانه
واکنش شکیب شجره و الهام پاوه‌نژاد به حملات اخیر امریکا و اسرائیل
حیات سیاسی نتانیاهو به خون‌های جنگ علیه ایران گره خورده است
توصیه فرمانده نیروی زمینی ارتش به خانواده نظامیان آمریکایی
سفر زمینی به عراق برقرار است
قالیباف خطاب به فعالان بازارهای جهانی: فریب نخورید
نورویدئو| فرجام خطرناک امنیت فروشی آمریکا در خلیج فارس
خسارت جنگ به 115 هزار واحد غیرنظامی/ بیشترین تخریب در تهران
آمریکا به دلیل محاسبه غلط و تحریک اسرائیل وارد جنگ شد
هیچ اختلافی در داخل وجود ندارد
تعطیلی 4 بوستان تهران در روز طبیعت
ظریف: ترامپ به زودی می‌رود اما ایران همیشه می‌ماند
نامه نرگس آبیار به اعضای آکادمی اسکار: «سکوت خود را بشکنید»
ایران مصوبه اعدام اسرای فلسطینی را محکوم کرد
آخرین‌ وضعیت ترافیکی و جوی محورهای مواصلاتی کشور
صدور کیفرخواست برای 4 متهم پرونده موسسه قرض الحسنه روستای زرندین در نکا
لغو امتحانات هماهنگ کشوری متوسطه اول/آغاز امتحانات از 9 خرداد
دستور نتانیاهو به ارتش برای تخریب منازل در جنوب لبنان
تایلند ادعا کرد با ایران برای عبور نفتکش‌ از هرمز به توافق رسیده
هیچ‌کس نمی‌داند چه در سر ترامپ می‌گذرد
آمریکا مذاکره را به تهدید نظامی گرینلند ترجیح داد
محدود کردن عرضه سوخت در جایگاه‌های اندونزی
بدرقه اهالی پایتخت با شهیدان تنگسیری و اسحاقی+ فیلم
کاهش بیش از 7 میلیون بشکه تولید روزانه نفت اوپک
آماده‌باش شهرداری تهران برای بازسازی مناطق آسیب‌دیده
پیام وزارت امور خارجه به مناسبت 12 فروردین
حملات پهپادی ارتش به محل استقرار هواپیماهای آواکس و سوخت رسان و پایگاه‌های آمریکا
واردات گاز طبیعی مایع کشورهای آسیایی از خلیج فارس به کمترین میزان در 6 سال گذشته رسید
انهدام پهپاد دشمن توسط سامانه پدافندی غرب کشور
عضو مستعفی دولت آمریکا: اول باید اسرائیل را مهار کنیم
واکنش سینا حجازی نسبت به شهادت دانش‌آموزان میناب
اخراج کارگران از شرکت‌های انگلیس به دلیل گرانی انرژی
پیام سخنگوی وزارت امور خارجه به مناسبت 12 فروردین
الگوی انسجام ملی در بیانات رهبر شهید (ره)
بارش باران، گاهی رگبار و رعد و برق با احتمال تگرگ در شمال تهران
سفرهای زمینی عتبات در جریان است
روسیه: جای تعجب نیست که ایران می خواهد از ان‌پی‌تی خارج شود
پاسخ رهبر معظم انقلاب به پیام تسلیت و بیعت دبیرکل حزب الله لبنان
خسارت 200 میلیارد دلاری جنگ ایران به کشورهای عربی خلیج فارس
قیمت بنزین و گازوئیل در امارات 30 تا 70 درصد افزایش یافت
محکومیت سفارت روسیه در حملات نزدیک کلیسای ارتدکس در تهران
سپاه: ملت ایران با رأی قاطع خود به جمهوری اسلامی، مسیر عزت، استقلال و پیشرفت را برگزید
حافظیه همچنان پرمخاطب‌ترین مقصد گردشگری در یازدهمین روز نوروز