×
سیاسی
شناسه خبر : 230554
تاریخ انتشار : جمعه 1404/04/06 ساعت 16:39
اعتراض رسمی ایران به تجاوز نظامی به زندان‌ها، بیمارستان‌ها و منازل مسکونی

اعتراض رسمی ایران به تجاوز نظامی به زندان‌ها، بیمارستان‌ها و منازل مسکونی

ناصر سراج، دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران، طی نامه‌ای به کمیسرعالی حقوق بشر سازمان ملل، حملات نظامی متجاوزانه رژیم صهیونیستی و ایالات متحده آمریکا به تأسیسات هسته­ای، رسانه‌ای، بهداشتی، اماکن مسکونی، زندان‌ و مناطق شهری و روستایی در خاک ایران، را به شدت محکوم کرد.

نورنیوز-گروه سیاسی: ناصر سراج، دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران  با ارسال نامه‌ای به ولکر تورک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل اعلام کرد: حملات نظامی متجاوزانه اخیر رژیم صهیونیستی  و ایالات متحده آمریکا به تأسیسات هسته­ای، رسانه‌ای، بهداشتی، اماکن مسکونی، زندان‌ و مناطق شهری و روستایی در خاک جمهوری اسلامی ایران،، مصداق آشکار نقض اصول بنیادین حقوق بین‌الملل، حقوق بین الملل بشر و حقوق بین­الملل بشردوستانه است.

متن کامل این نامه به شرح زیر است:

"با احترام، بدین‌وسیله مراتب نگرانی جدّی خود را نسبت به حملات نظامی متجاوزانه اخیر رژیم صهیونیستی  و ایالات متحده آمریکا به تأسیسات هسته­ای، رسانه‌ای، بهداشتی، اماکن مسکونی، زندان‌ و مناطق شهری و روستایی در خاک جمهوری اسلامی ایران، که مصداق آشکار نقض اصول بنیادین حقوق بین‌الملل، حقوق بین الملل بشر و حقوق بین­الملل بشردوستانه می‌باشد، به شرح ذیل به آگاهی جنابعالی می‌رسانم:

نیروهای مسلّح رژیم صهیونیستی با حمله نظامی شلیک موشک به ساختمان خبر صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران در دو نوبت، آن را به‌صورت عمدی هدف قرار دادند. این حمله موجب تخریب بخشی از تأسیسات رسانه‌ای کشور، اختلال در عملکرد اطلاع‌رسانی و تأسف­بارتر نیز موجب کشته و مجروح شدن کارکنان رسانه‌ای شد که صرفاً وظیفه اطلاع­رسانی به مردم را برعهده داشتند.

از سوی دیگر حملات این رژیم در طول روزهای اخیر به مراکز بهداشتی، ساختمان هلال‌احمر، آمبولانس­ها و مناطق نزدیک به بیمارستان­ها موجب آسیب دیدن زیرساخت­ها، کشته و مجروح شدن غیرنظامیان و ترس و وحشت ساکنان شده است.

همچنین در حمله رژیم صهیونیستی به زندان اوین، که یکی از مراکز اصلی نگهداری زندانیان در تهران است، بخش‌هایی از این مرکز ازجمله درب ورودی، بیمارستان (بهداری)، آشپزخانه، سالن ملاقات و ساختمان اداری که محل تردد وکلا و خانواده‌های زندانیان بوده است، به‌طور کامل تخریب شد. هدف قرار دادن زندانیان که تحت حمایت ویژه حقوق بشر و حقوق بین­الملل بشردوستانه قرار دارند، نقض فاحش اصول شناخته‌شده این دو نظام حقوقی محسوب می‌شود.

 همچنین، رژیم صهیونیستی در ساعات پایانی پیش از آتش‌بس، اقدام به حملات گسترده به مناطق شهری 6 و 7 تهران و نیز شهرهای بابل، بابلسر، آستانه‌اشرفیه، چمستان و سایر شهرهای ایران نمود که در جریان آن، تعداد زیادی از غیرنظامیان شهید یا مجروح شدند و خسارات سنگینی به زیرساخت‌های شهری وارد آمد.

علاوه بر آن، این رژیم با هدف ترور دانشمندان هسته‌ای ایران، اقدام به حمله به منازل آن‌ها در مناطق کاملاً غیرنظامی نموده است. این اقدام، نه‌تنها ناقض حق حیات و اصل تفکیک، بلکه مصداق بارز تروریسم دولتی و جنایت جنگی در چارچوب حقوق بین­الملل عرفی است.

بر اساس اصول شناخته‌شده حقوق بین‌الملل بشر، به‌ویژه میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی، اقدامات مزبور ناقض تعهدات رژیم صهیونیستی نسبت به احترام و تضمین حقوق بنیادین انسان‌ها، ازجمله حق حیات (ماده 6)، حق امنیّت شخصی (ماده 9) و آزادی بیان و دسترسی به اطلاعات (ماده 19) محسوب می‌شود.

افزون بر نقض‌های یادشده، اطلاعات موّثق و متعدّدی حاکی از آن است که ایالات‌متحده آمریکا در اجرای این حملات، ازجمله از طریق بمباران تأسیسات هسته­ای ایران در فردو، اصفهان و نطنز، ارائه اطلاعات ماهواره‌ای، پشتیبانی عملیاتی، سوخت‌رسانی به جنگنده‌ها و کمک‌های اطلاعاتی، نقش مستقیم و فعّالی ایفا کرده است و مطابق ماده 16 پیش‌نویس مواد مسؤولیت دولت‌ها برای اعمال متخلّفانه بین‌المللی مسؤولیت بین‌المللی دارد؛ بر همین اساس، دولت ایالات‌متحده آمریکا به‌عنوان دولت حامی و کمک‌کننده، در جنایات جنگی ارتکابی توسط رژیم صهیونیستی، همدست به شمار می‌رود و لازم است نهادهای بین‌المللی ازجمله دفتر جنابعالی، نسبت به پیگیری جدّی مسؤولیت این دولت در سطح بین‌المللی اقدام نمایند.

با توجّه به اهمیّت موضوع و مسؤولیت ویژه دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد در رصد و پاسخ‌گویی به نقض‌های جدّی حقوق بشر، بدین‌وسیله درخواست می‌گردد که موضوع فوق در دستور بررسی مستقل و رسمی قرار گیرد. شایسته است که دفتر جناب­عالی، ضمن ثبت رسمی این نقض، زمینه ارجاع آن را به سازوکارهای مربوطه در شورای حقوق بشر فراهم آورده و گزارشگران ویژه کشوری و موضوعی مربوطه را برای بررسی ابعاد انسانی و حقوقی این واقعه فراخواند. همچنین، خواهشمند است از رژیم صهیونیستی و دولت ایالات‌متحده درخواست رسمی به عمل آید تا در قبال این حملات متجاوزانه و آثار ویرانگر آن بر حیات غیرنظامیان، آزادی رسانه، و امنیّت روانی جامعه پاسخ‌گو باشند.


نظرات

آخرین اخبار
بورس زیر سایه ریسک سیاسی
حملات بامدادی آمریکابه ایران؛ پاسخ موشکی ایران به پایگاه‌های آمریکا در اردن، بحرین و کویت
امضای 25 سند در قالب 9 تصمیم توسط وزرای امور خارجه سازمان شانگهای
خشم امریکا از موضع مالزی نسبت به اسرائیل
آماده‌باش 6500 اتوبوس برای جابه جایی زائران اربعین
اطلاعیه شماره 47 سپاه/ یک زاغه مهمات بزرگ در پایگاه علی السالم متلاشی شد
چرا توافق هسته ای عربستان در کمتر از 24ساعت تعلیق شد؟
بدترین بازی های جام جهانی 2026 معرفی شدند ؛ جایگاه ایران در میان 10 تیم اول
پشت این اعداد میلیارددلاری چه واقعیتی پنهان شده است؟
سازمان همکاری شانگهای اهمیت ویژه ای برای ایران دارد
پلیس فتا مانع انتشار 42 هزار تصویر خصوصی بانوان شد
محدودیت‌های ترافیکی اربعین اعلام شد
عملیات در کرانه باختری؛ 4 صهیونیست کشته و زخمی شد
ایران خواستار همکاری سلامت بریکس شد
محدودیت‌های تردد در جاده چالوس+جزئیات
22متهم پرونده های ارزی، پشت میله های زندان
هشدار نماینده فلسطین درباره کوچ اجباری فلسطینیان
بخشنامه جدید سازمان اداری و استخدامی برای کارمندان دولت + جزییات و ممنوعیت جدید در ادارات
قیمت جهانی طلا در سراشیبی؛قیمت نفت صعودی شد
پیگیری مطالبات 11 میلیارد دلاری ایران از عراق
سیاری: قدرت ایران برای آمریکا هضم‌ناشدنی است
گزارش نیویورک تایمز درباره آتش بس 10 روزه، انحرافی است
هانیه رستمی به فینال تپانچه 10متر جام جهانی صعود کرد
چین و آسه‌آن، خواستار تداوم مذاکرات میان ایران و آمریکا شدند
حمایت سازمان منطقه آزاد قشم از اصناف در شرایط جنگی
اعتراف واشنگتن به توان موشک های ایران در حمله به پایگاه های امریکا
قهرمانان کاتای بانوان معرفی شدند
سه جغرافیا، یک سرنوشت
سی و یکمین المپیاد دانشجویی کشور آغاز شد
4شهید و 7مجروح در دشمن به5 استان
جزئیات جدید از مصوبه مهم دولت برای نیروهای شرکتی اعلام شد
ایران پیشنهاد آتش‌بس موقت ترامپ را رد کرد
عبدالله ویسی سرمربی جدید ذوب‌آهن شد
عراقچی: منشأ هرگونه تجاوز به ایران، هدف مشروع اقدامات دفاعی نیروهای مسلح است
تهدید اصلی جای دیگری است
تاریخ سفر رئیس‌جمهور چین به آمریکا مشخص شد
قطعی برق کرمانشاه جمعه 2 مرداد 1405 اعلام شد+جدول
عراقچی به تهدید تازه ترامپ پاسخ داد
عراقچی در اجلاس وزیران امور خارجه شانگهای حضور یافت
تعرفه‌های تازه واشنگتن علیه 60 شریک تجاری کلید خورد
تهران در تیرماه 10 روز هوای آلوده را تجربه کرد
فیلم های سینمایی امروز تلویزیون 2 مرداد +جدول پخش
کارشناس عربی: جایگزینی تنگه هرمز و باب‌المندب دهها سال طول می‌کشد
هشدار عراقچی نسبت به توقیف دارایی‌هایی ایران
نگرانی و حیرت اسرائیل از سرعت ایران در بازسازی زیرساخت‌ها
رویترز: اسرائیل نگران توافق هسته‌ای میان آمریکا و عربستان است
هشدار ایران به شورای امنیت : سکوت در برابر تجاوز آمریکا خطرناک است
عقب‌نشینی ترامپ؛ از تهدید به «نابودی زیرساخت» تا «توقیف دارایی»
با این 6 عادت ساده، حال جسم و روانتان را بهتر کنید
در جلسه 2 ساعته فدراسیون والیبال با پیاتزا چه گذشت؟