×
سیاسی
شناسه خبر : 230554
تاریخ انتشار : جمعه 1404/04/06 ساعت 16:39
اعتراض رسمی ایران به تجاوز نظامی به زندان‌ها، بیمارستان‌ها و منازل مسکونی

اعتراض رسمی ایران به تجاوز نظامی به زندان‌ها، بیمارستان‌ها و منازل مسکونی

ناصر سراج، دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران، طی نامه‌ای به کمیسرعالی حقوق بشر سازمان ملل، حملات نظامی متجاوزانه رژیم صهیونیستی و ایالات متحده آمریکا به تأسیسات هسته­ای، رسانه‌ای، بهداشتی، اماکن مسکونی، زندان‌ و مناطق شهری و روستایی در خاک ایران، را به شدت محکوم کرد.

نورنیوز-گروه سیاسی: ناصر سراج، دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران  با ارسال نامه‌ای به ولکر تورک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل اعلام کرد: حملات نظامی متجاوزانه اخیر رژیم صهیونیستی  و ایالات متحده آمریکا به تأسیسات هسته­ای، رسانه‌ای، بهداشتی، اماکن مسکونی، زندان‌ و مناطق شهری و روستایی در خاک جمهوری اسلامی ایران،، مصداق آشکار نقض اصول بنیادین حقوق بین‌الملل، حقوق بین الملل بشر و حقوق بین­الملل بشردوستانه است.

متن کامل این نامه به شرح زیر است:

"با احترام، بدین‌وسیله مراتب نگرانی جدّی خود را نسبت به حملات نظامی متجاوزانه اخیر رژیم صهیونیستی  و ایالات متحده آمریکا به تأسیسات هسته­ای، رسانه‌ای، بهداشتی، اماکن مسکونی، زندان‌ و مناطق شهری و روستایی در خاک جمهوری اسلامی ایران، که مصداق آشکار نقض اصول بنیادین حقوق بین‌الملل، حقوق بین الملل بشر و حقوق بین­الملل بشردوستانه می‌باشد، به شرح ذیل به آگاهی جنابعالی می‌رسانم:

نیروهای مسلّح رژیم صهیونیستی با حمله نظامی شلیک موشک به ساختمان خبر صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران در دو نوبت، آن را به‌صورت عمدی هدف قرار دادند. این حمله موجب تخریب بخشی از تأسیسات رسانه‌ای کشور، اختلال در عملکرد اطلاع‌رسانی و تأسف­بارتر نیز موجب کشته و مجروح شدن کارکنان رسانه‌ای شد که صرفاً وظیفه اطلاع­رسانی به مردم را برعهده داشتند.

از سوی دیگر حملات این رژیم در طول روزهای اخیر به مراکز بهداشتی، ساختمان هلال‌احمر، آمبولانس­ها و مناطق نزدیک به بیمارستان­ها موجب آسیب دیدن زیرساخت­ها، کشته و مجروح شدن غیرنظامیان و ترس و وحشت ساکنان شده است.

همچنین در حمله رژیم صهیونیستی به زندان اوین، که یکی از مراکز اصلی نگهداری زندانیان در تهران است، بخش‌هایی از این مرکز ازجمله درب ورودی، بیمارستان (بهداری)، آشپزخانه، سالن ملاقات و ساختمان اداری که محل تردد وکلا و خانواده‌های زندانیان بوده است، به‌طور کامل تخریب شد. هدف قرار دادن زندانیان که تحت حمایت ویژه حقوق بشر و حقوق بین­الملل بشردوستانه قرار دارند، نقض فاحش اصول شناخته‌شده این دو نظام حقوقی محسوب می‌شود.

 همچنین، رژیم صهیونیستی در ساعات پایانی پیش از آتش‌بس، اقدام به حملات گسترده به مناطق شهری 6 و 7 تهران و نیز شهرهای بابل، بابلسر، آستانه‌اشرفیه، چمستان و سایر شهرهای ایران نمود که در جریان آن، تعداد زیادی از غیرنظامیان شهید یا مجروح شدند و خسارات سنگینی به زیرساخت‌های شهری وارد آمد.

علاوه بر آن، این رژیم با هدف ترور دانشمندان هسته‌ای ایران، اقدام به حمله به منازل آن‌ها در مناطق کاملاً غیرنظامی نموده است. این اقدام، نه‌تنها ناقض حق حیات و اصل تفکیک، بلکه مصداق بارز تروریسم دولتی و جنایت جنگی در چارچوب حقوق بین­الملل عرفی است.

بر اساس اصول شناخته‌شده حقوق بین‌الملل بشر، به‌ویژه میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی، اقدامات مزبور ناقض تعهدات رژیم صهیونیستی نسبت به احترام و تضمین حقوق بنیادین انسان‌ها، ازجمله حق حیات (ماده 6)، حق امنیّت شخصی (ماده 9) و آزادی بیان و دسترسی به اطلاعات (ماده 19) محسوب می‌شود.

افزون بر نقض‌های یادشده، اطلاعات موّثق و متعدّدی حاکی از آن است که ایالات‌متحده آمریکا در اجرای این حملات، ازجمله از طریق بمباران تأسیسات هسته­ای ایران در فردو، اصفهان و نطنز، ارائه اطلاعات ماهواره‌ای، پشتیبانی عملیاتی، سوخت‌رسانی به جنگنده‌ها و کمک‌های اطلاعاتی، نقش مستقیم و فعّالی ایفا کرده است و مطابق ماده 16 پیش‌نویس مواد مسؤولیت دولت‌ها برای اعمال متخلّفانه بین‌المللی مسؤولیت بین‌المللی دارد؛ بر همین اساس، دولت ایالات‌متحده آمریکا به‌عنوان دولت حامی و کمک‌کننده، در جنایات جنگی ارتکابی توسط رژیم صهیونیستی، همدست به شمار می‌رود و لازم است نهادهای بین‌المللی ازجمله دفتر جنابعالی، نسبت به پیگیری جدّی مسؤولیت این دولت در سطح بین‌المللی اقدام نمایند.

با توجّه به اهمیّت موضوع و مسؤولیت ویژه دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد در رصد و پاسخ‌گویی به نقض‌های جدّی حقوق بشر، بدین‌وسیله درخواست می‌گردد که موضوع فوق در دستور بررسی مستقل و رسمی قرار گیرد. شایسته است که دفتر جناب­عالی، ضمن ثبت رسمی این نقض، زمینه ارجاع آن را به سازوکارهای مربوطه در شورای حقوق بشر فراهم آورده و گزارشگران ویژه کشوری و موضوعی مربوطه را برای بررسی ابعاد انسانی و حقوقی این واقعه فراخواند. همچنین، خواهشمند است از رژیم صهیونیستی و دولت ایالات‌متحده درخواست رسمی به عمل آید تا در قبال این حملات متجاوزانه و آثار ویرانگر آن بر حیات غیرنظامیان، آزادی رسانه، و امنیّت روانی جامعه پاسخ‌گو باشند.


نظرات

آخرین اخبار
تاج: پلیس استرالیا مقابل گیت گفته باید پناهنده شوید!
چطور فعالیت همکاری‌کنندگان با رژیم صهیونیستی را گزارش دهیم؟+ تصویر
پایگاه آمریکایی در عراق زیر آتش نیروهای مقاومت
آغاز برخورد با ایرانیان خارج‌نشین «همکار دشمن» از سوی قوه قضائیه
اجرای طرح‌های حمایتی در 12 استان برای مسافران
مقر فرماندهی ستاد ارتش اسرائیل، هدف حمله پهپادی حزب‌الله
اعلام تمهیدات اتوبوسرانی تهران برای مراسم تشییع پیکر فرماندهان شهید
آغاز سی و پنجم موج عملیات وعده صادق4 با شلیک موشک‌های راهبردی فتاح، عماد، خیبر و قدر
مرتس: هیچ منفعتی از یک جنگ بی‌پایان نداریم
تاکید وزیر ارتباطات بر تقویت شبکه ارتباطی در استان‌های مهمان‌پذیر
تاکید قطر بر برقراری کانال‌های ارتباطی با ایران
سازمان اطلاعات سپاه: تعدادی از عوامل و عناصر وطن فروش دستگیر شدند
برلین: آمریکا برای یک راه‌حل دیپلماتیک آماده است؛ اما ایران نه
واکنش کابینه عربستان به حملات ایران به منافع آمریکایی‌ها
نامه ایران به سازمان ملل درباره شهادت چهار دیپلمات کشورمان در لبنان
دومین تماس تلفنی پوتین و پزشکیان در طول جنگ
دریادار تنگسیری: شناورهای مرتبط با متجاوزان حق عبور از ‎تنگه هرمز را ندارند
فعال شدن ستاد مردمی حمایت و پشتیبانی از دفاع مقدس
صادق خرازی: رژیم صهیونسیتی بعد از ایران سراغ عربستان، امارات و ترکیه خواهد رفت
آخرین اخبار از کیفیت هوای تهران
بقائی: اکنون که لبنان مقاومت می‌کند، ناگهان به یاد «حقوق بین‌الملل» افتاده‌اند!
عارف در گفت‌وگو با الجزیره: به دفاع از کشور ادامه می‌دهیم
گزارش تصویری | حمله آمریکایی - صهیونیستی به بزرگراه شهید باقری تهران
اعلام تمهیدات ترافیکی تشییع پیکر مطهر شهدای جنگ رمضان
بیانیه ها و پیام های بیعت با آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران
شهادت چهار دیپلمات کشورمان در لبنان
حملات جدید آمریکایی- صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/انهدام پهپاد هرون TP اسرائیلی
9 راهکار کاهش ترس و نگرانی در شرایط جنگ
متوسط قیمت بنزین در آمریکا به 3.54 دلار رسید
قالیباف: چشم در برابر چشم را حکم می کنیم
دیدار معاون وزارت خارجه روسیه و سفیر ایران در مسکو پیرامون جنگ علیه ایران
برطرف شدن بخشی از اختلال خدمات بانک سپه
وزیر کشور: امنیت مرزهای کشور تامین است
واریز مستمری اسفندماه مددجویان کمیته امداد
مقاومت یک تانک مرکاوا را منهدم کرد
سناتور آمریکایی: جنگ با ایران هدر دادن روزانه یک میلیارد دلار است
واشنگتن به دنبال طرح صلح سه‌جانبه میان لبنان، سوریه و اسرائیل
درگیری ایران جهانی می‌شود
تا زمان شکست ترامپ، ایران به مبارزه ادامه می‌دهد
هزینه مراکز روزانه، نگهداری فرزندان بهزیستی واریز شد
سردار شکارچی: آمریکایی‌ها از مردم منطقه به عنوان سپر انسانی استفاده می‌کنند
انهدام بیش از 100 پهپاد و اف-15 آمریکا و رژیم صهیونیستی
تل‌آویو توانمندی‌های ایران را دست کم گرفته بود
نورنما | شهادت مولای متقیان علی (ع) تسلیت‌باد
ادعای ترامپ: ممکن است با ایران گفتگو کنم!
وزیر جنگ آمریکا: روسیه در جنگ با ایران دخالت نکن
تبریک مقامات خارجی در پی انتخاب رهبر جدید انقلاب
تعطیلی مدارس و دور کاری اجباری؛ نتیجه افزایش شدید قیمت نفت
پیش‌بینی بارش باران در 28 استان کشور
ساعت کاری مراکز معاینه فنی شهر تهران اعلام شد