×
بین الملل
شناسه خبر : 230437
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/04/05 ساعت 16:30
بازتاب جهانی تعلیق همکاری ایران با آژانس

نورنیوز گزارش می‌دهد؛

بازتاب جهانی تعلیق همکاری ایران با آژانس

تصویب قانون تعلیق همکاری ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی موجی از واکنش‌های بین‌المللی را به همراه داشت. درحالی‌که اروپا و آمریکا نسبت به افزایش خطر شکست دیپلماسی هشدار می‌دهند، روسیه و چین همچنان بر راه‌حل‌های مذاکره‌محور تاکید دارند و آژانس نیز از یک «ضربه سنگین» به نظام نظارتی سخن می‌گوید.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: بلافاصله پس از تصویب قانون تعلیق همکاری ایران با آژانس، سه کشور اروپایی (فرانسه، آلمان و بریتانیا) موسوم به E3 با انتشار بیانیه‌ای شدیداللحن، از این اقدام به‌عنوان تهدیدی جدی علیه روند احیای برجام یاد کردند.

فرانسه، آلمان و بریتانیا تأکید کردند که ادامه این مسیر می‌تواند فرصت دیپلماسی را از بین ببرد و خواستار بازگشت سریع ایران به همکاری کامل با آژانس شدند. مقامات آلمانی در اظهاراتی جداگانه اعلام کردند که اکنون بیش از هر زمان دیگری، مسیر دیپلماسی باید پیگیری شود.

آمریکا: نگران، اما آماده مذاکره

ایالات متحده نیز در واکنش به تصمیم ایران، ضمن ابراز نگرانی درباره محدود شدن دسترسی‌های آژانس، تأکید کرد که مسیر گفت‌وگو همچنان باز است.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، با اشاره به تحولات اخیر در منطقه گفت که «ما یک پیروزی مهم علیه برنامه نظامی ایران کسب کرده‌ایم»، اما همزمان تأیید کرد که مقامات دو کشور هفته آینده گفت‌وگوهایی را از سر خواهند گرفت.

سفیران و نمایندگان آمریکا نیز بارها خواستار بازگشت ایران به میز مذاکره شده‌اند و اعلام کرده‌اند که همچنان به دنبال راه‌حل دیپلماتیک هستند.

آژانس: یک ضربه سنگین به نظام نظارتی

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، اقدام ایران را یک ضربه سنگین به نظام نظارتی جهانی توصیف کرد.

گروسی با هشدار نسبت به تبعات این تصمیم، اعلام کرد که بر اساس تعهدات ایران در چارچوب NPT، بازرسی‌های آژانس باید ادامه یابد.

وی تصریح کرد که توقف همکاری‌ها می‌تواند شفافیت در برنامه هسته‌ای ایران را به‌طور جدی کاهش دهد و باعث بروز یک بحران جدید در سطح بین‌المللی شود.

روسیه: حق ایران را به رسمیت می‌شناسیم، دیپلماسی را زنده نگه دارید

روسیه با اتخاذ موضعی میانه، ضمن حمایت از حق ایران برای داشتن برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز، از ایران خواست همکاری با آژانس را ادامه دهد.

سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، تصریح کرد که این تصمیم ایران نباید به معنای توقف کامل نظارت باشد و همچنان باید فضای گفت‌وگو حفظ شود.

روسیه تلاش کرد از تبدیل این موضوع به یک بحران جهانی جلوگیری کند و بر لزوم حل موضوع از طریق گفت‌وگو تاکید کرد.

چین: مخالفت با فشار و دعوت به مذاکره

چین نیز با اتخاذ موضعی حمایتی نسبت به ایران، ضمن مخالفت با فشارهای سیاسی و تحریم‌ها، اعلام کرد که تنها راه‌حل بحران کنونی، بازگشت طرفین به مذاکرات است.

سخنگوی وزارت خارجه چین تأکید کرد که کشورش برای حفظ برجام و کاهش تنش‌ها تلاش خواهد کرد و همه طرف‌ها باید از اقدامات تنش‌زا خودداری کنند.

چین همچنین با ارائه یک بسته پیشنهادی دیپلماتیک، بار دیگر نقش خود را به‌عنوان یک میانجی فعال مطرح کرد.

سازمان ملل: حمایت از شفافیت و استمرار گفت‌وگو

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، ضمن استقبال از کاهش تنش‌های میدانی میان ایران و اسرائیل، بر ضرورت بازگشت همه طرف‌ها به تعهدات خود تأکید کرد.

گوترش از تصمیم ایران برای محدود کردن همکاری با آژانس ابراز نگرانی کرد و حمایت کامل خود را از آژانس برای پیگیری موضوع اعلام نمود.

او تأکید کرد که تنها مسیر قابل قبول، ادامه مذاکرات و پرهیز از هرگونه اقدام تحریک‌آمیز است.
 


نظرات

آخرین اخبار
240 حقوقدان ایرانی خواستار تعقیب قضایی ترامپ و دولت آمریکا شدند
دستگیری 115 نفر از اغتشاشگران در رودبار
شکست چادرملو مقابل ملوان در انزلی
خودروسازان بدون مجوز حق افزایش قیمت ندارند
سامانه بارشی تا جمعه در زنجان فعال است
زمین‌لرزه 3.2 ریشتری بار دیگر حوالی پارسیان هرمزگان را لرزاند
ذوق زدگی تروریست‌های اسرائیلی از اقدام اروپا علیه سپاه پاسداران
وزیر امور خارجه: اروپا مرتکب یک اشتباه راهبردی بزرگ شد
همتی: نتایج مثبت یکپارچه‌سازی نرخ ارز به مرور زمان خود را نشان خواهد داد
بیانیه ستاد کل نیروهای مسلح در واکنش به تروریستی اعلام شدن سپاه پاسداران
ادعای الجزیره: ایران با چین و روسیه رزمایش دریایی برگزار می‌کند
هشدار هواشناسی اردبیل: بارش برف و باران با وزش باد شدید و کاهش دما
بازداشت 65 عامل اقدامات تروریستی و تخریبگر در هرمزگان
آسوشیتدپرس مدعی شد: ایران یکشنبه و دوشنبه در تنگه هرمز رزمایش برگزار می‌کند
قیمت جدید گندم تا هفته آینده اعلام می‌شود
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه
گفتگوهای تلفنی وزیر امور خارجه ایران با وزرای خارجه منطقه
نتایج نهایی آزمون استخدامی برخی دانشگاه‌های علوم پزشکی اعلام شد
جزئیاتی از زمان اجرای مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی
عارف: اسامی همه جانباختگان حوادث اخیر اعلام می‌شود/مذاکره فقط با تضمین واقعی
جدول لیگ برتر پس از پایان هفته هجدهم
برف و کولاک در راه ایران + نقشه
تاکید پاکستان بر اهمیت دیپلماسی و صلح
آتش‌سوزی در شهرک صنعتی کاوش البرز 2 کشته بر جا گذاشت
ارتش اسرائیل آمار 70 هزار شهید غزه را پذیرفت
سردار وحیدی: دشمن نه می‌تواند ملت ایران را بترساند، نه فریب دهد
حملات رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان ادامه دارد
هشدار هواشناسی درباره افزایش موج در جنوب کشور
آوردن این همه دارایی به تیررس ایران؛ اطمینان‌خاطر ترامپ از کجاست؟
خیز حسن یزدانی برای اولین طلای وزن 97 کیلوگرم
بازار معاملات همچنان کساد است
اتحادیه اروپا بسته تحریمی جدید علیه ایران تصویب کرد
از سوی سایپا؛ فروش خودرو آریا برای اولین بار آغاز شد
آغاز جشنواره فیلم فجر از پردیس ملت با یک انیمیشن
تحلیلگران: اختلال در عرضه نفت ایران با وجود حضور نظامی آمریکا بعید است
پوتین در دیدار با رئیس امارات: تحولات ایران را زیر نظر داریم
کدام آزادکاران به تیم ملی کشتی کشور دعوت شدند؟
قیمت محصولات ایران خودرو افزایش می‌یابد؟
پیام تهران به واشنگتن: تسلیم امضا نمی‌شویم
ماجرای سفر مقامات عربستان سعودی و اسرائیل به واشنگتن چیست؟
در صورت حمله به ایران، پاسخی پشیمان‌کننده می‌دهیم
تاج: ایران از جام جهانی حذف شدنی نیست
اسرائیل برای اولین بار آمار شهدای غزه در جنگ را پذیرفت
ادعاهای تکراری استارمر علیه ایران
وزیر فرهنگ: بپذیریم که میزان مصرف فرهنگی در کشور بالا نیست
تقویت عرضه اسکناس ارزی
دستور پزشکیان برای رفع مشکل نقدینگی صنایع و تولیدی‌ها
تشکیل ارتش مستقل اروپایی: آرزو یا واقعیت؟
درخواست ویژه استقلال درباره برگزاری بازی‌های خانگی
اروپا تحریم‌های جدیدی علیه ایران وضع کرد